Wilders dolblij met Orbans overwinning: “Gefeliciteerd, welverdiend!”

Geert Wilders is hartstikke blij met de zege van Viktor Orban, zijn Hongaarse mattie.

Hoewel het voor de linkse Europese media gisteren een zwarte dag was — Viktor Orban won de verkiezingen in Hongarije immers met groot gemak — was Geert Wilders juist buitengewoon tevreden. De PVV-leider nam zelfs de tijd even om Orban publiekelijk te feliciteren. Op Twitter, natuurlijk:

Het is geen verrassing dat Wilders zoveel waardering heeft voor Orban. De man is, net als hij, fel gekant tegen het opengrenzenbeleid van de Europese Unie. Ook benadrukken zowel Orban als Wilders met grote regelmaat dat Europa volgens hen een ‘judeo-christelijke’ cultuur heeft, en dat die cultuur (ten koste van alles) beschermd moet worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

87 reacties

 1. Ritter

  Een welverdiende felicitatie.

  De Noord/West Europese leiders laten hun grenzen wagenwijd open staan voor de (illegale) massa migratie……………………………Orban sluit voor deze massa migratie wijselijk de grenzen en wil daarmee de identiteit van zijn land behouden en voorkomen dat ze toestanden krijgen zoals in veel Noord/West Europese steden die gerelateerd zijn met de massa migratie.

 2. Uiterst Links

  Soort zoekt soort. Misschien zou Wilders het beste zijn koffers kunnen inpakken en ophoepelen naar Hongarije

  1. Ritter

   Uiterst Links

   Inmiddels zou het aantal Salafisten in Duitsland o.a. door de massa migratie zijn gestegen tot 11.000, berichtte de “Tagesspiegel” vorige week woensdag onder verwijzing naar autoriteiten voor de binnenlandse veiligheidsdienst. Dat betekent dat het aantal extreem gevaarlijke radicale islamieten binnen vijf jaar is verdubbeld.

   1. Kees

    En die salafisten, die zijn nog erger dan de nazies van destijds. Wie deze mensen graag binnen de landgrenzen willen hebben, hier op de site zijn er blijkbaar wel fans.

  2. Bloem

   Dat zal hij uiteindelijk ook wel doen, denk ik.
   In Hongarije heeft hij niet continu beveiliging nodig

  3. robroy

   misschien moet jij eens ophoepelen naar het midden oosten

 3. Ritter

  Een van de gevolgen van de massa migratie uit de islamitische landen is de sluipende islamisering die plaatsvind.
  ————

  De Europese zelf-islamisering is een sluipend gevaar

  De islamisering van Europa gaat onverminderd door. Niet altijd is die islamisering een verdienste van de salafisten. Het zijn de Europeanen zelf die meebuigen met de salafisten. Dit meebuigen noem ik zelf-islamisering.

  https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/achtergrond/2018/04/de-zelf-islamisering-van-europa-gaat-hard-603438/

 4. Ernst Quispel

  Fascisten steunen elkaar door dik en dun.

  1. WimsulsumCode

   Net als Ernst, Guusje en EU Cock

   1. poldi

    Ernst Quispel, in dit geval ben ik blij dat ik een fascist bent.
    Het is voor mij een geuzennaam.

  2. springmaarachterop

   Zijn de druiven zuur Wim, je zwetst voortdurend dat links in opmars is in Europa, en kijk nu eens, rechts behaalt overwinning na overwinning, heb jij het ooit wel eens bij het rechte eind gehad met je politieke voorspellingen?

   1. WimsulsumCode

    De reden dat Wim het vrijwel nooit bij het rechte einde heeft is omdat de informatie die hij van buiten krijgt vrij beperkt is in het Pieter Baancentrum.

   2. Ernst Quispel

    Ik zie en voorzie inderdaad een beweging naar links in West Europa. Ik zie, tot mijn spijt, ook dat in de voormalige Sovjet-landen er nog een volksnationalistische en racistische onderstroom bestaat die gevoelig is van extreem-rechtse propaganda. Orban is een bruine fascist die er in slaagt dat sentiment aan te wakkeren.
    Laten we hopen dat het een achterhoedebeweging is.

    1. springmaarachterop

     Ja in de Amsterdamse Gemeenteraad, maar verder nergens trollemans…..

