Het langverwachte ongeluk dat DENK heet

Tijdens de eerste exitpolls vorige week van de NOS ontstond er een kleine aardverschuiving; DENK zou vier zetels krijgen in Rotterdam en drie in Amsterdam. Inmiddels weten we dat deze cijfers een feit zijn en er zijn slechts enkele opiniemakers en journalisten die aan de bel trekken en dit zien als een slechte ontwikkeling. Voor de rest durft niemand iets negatiefs over de politieke partij en diens aanhang te zeggen uit angst gebrandmerkt te worden als racist.

DENK was een accident long waiting to happen. De groep mensen van Turkse origine en hun onvrede zijn de afgelopen jaren toegenomen in Nederland. Hierdoor kregen Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk vrij spel om hun eigen politieke partij op te richten met eigen standpunten die alleen ‘Turkse Nederlanders’ aanspreken. Iedereen die zich niet laat verblinden door de conservatieve/liberale politieke tak in Nederland ziet dat DENK geen afstand neemt van Erdogan, De Grijze Wolven, de Armeense genocide en de aanvallen op de Koerden. Bovendien zijn ze het voorbeeld van identiteitspolitiek. Dit is allemaal geoorloofd, omdat DENK het peetkindje is van de PvdA en zij zich profileren als slachtoffers van de Nederlandse maatschappij die racistisch en discriminerend is. Dit heeft ertoe geleidt dat DENK nu in 13 gemeentes zit. Het geen goede ontwikkeling dat een partij die zo negatief is over Nederland zoveel aanhang heeft en zetels krijgt. De maakbare ‘multiculturele samenleving’ waar de PvdA jarenlang in dacht te leven was een façade en de migranten die door de PvdA met open armen werden ontvangen keren zich nu keihard tegen hen en de partij loopt leeg. Het opmerkelijke is dat linkse journalisten en opiniemakers liever de PVV en de FvD bestempelen als het gif in de samenleving dan toe te geven dat DENK polariserend, haatzaaiend en respectloos te werk gaat. Allemaal om de tolerantie en progressiviteit omhoog te houden.

Tevens maakte DENK tijdens de gemeenteraadsverkiezingen vorige week zelfs gebruik van geheime Whatsapp berichten om hun daadwerkelijke agenda aan hun trouwe kiezers en volgers door te geven die uiteraard verschilt van hun openbare partijprogramma. Dit is een hele nieuwe manier van campagne voeren. Zoals Kirk tegen Scotty in Star Trek Beyond zegt: ‘How are we gonna get out of this one?’

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. sjun

  Debatten met de jongens van Denk bieden met at doordacht doorvragen vanzelf ruim zicht op de achterliggende agenda.

 2. Ritter

  Het is niet alleen DENK maar ook partijen als NIDA , Islam Democraten, enzovoorts.

  De meeste moslims zullen niet integreren en houden vast aan hun islam en bijbehorend gedrag.

  Nu ze zelf partijen gaan oprichten zullen veel moslims op deze (islamitische) partijen stemmen. Logisch want religieus/ideologisch hebben moslims en deze islamitische partijen dezelfde (islamitische) agenda.

  In de gevestigde media zijn er veel (linkse) journalisten die verkapte sympahtie hebben met partijen als DENK. Ook politici ter linkerzijde zoals we in Rotterdam hebben gezien waar linkse partijen een verbond met NIDA hadden gesloten.

  De (islamitische) vijfde collonne heeft een gezicht gekregen in de vorm van deze partijen en deze vijfde collonne zal ieder jaar sterker worden , via massa immigratie en geboorte.

 3. netniet

  Deze ontwikkeling is een zegen. Ze moeten nu toch de tong uit gaan steken op gemeentelijk niveau en mensengaan de uitwassen ondervinden van islamitische wensen en bestuur op zeer beperkte schaal. Rechts hoeft echt niets te doen momenteel. Laat het maar gebeuren, de oogst oprechts is bijde volgende landelijke verkiezingen.

 4. Gerlos

  Eigen schuld als je niet wil luisteren naar een heel groot deel van de Nederlandse bevolking, nu is het dus te laat.

 5. Frits Jansen

  DENK neemt juist wel afstand van de Armeense genocide.
  Turken plegen namelijk te ontkennen dat de manier waarop hun voorouders tegen de Armeniërs te keer gingen als “genocide” betiteld moet worden.

