Persvers: half Europa herdenkt aanslag vliegveld Brussel, maar niemand durft het motief erachter te noemen

Zolang we met zijn allen onze kop in het zand blijven steken, zal er nooit wat veranderen.

Het Islamisme, de politieke Islam, lag ten grondslag aan de aanslagen op 22 maart 2016 op vliegveld Zaventem. Zo, dat is eruit – ik heb het gezegd. Bij de Dagelijkse Standaard schuwen wij de – vaak politiek incorrecte, maar so be it – waarheid niet: die is nu eenmaal vaak niet correct, wenselijk of overeenkomstig met linkse ideologieën. En zolang je iets niet benoemt… nouja, dan kun je er ook niets aan doen.

Enfin. Precies twee jaar geleden bliezen twee zelfmoordenaars zich op, midden in de vertrekhal van vliegveld Zaventem, nabij Brussel. Het resultaat: twaalf onschuldigen die het leven liets. Iets meer dan een uur later, toen België hoopte dat het gevaar geweken was, blies een andere jihadist zich op in de metro, waarbij twintig omstanders omkwamen. Inclusief de daders lieten die dag dus 35 mensen het leven, allemaal in naam van islamistische terreur. Niet dat dit meer bijzonder was: onder andere in Frankrijk en Engeland kwamen de afgelopen jaren ook tientallen mensen om het leven bij dit soort aanslagen.

Je zou dan ook denken dat men twee jaar later bij een herdenking van de Brusselse aanslag één boodschap duidelijk zou willen verkondigen: islamistische gekken worden zo hard mogelijk aangepakt, om dit soort gruweldaden te voorkomen. Nou, was het maar zo’n feest. Onze fijne staatsomroep, de NOS, heeft het zowaar voor elkaar gekregen om een heel – zeker niet kort – artikel aan de herdenking te wijden zonder ook maar één keer het motief van de daders te noemen. De woorden ‘Islamisme’, ‘Islam’, ‘jihad’ of zelfs ‘Syriëgangers’ zul je daar niet aantreffen. Nee, als je dit stuk mag geloven, lieten de aanslagerplegers die bommen zonder enige reden daar ontploffen. Gewoon zomaar, voor de lol ofzo.

Daar zijn zij echter niet de enigen in: ook Europarlementariër en voormalige Belgische premier Guy Verhofstadt liet vandaag op Twitter weten te denken aan de aanslagen. Maar waarom die bommen afgingen destijds? Ach, dat is het vermelden niet waard hoor:

“Proudly”? Guy, je zou je juist moeten schamen. Schamen dat in plaats van dat je wat doet om Europa écht veiliger te maken, je maar blijft wegkijken en de waarheid niet in de ogen durft te kijken. Hoeveel aanslagen moeten er nog in naam van deze ideologie gepleegd worden, voordat dat gebeurt?

Pervers: ik heb er geen ander woord voor.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

67 reacties

 1. denk eens na

  Motief moslim varkens willen westen onderwerp;en , simple toch?

  1. Feit

   Oei, de waarheid. Mag dat nog?

  2. Anton Adriaan

   Netjes geschreven, Denkie 😉

  3. Ernst Quispel

   Denk eens na is zo vriendelijk mijn betoog krachtig te illustreren.

   Ik ben geneigd hem als een varken te beschouwen.

   1. robroy

    Mostertgas mag ook als je het maar in ademt

 2. Henk-Jansen

  Omdat wat ze geloven irrelevant is. Het zijn ontzettend foute mensen die de islam misbruiken om mensen de dood in te jagen.

  1. Holland

   Met “ontzettend foute mensen…” bedoelt Henkie-Pankie gewoon moslims. Maar dat woord durft hij als extreemlinkse idioot niet uit te spreken.

 3. Vit

  Het is een kruistocht, maar dan andersom.

 4. Ernst Quispel

  Het motief is niet de islam maar een politieke strijd tegen het Westen.
  Die oorlog als een godsdienstoorlog framen is een achterlijke denkwijze die niets verheldert maar wel veel ellende veroorzaakt.

