De cartoonwedstrijd van Geert Wilders: niet chique, maar laat wel de huidige absurde realiteit zien

Er is heel veel te doen om de cartoonwedstrijd van Geert Wilders. Bedreigingen worden rondgeslingerd alsof het niets is, een arrestatie en dan ook nog eens een verhoogde terreurdreiging. Allemaal vanwege een tekenwedstrijd. Hoe mensen zo ontzettend kwaad en boos kunnen worden vanwege een tekening blijft mij een raadsel, maar het is wel de absurde realiteit waar wij nu in leven in het ‘vrije’ Nederland.

Deze poster is doeltreffend, want het gaat inderdaad om de vrijheid om te tekenen wat je wil. Dat je bedreigingen naar je hoofd gegooid krijgt, omdat je een manneke tekent op een vel papier, dat is absurd. ‘The pen is mightier than the sword’, dat is waar en misschien dat de islamitische fundamentalisten het daarom zo eng vinden. Buiten het feit dat het voor hen heiligschennis is.

“De veiligheidsdiensten spreken van een toenemende dreiging ook in Nederland”, zegt politiek verslaggever Ron Fresen. “Waar ze zich vooral zorgen over maken is dat zij Pakistanen die in Nederland wonen of verblijven niet goed in beeld hebben. Of daar mensen tussen zitten die een dreiging vormen is dus ook niet helder.”

Waar de aanwijzingen voor de toenemende dreiging uit bestaan blijft geheim. Fresen: “Maar die ongeveer honderd doodsbedreigingen die Wilders nu per dag krijgt komen echt niet alleen uit Pakistan. En als je dan bedenkt dat Wilders zijn cartoonwedstrijd pas in november wil houden, is dit ook niet snel voorbij.”

In het vrije Nederland, waar we honderden jaren hebben gevochten en gestreden om de huidige vrijheid te verkrijgen en te kunnen waarborgen. Dat dreigt teniet te worden gedaan door een tekenwedstrijd. Het zou grappig zijn als het niet zo triest was.

Is de cartoonwedstrijd chique? Neen, zeker niet. Zoals Mark Rutte ook al zei, ik zou het zelf niet doen. De actie is uitermate provocerend en brengt geen mensen bij elkaar, maar in een vrije samenleving zou dat niet uit moeten maken. Dan kan je geconfronteerd worden met uitingen en acties die niet chique zijn, of kwetsend. Daarom laten de gevolgen wel duidelijk zien waarom de vrijheid die wij hebben in Nederland zo belangrijk is. Als er zo een commotie ontstaat rondom een cartoonwedstrijd, dan is er iets grondig mis.

Soms is het nodig om provocerend te zijn, om de grenzen duidelijk te maken en de dialoog aan te kunnen gaan. Daarom hoop ik ook ten zeerste dat deze wedstrijd niet alleen emoties oproept, maar dat er ook een dialoog zal plaatsvinden. Anders heeft het allemaal geen zin.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

84 reacties

 1. Top

  Brengt geen mensen bij elkaar”. Een ‘gevleugelde’ uitspraak van een M.P. die de ‘teugels’ van een vrij Nederland in zijn handen heeft. Noopt mij, om aan hem deze vraag te stellen; “bent u nog buiten geweest, nadat u de kleuterschool doorlopen heb?” Ik zie namelijk al meer dan 40 jaar, dat we steeds verder uit elkaar groeien. U bent een geschiedenis ‘deskundige’, lees eens een paar boeken, over het hoe en waarom, er een ‘Balkanoorlog’ uitbrak in de jaren ’90. Want ook daar, speelde het fenomeen, ‘niet alleen de vinger, maar de gehele arm en als het kan alles’!

 2. Tengo Kawana

  ‘Niet chique’ lijkt me wel een understatement, Lars.

  1. Adriaan

   ???

  2. Capo

   “lijkt me”

   Het boeit niet wat jou lijkt want jij bent een notoire leugenaar en een digitale oplichter en je wordt gesouffleerd door leugenachtige sneeuwvlokjessokpoppen.

   Elu schreef op 11 augustus 2018
   “(…) en Tengo onder één nickname.”

   Elu schreef op 13 augustus 2018
   “Wat Quispel betreft: soms trolt hij weleens… (…) Ook zette hij zijn multinicken Suzanne niet in…”

   1. Bloem

    Het goed praten van geweld tegen Joden, dat is pas chique

 3. Troelstra

  Pakistan, is dat niet zo’n achterlijk Islamitisch land waar meisjes die naar school gaan worden vermoord omdat onderwijs voor meisjes niet mag van de volgelingen van de Pedofeet Mohammed?

 4. IJsbrand Koudvuur

  Lars Benthin schreef:

  “… Daarom hoop ik ook ten zeerste dat deze wedstrijd niet alleen emoties oproept, maar dat er ook een dialoog zal plaatsvinden. Anders heeft het allemaal geen zin…”

  Oh ja, emoties zal deze actie wel oproepen, het dialoog kun je mooi vergeten…

  ‘The pen is mightier than the sword’
  Dit gaat niet op voor door met woede gevoede mensen die niet kunnen ‘lezen of schrijven’ uit razernij. Het zwaard is in dit geval machtiger.
  Geert had beter moeten weten!