     1. Ernst Quispel

      Jawel, droef, kijk naar de overwinning van Macron in Frankrijk en Corbuyn in Engeland.

     2. springmaarachterop

      Macron noemt zichzelf links noch rechts en wie Corbuyn is weet ik niet. Dus je zwetst weer eens Wim.

     3. WimsulsumCode

      Wim voorspelt uw toekomst met zijn glazen bol
      BEL NU 0906-0911 (5 euro per minuut)
      of sms WIM naar 2022 (5 euro per sms)

     4. springmaarachterop

      Wim verklaart ook dromen….dus van die glazen bol geloof ik ook wel….

     5. Ernst Quispel

     6. WimsulsumCode

      Gvd, dan sms ik WIM naar 2022 en krijg ik het verkiezingsprogramma van Macron doorgestuurd. Een beetje een domper hoor!

    2. van Urk

     Ik zie en voorzie een beweging naar meer idealisme in West Europa. Niet Links niet Rechts maar meer in het midden. Ons kabinet en de relatie tussen Anja Fleur en Paul van der Bas is hier een voorbeeld van.

    3. Kees

     Heerlijk die reacties van kwispeltje, zijn weekend was zo slecht, heerlijk!

  3. Ni28

   Nu is iedereen weer fascist, niet te geloven. Maar vertel wat vind jij van de islamitische vreemdeling, waarom wil jij ze zo graag? Je valt iedereen aan maar je eigen ideeën hierover vertel je niet. Waarom moeten wij zo blij mee zijn?

 5. Ni28

  Quispel leegt zijn hart aangezien zijn hoofd al lang leeg is.

 6. fenderbender

  https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/blog/2015/10/bij-uitroeiing-van-joden-kreeg-hitler-hulp-uit-islamitische-hoek-2707721W/

  Eerst maar eens een beetje geschiedenislesjes nemen, het is natuurlijk wel weer schoppen tegen het zere been, maar ja, waarheid is hard.

 7. EllyD18

  Er zijn nog leiders in Europa met hart voor eigen land.

  1. van Urk

   Inderdaad. Een Hongaarse staatsman die alleen dient voor het Hongaarse volk. Orban wil geen staatsman zijn voor een stel Arabieren met twee paspoorten die als het even kan, supporter zijn van hun Arabische leiders en hun gastland opeens stom vinden.

   1. springmaarachterop

    Inderdaad van Urk, je vraagt je werkelijk af wat die imbecielen die ons ‘besturen’ bezielen om dat kansloze kutvolk maar te behagen…….

   2. Ernst Quispel

    Van Urk is een Gristen dus die moet niets hebben van ‘de vreemdeling die in onze poorten is’

    1. Ni28

     Wat moet jij hebben van die vreemdeling? Dat heb je nog niet verteld.

     1. Ni28

      En nog steeds niet. Ben toch benieuwd naar.

    2. van Urk

     Een christen moet ook niet naief zijn. Want volgens de Bijbel zijn christenen en Joden op weg naar de grote verdrukking (Openbaring 12:6 en 13:7) en daarin zal ook de islam een grote rol spelen.

     1. Ernst Quispel

      De gedachte dat in Openbaringen (een dolle fantasie) over de islam wordt gesproken is een dolle fantasie.

     2. van Urk

      Quispel@ Net als uw droomwereldje. christen en Jodenvervolging in Arabische landen getuigt dat de Islam moeilijk met deze Godsdiensten om kan gaan. Ook in Europa worden christenen en Joden door moslims in de nek gekeken en desnoods met geweld aangevallen. Dat is idealisme en geen fantasie.

 8. Vit

  Top gozer die Orban, iemand met verstand die inziet waar de islam toe leidt, met als voorbeeld Bosnië.

