AD-columniste tegen minister Blok: “Rot lekker op!”

Want “witte man van middelbare leeftijd” die kritiek uiten op de multiculturele samenleving moeten maar oprotten. En snel een beetje.

Nynke de Jong schrijft drie keer per week een column voor het Algemeen Dagblad over wat haar bezighoudt. Dit keer is dat minister Stef Blok. De VVD’er kwam onlangs in het nieuws omdat hij in een besloten bijeenkomst harde kritiek had geuit op het multiculturalisme en Suriname een failed state noemde, wat het natuurlijk ook is, maar blijkbaar mogen we dat niet hardop zeggen.

“Noem mij een voorbeeld, van een multi-etnische of multiculturele samenleving, waar de oorspronkelijke bevolking nog woont. (….) En waar een vreedzaam samenlevingsverband is. Ik ken hem niet,” aldus Blok tijdens de bijeenkomst.

De Jong vindt dat ab-so-luut niet kunnen:

Wat zijn dit voor belachelijke uitspraken van Bruggenbouwer Blok? Wij leven hier toch vreedzaam? Voor zover ik weet woedt er hier geen burgeroorlog. Wat zijn dit voor uitspraken van een minister van Buitenlandse Zaken? Wat maken wij ons druk over Russische Trollen die online haat en verdeeldheid zaaien, wanneer onze minister van Buitenlandse Zaken gewoon hetzelfde doet?

En dan komt het:

Als Blok de multiculturele samenleving zo’n fiasco vindt, dan rot hij toch lekker op? Want dit is de realiteit, en daar zie je het maar mee te doen. Ga lekker op de Noordpool je eigen Stef Blok-samenleving oprichten, vol witte mannen van middelbare leeftijd die idiote uitspraken doen.

Nu is het aparte dat als Blok, zeg, een zwarte man was geweest, De Jong zoiets a) nooit zou opschrijven en b) mensen die dat wél zouden doen zou wegzetten als nare racisten. Je mag niet zeggen dat immigranten die Nederland maar niets vinden “maar lekker moeten oprotten,” maar blijkbaar mag je dat wel zeggen tegen blanke mannen (van middelbare leeftijd). De schijn van racisme is uit den boze, behalve als het om ‘witte’ mannen gaat. Dan mag je racistisch en beledigend tot op het bot zijn. Zo’n type als De Jong ziet niet eens hoe racistisch (of seksistisch) zij is.

Dat gezegd hebbende zijn Bloks uitspraken natuurlijk wel degelijk knettergestoord. Ik begrijp dat wij van rechts het tegenwoordig maar normaal moeten vinden om dit soort achterlijke dingen te zeggen, maar helaas, daar doe ik niet aan mee. Er zijn talloze voorbeelden van “multiculturele samenlevingen” te vinden en te bedenken. De oude Romeinen hadden een “multiculturele samenleving.” De Perzen ook. De Mongolen. Sterker nog, ieder keizerrijk dat ooit bestaan heeft was een multiculturele samenleving. Vaak was één cultuur ‘leidend,’ maar dat is in Nederland niet anders: de ‘Nederlandse cultuur’ is leidend, andere culturen zijn daarbij gekomen. Of kijk eens naar landen als Argentinië, Brazilië, Honduras, Amerika, Canada… Ook dat zijn landen met een zogenaamde “multiculturele samenleving.”

Het kan dus prima. Het enige van belang is dat mensen normen en waarden hebben; dat ze een idee hebben van goed en kwaad, van wat kan en wat niet moet kunnen. Het probleem in Nederland is niet de multiculturele samenleving, maar het postmodernisme. Dát is wat ons land verzwakt omdat het alle waarden ondermijnt en een gevaarlijk soort nihilisme promoot. Met multiculturalisme heeft dat allemaal niets te maken.

Bloks uitspraken slaan dus nergens op… en zijn ook nog eens zorgwekkend omdat ze aantonen dat meneer er een nogal merkwaardige ideologie op nahoudt. Hij ziet niet-blanke Nederlanders als genocidale dreiging. Dát is wat hij zegt: als we de multiculturele samenleving in stand houden zullen de niet-blanke nieuwkomers ‘ons’ over de kling jagen. Dat is gevaarlijk rassentheoretisch gezever. Voor je het weet staan er een paar gekken op die denken dat ze ‘in actie’ moeten komen om ‘ons te beschermen’ tegen ‘genocidale buitenlanders.’

Tel één en één op en je kunt niet anders dan concluderen dat Blok moet aftreden. Hij heeft het recht om deze denkbeelden erop na te houden, maar hij heeft niet het recht om zich tegelijkertijd onze minister van Buitenlandse Zaken te noemen. Meneer hoeft Nederland niet uit, wat De Jong roept, maar hij kan ons land ook niet meer vertegenwoordigen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Koos sssss

  Kan zijn naam veranderen in Michael Van Der Doordraaf.
  Want hij geeft een betekenis aan Blok’s woorden die de beste man in de verste verte niet gezegd heeft.

  Aardig voorbeeld over de multi culturele USA. Dat werkte prima, zolang alle nieuwkomers zich aanpasten aan de nieuwe cultuur. Met name de zwarten en latino’s in de USA zijn nou niet echt een voorbeeld van een geweldige multi culturele samenleving.

  Zwijg ik voor Europa nog even over de cultuurgerichte misdaden van de Afrikaanse moslims, die toch echt tegen de blanke Europeanen gericht is en in landen als Frankrijk en Zweden inmiddels het niveau van een burgeroorlog hebben bereikt. GB is al zo goed als gevallen en Duitsland nadert het kritische punt.
  Of neem de Turkse gemeenschap, die Turkije als haar enige vaderland beschouwt en Erdogan als president.

  Minister Blok heeft zich mild uitgelaten en Michael moet zich eens wat beter informeren.

  1. Bes Tolen

   Blok is niets te verwijten. In tegendeel want hij snijdt het grote taboe aan en dat is taboe in meervoud. Ik merk overigens wel op dat de Nederlandse cultuur in Nederland helemaal niet leidend is. Dat is die maar voor een beperkt deel en wel daar dat de politiek echt niet weet wat ze daar voor in de plaats moet stellen. Met dat in de plaats stellen houden zich wel heel veel uit de schatkist betaalde organisaties op. Die zijn dagelijks te horen. Het gevolg is wel dat allerlei kwalijke praktijken worden getolereerd. Daar valt zelfs regelrechte misdaad onder te rekenen.
   Een typisch internationale opzet doet zich gelden met het restaurantwezen en wat onder meer heet MultiCulinairFood. Alles tot in alle hoekjes en gaatjes gesubsidieerd. Het heeft er toe geleid dat restaurants voor de meerderheid in handen kwamen van zich hier vestigende vreemdelingen. Festivals worden voor de volle honderd procent gesubsidieerd en is een opkomend politiek verschijnsel. De de laatste paar jaar immens beslag op TV zendtijd legende kookprogramma’s lijken wel politiek voorschrift. Het lachwekkende is vaak dat in het land van herkomst helemaal geen eetcultuur bestond en die hier is uitgevonden. Wat uiteraard dadelijk ontkend zal worden door verraderlijke lieden van Nederlandse bodem.
   Maar eigenlijk is er maar één conclusie en die moet keihard zijn: de Nederlandse bevolking is verraden. Naar mijn idee nog erger dan door sommigen in de Tweede Wereldoorlog. Namelijk wezenlijk in haar bestaan aangetast en dat is onvergeeflijk. Miljoenen mensen lijden er onder. Alleen wordt hun mens zijn niet door de Nederlandse politiek en overheid ernstig genomen in positieve zin maar alleen als ondeugdelijk. Daarin worden allochtonen (ja, zelfs veel autochtonen!) ook gestijfd en dat is net wat in het multiculturalisme één van de grote criminele valsheden is. Ontleend aan het communisme. Het ziet er beroerd uit in Nederland. Voor de autochtone bevolking dan. Schande.

   1. Hetzalwelweer

    De Nederlandse “cultuur” zo ver er daar nog sprake van is moet helemaal kapot. Onze boeren moeten allemaal kapot, onze fruittelers moeten allemaal kapot….wij Nederlanders moeten allemaal kapot….gooi de grenzen open en laat iedereen binnenstromen….want alles moet gratis of zo goedkoop mogelijk….De Nederlander, de slimme dan, willen dit niet….dus gaat Nederland geen slimme mensen meer opleiden, alleen maar domme, productie beesten….Bezuinigingen op onderwijs, in de ouderenzorg…..Je mag niet te slim zijn om dom werk te toen maar als je het dan toch doet willen we liever niet dat je er te lang van geniet, de pensioenroof….ga je met pensioen, dan zou het goed uitkomen dat je snel de pijp uit gaat, minder kosten…..en ga zo maar door, Nederland moet kapot…dankzij Shell en Unilever….Dank Koning, dank Rutte

 2. Antidotum

  De duiding “dom blondje” is hier terecht op zijn plaats.