  1. robroy

   Ze stemden tegen in de kamer of ben je dat al weer vergeten

 6. Ernst Quispel

  “De groep mensen van Turkse origine en hun onvrede zijn de afgelopen jaren toegenomen in Nederland.”

  Goh, hoe is dat toch zo gekomen?

  1. Rechtsaf

   @Ernst dat komt omdat ze niet aanpassen en achter de voordeur eigen cultuurtjes in stand houden, hun dubbele paspoort met de liefde voor het land waar ze niet zijn geboren als excuus gebruiken om manipulatief in hun slachtofferrol te duiken, en daar trapt Nederland niet in maar wordt gedwongen en dat vinden Nederlanders niet leuk..

   1. Ernst Quispel

    Nee, dat komt omdat ze sedert Fortuyn bij voortduring worden gestigmatiseerd, gediscrimineerd en uitgekafferd.
    Men voelt zich, terecht, niet geaccepteerd, laat staan gerespecteerd, en gaat nu in verzet door zich op te sluiten in een eigen zuil.

    We hebben deze segregatie met open ogen laten gebeuren. Heel erg domme politiek.

    1. Rechtsaf

     @Ernst nee hoor open grenzen zijn het probleem, andere culturen, dus niet de onze zijn het probleem, Nederland doet genoeg, deed genoeg heeft genoeg gedaan.

     1. Pit

      @Rechtsaf: Laat dat idiote dwaallicht alstublieft voor zichzelf blaffen. De schuld bij anderen zoeken is een beproefde islamitische manier van denken en doen. Wimpie is ermee doordrenkt. Je kunt die zuigtrol het beste compleet negeren.

    2. Roughwood

     Maar natuurlijk Quisling. En voor Fortuyn waren ze het toonbeeld van integratie. Donderstraal toch op met dat oeverloze slachtoffergejank. Als u thuis gasten ontvangt hebben ze zich ook aan te passen. Het gros van de Turken en Marokkanen willen gewoon niet. Wel de lusten maar niet de lasten. Maar wanneer de vinger op zere plekken wordt gelegd of ze hun zin niet krijgen trekken ze gelijk de discriminatie- en racismekaart. Ik moet me in Erdoganistan of Marokko eens gedragen zoals velen van hen dat hier doen, wordt ik gelijk achter de tralies gemieterd!

    3. J.C.

     @Ernst Quispel

     Droom lekker verder. De Nederlandse bevolking heeft al heel lang iedereen van welke kleur, geaardheid of afkomst dan ook, alle ruimte voor ontwikkeling gegund. Ook Turken en Marokkanen. Voorbeelden genoeg (maar die wil je niet zien). De vraag is: hoe ga je er als allochtoon mee om. Inmiddels zitten we op een kantelpunt, zoals ik al meerdere keren aangegeven heb. Het Nederlandse volk heeft weinig geduld meer, met de onwilligheid en de eisen, die een deel van de Turkse en Marokkaanse migranten steeds nadrukkelijker aan de dag legt. Het gaat nu al zover dat men (links liberaal, inclusief de politieke nepchristenen en de betrokken allochtonen) vindt dat de Nederlandse bevolking zich niet voldoende wil aanpassen aan de “nieuwe realiteit”. De machteloosheid, die “minister” Grapperhaus vandaag in de tweede kamer speelde (door Asscher in nieuwsuur vandaag minachting van de Tweede Kamer genoemd) werd door Hiddema terecht onderuit getrokken toen hij terecht wees op de bruikare toepassing van artikel 137 d van het Wetboek van Strafrecht. De grapjas Grapperhaus gaat nu toch kijken of hij iets aan de uitspraak van de imam kan doen, maar dat gaat dan wel ten koste van de vrijheid van meningsuiting. Wat nou zo grappig is: bij de heer Wilders van de PVV wist het OM onmiddellijk in welke context de uitspraak “minder, minder” moest worden geplaatst. Maar nu, bij deze uitspraak van de imam over Aboutaleb, weet alleen het OM (en haar minister) even niet in welke context deze geplaatst moet worden. Het OM heeft geen aangifte nodig om te kunnen vervolgen, maar zal dat hier niet doen. Kortom: het “moeten” aantasten van het grondrecht “de vrijheid van meningsuiting” is iets wat bij de lolbroek Grapperhaus kennelijk voor op de tong ligt, alsof er geen andere rechtsmiddelen of -opties zouden zijn.

