VIDEO Bizar: Beekse Bergen wereldnieuws door aanval van jachtluipaarden op een gezin

Het was in Nederland al opmerkelijk nieuws, maar nu is het ook de wereld rond door aan het gaan: het Franse gezinnetje dat werd aangevallen door jachtluipaarden in de Beekse Bergen. De organisatie gaat geen extra maatregelen nemen, want dat zou suggereren dat ze iets fout hebben gedaan en dat is inderdaad niet zo. Het is gewoon een nogal merkwaardige actie van het gezin.

„Franse toeristen die het principe van safari negeren worden aangevallen door luipaarden”, kopt de krant Libération bijvoorbeeld. Dat principe, aldus het dagblad: „blijf wijselijk in je auto”.

Een filmpje van het incident op YouTube is in een paar dagen tijd al bijna twee miljoen keer bekeken. Meerdere gebruikers zeggen dat het gezin in aanmerking komt voor „een Darwin-award”, een humoristische ’prijs’ voor mensen die zo creatief mogelijk voorkomen dat ze hun genen doorgeven aan een nieuwe generatie. Het filmpje is ook nieuws in landen als Groot-Brittannië en Ierland.

Ik ben blij dat meerdere mensen het nogal dom vinden. Erg naar voor het gezin natuurlijk, maar roekeloos gedrag moet niet geëxcuseerd worden. Als u het filmpje nog niet gezien heeft…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Ritter

  Niet verstandig van het gezin om uit te stappen bij de luipaarden.

  Gelukkig is het nog goed afgelopen en hadden de luipaarden kennelijk geen honger.

 2. Adriaan

  Luipaarden zijn slimmer dan mensen, blijkt wel uit dit filmpje.

 3. Siemien

  Deze mensen zijn gewoon dom..

  1. lugar

   Inderdaad, en met luipaarden kun je vaak maar kort van domheid genieten.

   1. Control

    lugar

    🙂

 4. Adriaan

  Dit soort ‘attracties’ moet eigenlijk verboden worden. Wilde dieren horen thuis in het wild. Dit is een onnatuurlijke nabootsing van een wildpark. Een te beperkte ruimte voor de beesten en een te hoog bezoekersaantal. Vreselijk dat mensen dit willen beleven.

 5. Ritter

  Ook op Foxnews te zien.

  Cheetahs chase tourists at Dutch safari park after family gets out of car to snap pictures
  http://www.foxnews.com/science/2018/05/11/cheetahs-chase-tourists-at-dutch-safari-park-after-family-gets-out-car-to-snap-pictures.html

 6. Seneca

  Deze mensen zijn het prototype van de Fransman/vrouw. Te dom voor woorden. Nu ik dit zie begrijp ik dat Macron tot president is verkozen…

  1. van Urk

   Begrijp ik ook meteen welke mensen werkelijk de verwarden zijn. Niet de jihadist op straat in ieder geval die snapt net als deze jachtluipaarden waar hun intentie ligt .

 7. Ruud562

  Dom, dom achterlijk volk, een kind niet waardig! Dit soort idioten is ook het soort dat bijvoorbeeld gesloten spoorwegovergangen passeert!
  Hopelijk gaat de Franse justitie er nog achteraan, al was het maar om even vast te stellen of dat kind wel bij die idioten kan blijven!

 8. Ernst Quispel

  “aanval van jachtluipaarden op een gezin”

  🙂

  1. Control

   Ernst Quispel

   🙂

 9. Ni28

  Het is zo mooie park om te wandelen maar, nou ja, er lopen wilde beesten doorheen. Dat heeft Nederland niet zo goed geregeld.

  1. Control

   Dat is inderdaad niet handig Ni28 😉

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.