  1. loes530

   Vind ik ook Vit

 9. Rosasolis

  Begrijpelijk dat Hongarije en andere Oost-Europese zijn zeer voorzichtig in accepteren
  immigranten uit moslim en Afrikaanse landen. Oost-Europese landen zijn nog steeds de armste van heel Europa.
  Daarom krijgen wij zoveel arbeiders en studenten uit Poland, Hongarije, en Roemenie. Wij hebben een aantal Polen in onze dorp die blij zijn dat zij werk en een goede salaris
  kunnen krijgen in de landbouw of in de ziekenhuis in Den Helder. Werkloosheid is hoog door heel Oost-Europa, en de economie groeit langzaam. De EU moet veel meer voor deze landen doen. Behalve hun economie te steunen, moet er meer hulp gegeven worden voor grenscontrole. Gelukkig heeft Nederland niet het probleem gehad met duizenden illegalen gedurende de laatste jaren. De meeste van onze asielcenters zijn
  nu al dicht, of sluiten binnenkort. Nederland accepteert alleen officieel geregistreerd
  asiel zoekers, voor een tijdelijk verblijf. De bedoeling is dat deze mensen terug naar hun land zullen keren, zo gauw het veilig is. Dus is het niet nodig voor Wilders ons land te vergelijken met de grens toestanden van Hongarije van vorige jaar. Ik weet dat zijn vrouw is een immigrant uit Hongarije, dus misschien is dit een reden, (de grootste),
  dat fam. Wilders contact houdt met Hongarije. Ik heb vroeger liederen van Zoltan Kodaly gezongen. En ik hou erg veel van Hongaarse volksmuziek.

 10. corfo

  Viktor Orban, één van de weinige échte Staatsmannen in Europa. Las laatst dat een reaguurder Rubberen Rutje aan “staatsman” noemde, hilarisch.
  Rutje, het hersenloze weekdier, vergelijken met dhr. Orban slaat als een lul op een trommel.
  Een échte staatsman staat voor z’n land én bevolking, géén van beide heeft iemand ooit kunnen ontdekken bij Rutje.
  De Hongaren ondervonden aan den lijve wat “leven in een dictatuur” betekende en wensen niet in een dictatoriaal geleide EU te leven, waar hebzucht, macht en drank de hoofdrol spelen.
  Reaguurders die de Hongaren nú “fascisten en/of racisten” noemen geven blijk van hun zeer geringe kennis van de geschiedenis en verdienen slechts een diep, zeer diep medelijden.

 11. Ni28

  Het is nuttig om de politieke levensloop van Orban en zijn Fidesz partij te lezen. Dan begrijp je beter de gang van zaken en zijn veranderde verhouding tot Soros waar hij vroeger zelfs mee bevriend was. Orban is van liberaal opgeschoven naar conservatieve nationalistische partij maar zeker geen fascistische partij waarmee linkse kringen zo losjes mee omgaan in gebruik. Interessant is waarop zijn antimigratie politiek op gebaseerd is. De Hongaren zijn vroeger al door Turken ingenomen geweest en dat is niet de leukste deel van hun geschiedenis. Ook heeft Hongarije toen ingelijfd in de Oostenrijks Hongaarse monarchie na de WO1 twee derde van hun land verloren tijdens het Trianon deal uit 1920 met een handtekening en elke vierde Hongaar leefde toen ineens in het buitenland. Het leeft nu nog. Nu ziet hij hetzelfde gebeuren. Door de migratie hun land afstaan in enkele decades aan hun vroegere islamitische bezetter. Over zijn lijk, zegt ie en kennelijk voelt de meerderheid van de inwoners ook zo.

 12. Ni28

  Quispel vertelt sprookjes volgens zijn diepe wens. Een Marxistische wereld met alle kleurtjes door elkaar in vrede naast elkaar leven. Lang en gelukkig. En nu je middagslaapje doen anders wordt je straks weer vervelend.

  1. Ernst Quispel

   Nee, domme jongen, van het Marxisme moet ik niets hebben.

   1. WimsulsumCode

    Waarvan moet je wel iets hebben, slimme vriend?

    1. WimsulsumCode

     Goh, ik krijg geen antwoord. Hoe zou dat nou komen?
     Of ben je dan toch die zeer, zeer, zeer warme pleitbezorger?
     Je zou wel eens iets kunnen doen aan de diversiteit van jouw vertegenwoordigende nicks.

     Ernçtüm ofzo weetjewel? of eeh,, LekkahrKipEtah
     Svetlana klinkt weer zo Russisch. Daar hou je niet van zei je.

    2. Ernst Quispel

     Dank voor het compliment.