  Om dit in te zien hoef je alleen maar te bedenken dat de Westerse bommenwerpers de afgelopen jaren een veelvoud aan burgerslachtoffers maakten van de doden die het gevolg waren van terroristische aanslagen in Europa.

  Als we die samenhang niet willen zien maken we ons schuldig aan leugenachtige en in de kern ook racistische demagogie.

  1. Scaldis

   Domme jongen

   1. Vit

    9-11 vergeten zeker.

    1. Vit

     Oh wacht, daar mocht Amerika niet op reageren natuurlijk, dom van mij.

     1. Ernst Quispel

      Ik verwacht van jou ook geen inhoudelijke reactie, vit, dat is helemaal niet jouw ding.

     2. Scaldis

      Even klappen voor Lispel allemaal, hij voelt zich zo slim en gevat nu!

     3. Steve Van der Vekens

      Het is met 9/11begonnen Quispel. Men had daar toen een atoombom moeten opgooien. De korte pijn.
      Wat is denk je het beste? Alles wissen met een atoombom en opnieuw beginnen of alles twintig jaar laten aanslepen waarbij er in die jaren minstens zoveel slachtoffers vallen? Een rationele beslissing, net zoals de USA met Japan heeft gedaan. Maar linkse Guus-en kwispel-figuren houden hun eigen jihad en dat is de rechtse media domineren door ‘dommeren’ te hersenspoelen. Allah zal het jullie rijkelijk belonen met 72 maagden nadat jullie koppen gerold hebben.

  2. Holland

   Dit is de 248ste maal dat de grammofoonnaald in dezelfde groef van de Ernst-Debiel plaat blijft hangen.

   Het lijkt er in alles op dat dit tekenen van vergevorderde seniliteit dan wel Alzheimer zijn.

   Morgen volgt de 249ste maal.

   1. Ernst Quispel

    Ik begrijp heel goed waarom jij niet inhoudelijk reageert, Holland. Beetje trollen is veel makkelijker.

  3. Beukman

   @Ernst
   Inderdaad. De daders zijn meestal jonge mannen met een strafblad en/of kruimeldieven die weinig te verliezen hebben, en hun moment of fame grijpen door aan te geven dat ze in opdracht van IS handelen. Terwijl IS zelf van niks weet overigens.
   De meesten zullen amper ooit een koran van binnen hebben gezien, laat staan dat ze de inhoud kennen.

   1. Holland

    Wat weet jij dat allemaal goed, Beukie. Je bent een echte insider.

    1. Beukman

     Tja @Holland, als je iemand die zich wel eens ergens in verdiept een “echte insider” wil noemen, dan doe je dat maar. Het geeft wel te denken.

     1. Floris

      Beukman, evenals trol Ernst, heeft zich nauwelijks in de islam verdiept. Hij heeft hoogstens gesproken met enkele moslims in z’n achterbuurt en hij heeft besloten, voor z’n eigen gemoedsrust, dat het allemaal best meevalt.

      De Trojanen dachten ook dat het paard geen kwaad kon.

      De vraag is: is een dergelijke naïviteit alleen maar dom of is het ook misdadig?

     2. Beukman

      Ik zou het de Trojanen maar niet te euvel duiden, @Floris. Het was per slot een geniale list van Odysseus om dat paard daar neer te zetten.
      En zonder de hulp van godin Pallas Athena, die via Poseidon twee slangen op Laokoon afstuurt die het allemaal niet vertrouwt, was dat paard inclusief inhoud gewoon in de hens gezet.
      Laten we God danken dat dit niet is gebeurd.

     3. Rechtsaf

      @Floris Ernst, Guusje, Beukman, Kong zijn zéér warme pleitbezorgers van de islam hoor vergis je niet.

      Zij kunnen en willen geen enkel citaat leveren waarin zij ontkrachten een de zéér, zéér, zéér warme pleitbezorgers van de islam te zijn.

      Ze schofferen het christendom en zij zullen de islam verdedigen met alles wat in hun macht ligt, sterker nog, zij zullen het aanmoedigen, verheerlijken en vinden het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is.

     4. Steve Van der Vekens

      Het feit dat zij niets te verliezen hebben maakt hen uiters gevaarlijk.

