Ziek: Indonesisch terreurgezin blaast DRIE kerken op

Geen categoriemei 13 2018, 15:00
Minimaal elf doden.
Nou, we hebben het gezin van satan gevonden jongens:

Een gezin van zes personen zit achter de zelfmoordaanslagen op drie kerken in de stad Soerabaja op Java. Daarbij vielen zeker elf doden en een veertigtal gewonden. De politie houdt er nog steeds rekening mee dat de door IS geïnspireerde terreurgroep Jemaah Ansharut Daulah (JAD) de opdracht gaf voor de aanslagen.

Dat is natuurlijk zeer wel mogelijk, maar feit is en blijft dat de vreselijke aanslagen vervolgens gepleegd werden door knettergekke, totaal gestoorde leden van één en hetzelfde gezin.

Volgens politiechef Tito Karnavian bliezen een moeder en haar twee dochters zichzelf op in een van de kerken. De vader en drie zoons namen de twee andere kerken als doelwit, meldde de BBC. Door de terreuracties vielen zeker elf doden en vielen ongeveer veertig gewonden.

Rond 07:30 vond de eerste aanslag plaats in een lokale katholieke kerk. Korte tijd later waren een kerk van de Pinkstergemeente en een Protestantse kerk het doelwit. Daarnaast waren er bommen geplaatst bij twee andere kerken. Die gingen -- goddank -- niet af.
ISIS heeft de aanslagen opgeëist. De kans is groot dat die terreurgroep er inderdaad achter zit. Dat bewijst maar weer dat ISIS weliswaar min of meer verslagen is in Syrië, maar dat dit helaas niet betekent dat de groepering geen dreiging meer vormt voor onschuldige mensen -- niet alleen in het Midden-Oosten, maar ook in Europa, Amerika en dus in Azië.
De Radicale Islam is helaas aan een optocht bezig in Indonesië. Tot een jaar of tien geleden stonden inwoners van dat land bekend als buitengewoon gematigd en verlicht. Nu niet meer. Steeds meer Indonesiërs omarmen de Radicale Islam en zijn bereid om aanslagen te plegen in naam van hun extremistische ideologie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten