Thierry Baudet reageert op het verlies van CDA in de peilingen: ”Ze zijn in een vrije val terecht gekomen”

Het CDA verliest en verliest maar in de peilingen. Het is in elk geval geen zwakke ‘Kabinetsdip’ waarbij partijen in het partijen last krijgen van een bepaalde regeringsverlies. Neen, het verlies van het CDA heeft te maken met veel fundamentelere zaken. Waarbij het CDA in het vorige Kabinet nog koos voor gezonde oppositie, kiest het nu voor ongezonde regeringsdeelname. De partij maakt keuzes waar de kiezers niet blij mee zijn.

Om het allemaal nog eens erger te maken springt FvD in het gat dat het CDA heeft achtergelaten. De conservatieve achterban van het CDA is niet blij met de keuzes die de partij gemaakt heeft en Thierry Baudet is niet bang om dat aan te wijzen:

Heel sneu inderdaad, maar het is iets waar de christendemocraten niet snel te boven van zullen komen, want ze moeten nog een aantal jaar in het Kabinet. Het was dus niet zo goed idee om weer na te denken over regeringsdeelname, zeker niet met Baudet die hijgend achter je aan rent om je kiezers af te pakken. CDA zal nooit echt fan worden van referenda, maar als het gaat om de EU en om de massa-immigratie kan het CDA nog iets leren van Forum voor Democratie.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. EU kok

  VVD, PVV, D66 en CDA hebben een vrijwel gelijk verlies.
  En van het CDA weet hij precies hoe dat komt.
  Oftewel onze pianospeler praat uit de bovenkant van zijn rug.

 2. PMG

  Tsja, het is echt een schande dat de traditionele partijen door met modder te gooien menen overeind te blijven in plaats van te reageren op wat het volk wil en wat het land nodig heeft. Het o zo prachtige Nederland waar we zo trots op Mogen zijn en waar door buitenlanders met bewondering naar wordt gekeken verlaagt zichzelf met de huidige politieke top tot een stelletje zakkenvullende amateurs die alleen maar bezig zijn met eigen hobby en toekomst

 3. DolleDries

  Als echte gelovig kun je natuurlijk niet achter zo leugenaar en volksophitser Buma staan want dan ga je zijn lot volgen naar de hel.

 4. Ni28

  De CDA mist vooral eigen gezicht nu zij deze vier partijen regering willen steunen. De praatjes van Buma voor de verkiezingen, daar is al lang niets van over. Niet dat de verwachtingen hoog waren voor deze kameleon partij maar een beetje eigen gezicht zou gezond zijn.

  1. J.C.

   @NI28

   “maar een beetje eigen gezicht (voor deze kameleonpartij = het CDA) zou gezond zijn”.

   Spijker op z’n kop. Dat is precies het probleem van het CDA. Ze kristalliseert eerst de meningen van anderen en kiest daar het midden uit en doet vervolgens of dat haar standpunt is. Wat Jezus Christus daarvan vindt doet voor het CDA niet ter zake…….

   1. sjun

    Die waren onder Dries van Agt al wel zo’n beetje kwijtgeraakt. En daarmee is een dertien-in-dozijn bestuurderspartij vol goede bedoelingen, ego’s, socialisatieactiviteiten en een enkele positieve uitschietende politicus overgebleven. Als die zich dan weigert te voegen naar wat voor Jan Publiek goed is wordt de partij afgerekend op dalend vrij besteedbaar inkomen, afnemende veiligheid op straat, toenemende criminaliteit, uitlevering en uitverkoop aan Europa, onvervalste staatspropaganda in de massamedia ter maskering daarvan en toenemende overheidsbetutteling.

    Ik zou denken dat zo’n partij dan eens een andere koers inzet dan verkettering van politici die wel hun nek durven uitsteken en misstanden benoemen. Maar kennelijk moet er nog heel wat water door Maas Rijn en Waal voordat het CDA van koers verandert. Tot die tijd gaan we evenals bij die andere dertien-in-een-dozijn partij PvdA dalende electorale legitimatie zien.

