Ziek: Indonesisch terreurgezin blaast DRIE kerken op

Op zondag werden er niet 1, niet 2, maar 3 kerken aangevallen in Indonesië. Screenshot YouTube: https://www.youtube.com/watch?time_continue=13&v=fISj50M-pmc
Foto: Op zondag werden er niet 1, niet 2, maar 3 kerken aangevallen in Indonesië. Screenshot YouTube: https://www.youtube.com/watch?time_continue=13&v=fISj50M-pmc

Minimaal elf doden.

Nou, we hebben het gezin van satan gevonden jongens:

Een gezin van zes personen zit achter de zelfmoordaanslagen op drie kerken in de stad Soerabaja op Java. Daarbij vielen zeker elf doden en een veertigtal gewonden. De politie houdt er nog steeds rekening mee dat de door IS geïnspireerde terreurgroep Jemaah Ansharut Daulah (JAD) de opdracht gaf voor de aanslagen.

Dat is natuurlijk zeer wel mogelijk, maar feit is en blijft dat de vreselijke aanslagen vervolgens gepleegd werden door knettergekke, totaal gestoorde leden van één en hetzelfde gezin.

Volgens politiechef Tito Karnavian bliezen een moeder en haar twee dochters zichzelf op in een van de kerken. De vader en drie zoons namen de twee andere kerken als doelwit, meldde de BBC. Door de terreuracties vielen zeker elf doden en vielen ongeveer veertig gewonden.

Rond 07:30 vond de eerste aanslag plaats in een lokale katholieke kerk. Korte tijd later waren een kerk van de Pinkstergemeente en een Protestantse kerk het doelwit. Daarnaast waren er bommen geplaatst bij twee andere kerken. Die gingen — goddank — niet af.

ISIS heeft de aanslagen opgeëist. De kans is groot dat die terreurgroep er inderdaad achter zit. Dat bewijst maar weer dat ISIS weliswaar min of meer verslagen is in Syrië, maar dat dit helaas niet betekent dat de groepering geen dreiging meer vormt voor onschuldige mensen — niet alleen in het Midden-Oosten, maar ook in Europa, Amerika en dus in Azië.

De Radicale Islam is helaas aan een optocht bezig in Indonesië. Tot een jaar of tien geleden stonden inwoners van dat land bekend als buitengewoon gematigd en verlicht. Nu niet meer. Steeds meer Indonesiërs omarmen de Radicale Islam en zijn bereid om aanslagen te plegen in naam van hun extremistische ideologie.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

68 reacties

 1.   

  VOC-vaarders worden neergezet slavendrijvers, Hiltler wordt gezien als moordenaar van o.a 6 miljoen joden. Vele mensen komen in opstand als het over deze mensen uit de geschiedenis gaat. Hoe komt het toch dat Mohammed er toch steeds mee wegkomt, terwijl zijn daden vele malen groter zijn dan al deze mensen bij elkaar? Waarom komen deze mensen niet tegen hem in opstand?? Hoe komt het dat de politiek niet hiertegen in opstand komt?

  1.   

   @Nodoubt grapjas, Mohammed is een figuur uit een sprookjes boek

   1.   

    klopt kong, en zijn ideeën vinden vandaag aan de dag nog gretig aftrek, ook in ons landje.

    1.   

     Het is werkelijk verbazingwekkend dat zoveel mensen een profeet volgen die hectoliters bloed aan z’n handen heeft en bijna alles deed wat god verboden heeft.

     Het lijkt de satan wel.

     Zijn “ideeën” zouden allang op de vuilnisbelt van de geschiedenis zijn beland als ze niet in een religieus jasje waren gestoken.

     1.   

      helaas begrijp de gemiddelde nederlander dat nog niet, misschien pas als het te laat is

     2.   

      De gemiddelde Nederlander heeft zich nog nooit in de islam verdiept.

      Wat erger is, is dat de meerderheid van de westerse islamologen (linkse honden) de islam fel verdedigt en dat politici en media dat overnemen.

      Er zijn wel uitzonderingen onder die islamologen (Hans Jansen was er een) maar die worden door hun “collega’s” steevast verketterd.

      Dat is eigenlijk de hoofdoorzaak van bijna alles wat er mis is gegaan in het westen: de verstikkende greep van links op de academische wereld, althans op de zachte wetenschappen.