     Als je me inhoudelijk een beetje had kunnen en willen volgen had je geweten dat ik ideologisch niet zo’n scherpslijper ben: ik geloof in toepassing van democratie en rechtsstaat en beoordeel politici overwegend op hun professionaliteit.
     Mijn bezwaar tegen figuren als Baudet en Wilders zijn precies op deze punten gebaseerd: ze ondergraven de principes van democratie en rechtsstaat en het zijn bestuurlijk hopeloze amateurs.

     1. glazenbol

      Wat jammer nou dat jouw geestelijke beperking een zo’n ernstig laag niveau heeft bereikt dat je zelfs niet eens meer inziet dat de tijd dat NEDERland zowel een rechtsstaat alswel een democratie was al decennia voorbij is. Ook jouw poging om te doen alsof je over enige inhoud zoe beschikken begint ook wel erg lachwekkend te worden droplul!!

   2. Ni28

    Zie je wel, zonder slaapje wordt je vervelend.

 13. Vit

  @corfo
  “Viktor Orban, één van de weinige échte Staatsmannen in Europa. Las laatst dat een reaguurder Rubberen Rutje aan “staatsman” noemde, hilarisch.
  Rutje, het hersenloze weekdier, vergelijken met dhr. Orban slaat als een lul op een trommel.”
  Misschien niet zo’n goed voorbeeld want dat geeft nog geluid, meer een slagroomgebakje.

  Btw, zo’n achterlijk opmerking als ‘staatsman’ kan alleen Wim aka Ernst gemaakt hebben.

  1. Guus Geluk

   Rutte is misschien wel één van de beste minister-presidenten die we in jaren hebben gehad, een politiek zwaargewicht. Het is niet verwonderlijk dat het volk deze staatsman vorig jaar voor de derde maal de sleutel van het Torentje meegaf.

   1. WimsulsumCode

    Helemaal gelijk Guus.

    Beter dan Wim Kok (hoe kan het anders he?) Wim + Kok.
    Ik denk dat Ruud Lubbers het meest geliefd was bij de Koningin van alle MP’s
    Jan Peter had eigenlijk vandaag in de kamer moeten zittenZijn uitroep Waar is die VOC mentaliteit was vandaag de dag het meest trefzeker geweest.

    1. corfo

     @ Wimsuls…. enz.
     Ik lees “Ruud Lubbers” en moet meteen denken aan z’n nickname : “dekhengst van Kralingen”. (over de doden niets dan goeds ? Oké : een goeie dekhengst dan ?!)
     Die Ruud zal toch niet óók de “dekhengst van het z.g. Kon.Huis” zijn geweest”.
     Ik durf dát bijna niet te denken. Ik weet wél dat de Majesteit helemaal dolletjes van hem was.

     1. Rosasolis

      @corfu. Ruud Lubbers was een geweldige leider. Hij was geen dekhengst.
      Dit vreselijk bericht kwam uit Amerika, van een gestoorde vrouw.
      Waar is uw bewijs dat onze zeer trouwe hardwerkende, en zeer trouwe
      Leider Ruud Lubbers, een “dekhengst” was. Laat uw opkomen met uw bewijzen…en niet, a.u.b. van sensatie internet sites! Vandaag krijg te veel sensatie aan mijn deur. Terwijl ik hard bezig was om mijn prachtige
      ouderwetse, geurende rozen en kruiden tuin te verzorgen, kwamen er
      een echtpaar Jehovah’s langs, die mij wilden vertellen dat mannen moeten heersen over vrouwen! In andere woorden, wij hoog-opgeleide vrouwen, moeten niets meer te vertellen omdat de Jehova Mannen het willen BEHEERSEN! Let op iedereen, dat de Jehova Sekt, heel erg ziekelijk is, en alleen van een gestoorde MANNELIJK Kliek doorgaat.
      Terwijl dat dat er bewijzen zijn van corruptie binnen die schijn
      Jehova-maatschaapij….van vooral hun mannelijke leden die aan mij DURVEN dat vrouwen 2de ranks burgers zijn. Dat Jehova vrouwen hebben alleen maar een doel hebben: trouwen en kinderen baren terwijl hun mane zorgen voor de rest van de rotzooi! Met deze wil ik aan iedereen vertellen om NOOIT gelokt te worden aan deze verschrikkelijke, ongeloviige Vrouwen discriminatie Sekte aan te sluiten!
      Als je een intelligente mens bent, en ook en Christin, dan weet je dat onze religie is voor iedereen, voor mannen en vrouwen gelijk.