    1. Ernst Quispel

     “dalend vrij besteedbaar inkomen, afnemende veiligheid op straat, toenemende criminaliteit, uitlevering en uitverkoop aan Europa, ”

     Gelukkig was daar de afgelopen jaren geen sprake van: de koopkracht steeg en de criminaliteit nam ferm af.

     1. penis aqua di rosa

      Eén vraagje: waar woon jij?
      Nog steeds met je kop in het zand als struisvogel?
      Donder toch op met de criminaliteit nam af.
      Aangifte wordt alleen maar bemoeilijkt en ligt ook aan het humeur van de dienders. Nederand verzuipt in de (criminele)incidenten. De ouderen zijn het vertrouwen steeds meer kwijt, doen de deur niet meer open en gaan de deur ’s avonds niet meer uit. Ik krijg pijn in mijn nek vanwege het over mijn schouder kijken. Als ik hier kon schrijven wat ik denk………….wordt mijn Nederland mijn Nederland weer.

     2. Ernst Quispel

      Mevrouw Penis zou, in plaats van angstig om zich heen te kijken, er mogelijk goed aan doen zich in de feiten te verdiepen.

      https://www.rtlz.nl/opinie/column/stephan-okhuijsen/factcheck-daalt-de-criminaliteit-nou-echt#2.0.0,466ae93e-a8fc-4179-a962-f3149a832797,.rtlz.nl

     3. Pescador

      Ernst, jij bent duidelijk niet goed bij je hoofd, als je niet weet waar je over lult kun je beter je kop houden of met sivana in bed duiken

   2. Holland

    J.C., Jezus Christus kan daar niets van vinden, want hij is dood. Wist u dat niet?

    1. Ernst Quispel

     Ja, maar volgens de christenen is Hij weer opgestaan, wist je dat niet?

     1. lugar

      🙂

 5. palko

  Op zich was het CDA altijd een partij die zich inzette voor de hardwerkende en fatsoenlijke burger. Het CDA moet er vooral voor zorgen dat het zich niet te veel laat meeslepen door het linkse wapengekletter van partijen als D’66 en, vooral, de Christen Unie. Laatstgenoemde partij is één van de foutste partijen die ons land momenteel telt. Zeker met een wolf in schaapskleren in de CU-partijtop die luistert naar de naam Joël Voordewind. Voordewind vindt alle mensen uit het Midden Oosten en Afrika maar zielig en hoopt ze het liefst te bekeren tot een extreme vorm van het protestantisme. Daarom is hij er ook voorstander van dat elke nepvluchteling die asiel aanvraagt in ons al veel te druk bevolkte luilekkerlandje aan de Noordzee, dat ook krijgt.

  1. Bloem

   Beste Palko, het CDA is altijd een boerenpartij geweest

   1. palko

    @Bloem, dat was en is het CDA inderdaad nog steeds. En ik hoop dat de partij zich ook in de toekomst met hart en ziel blijft inzetten voor de mensen die in de landbouw, tuinbouw en veeteelt werken.

 6. Ernst Quispel

  Het CDA heeft gekozen voor een muffe rechtsconservatieve koers. Daarin mist ze de tijdgeest; die gaat niet naar rechts maar naar links.
  In combinatie met de rap uitstervende aanhang belooft dat weinig goeds voor de toekomst van deze partij.

  1. Bloem

   Deed het zeer? Toen u als baby op uw hoofd viel.

   1. palko

    Tsja, Bloem, deze halal malloot is helemaal het gevoel voor tijd en realiteit kwijt. Het is, gezien de afnemende werkloosheid en de toenemende werkgelegenheid, juist helemaal in om rechts van het midden, oftewel progressief, te zijn. In plaats van links, oftewel aartsconservatief. Maar breng dat zo’n actiefascistische onbenul als Ernst (en zijn alter ego’s) maar eens aan zijn gemankeerde verstand. Zucht….