  1. O.P.

   @Koudvuur

   ”Geert had beter moeten weten!”??

   Geert weet het heel goed.
   De islam is gewelddadig in het beschermen van hun geloof.

   1. IJsbrand Koudvuur

    O.P.

    “…Geert weet het heel goed.
    De islam is gewelddadig in het beschermen van hun geloof…”

    Ja, dat is fijn voor Geert…
    Iedereen weet heel goed dat de meeste moslims altijd zwaar gefrustreerd zijn.
    Hebben we Geert nodig om ons daar constant en tot vervelens toe aan te helpen herinneren?
    Ik niet! Hij gooit daar zijn zelfverzonnen joodS/gristelijkE olifant in de islamistischE porseleinkast, en denkt er wat mee stoken.

    1. Tengo Kawana

     Inderdaad, hij treitert moslims net zo lang tot zijn islamofobie een selffulfilling prophecy wordt.

     1. Capo

      Er is er hier maar één die al meer dan 15 jaar treitert, en de profetie over zijn DDS einde gaat dagelijks in vervulling.

      Checklist W I M:

      Factor 1 (primaire psychopathie)

      – Oppervlakkige charme en welbespraaktheid

      – Gevoelens van grandiositeit

      – PATHOLOGISCH LIEGEN

      – Manipulatief en sluw gedrag

      – Gebrek aan berouw of schuld

      – Ontbreken van emotionele diepgang (vluchtige emoties)

      – Kil en/of gebrek aan empathie

      – Geen verantwoordelijkheid nemen voor het eigen gedrag

      W I M voldoet aan alle checkpunten. STUK VOOR STUK.

      Tengo schreef op maandag 27 augustus:
      Ik stop ermee.

     2. Top

      Blablabla. Blaaskaak! en natuurlijk de rest.

 5. Adriaan

  Het is omdat Wilders dit organiseert dat er zoveel commotie is ontstaan. Charlie Hebdo doet dit soort satire al jaren en daar werd nooit iets over gezegd totdat er een bloedige aanslag werd gepleegd door godsdienstwaanzinnigen. Wat mij betreft mogen er spotprenten gemaakt worden over alles en iedereen. Het is immers satire. Moslims komen willens en wetens naar een vrij Nederland. Zij gaan ons toch niet opleggen wat we wel en niet mogen zeggen en schrijven?

 6. Ni28

  Een cartoon wedstrijd over Mohammed is niet sjiek. Is er een andere vorm van humor dan wel sjiek als je iemand uitlacht? Belgenmoppen e.d. Hebben de Belgen daarom Nederlanders vermoord? Het is kwestie van vrijheid die alleen de beschaafde wereld kent en die zal de onbeschaafde wereld altijd op de korrel nemen. Alleen Verlichting brengt een oplossing. Voor de rest is het een kwestie van smaak of je om iets lacht of niet. Humor verdeeld zich tot rangen naarmate beschaafdheid groeit. Van smaakvol tot niet smaakvol. De ene overleeft en de andere niet of alleen in kringen die je niet hoeft te bezoeken. Humor dient om te lachen en niet om te moorden. Je eigen beperktheid bepaalt de dosis humor die je aankan. Als je de vraag hierover in Turkije zou stellen aan de potentiële migranten dan komt er geen een door. Een idee?

  1. Frits Jansen

   Het verschil is dat Belgenmoppen zijn bedoeld om te lachen, en Mohammed-cartoons hoogstens irritant zijn. Belgenmoppen kunnen kwetsend zijn voor Belgen, maar daar staat het doel te kwetsen net voorop, en bij de Mohammed-cartoons wel.

   Het gaat puur om het verachtelijke plezier van treiteren.

   1. AS210854

    toen de moslims christen vermoorden in hun achterlijk land, hebben we hier in ons land toch ook niet opgeroepen om híer of ergen anders de moslims te vermoorden..

 7. Ni28

  De imam Yassin Elforkani uit Amsterdam zei het volgende: De vrijheid van meningsuiting is heel belangrijk voor moslims. We mogen dit(moord op Wilders) niet goedkeuren, ook niet als Nederlandse samenleving.’
  Wijze woorden van iemand die begrijpt wat vrijheid betekent. Maar nu wordt hij massaal aangevallen door zijn eigen moslims.
  Vrijheid van meningsuiting is dus heel belangrijk voor moslims zolang er maar alleen gezegd wordt wat zij goedkeuren. De term vrijheid begrijpen zij dus niet. Zo ver zijn zij niet ontwikkeld geraakt. Wat dat betreft leven zij nog in de middeleeuwen en het zijn juist zij die naar Europa komen. De meer ontwikkelde medeburgers blijven thuis.