      Het is eenheidsworst, een kudde, de neuzen moeten dezelfde kant op staan en alles wat er anders over denkt wordt uitgesloten. Dat is dodelijk, zowel voor een vrije uitoefening van wetenschap als voor een open maatschappelijk debat.

      Zo heeft het kunnen gebeuren dat de islam, die nog verderfelijker is dan het nazisme, hier vaste voet heeft gezet.

     3.   

      @Floris, dan is de gemiddelde Nederlander net zo dom als die volgelingen van pedofiele Mohammed.

     4.   

      “pedofiele Mohammed.”

      Het staat er echt!

      :)

     5.   

      @Ernst, helemaal onderaan dit draadje. Als je een 9 jarige trouwt, ben je een pedofiel. Toen ook al.

    2.   

     Zeker voor wat betreft de kindbruidjes. Pedofilie zit in de ideologie van de haat ingebakken.

     1.   

      Die pedofiele struikrover Mo gaf het voorbeeld dus mag het.

   2.   

    ???????????????

    1.   

     Slaat op deze reactie: “Meester Kong @Nodoubt grapjas, Mohammed is een figuur uit een sprookjes boek”

   3.   

    M.K.
    Ow, dus dit is ook onzin?

    https://www.sikhnet.com/news/islamic-india-biggest-holocaust-world-history

    Was gewoon omdat er een ingegroeide teennagel toch?

   4.   

    Je moet hem alleen niet met de held maar met de schurk vergelijken. Oordeel zèlf op basis van argumenten: https://tinyurl.com/yd7csp4a

  2.   

   “Hoe komt het dat de politiek niet hiertegen in opstand komt?”
   —————————————————————–
   Omdat de politiek dit blijft zien als daden van individuen (verwarde mannen) of kleine terreurgroepen. Er wordt geen link gelegd met de islam als geheel.

   1.   

    Het zou ook idioot zijn om de individuele en vanuit verschillende politieke groeperingen gepleegde terreuracties te verklaren vanuit de religieuze geloofsinhoud van een wereldgodsdienst. Dat is een causaliteit van het niveau Monty Python.

    1.   

     Blablabla Blaaskaak/pisvlek/handophouder

     1.   

      Gewoon een verward gezin

    2.   

     Ernst begrijpt niets van de islam.

     Voor deze eindeloze domheid schaamt hij zich niet. Wel maakt hij zich ermee tot de risée van dit blog.

     1.   

      ernst is monty pyton alleen een heel slechte uitgave, een beetje het amateur in de buurt cabaret

     2.   

      Floris meent dat het verzet tegen het Westers imperialisme in het Midden Oosten niets met het Westers imperialisme te maken heeft maar voortkomt uit islamitische geloofsijver.

      Deze middeleeuwse denktrant is op dit blog overigens wijd verbreid en waarschijnlijk is er geen kruid tegen gewassen.

     3.   

      Proost, Toetssteen!

     4.   

      Iemand die meent dat er in het M-O sprake is van westers imperialisme moet nodig naar de dokter.

      Dat geldt zowel voor de hakbarren als gestoorden als Ernst Q.

     5.   

      Floris meent dat er in het Midden Oosten geen sprake is van Westers imperialisme. Dat we in die regio sedert het begin van de vorige eeuw landen bezetten, grenzen trekken, bombarderen, smerige dictaturen steunen, koloniën stichten en grondstoffen roven is hem kennelijk ontgaan.

    3.   

     De islam kent geen politieke groeperingen, omdat bij de islam de samenleving vanuit hun religie (what’s in a name) wordt aangestuurd.
     Politieke groeperingen eindigen in die landen dan ook in een gevangenis…… als het ze meezit.

     Vanuit de religieuze geloofsinhoud van de islam, zijn bedrog, moord en doodslag meer aan te bevelen dan het nuttigen van een ontbijt.
     Aan de vrucht herken je de boom en de islam is een vinding van Satan.

     Een gezin, waarvan de leden zichzelf het leven benemen met als doel om ook anderen te vermoorden.
     Ernst, hoe ziek wil je het hebben?

    4.   

     Blablabla Blaaskaak/pisvlek/uitkeringsdief!

 2.   

  Dat krijg je met verwarde mensen.

  1.   

 3.   