   2. Vit

    Een deel van het volk, wil je mij daar niet in betrekken aub?

    1. Guus Geluk

     Mijn nederige excuses.

     Een groot deel van het volk.

     1. Vit

      Excuses aanvaard. 😉

     2. Guus Geluk

      :-)).

     3. Ni28

      Jouw nederige excuses voor een groot deel van het volk? Aangenomen.

   3. Ni28

    een politiek zwaargewicht die mee buigt naar alle kanten door in Brussel te slijmen. Af en toe bezigt hij sterke taal en vervolgens draai ie bij. Vindt jij dat een zwaargewicht? Wat moet dan lichtgewicht zijn?

    1. Guus Geluk

     Meebuigt met Brussel?

     1. ayreonaut

      Geen cent naar Griekenland, om maar wat te noemen.

      Nu even omdraaien, op welk punt heeft hij zijn flexibele houding laten varen?

     2. Ni28

      Hij doet toch alles braaf wat Brussel vraagt.

  2. Vit

   Ps, of Guus bij nader inzien.

   1. Vit

    @Guus
    Ik had overigens gereageerd op landverraders in topic:
    “Thierry Baudet heeft onderonsje met Poetin-ideoloog Aleksandr Doegin”
    Anderen mogen ook reageren op deze knuppel.

  3. corfo

   @ Vit.
   Het voorbeeld was idd. niet heel erg goed, maar je begrijpt gelukkig wat ik bedoelde.
   Lees ik nu iets wat me bijna doet huilen van het lachen : iemand noemt Rutje een “politiek zwaargewicht”.
   Het enige wat dit weekdier als “zwaargewicht” presteert is : het op de been houden van Dronken Druppie Juncker. Hoe bestaat het toch dat sommige mensen zo’n vertekend beeld van de werkelijkheid hebben dat zij Rutje een “politie zwaargewicht” noemen ? Deze “gebochelde van de Notre Dame” is de grootste leugenaar, bedrieger van het westelijk halfrond + omstreken !
   Een kereltje waar men in ’t buitenland hartelijk om moet lachen vanwegen z’n kolderiek optreden.

   1. Guus Geluk

    Gebochelde?

 14. Holland

  Een aantal andere landen hebben inmiddels het voorbeeld van Hongarije gevolgd en ook hun grenzen gesloten voor ongewenste immigratie, alleen trekt dat weinig publiciteit. De oplossing van Orban werkt en daar gaat het om. De bonzen van de EU laten zich ook nauwelijks meer horen en moeten eveneens toegeven dat Orban’s OPLOSSING WERKT.

  1. Original NL

   Grenzen dicht tuurlijk werkt dat..als je geen stront binnenlaat kan je er ook niet over uitglijden!

 15. JanKlaasen

  Jullie moeten wel intens gelukkig zijn om in dit land onze MP te beledigen. In Hongarije hadden jullie al in de bak gezeten voor zo,n vergrijp.

  1. Ernst Quispel

   Ja, je mag hier onze premier uitkafferen voor “gebochelde van de Notre Dame” en erger maar als je in Hongarije Orban publiek zou uitmaken voor dik varken heb je een groot probleem.

   1. Heinz

    Een bolknak is het.

   2. van Urk

    Quispel@ De Hongaarse burger heeft daar kennelijk geen problemen mee gezien het feit dat Orban als grote winnaar uit de bus is gekomen . Kennelijk gelooft u ook alles wat de Linkse media aan angstaanjagende verhalen over Hongarije schrijft terwijl u waarschijnlijk nog nooit daar geweest bent.

  2. Ernst Quispel

   In Hongarije zijn de media onder controle geplaatst van de nieuwe media-autoriteit NMHH. Die kan boetes opleggen aan media die ”niet moreel en objectief” berichten. De media-autoriteit staat onder leiding van mensen uit de regeringspartij Fidesz.

   1. Guus Geluk

    In Hongarije zou je kunnen spreken over een mediakartel.

    1. Stanly2000

     Verder alles in orde met jullie beiden? Heeft Orban gewonnen of zo? Heerlijk toch!

   2. van Urk

    “boetes opleggen aan media die niet moreel en objectief berichten” Volgens mij wilde onze Zweedse ook zoiets soortsgelijks invoeren.