 3. Guus Geluk

  Goed artikel van Michael. Met zijn beweringen gaat Blok tenminste kort door de bocht.

  Tezelvertijd zie ik onvoldoende redenen tot aftreden.

 4. DolleDries

  Ik lees steeds dat er angst en woede is. Ik merk daar niets van om me heen het weer een gecreëerde toestand door de media en wat linkse gekkies die de volle aandacht krijgen.

 5. DolleDries

  De grootse stoor zender is natuurlijk in een multiculturele samenleving is de islam. Want de islam accepteert dat niet.

  1. Troelstra

   Islam is een monocultuur van 7de eeuwse dramdwang, achterlijkheid en agressie.

  1. NoDoubt

   In de jaren 20 was 24% nog christelijk in Turkije, nu is dat 0,02 %. Erdogan is imam en zuivert al jaren en wenst geen christenen. En dat doet hij leuk door de Christenen een kerk te geven, ter afleiding, maar het zuiveren gaat door. Hij vertegenwoordigt de politieke ISIS. Nu hij alle macht heeft, trekt hij de noodtoestand in, maar vergeet niet dat alle Turkse moskeeën in de wereld (Diyanet) door hem rechtstreeks worden aangestuurd elke week. En dan zitten wij ons druk te maken over de inmenging van Rusland, een lachertje. Eenmaal de islam in Europa wordt het hetzelfde als Turkije, de ‘gematigden’ komen onder de knoet van een imam en dan is er geen weg terug. Er staan meer mokeeën in Nederland dan kerken in Turkije en het worden er steeds minder. Met de opkomst van de imams uit de Islamitische landen is het gedaan met emancipatie en democratie. De Islam is dood en verderf, lees de Hadith (levensbeschouwing van Mohammed die je niet mag bekritiseren).

 6. Ernst Quispel

  Michael heeft gelijk, de uitspraken zijn knettergestoord.

  Er zijn nogal wat reaguurders hier die het verstandige taal vinden. Ook die verdienen psychiatrische zorg.

  1. meijer61200

   Q.e.d.

  2. sonar

   En een reactie van een gestoorde kwispedoris die een ander met een andere mening de maat neemt .

   1. poldi

    @EQ, de psychiatrische zorg die jij hebt gevolgd heeft gezien jouw reacties tot nu toe, nog weinig resultaat geboekt.
    Probeer eens een andere psychiater en andere pilletjes.

  1. Frits Jansen

   Corruptie is in grote delen van de wereld heel normaal. Maar het is nog geen reden om van een “failed state” te spreken. En al was het een “failed state”, dan wijst dat nog niet op multiculturele spanningen.

   Draait het allemaal om de islam, zoals andere reacties beweren? Op de Balkan leven autochtone moslims vredig samen christenen (waarbij nog Rooms katholieken en orthodox katholieken moeten worden onderscheiden). Het probleem zijn de Serviërs die niet kunnen verkroppen dat diverse voormalige Joegoslavische deelrepublieken zich zelfstandig maakten. Een soort Joegislaxit.

   1. Rechtsaf

    @Frits je spreekt wartaal, “Op de Balkan leven autochtone moslims vredig samen christenen” om vervolgens “Het probleem zijn de Serviërs die niet kunnen verkroppen dat diverse voormalige Joegoslavische deelrepublieken zich zelfstandig maakten.”

    Blok heeft gelijk en hij was zeer politiek incorrect

 7. Holland

  De uitspraken van Michael zijn naar mijn idee onjuist: in de multiculturele samenlevingen die hij als voorbeeld noemt waren de minderheden cultureel min of meer in overeenstemming met de leidende cultuur, of deze waren gedwongen (veroverde volken, slaven) zich daaraan aan te passen.

  In de voorbeelden die Blok noemt is daar geen sprake van: de islam is niet compatibel met de westerse cultuur en moslims weigeren te integreren.

  Daarom had Blok het volstrekt juist met zijn uitspraken. Toch vind ik dat hij moet aftreden. Niet omdat hij de waarheid sprak, maar -zoals Ni28 het gisteren al zo treffend verwoordde- omdat hij deze herroepen heeft.

  1. Ernst Quispel

   Q.e.d.

  2. Frits Jansen

   Kenners van de Sharia zeggen dat deze voor 90% met onze wetten en normen overeenstemt.
   Integreren gaat meer over landscultuur dan godsdienst.
   In het aangehaalde Volkskrant-artikel wordt gerept over expats die niet integreren. Nederlanders die goedkoop vlak over de grens Duitse dorpen domineren integreren ook van geen meter. Om nog te zwijgen van de Hollandse “pensonado’s” die Spaanse dorpen verpesten.
   Allemaal christenen.

   1. Rechtsaf

    @Frits

    De islam is de enige religie die zijn gelovigen opdracht geeft niet-gelovigen te doden.
    De islam is de enige religie die oproept tot het doden van apostaten.
    De islam is de enige religie die totalitarisme ondersteunt.
    De islam is de enige religie die kindbruiden/pedofilie ondersteunt.
    De islam is de enige religie die zijn volgelingen opdracht geeft mensen te onthoofden.
    De islam is de enige religie die zijn volgelingen opdracht geeft vrouwen te doden door steniging.
    De islam is de enige religie die zijn volgelingen de opdracht geeft vrouwen aan zich te onderwerpen.
    De islam is de enige religie die tegen de vrijheid van meningsuiting is.
    De islam is de enige religie dat geen kritiek verdraagt.
    De islam is de enige religie met een eigen volksrecht. (Islamitische sharia rechtbank)
    De islam is de enige religie waarbij religie in het huwelijk belangrijker is dan liefde.
    Islam is de enige religie waar slachtoffers van verkrachtingen in staat van beschuldiging worden gesteld als zij geen vier mannelijke getuigen kunnen leveren.
    De islam is de enige religie die tegen de democratie is.
    De islam is de enige religie die tegen de universele mensenrechten is.
    De islam is de enige religie die zijn volgelingen oproept tot onverdraagzaamheid naar niet-islamitische godsdiensten.
    De islam is de enige religie waar de twee belangrijkste sekten al 1400 jaar en met tussenpozen een heilige strijd tegen elkaar voeren.
    De islam is de enige religie die zijn eigen voedsel heeft. (Halal en Haram).
    De islam is de enige religie met een eigen islamitische Bank.
    De islam is de enige religie met een eigen gebedsrichting.[Ka’aba]
    De islam is de enige religie die opdracht geeft de baard te laten staan.
    De islam is de enige religie waarvan de aanhangers gruwelijk gewelddadig, gevaarlijk en barbaars zijn.
    De islam is de enige religie die tijdelijke huwelijken toestaat.
    De islam is de enige religie met de opdracht te regeren over de mensheid op aarde.
    De islam is de enige religie die de mensheid in twee groepen verdeeld.
    Islam is de enige religie waarvan volgelingen de Koran lezen om hun onmenselijke daden te rechtvaardigen.
    De islam is de enige religie dat slavernij toestaat.
    Islam is de enige verkeerd begrepen religie op aarde met fatale gevolgen.

   2. EU kok

    Sorry Frits maar wat jij verpesten noemt wordt door de lokale bevolking gezien als een dik gevulde beurs waar veel geld uit komt.
    Veel dorpen zijn tot bloei gekomen dankzij die pensonaados

   3. Troelstra

    Dat percentage match tussen Sharia en onze wetgeving is nog vele malen lager dan die tussen het apensoort baviaan en het mensensoort sapiens en zie hoe een nog kleiner percentage verschil al een niet te overbruggen verschil maakt. De sharia is stront.

 8. Frits Jansen

  DDS heeft gelijk: Blok moet aftreden.
  Zelfs al had hij gelijk gehad, dan had hij dit niet mogen zeggen, want de Regering spreekt grondwettelijk met één mond. Nog los van het feit dat een Minister van Buitenlandse Zaken zich zo volstrekt ongeloofwaardig maakt, nog erger dan Zijlstra.
  We moeten ook bedenken dat het hier om feiten gaat. Men kan recht hebben op zijn eigen mening (en die uiten, voor zover niet anders is afgesproken), maar men heeft geen recht op zijn eigen feiten (behalve Trump met zijn “alternatief facts”).

  Het is bekend dat Rutte grote moeite heeft gehad om Blok bereid te vinden minister te vinden. En nu hij toch heeft toegehapt valt het werk hem vies tegen. Daarom maakt hij nu onaanvaardbare opmerkingen, in de vurige hoop weer weggestuurd te worden. Dus hij zou een zucht van verlichting slagen als hij gedwongen zou worden af te treden.