     1. J.C.

      @Ernst Quispel

      “De islamofobie is inderdaad van oudere datum”.

      Racismeroepers a la verblinde Ernst Quispel komen vaak niet verder dan leugenachtige scheldpartijen als argument te gebruiken om hun meninkje door te drukken. Gaat niet meer lukken, het kantelpunt is onomkeerbaar…

     2. Ernst Quispel

      Welk kantelpunt voorziet J.C. precies?

    4. 75

     Lang voor dat Fortuyn in de picture was had ik al problemen met moslims die mij vertelde dat ze hier de macht zouden overnemen en alle ongelovige en christenen de zee in konden jagen en dat alles met een ongelovige haat die uit zij ogen sprak.
     Dit gebeurde al 40 jaar terug, dus hang jou lul verhaal maar eens aan de wilgen.

     1. Ernst Quispel

      De islamofobie is inderdaad van oudere datum.

  2. Koos sssss

   Omdat ze weigeren om op te gaan in onze samenleving en daardoor in een parallelle shithole belanden?

  3. HW

   Weet je Kwispel, het is eigenlijk heel eenvoudig.
   Als je als gast wordt ontvangen in een vreemd land, mag er van je verwacht worden, dat je integreert.
   Veel Turken zijn in de jaren 60-70 van de vorige eeuw hier naar toegekomen met de gedachte uiteindelijk weer terug te keren naar hun vaderland, dus ze waren überhaupt niet van plan te integreren. Ook de 2. generatie werd zo opgevoed en heeft een dubbel paspoort..
   Door het 2. Nederlands paspoort kon men blijven profiteren van de sociale voorzieningen van Nederland en dat hebben ze in Turkije niet.
   Op zich niets mis mee, maar door niet te integreren bleven ze een eigen volk binnen het Nederlandse systeem en voelden zij zich geen Nederlander.
   Al het negatieve van dit verschijnsel werd onder het mom van discriminatie door hen en een partij als de PvdA veroordeelt en het omarmen van de PvdA van deze bevolkingsgroep heeft uiteindelijk geleid tot een eigen Turkse identiteit binnen Nederland.
   Pim Fortuyn heeft dit verschijnsel aangekaart en werd weggehoond door figuren zoals jij.
   Nu we met de brokken zitten, zijn er nog steeds figuren die hun kop in het zand blijven steken ipv te erkennen dat het hele integratiedebat verkeerd is geweest.
   Het had moeten zijn aanpassen of ophoepelen.

 7. Shadow1100

  Adv. Marktplaats:
  Aangeboden t.e.a.b. een land gedeeltelijke gelegen onder de zeespiegel. Tot enkele jaren geleden zeer goed onderhouden. Vooral zeer geliefd bij arabisch sprekend volk en mensen met een licht getinte of donkere huidskleur.
  Gratis geld, gratis woning, gratis inboedel, gratis gezondheidszorg en de mogelijkheid om minstens 1 maal per jaar in het land waaruit u uit onveiligheid bent gevlucht op vakantie te gaan.
  Werken en enigszins aanpassen echt niet noodzakelijk.
  De oorspronkelijke autochtone bevolking zal compleet uit het straatbeeld verdwijnen zoals nu al in vele wijken het geval is.
  Turks en arabisch worden de officiële landstalen en het Nederlands zal nog enige jaren worden gedoogd.
  De nog toegestane feestdagen zijn de ramadan en het suikerfeest. Overige feestdagen worden afgeschaft.
  De huidige, nog geldende, wetgeving zal binnenkort worden vervangen. De enige bron van wetgeving wordt de ‘Sharia’ en de Hadith.
  De koran wordt straks beschouwd als dé grondwet.
  De partijen waar nog op gestemd kan worden zijn Denk en D66. De eerlijkheid gebiedt mij u te zeggen dat D66 àbsoluut niet te vertrouwen is.
  Andere politieke partijen en oppositiegroeperingen zijn verboden.
  De democratische monarchie met ons parlementaire stelsel zal verdwijnen en veranderen in een absolute monarchie bestuurt door de zichzelf benoemde koning Kuzu. Deze koning regeert dan via een ministerraad, waarvan de belangrijkste posten worden bekleed door vooraanstaande leden van de koninklijke familie.
  Godallahmachtig…….

 8. Mariposa78

  Hallo ben ik hoorbaar?

  1. Mariposa78

   Blijkbaar kan er weer gereageerd worden?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.