  3. Holland

   Ja, de druiven zijn zuur Klaasen, dat begrijp ik wel. Bereid je er maar vast op voor dat het in Nederland op termijn ook zo gaat. Oplossingen die werken winnen het altijd: mensen worden op een gegeven moment wakker.

   Verzin je het overigens ter plekke of heb je een bron inzake je opmerking over de bak in gaan voor schelden over Orban?

 16. Heinz

  Hoewel Onkel Geert niets opheeft met de EU, vindt hij het niet bezwaarlijk dat de familie van Viktor goed profiteert van de EU subsidie die Hongarije ontvangt. Hoe krom. OVSE hekelt de verkiezingen en Wilders twittert erop los. Hongarije maar afvoeren, dan hoeven wij het ook niet meer over de kosten hebben die de opvang van vluchtelingen met zich meebrengt.

 17. Frits Jansen

  Vorig jaar was ik on Budapest. Overal hingen foto’s van een onguur personage. Ik dacht eerst dat hij een voortvluchtige crimineel was, en het publiek verzocht werd naar hem uit te kijken.

  Pas later werd mij duidelijk dat de Hongaren met die foto’s werden aangespoord op die griezel te stemmen.

  Orbán heeft het Hongaarse kiesstelsel zo veranderd dat hij met een kleine minderheid toch de verkiezingen kan winnen. Dat zou Wilders ook wel willen. Dat went de mensen aan een dictatuur.

  1. Stanly2000

   Kleine minderheid, Fritsje? Bijna 50% bij een opkomst van 70%. Menig Europees staatsman droomt van deze cijfers.

  2. van Urk

   Frits Jansen@ Maar verder is het een schitterend mooi land met een gastvrije bevolking. 😉

   1. ayreonaut

    Daarom is Frits er ook op vakantie geweest. Hij zal er toch geen zakelijke beslommeringen hebben?

  3. Ni28

   48,9% heeft op Orban gestemd en hij zou nooit met kleine minderheid kunnen winnen. Linkse mensen kunnen hun verlies niet accepteren en zoeken overal fouten behalve bij zichzelf.

 18. Ni28

  De Soros Universiteit verhuist na de Hongaarse ban in september 2018 naar Wenen.

 19. Hermann

  Michael, over Judeo Christelijke cultuur. Het volgende is afkomstig uit Wikipedia : >>De term Judeo-christendom is een benadering van Judaïsme en Christendom, de oudste van de drie Abrahamitische religies (van voor de Islam), als een cultureel-religieus continuüm, beginnend met de Bijbelboeken van het Oude Testament.

  Het betreft echter een historisch en theologisch zeer gespannen duo dat elkaar in naam van dezelfde God, Jahweh, als ketters beschouwt, vermits Joden het christendom verwerpen als een vals messianisme en Christenen het Jodendom geheel achterhaald achten door Jezus Christus en het Nieuwe Testament, zodat zelfs jodenvervolging zeker niet minder is voorgekomen in christelijke staten en culturen dan onder moslims of heidenen.<<

  De Joden hebben het voor en tijdens WO II wel geweten. En ook volgens het Cidi is het ook nu geen romantiek.

 20. mening66

  Orban heeft ruim gewonnen en dat is een felicitatie meer dan waard.
  Voor veel NLers die in wanhoop naar Hongarije zijn geëmigreerd is dat een grote geruststelling.
  En ik las op Twitter dat er gisteravond in nieuwsuur werd toegegeven dat Orban toch wel gelijk had gekregen door het sluiten van zijn grenzen, eerst werd hij natuurlijk uitgemaakt voor racist en Facist maar daarna volgde Zweden en Duitsland snel zijn voorbeeld, en werd het stil.
  Uiterst linkSS en extreem gewelddadig linkSS is vol in de rouw natuurlijk.
  Ben ook benieuwd hoe het nu in Italië eraan toe gaat.

 21. Gerlos

  Prachtig resultaat waar het gedrocht EU doodziek van is, kom op Europa en neem een voorbeeld aan dit heerschap Orban.

 22. Pescador

  Ik mag die Orban ook wel , trekt geld uit europa en doet verder wat hij zelf wil, terwijl rutte bij die junker in zijn kont kruipt

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.