  1. Rechtsaf

   @Adolf Frits, Blok heeft gelijk en de rest stopt zijn dikke vette volgevreten kop in een meter beton..

   1. Meinoud Marinus

    Rechtsaf,

    Áls je nu eens je verwoording beperkt tot het schrijven van een mening, politiek correct of niet, en daarbij het getier en gevloek achterwege laat, wordt je ook wat serieuzer genomen.
    Je komt nu eh… wat ‘dommig’ over zo.

 9. EllyD18

  Eindelijk een minister die een realistische visie hardop zegt en dat kan niet.
  Je moet liegen en mooie praatjes verkondigen, net zoals zijn grote leider, dan heb je toekomst.
  Nee minister Blok gaat het niet redden.

 10. DolleDries

  Tsjechië gaat niet in op het verzoek van Italië om deel te nemen aan de verdeling van de 450 asielzoekers die door de Italiaanse marine in het Middellandse Zeegebied zijn opgevist. De verklaring is dat de illegale immigratie van asielzoekers voor Europa “een weg naar de hel is”, zegt Andrej Babiš, de premier van het land, op de Tsjechische radio.
  Het besluit van Italië om asielzoekers toe te laten ging geheel tegen het akkoord in dat op de laatste EU-top werd bereikt, waarbij werd benadrukt dat Europa een “duidelijk signaal” naar de derde wereld moet sturen dat de deuren nu gesloten zijn voor verdere immigratie van asielzoekers.
  In plaats daarvan accepteerde Italië de immigranten maar voerde ondertussen aan dat zij in andere EU-landen zouden moeten worden “hervestigd”, tenzij Italië hen zou terugsturen naar Libië. Eerder heeft Italië een overeenkomst met Libië opgesteld die de terugkeer mogelijk maakt van Arabieren en Afrikanen die in Italië asiel zoeken.
  De Tsjechische regering heeft nu het hervestigingsverzoek van Italië afgewezen en is van mening dat een dergelijke oplossing zou leiden tot meer illegalen die over de Middellandse zee hun geluk zoeken.
  Premier Babiš is van mening dat de Tsjechische Republiek geen verantwoordelijkheid heeft voor de immigranten die al in de EU zijn en dat verdere immigratie voor Europa “een weg naar de hel is”. Het zou smokkelaars aanmoedigen en hun winsten verhogen. Europa moet nu laten zien dat het ernstig is dat de grens gesloten is en dat de Tsjechische Republiek niet zal helpen om immigranten uit de derde wereld de kans te geven zich illegaal in Europa te vestigen.

 11. Troelstra

  Stef Blok heeft z’n keutel alweer ingetrokken om in de politiek correcte comfort zone te blijven. Maar wat heeft hij nou verkeerd geanalyseerd? Niets, want als links in de kramp schiet, dan weten wij dat er een voor links onaangename waarheid is gesproken.

  1. lugar

   Bingo!

  2. Holland

   “… als links in de kramp schiet, dan weten wij dat er een voor links onaangename waarheid is gesproken.”
   ———————————————————————————————
   Helemaal juist Troelstra. De reacties van links op de waarheid zijn de beste indicator dat rechts goed zit met zijn conclusies.

 12. nienke

  Ernst Quispel@

  Er zijn nogal wat reaguurders hier diehet verstandige taal vinden,ook die verdienen psychiatrische zorg.

  Blok heeft voor mij volkomen gelijk, het is zo jammer dat hij nu weer terug krabbelt dat had hij niet moeten doen.
  Twee zulke verschillende culturen dat gaat echt niet samen en dan nog een cultuur dat de democratie niet aanvaard, onze westerse samenleving niet accepteert, homo’s niet accepteren,Joden niet accepteren, zich behoorlijk agressief opstelt, en de eigenlijke bevolking tot de islam wil bekeren.
  Heb 20 jaar in een moslimland gewoond weet er alles van, een samenleving van een westers land en de islam gaat NOOIT lukken.

 13. meijer61200

  Nynke de Jong? Die doet toch af en toe een klusje voor dat AD? U weet wel, de krant die tot op het bot corrupt was bij de haring- en oliebollentesten! Die krant ja! En dat heeft commentaar op rake en juiste uitspraken van Blok, hewt lijkt de verkrachters-site van joop wel, net zo weerzinwekkend hypocriet.