   2. lugar

    @Bloem: Het is daarna ook niet meer goed gekomen.

    🙂

   3. glazenbol

    Ja, het zit deze hersenloze niet mee, te hard geknepen tijdens de tangverlossing en daarna ook nog eens van de commode gevallen.

 7. Jantje

  Het zijn maar peilingen. Daar heb je helemaal niets aan.

 8. EllyD18

  Het CDA had een goede verkiezingsuitslag, maar heeft zichzelf verkocht aan de macht en is nu een willoze marionet.
  Ze steunen elkaar onvoorwaardelijk en laten de kiezer vallen.

 9. Pescador

  Jammer weer een duidelijk zieke partij trekker, sinds guppie mag mee regeren krijgt hij plots andere ideen. Ik snap werkelijk niet dat die gasten zo op macht geilen dat ze zich hellemaal door transgender rutte laten inpakken en doen en zeggen wat die eikel wil. Als je een leider wil zijn moet je een eigen mening hebben en er voor vechten anders ben je een lijder

 10. denk eens na

  Buma de man geloofd in pratende slangen, hoe zeer aan me neus is dat?

 11. lugar

  Dagelijks tientallen berichten zoals deze. Nieuwe leden blijven toestromen. De mensen in Nederland beginnen te zien dat CDA en VVD alleen goed voor zichzelf zorgen – niet voor Nederland.

  Ik ben nog nooit lid geweest van een politieke partij. Nu wel van FVD. Ben echt van plan mij straks bij de verkiezing provinciale staten in te zetten voor een glorieus FvD succes. Lange neus naar Buma.

  1. Frits Jansen

   Dat heet massa-hysterie.
   Ik zou maar oppassen.

 12. Blue monday

  Het is ronduit zielig te noemen dat het CDA zichzelf nog serieus neemt. de partij is een overblijfsel uit oude tijden die niemand meer aanspreekt. Een partij uit de tijd van de verzuiling en overeind gehouden door conservatieve boeren en 70-plussers.

  Voor de PvdA geldt zo’n beetje hetzelfde, maar die kunnen ooit nog fuseren of een revival beleven als ze een aansprekend leider krijgen.

  Kortom, voor het CDA hebben we geen glazen bol nodig om te voorspellen dat die over 10 jaar ruim onder de 5-10 zetels zitten…

  sowieso benieuwd hoe het politiek landschap er over 10 jaar uitziet.
  VVD, SGP, SP, CU zullen nog wel bestaan, daarbuiten denk ik dat GL/PvdA opgaan in een progressief verbond.

  Ik vrees voor D66, 50+, CDA, PVV

 13. Viertel

  Het CDA is op zich best een aardige partij. Lokaal en regionaal dan, wel te verstaan. Landelijk gaat het echter iedere keer mis. Vooral door optreden van lijsttrekker Buma. Die is sinds de vorming van de regering Rutte 3 helemaal in de ban van coalitiegenoot D66. Zo kakelde hij al eerder over fake news uit Rusland, in navolging van D66-popje Ollongren. Nu komt hij met persoonlijke aanvallen op Baudet (Ollongren deed dat een paar maanden geleden ook). Verder heeft Buma zijn eigen populaire partijgenoot Omtzigt kaltgestelt door hem van het MH17 dossier te halen.

  De gevolgen voor het CDA van Buma’s dramatische optreden zijn zichtbaar in de peilingen: Van 19 zetels in maart 2017 naar 12 zetels nu. Nog maar 1 meer dan het zieltogende PvdA. Als het CDA nog serieus genomen wil worden, dan moet zij zich zo spoedig mogelijk ontdoen van Buma.

  1. Blue monday

   En wie heb je in gedachten na Buma?