  Een erfelijke lage suikerspiegel waarschijnlijk.

 4.   

  wat fijn dat dit niets heeft te maken met islam

  1.   

   De islam is vrede. Alleen voor moslims dan.

   1.   

    ze moorden elkaar ook uit toch?

    1.   

     gister@ In het midden-oosten bedoelt u. Dat is al helemaal verwarrend en het resultaat wat men krijgt als politiek en religie niet van elkaar gescheiden worden. Mijn islam is niet jouw islam (soennieten vs sjiieten). De Islam blijft een ellendige geloof-ideologie. Want in bepaalde gevallen (denk maar aan een aanslag op een moskee) moeten de “ware” moslims natuurlijk weer de niet goede moslims dood gaan maken. De wereld moet gewoon accepteren dat de islam een duivels systeem is vol ellende waar het islamitische terrorisme en de Jihad zijn uit ontstaan en dus zeer zeker wel met de islam te maken hebben.

     1.   

      de ware moslim lijkt mij de moslim die zijn meester mohammed stipt volgt?

     2.   

      “De wereld moet gewoon accepteren dat de islam een duivels systeem is vol ellende waar het islamitische terrorisme en de Jihad zijn uit ontstaan en dus zeer zeker wel met de islam te maken hebben.”
      ——————————————————————-
      Hoezeer ik dit ook met je eens ben, Van Urk, zit dat er gewoon niet in.

      Misschien zou het anders zijn gelopen als er geen olie in hun landen had gezeten.

      Het westen, althans de leiding, heeft ervoor gekozen om de islam voor vol aan te zien en heeft zelfs de kapitale blunder gemaakt om moslims in grote getale een paspoort te geven. Daarmee heeft ze het paard van Troje binnengehaald en dat is eigenlijk niet meer te herstellen zonder draconische maatregelen. Dat daarvoor de wil en de moed ontbreekt is duidelijk. De wal zal dus op een gegeven moment het schip gaan keren.

      Of…het zal ons vergaan zoals het Romeinse rijk.

 5.   

  Islam is islam. Ook in Indonesie komen de zwavelzure vruchten van de ideologie als opgetekend in koran, hadith en soenna en uitgewerkt in de sharia aan het licht. Waarom zouden we zoiets in Europa met ongewijzigd politiek beleid laten gebeuren?

  1.   

   een voorop opgezet boosaardig plan?

  2.   

   Sjun denkt dat de islam een politieke ideologie is.

   Het heeft iets ontroerends.

   1.   

    Blablabla! Blaaskaak/pisvlek en uitkeringstrekker.

    1.   

     Laat me nou eens met rust Top, zielige jongen!

     1.   

      Krijg ongezien de tyfus!

   2.   

    Ernst denkt dat de islam een religie is.

    Hij heeft iets weg van een domme jongen.

    1.   

     Islam is geen politieke ideologie domme jongen.

     1.   

      Dat is correct.

     2.   

      In Iran is de islam een ideologie en een religie allebei: https://ferdowskazemi.wordpress.com/2011/07/02/islam-religie-en-ideologie/

     3.   

      Ernst (= Control) valt weer met een harde dreun door de mand.

     4.   

      Control en ik hebben niets met elkaar te maken, Floris.

      Je paranoia is meelijwekkend.

     5.   

      Sprak de pathologische leugenaar.

      Hi-la-risch.

    2.   

     Stanly2000@ Als Ernst dat zegt. In feite maakt het niet uit of men het religie, ideologie of beiden noemt. Dit verandert toch niks aan de realiteit van de islam.

     1.   

      de realiteit is zichtbaar, merkbaar en beschrijfbaar. islam beperkt zich nooit tot religie in de zin van een godshuis en een heilig boek. islam heeft invloed op alle gebieden van het leven. degene die dat ontkent is de weg kwijt of zwak begaafd.

   3.   

    Het blijft opmerkelijk dat een ‘geloof’ vooral handelt over wat er met anderen/ongelovigen moet gebeuren. Dat is welbeschouwd politiek te noemen Ernst.

 6.   

  gister 17 minuten ago
  helaas begrijp de gemiddelde nederlander dat nog niet, misschien pas als het te laat is.