    2. Beukman

     @Holland
     Ze zeggen het net vrijwel letterlijk op het journaal, over de dader van die gijzeling in Frankrijk:

     “De dader was een kleine crimineel die niet bekend stond als een moslimradicaal die op het punt stond om een aanslag te plegen.”

     Tja vriend, dat maakt mij tot de expert hier op dit gebied. Volgende keer maar beter naar me luisteren dus. 🙂

   2. Vit

    Christenen, joden, boeddhisten enzovoort zie ik geen zelfmoord aanslagen plegen, uit wiens naam zullen moslims dat dan doen?

    Tip: er wordt daarbij iets geroepen.

    1. Vit

     “TREBÈS (ANP) – Bij de gijzeling in een supermarkt in het Franse Trèbes zijn zeker twee doden gevallen. Dat meldden diverse Franse media. De gijzelnemer, die verklaarde namens Islamitische Staat te handelen, zit op dit moment nog met een politieman in de supermarkt.

     De Franse regering beschouwt de gijzeling als een terreurdaad. Dat zei premier Édouard Philippe. De gijzelnemer schreeuwde tijdens zijn actie islamitische leuzen.

     De man had rond half elf vrijdagochtend in de toeristenplaats Carcassonne een groep politiemensen aangevallen en beschoten en daarbij een van hen geraakt. Ongeveer een half uur later viel hij de supermarkt binnen in Trebès dat ongeveer 5 kilometer verderop ligt in de regio Aude.”

     Heeft niets met islam te maken hoor, ben je gek.

     https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/buitenland/zeker-twee-doden-gijzeling-franse-supermarkt/ar-BBKBl62?li=BBoPOOe&ocid=mailsignout

   3. Ernst Quispel

    Dit is juist. De daders blijken in de feitelijheid weinig met de islam van doen te hebben. Klassiek is het verhaal van de Syrische jihadstrijders die in hun reisbagage het boek “Islam for dummies” hadden. Ze hadden geen idee waar de Islam eigenlijk over ging en moesten daarover in hun reis naar ISIS nog een beetje inlezen.

    De behoefte om hier het terrorisme te framen als een godsdienstoorlog heeft weinig met de feiten te maken. Het gaat de strijders vaak om het vinden van een doel. identiteit of een beetje spanning in het leven en daarvoor kan elke ideologie of godsdienst dienen als legitimatie.

    1. Vit

     @Pit
     ‘feitelijheid’

     1. Vit

      De halve tamme bedoeld waarschijnlijk ‘in werkelijkheid’.

    2. Rechtsaf

     @Ernst
     #islamprostituee

   4. Vit

    Jammer Beuk/Guus, ik had jou intelligenter ingeschat dan jouw confrère, dit valt mij vies tegen..

  4. HW

   Kwispel, je vergeet te vermelden waarom onze bommenwerpers daar zijn.
   In Afganistan verborgen ze het liefje van de moslims, die eventjes de Twin Towers heeft laten afbreken. Hoe heette hij ook al weer, ja, Osama Bin Laden.
   De Taliban met zijn sharia ruimde gewoon een deel van de bevolking op.
   Irak, met Saddam Hoessein, ruimde ook een deel van de bevolking.
   In Syrië en Irak werd gewoon alles opgeruimd dar in de weg liep.
   Ze hebben niks met het Westen, behalve dat ze jaloers zijn op de hier heersende weelde, want die willen ze maar wat graag meenemen.

   1. Ernst Quispel

    HW, en zijn we om die reden ook gaan bombarderen in Irak, Syrië, Yemen, Somalië en Libië?

   2. Vit

    @HW
    ook in andere landen hetzelfde verhaal, dan is niets doen geen optie.

   3. Siemien

    @HW Ernst vindt dat die oorlogen te ver weg zijn

 5. Ernst Quispel

  Sybren bedoelt pervers, de schat!

  1. Scaldis

   Och ontdekt ie een tikfout, en nu is ie toch blij…

   1. Pit

    @Scaldis: Ik heb de laatste tijd wat notities gemaakt van Wimpies taal- en schrijffouten. De reeks is te lang om hier te publiceren. Wimpie maakt er een taalkundige zwijnenstal van en neemt anderen de maat.

