Hilarisch: GroenLinks veegt de vloer aan met hypocriet D66 over autoritaire Sleepwet

Oh hypocrisie, uw naam is D66.

Als ze érgens hypocriet zijn dan is het bij D66. De naam alleen al: Democraten66. Er is immers helemaal niets democratisch aan die club. Vorig jaar stemden ze tegen het correctief referendum, dit jaar schoten ze het raadgevend referendum af, en — oh ja — ze zijn ook nog eens voor een vreselijke, autoritaire afluister- en aftapwet genaamd de Sleepwet.

Op dat laatste punt wordt de partij — volkomen terecht en vooral ook op heerlijke wijze — aangepakt door… GroenLinks. Jawel, het blijkt dat de Groenen tóch nog iets van gevoel voor humor hebben en nog niet zo onlosmakelijk deel uitmaken van het partijkartel dat ze alle hypocrisie van andere kartelpartijen goedpraten.

Driewerf hoera dus voor GroenLinks. En nee, ik kan het ook bijna niet geloven dat ik dat uit mijn vingers krijg.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Pindas

  DeDOOD66 geboren in het riool en aangevoerd door de grootste RAT van UT HAAGIE,Aleksander Slechtholt.

 2. Adriaan

  Ach, het gaat er allemaal in het rechteroor in en gaat er in het linkeroor weer uit. Wat kan het Pechtold schelen dat hij nu anders praat. Eigenlijk is er bijna niemand in Politiek Den Haag die consequent bij zijn principes blijft. Het is afhankelijk hoe de wind waait. Die Sleepwet gaat er hoe dan ook toch komen. Is het niet vandaag, dan is het morgen. Met de ontwikkelingen van meer en meer dreiging vanuit de IS-hoek, kunnen we niet anders. Wat is er mis om verdachte kanalen in de gaten te houden?

  1. Original NL

   Grenzen dicht voor moslims….en er is geen sleepwet meer nodig……!!

   1. Original NL

    Als je ze niet binnenlaat hoef je ze ook niet in de gaten te houden toch??

    1. DirkSteen

     Dat is een waarheid als een koe!

   2. Henk-Jansen

    Hoe simpel gedacht weer…

    1. denk eens na

     soms is het leven eenvoudig

  2. swetsnek

   Nog steeds niet geleerd waar het nu uiteindelijk om gaat ???

  3. denk eens na

   De sleepwet komt er om bij ons in de portemonee te kunnen kijken , of er nog wat hier en daar verhoogt kan worden.

 3. buitenbeentje

  Is toch logisch.Vorig jaar had Pechtold nog wat te verbergen 🙂

 4. swetsnek

  sleepwet en groenlinks hebben niks met elkaar te maken op 21 maart dus vooral niet op GR stemmen wat een lul verhaal

 5. Uiterst Links

  Of je nou wel of geen voorstander bent van GroenLinks moet je ze wel een ding nageven. Het is een partij die bij hun principes blijven. Dat zagen we ook bij de onderhandelingen.

  Het zelfde kun je niet van VVD, D66, CDA of de PvdA zeggen

  1. buitenbeentje

   Je hebt het toch over die pacifistische partij die onder het genot van een Sapje soldaten naar Kunduz stuurde hè. Ik raad je aan een stekkerdoos te kopen, dan word je het een en ander duidelijk.

  2. wheelboy

   Uiterst links,
   whahaha GL en principes .Ga Slapen .Een groene partij die vluchtelingen met het vliegtuig wil ophalen en jou en mij een co2 tax geeft als wij op vakantie gaan omdat vliegen milieu vervuilend is .Die jaren lang stikum VVD en Pvda in het zadel heeft gehouden door ze aan een meerderheid te helpen .
   Een groene partij waarvan de leider zijn eigen afkomst verloochend . Niet meer heeft als een VMBO en en een paar niet afgemaakte studies . Dan net een hangende vinyl plaat is tax tax tax . Maar een echte oplossing ik heb hem niet gehoord .Alleen tegendeel door duizenden gelukzoekers deze kant op te laten komen .En das goed voor het milieu?

 6. Babaji538

  Het zou zo maar kunnen, dat in de afgelopen drie jaar
  te Tilburg, veel auto’s met een nummerbord, een kenteken
  maar geen brandmerk, uit Duitsland, Polen en België
  door mij worden waargenomen.
  Het zou, zo maar eens, kunnen.

  Petra Hermans

 7. Gerlos

  Pechtold en die afgestuurde IKEA trut kunnen voor mij bij het grofvuil, die sleepwet kan inderdaad de vuilnisbak in als jullie ook gaan meewerken aan het probleem Moslims en de open grenzen, Pechtold veel plezier op uw vrije zondag in uw penthouse, maar met wie?????

  1. denk eens na

   De Novib girls natuurlijk

  2. denk eens na

   ze is geen Ikea trut zij is een vriendje van willem en max.