   Er is niemand meer die deze boerenkar kan trekken.

   1. Viertel

    Mona Keizer wellicht.

 14. Heinz

  Voor de liefhebbers van Thierry, in de zaterdag krant van Trouw, twee hele pagina’s Thierry Baudet. Lezen ! Gauw kijken !

 15. Frits Jansen

  Is wel vastgesteld dat teleurgestelde CDA-ers overstappen naar het FvD? Ik denk dat CDA-ers gewoon doodgaan. Dat heb je met een bejaardenpartij. Het CDA is ook geschiedvervalsing: een fusie van protestantse partijen en een roomse partij die altijd tegenover elkaar stonden, al stamden ze allebei af van een christelijke oorsprong.

  Baudet toont zich een geweldige populist, een brave leerling van Wilders ook:
  1) “massale immigratie”: die hebben we sinds 1980 niet meer beleefd, toen veel gastarbeiders door een averechts overheidsbeleid welhaast gedwongen waren hier te blijven.

  2) “eindeloos geld naar Zuid Europa overmaken”: dat gaat over de Griekse crisis, die de rijkere landen in feite aan zichzelf te danken hebben. De bedragen lijken wel indrukwekkend, maar de Griekse economie is maar piepklein ten opzichte van de hele EU. En het instorten van Griekenland had ook voor ons griezelige gevolgen gehad.

  3) “referenda negeren”: dat is de leugen waarom die referenda zijn afgeschaft: het zijn slechts raadgevende referenda, maar populisten doen net of het bindende referenda zijn. Het raadgevende referendum vraagt het Kabinet slechts om een herevaluatie, en je kunt op je vingers natellen dat die weinig effect zal hebben, want het Kabinet had zijn wetsvoorstel al terdege overwogen.
  Het probleem van het referendum in zijn huidige vorm is ook dat het de kiezer alleen maar de mogelijkheid geeft om “njet” te zeggen, maar niet wat die dan wel wil.

  Was de kiezer echt tegen een nieuwe Europees Verdrag (wt ongelukkig “Grondwet” genoemd), om te voorkomen dt de EU door veto’s verlamd zou worden? Met 28 lidstaten is er altijd wel één tegen.

  Wilde de kiezer hogere invoerrechten in de handel met Oekraïne, uit vrees dat het grootste land dat helemaal op Europees grondgebied ligt zou toenaderen tot de EU? Of omdat het corrupt is, meestal een gevolg van armoede?

  Dat we een geheime dienst nodig hebben zal wel niemand ontkennen, maar hoe moet die dan in de tang worden gehouden? Die kiezer zei alleen maar “njet”, en gaf zo het kabinet de ruimte tot een halfslachtige oplossing.

  En als het onverhoopt tot een referendum komt over de orgaanwet zal het kabinet geen nierpatiënten laten creperen omdat dit in de propaganda-oorlog van Baudet c.s. te pas komt.

 16. wheelboy

  CDA is zolang ze bestaan al een windvaan om maar aan de macht te komen . Diezelfde Buma riep toen hij nog in de oppositie zat dat ze de uitslag van het Ukraine referendum moesten respecteren . Tot hij in de regering zat en het gewoon naast zich neer legde . Denk ook niet dat de gemiddelde CDA stemmer voor afschaf dividend belasting is en zelf dmv btw verhoging de rekening gepresenteerd krijgt . En zo zijn er nog meer zaken .

 17. Frits Jansen

  Aasgier Baudet verkneukelt zich, gezellig!
  Het CDA bedient ouderen, en die sterven uit.
  Het wrange is dat Baudet uit dezelfde vijver vist, zo jong als hij is. Hij trekt mensen aan die aan vroeger denken.
  Baudet is de jongste oude man van Nederland.

  1. Guus Geluk

   U heeft hier al gereageerd: een hele lap tekst. Mijn hemel, zeg.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.