    Enkele citaten uit het oeuvre van zuigtrol Wimpie:

    – Vrijheidheid (de-pvv-is-weer-helemaal-zichzelf-zendt-video-met-keiharde-islamkritiek-van-drie-minuten-uit-op-publieke-omroep)
    – popging (slotpeiling-sleepwetreferendum-53-gaat-morgen-voor-de-wet-stemmen/)
    – Lagten (belachelijk-leefbaar-rotterdam-is-tegen-ondernemerschap-allochtonen-er-moet-een-stop-komen-op-niet-westerse-winkels)
    – beweerdt (pechtold-ambieert-een-baan-als-cabaretier-nee-joh-d66-is-juist-hartstikke-voor-referenda)
    – beel (d66-wethouder-pakt-hooivork-erbij-ik-ben-enorm-teleurgesteld-in-de-partij-over-de-wijze-waarop-het-referendum-om-zeep-is-geholpen)
    – coor (walgelijke-pechtold-is-een-trieste-leugenaar-d66-keerde-zich-vorig-jaar-al-tegen-het-bindend-referendum)
    – maleise (/stem-denk-bij-gemeenteraadsverkiezingen-aldus-stemadvies-van-salafistische-haatprediker-uit-utrecht)

    1. Feit

     Maar onze Ernst is ook een oen.

 6. Vit

  Die Bonobo op de foto, dat is toch die Khalid dinges uit Almere?

  1. sonar

   Vit, dat is kwippie in zijn werkelijke gedaante ,gewoon een gewelddadig figuur.

 7. Floris

  Sybren schreef:

  “Het Islamisme, de politieke Islam, lag ten grondslag aan de aanslagen op 22 maart 2016 op vliegveld Zaventem. Zo, dat is eruit – ik heb het gezegd. Bij de Dagelijkse Standaard schuwen wij de – vaak politiek incorrecte, maar so be it – waarheid niet: die is nu eenmaal vaak niet correct, wenselijk of overeenkomstig met linkse ideologieën. En zolang je iets niet benoemt… nouja, dan kun je er ook niets aan doen.”
  ———————————————————————————————–
  De DDS schuwt de waarheid WEL.

  Hoe? Door het geweld consequent te wijten aan de politieke islam cq het islamisme. Dit terwijl het simpelweg aan de islam zelf ligt. Er BESTAAT binnen de islam geen onderscheid tussen religie en politiek.

  https://www.trouw.nl/home/de-gematigde-islam-bestaat-niet~ac5e31f4/

  “Zijn er twee islams, de een oorlogszuchtig en de ander tolerant en vredelievend? Volgens de Franse juriste en arabiste Anne-Marie Delcambre is dit een westers verzinsel om de onaangename waarheid niet onder ogen te hoeven zien: ,,Tussen islam en islamisme bestaat alleen een gradueel verschil. Het islamisme zit in de islam als het kuiken in het ei.”

  1. Feit

   Floris heeft hier natuurlijk gelijk. De islam is uitgevonden door een 7de eeuwse rover om de wereld naar zijn hand te zetten, goedschiks of kwaadschiks. Dat is het doel van de islam. Dat niet iedereen er op los moord zegt weinig. Dat deden de nazies ook niet.

   Beide hadden wel een oorlogsafdeling van zo’n 20% van de ideologische aanhangers.

   Als je de islam faciliteert, dan moet er net zoveel ruimte zijn voor het nazisme en dat moeten we niet willen. Beide ideologieën moeten we veroordelen om onze vrijheden te waarborgen.

 8. Bloem

  Dhr. Q zal antisemitisme en islam extremisme ten allen tijde bagatelliseren. Op het moment dat hij daarmee stopt moet hij namelijk de waarheid onder ogen zien en erkennen wat hij zelf is. 6 miljoen is zijn lievelingsgetal, en het aantal waarvan hij stiekem hoopt dat de islam dit zal overtreffen. Daarom geeft hij ook steeds aan dat het slachtoffer aantal door links en de Islam nog altijd verwaarloosbaar is. Stiekem is hij daarover teleurgesteld.