 8. Luwadder R1

  de politiek maakt gebruik cq misbruik van de massa. Omdat de overgrote meerderheid steeds meer privacy op straat gooit dmv social media : face book,whats app,snapp chat, instagram, twitter en wat al niet meer. En dan denkt de politiek als je dan toch privacy op straat gooit dan kan dit er ook nog wel bij. Ik doe heel weinig met social media en met die 5 boven genoemde communicatie mogelijkheden heb ik helemaal niets. Sterker nog ik bankier niet eens via internet puur omdat ik het niet vertrouw. En moet nu oppassen wat ik doe op het world wide web, anders kan het zich voordoen dat er plotseling aangebeld word door de politie en dat ik geboeid wordt afgevoerd omdat ik op een verboden website zit.De politiek heeft al aangegeven het referendum naast zich neer te leggen ook al is de meerderheid -net als ik- tegen. Dat bespaart weer een gang naar de stembus.

 9. DutchDropveter

  Grappig de huistrollen zijn afwezig (Gustaafff(Guus) en die andere clown)
  Hier valt natuurlijk niks te trollen 😉

 10. Rex Gildo

  De PVV/Wilders is v o o r de sleepwet!
  Hoe denkt FvD/Baudet er over?

  1. corfo

   @ Rex Gildo.
   En ?
   Als de PVV er v o o r is, hoef ik dat toch niet óók te zijn ?

  2. Frits Jansen

   Bertholee van de AIVD roept bij elke gelegenheid dat ze zo democratisch werken: niet zijzelf maar de politiek bepaalt de prioriteiten.
   Onder druk van de PVV wordt de AIVD één grote haatmachine tegen moslims. Ik verwacht dat terroristen naar Zoetermeer komen, waar de AIVD is gehuisvest. En dan komt het nog van pas dat AIVD-chef Bertholee generaal is geweest, want een veldslag kan niet uitblijven.

 11. Frits Jansen

  De *autoritaire* sleepwet? Was de zak met hatelijkheden leeg?
  er is een heleboel terechte kritiek mogelijk op die wet, maar zo ver komen de sukkels van DDS niet.

 12. Kodi

  D66 is volstrekt inhoudsloos!
  http://www.bewiseman.nl/uncategorized/d66-is-volstrekt-inhoudsloos/

  Geplaatst op maart 5, 2018 door BeWiseman

  D66 is Inhoudsloos, volstrekt inhoudsloos.. De club van Pechtold dankt zijn bestaan alleen nog maar aan het afzeiken van andere partijen. En bij verkiezingen is het altijd de roep om meer EU en dat is vanuit D66 gezien wel logisch want als je geen inhoud hebt dan is het makkelijker als de EU alles beslist…

  Ze hadden tot voor kort nog wel een beetje inhoud maar ook dat laatste beetje hebben ze verkwanselt, het referendum afgeserveerd en nu moet er censuur komen zodat niet iedereen kan gaan twitteren dat ze inhoudsloos zijn…

  De heer Pechtold neemt iedereen de maat maar is niet in staat tot enige zelfreflectie. Hij krijgt een appartement van een Canadees diplomaat maar daar mag niemand over zeuren, want dat is privé! Als Wilders of Baudet een dagje Efteling zouden krijgen dan zou de wereld te klein zijn en zou Pechtold moord en brand schreeuwen…maar een appartementje is privé!

  Pechtold stond altijd vooraan als er een lid van het kabinet ergens mee de fout in ging, want het was allemaal verschrikkelijk wat er gebeurde ! Maar nu hij zelf in het kabinet zit is hij verworden tot een goedprater van kabinetsfouten, Halbe Zijlstra kon wat hem betreft gewoon blijven want….tsja macht he… en dat heerlijke pluche.

  En nu met gemeenteraadsverkiezingen heeft hij opeens een obsessie voor het Forum voor Democratie, alles wat ze zeggen is eng, hij sluit samenwerking uit, hij sluit samenwerking met Leefbaar Rotterdam uit want die werken samen met het FVD, dus ook eng, en ook eventuele samenwerking met de Lijst Smolders in Tilburg sluit D66 uit, want ook die hebben contact met FvD. Het algemeen maatschappelijk belang moet wijken voor de rare grillen van Pechtold. D66 werkt al jaren prima samen met Leefbaar Rotterdam en een goede samenwerking is prima voor de Rotterdammers, maar de gefrustreerde Pechtold wil daar dus vanaf en dat maakt pijnlijk duidelijk dat hij er niet voor het volk zit…hij zit er louter en alleen voor Alexander Pechtold!

  Ook schreeuwt hij moord en brand over vermeende uitspraken van FVD kandidaatsraadsleden, vaak zijn deze uitspraken uit zijn verband getrokken maar Pechtold en D66 Amsterdam vinden er van alles van. Dat D66 zelf mevrouw Yassmine El Ksaihi op de lijst heeft staan die verschrikkelijke dingen over homo’s gezegd heeft daar hoor je Pechtold niet over. Mevrouw heeft namelijk sorry gezegd en dan is alles uiteraard weer goed, want een goede politicus is alleen kritisch over mensen van andere partijen..

  D66 wil dus wel je stem maar niet je mening, dan willen ze naast je stem ook ongevraagd je organen, ze willen geen referenda, ze willen internetcensuur, ze hebben mensen op de lijst staan die anti homo zijn, en het stemgedrag van Pechtold is schijnbaar afhankelijk van cadeautjes zoals mooie appartementjes… Dat klinkt echt als een geweldige club, echt voor een vernieuwende democratie waar iedereen gehoord wordt….van Mierlo zou er trots op wezen…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.