 14. Ruud562

  Nou Micheal, je hoeft alleen maar naar Parijs te kijken, naar Brussel, Keulen, Den Haag met zijn Schilderswijk, of bijvoorbeeld naar Zweden om te erkennen dat Blok het gelijk helemaal, maar dan ook hélemaal het gelijk aan zijn zijde heeft!
  Maar ja, politiek correctheid, hé!

 15. Ruud562

  Correctie Michael,

 16. ruudjeenjose

  Echt zo,n stukje geschreven door zo,n NSB vrouwtje.Vuile huichelaar!!!

 17. P.Sisterons

  Nynke de Jong: Geef mij nog zo’n pukkeltje.
  Scheef de Blok: Tja, de waarheid is hard. Rabiaat links verdraagt dit niet.

 18. Floris

  Van der Galien schrijft: “Het kan dus prima. Het enige van belang is dat mensen normen en waarden hebben; dat ze een idee hebben van goed en kwaad, van wat kan en wat niet moet kunnen. Het probleem in Nederland is niet de multiculturele samenleving, maar het postmodernisme. Dát is wat ons land verzwakt omdat het alle waarden ondermijnt en een gevaarlijk soort nihilisme promoot.”
  ———————————————————————————-
  Het postmodernisme is inderdaad funest.

  Maar Michael vergeet de belangrijkste factor en dat is de islam. Multicultuur an sich hoeft geen probleem te zijn al gaat het vaak moeizaam, maar een match met de islam zit er gewoon niet in en dat is omdat de islam zich niet aan gaat passen aan een cultuur die zij verfoeit.

  Ja, sommige moslims lijken zich wel redelijk te hebben geïntegreerd maar dat is toch een kleine minderheid.

  Kijk om je heen in de grote steden: overal zijn er paralelle samenlevingen ontstaan waar de islam heerst en autochtonen nauwelijks nog komen. Is dat een geslaagde multiculturele samenleving? Zeker niet.

  En kijk ook naar de geschiedenis van de islam. Overal waar de islam kwam werd de oorspronkelijke bevolking gemarginaliseerd en weggedrukt tenzij ze zich tot de islam bekeerden. En het marginaliseren en wegdrukken gaat tot op de dag van vandaag door.

  Van der Galien noemt het postmodernisme terecht ondermijnend en een oorzaak van nihilisme, maar dat nihilisme heeft juist geleid tot de blinde vlek voor de islam.

  En Van der Galien is het levende bewijs dat je geen postmodernist hoeft te zijn om die blinde vlek te hebben want ook hij ziet het gevaar niet.

  Misschien toch dit maar eens lezen: https://www.trouw.nl/home/de-gematigde-islam-bestaat-niet~ac5e31f4/

 19. Bes Tolen

  De gebieden, die door de Romeinen werden veroverd, kwamen er in de regel slecht af. Eén derde deel van de bevolking werd als slaaf weggevoerd, veelal naar Rome, één derde deel werd uitgemoord en de rest werd onder de knoet gehouden. De welvaart daalde blijvend dramatisch in veroverde gebieden.
  Vanaf het begin van Rome hebben de Romeinen de geschiedenis vervalst. Rome lag in Latium, het uiterste zuid westen van Etrurië, dat zo 500 jaar voor christus werd onderworpen. Tot in onze tijd heeft Rome altijd verhinderd dat historisch verantwoord onderzoek naar de Etrusken werd ingesteld. Sterker is nog dat alle leugens van de Romeinen tot in onze tijd de westerse politiek sterk beïnvloeden en ook het dagelijks leven. De waarheid mag niet gekend worden.

  1. Hetzalwelweer

   @Bes, klopt….zolang de EU er is zal er sprake blijven van slavernij….zo goedkoop mogelijk aan het werk. Wij hier in NL zijn te lang te hoog geschoold…we weten te veel, en dat wil de EU niet…Slimme mensen gaan te veel vragen stellen….dus bezuinigen in het onderwijs zodat de mens dommer wordt….Er is voor de komende tijd een chronisch te kort aan leraren….sommige scholen kunnen niet eens een normaal lesprogramma draaien met als gevolg dat goed onderwijs alleen nog maar is weggelegd voor de kidz van de elite….de rijken worden rijker de armen worden armer….

 20. en_els

  Zonder islam zou een multiculturele samenleving wel mogelijk zijn.
  Zonder islam zou hr. Blok zijn uitspraken nooit gedaan hebben.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.