 9. buitenbeentje

  “Het Islamisme, de politieke Islam, lag ten grondslag aan de aanslagen op 22 maart 2016 op vliegveld Zaventem”.
  en dan:
  “Bij de Dagelijkse Standaard schuwen wij de – vaak politiek incorrecte, maar so be it – waarheid niet”

  verslikte ik me toch in mijn koffie. Islamisme, het politiek correct gereutel om de waarheid niet te hoeven benoemen. De Islam lag ten grondslag aan de aanslagen, dát is de waarheid! islamisme is een neologie die het doet voorkomen dat er mohammedanen zijn die de scheiding van kerk en staat niet willen verwerpen.

  pssst, die mensen zijn volgens de koran geen mohammedaan meer, maar afvalligen.

  Steek de kop maar in het zand en klop je op de borst dat je beter bent dan anderen.

  zo het is er uit: “God, ik dank U dat ik niet ben zoals de andere mensen” zegt de Farizeeër. Lucas 18

 10. Ritter

  De politieke elite (en hun vriendjes in de media) blijven ontkennen dat de islam een gevaar voor Europa vormt.

  Maar misschien is er toch langzaam een kentering bezig gezien onderstaand artikel.
  ———–

  Sebastian Kurz: ‘Voor de politieke islam is geen plaats’
  https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/03/sebastian-kurz-voor-de-politieke-islam-is-geen-plaats-598615/

 11. Ritter

  Franse intelligentsia luidt noodklok over islamisme

  Honderd intellectuelen vormen in Frankrijk een front tegen de toenemende invloed van de politieke islam in het maatschappelijk debat. De oproep verbindt zowel denkers aan de linkerkant van het politieke spectrum als aan de rechterkant. ‘De politieke islam is uit op zoveel mogelijk terreinwinst.’

  https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/03/franse-intelligentsia-luidt-noodklok-tegen-islamisme-597764/

  1. Ernst Quispel

   Ja, de discriminatie en stigmatisering van allochtonen roept ook een politieke reactie op. Dat beleven we ook in Nederland.

   1. Ritter

    Ernst Quispel

    Het fundamentele probleem is dat de islamitische normen/waarden/levenswijze niet compatibel is met de westerse normen/waarden/levenswijze.

    Daaruit vloeien dus ‘botsingen” voort omdat moslims in het algemeen niet integreren maar vasthouden aan hun islam en bijbehorend gedrag.

    We zien dan ook in Noord/West Europa een islamitische parallelle wereld ontstaan die met het jaar groter word; inclusief Sharia rechtbanken voor burgerlijk recht en die niet compatibel zijn met westers recht.
    —-
    ‘Ban de shariarechtbank’
    https://www.trouw.nl/religie-en-filosofie/-ban-de-shariarechtbank-~af71856d/

    1. Ernst Quispel

     De islamitische normen en waarden staan helemaal niet vast, zo blijkt de vormgeving van de sharia in islamitische landen hemelsbreed uiteen te lopen.

     https://www.wrr.nl/publicaties/persberichten/2006/04/12/sharia-en-nationaal-recht-rechtsystemen-in-moslimlanden-tussen-traditie-politiek-en-rechtsstaat

     Mensen die de politieke strijd in het Midden Oosten en de oorlog en het moorddadige optreden van het Westen in islamitische landen willen framen als een godsdienstoorlog miskennen de politieke dimensie en negeren evidente feiten.

     1. Rechtsaf

      @ernst jij als zéér, zéér, zéér warme pleitbezorger van islam, zal natuurlijk alles in het werk stellen om islam te verdedigen, telkens weer opnieuw.
      Sterker nog, en je laat het weer héél sterk zien, je stelt islam boven je eigen westerse cultuur, valt het westen aan, je moedigt islam aan, je verheerlijkt het, nog veel erger!!, je aanbidt het en vindt het echt zó verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is..

      #islamprostituee

     2. Ernst Quispel

      ‘zéér, zéér, zéér’

      Paracetamol?