  @gister, het is al te laat. Het heeft niets te maken of je een ‘gemiddelde Nederlander’ bent. Moslims zijn vele malen slimmer dan alle niet Moslims. Wereldwijd. Moslims komen weg met al hun terrorisme. Ik ben de tel kwijt van de aanslagen die dit jaar al zijn gepleegd en opgeëist zijn door IS, ofwel Moslims. Want we kunnen dat toch wel scharen onder dezelfde noemer. Dit soort verschrikkelijke terreur wordt door westerlingen breeduit verafschuwt. Je hoort Moslims niet of nauwelijks. Ze nemen geen afstand wat hun ‘broeders’ doen. Ja, soms hoor je zeggen, dat komt ervan als je je bemoeit met het Midden-Oosten. Ze volgen letterlijk wat er met de paplepel is ingegoten. Ongelovigen mag je doden. Het staat letterlijk op papier. Je weet als kind niet beter, omdat moslimkinderen niet de kans krijgen om voor zichzelf te denken. Het is niet van belang of de Islam een geloof of een ideologie is. Ze geloven in Allah en denken dat ze het woord dat geschreven staat in de Koran het heiligste der heiligen is. Vele eeuwen geleden woedde er een bloederige strijd tussen christen en moslims. Die tijd is terug van weggeweest.

  1.   

   je hebt het goed samengevat Adriaan, alleen jammer dat er geen hond naar luistert

   1.   

    @gister, de EU-honden luisteren wel, ze blaffen voorzichtig maar doen niet wat ze moeten doen: Bijten! Misschien moeten de EU-honden eens les nemen bij de hondenschool van Donald Trump.

 7.   

  Rustig mensen, het gaat om een verward gezin

  1.   

   een heel gezin, krijgen die ook maagden bij allah?

 8.   

  Je bent toch krankjorum als je op deze manier de profeet denkt te moeten eren. Ik vraag mij af wat die moslim fanaten toch bezielt om deze aanslagen te plegen.

 9.   

  Ruim dat griebus volk nu eens massaal op.

 10.   

  Nog wel effe vertellen dat dit een ” Uit Syrië teruggekeerd gezin was” welke was opgehaald door de regering!!!!

 11.   

  “Uit Syrië teruggekeerd gezin pleegt driedubbele zelfmoordaanslag in Surabaya”

  Voorzitter EU-terreur-commissie Judith Sargentini: “Allemaal hysterie !”

  Adolf Hitler, Pol Pot, uitbeners en de verkrachters en folteraars van duizenden minderjarige meisjes in Engeland hadden zich geen betere bondgenoot kunnen wensen dan Judith Sargentini.
  Allemaal hysterie ! Allemaal wegkijken ! Niks aan de Hand ! De meisjes vroegen er zeklf om ! Ich habe ess nicht gewusst ! Islam = Vrede !!
  En Judith maar dansen in het bloed
  En centjes verdienen
  Centjes verdienen met ontkennen
  En boos worden op Oost-Europeanen omdat ze hun kinderen niet willen offeren op de bloederige Deug-Altaar van Judith en haar (‘kwaliteits’media-) team.

  Medea was een heilige vergeleken met de Judith Sargentini.

 12.   

  Eh ….. islam, hé?!

 13.   

  Ja, inderdaad wederom islam, de meest giftige ideologie naast of zelfs erger dan het nazisme!
  En nog steeds ontkennen velen dat en blijven dromen dat het een vredelievende religie is! Tja, er zal nog veel bloed vloeien voordat al die naïevelingen het eindelijk het door hebben, mits ze niet zelf voortijdig kennis hebben gemaakt met deze satanistische ideologie! Omdat ze op de verkeerde plek en op de verkeerde plaats waren ……

 14.   

  Islam is islam, altijd radicaliseert er wel ergens iemand naar het voorbeeld van de profeet van islam Mohammed en zijn gezellen dat uit koran, hadith, soenna en daaruit afgeleide sharia destilleerbaar is.

 15.   

  In Indonesië handelen ze zaken direct af.
  Hier in Nederland is het één corrupt
  waardeloos en zinloos systeem.
  Mennekes doen de hele dag niks, laten
  met mobiel, die niet verkoopt, de hond of baby, uit.
  Kortgewiekt haar, spijkerbroekie en gympies
  van een doortrapt stelsel.
  Nadenken is moeilijk.

  Petra Hermans

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!