     3. Rechtsaf

      Ernst is inhoudelijk niet in staat om te weerleggen wat ik schrijf, dat kan hij ook niet aangezien Ernst een echte islamprostituee is..

      #islamporstituee

 12. Babaji538

  Een paar dagen geleden, dacht men hier te Nederland
  nog iets te kunnen schrijven over “The Neverending Story”.
  Een groter compliment had ik me niet kunnen wensen.

  Petra Hermans

 13. Steve Van der Vekens

  Off topic:
  Rutte vindt dat solidariteit twee kanten op gaat, dat betekent dat landen als Hongarije ook immigranten op moeten nemen.

  Er kan pas sprake zijn van solidariteit wanneer beide partijen akkoord gaad, dat is de definitie van solidariteit. Geen opgedrongen solidariteit Rutte met je badeendjes-rotkop.

  1. Ernst Quispel

   Juist, en daarom moeten landen als Hongarije instemmen met de Europese afspraken. Wel shoppen in Europa en niet de lasten aanvaarden heeft inderdaad niets met solidariteit te maken.

   1. Steve Van der Vekens

    Prioriteiten Ernst, er is niets democratisch aan om vanuit Duidsland (en Brussel) migrantenquota op te leggen, Dat was de afspraak niet en is die nooit geweest. Zij vechten voor het behouden van hun identiteit en daar hebben zij alle recht toe. Zo niet had Brussel wel een raketje afgeschoten. Ik al bij u ook eens aangebrande zwarte suikerbieten door uw strot rammen, in de naam van democratie.

   2. Farn

    EQ Dus zal je netto uitbetaald krijgt van de EU moet je overal mee instemmen. Mooie democratie is dat.

 14. Nasrani

  Zou Ernst werkloos zijn ofzo? Man, wat een reacties.

 15. Michel69

  Onderhand is er weer wat aan de hand in Frankrijk(IS strijder gijzeling) wachten op de reacties van het linkse tuig dat het niks met islam te maken heeft en dat de islam vrede betekent! toch ernst,guus,kong en de EU debiel!

 16. Baron von Munchhausen

  En op Radio 1, nu, wordt zeer veel aandacht gegeven aan DENK!
  De laffe linkse wegkijkende Moslim-knuffelaars worden door NPO, DWDD, Pauw en Volkskrant ondersteund/gepromoot!
  Genoemden richten hun vizier op Anti-Nederlandse acties!
  Huichelaars van de eerste orde!

 17. lanex

  Het Westen had een hek om al die Arabische landen moeten optrekken en geen enkel land helpen. De tribale oorlogen die ze daar voeren is al honderden jaren aan de gang. Zij zijn helemaal niet van plan om daarmee te stoppen. Ze, de islamiet slopen hun eigen bestaansrecht.

 18. Gerlos

  Waarom zou je die kut moslims niet willen veroordelen voor deze afschuwelijke daden. Begrijp ik niets van.

 19. Frits Jansen

  Het motief? Feit is dat veel moslims getergd zijn door de voortdurende hetze tegen hen – omdat ze voor machtspol8ticus zo’n fijne zondebok zijn. Dat is natuurlijk nog geen reden om aanslagen te plegen, maar het verband tussen de uitspraken van haatpredikers als Wilders en de gewelddadige frustratie van moslims is zonneklaar. Wilders c.s. hebben zo’n reactie vast niet beoogd, maar ze hebben wel “willens en wetens de geenszins geringe kans aanvaard” dat hun uitspraken zulke gevolgen zouden hebben. Strafrechtelijk staat dat gelijk aan opzet. Die aanslagen zien ze ook als een prettige bevestiging dat geen enkele moslim deugt.

  1. springmaarachterop

   Die aanslagen waren er al voordat er überhaupt sprake was van een ‘Wilders’ in de politiek, dus je zwetst gewoon uit je nek in deze!

 20. Betoverd Konijn

  Meneer Verhofstadt zal dezelfde koers blijven varen, hoeveel mensen er ook worden vermoord. Elke dag een lintje op is immers niet zo veel moeite. Hulde.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.