  1. Marija

   Nooit kunnen wij constateren dat er enige progressie is in het denkpatroon van moslims. Zij blijven achterlijke denkbeelden koesteren en worden niet wijzer.
   Ik zie steeds meer jonge meiden met een hoofddoek, zij zijn hier geboren neem ik aan, maar denken niet zelfstandig, dat is jammer, zij zijn de toekomstige moeders die moeten opvoeden.

   1. Frits Jansen

    Heeft u inzicht in *het* denkpatroon van *de* moslims? Dat is nogal een pretentieuze uitspraak.
    Het dragen van hoofddoeken wordt volgens mij aangewakkerd door de toenemende islamhaat, waardoor moslims meer waarde gaan hechten aan de traditie waar ze uit voorkomen. Moderne moslima’s dragen de hoofddoek overigens in combinatie met heel normale kleren. Het is eens soort “fashion statement”. Het doel mag ooit geweest zijn om geile mannen het hoofd niet op hol te brengen, maar dat is al lang voorbij.

    1. Original NL

     Hé fritsie…ga je weer lekker.. ouwe moslim knuffelaar.
     Citaat…..Het doel mag ooit geweest zijn om geile mannen het hoofd niet op hol te brengen, maar dat is al lang voorbij…
     Dus “onze” rif makkers zijn niet meer geil frits….waarom zijn er dan zoveel verkrachtingen???

 8. nienke

  Zij willen hier wel leven hoe zij willen hebben lak aan onze democratie, de Ned. wetten, en verfoeien onze samenleving.
  Integreren is dan ook absoluut mislukt.
  Een normaal denkend mens die het verkiest in een ander land te gaan wonen begrijpt dat je de normen en waarden van dat land MOET accepteren.
  Bij de moslims is het helaas niet zo WIJ moeten HUN normen en waarden accepteren en respecteren.
  Wordt er niet aan hun eisen voldaan kun je er op rekenen dat ze op een of ander manier geweld gebruiken of in elk geval dreigen met geweld.
  Er valt absoluut NIET samen mee te leven met deze zogenaamde religie van de vrede.

  1. Frits Jansen

   Hoe vindt u dan dat burgemeester Aboutaleb functioneert? Hij is een vrome moslim.

   1. dinaro

    @Frits Jansen

    Je geheugen laat je in de steek!!
    Aboutaleb die opriep dat Nederland zich zou
    moeten verantwoorden over het koloniale
    verleden inz. Suriname???
    Waar hier iedereen schande van sprak en
    waar Aboutaleb zich ‘mee bemoeide’.

    Wilders laat wederom zien hoe snel die
    islamieten op hun teentjes zijn getrapt.

 9. Frits Jansen

  “Absurde realiteit”? Stel je niet aan!
  In de kern gaat het om religie, een onbegrijpelijk fenomeen misschien, maar wel iets waar miljarden aardbewoners aan doen.
  Gelovigen vragen soms om een bepaald respect dat voor andersdenkenden moeilijk invoelbaar is. Moslims vormen daarin geen uitzondering. Zij willen dat hun profeet niet wordt afgebeeld, boeddhisten willen bij voorbeeld graag dat je boeddhabeeldjes met respect behandelt, terwijl ze voor andersdenkenden slechts stukken gips zijn.
  Als dat verlangen om respect nu heel moeilijk te vervullen zou zijn – maar nee. Mohammed afbeelden heeft als enig “nut” dat je daar moslims mee treitert.

  De vrijheid van meningsuiting is vooral geschaad als publiek debat wordt belemmerd. Maar niemand heeft bezwaar als je in discussie gaat over het respecteren van de islamitische wens om geen tekeningen te maken van Mohammed.

  Er wordt de hele tijd over “cartoons” gesproken, maar een cartoon is een spotprent, een geestig afbeelding waar je om moet (glim)lachen. de tekeningen van Mohammed zijn helemaal niet geestig: voor moslims zijn ze een bron van ergernis, voor andersdenkenden saaie plaatjes van (meestal) een oude man met een lange baard.

  1. Tengo Kawana

   Mooi betoog, Frits.
   Mijn complimenten.

   1. Capo

    “Mijn complimenten.”

    Die zijn waardeloos want je bent niet integer, je bent een zuigende multinicker.

    1. Original NL

     Een compliment van quisling, de voorzitter van de weg met ons vereniging.
     Daarvan moet je een tegeltje voor op het schijthuis laten maken frits!!

  2. Siemien

   @Frits aldus onze antisemitische islamsloerie.
   De islam is een bron van ergernis voor veel Nederlanders met name het feit dat wij Nederlanders ons aan moeten passen.

   Je bent echt een warme pleitbezorger van de islam en onze grootste islamverheerlijker Tengo komt je even rugdekking geven..

  3. Top

   Jouw ‘flauwekul’ op dit forum, is ook een ‘bron van ergernis’, maar daarom maak ik je niet dood! U vergelijkt appels met containerschepen.

  4. pejoar

   Dat gelovigen vragen dat je respect hebt voor hun gevoelens kan ik niet begrijpen.
   Ze respecteren namelijk zelf niet dat er andersdenkenden zijn die hun geloof verafschuwen.
   Alle religies zijn gebaseerd op aannames die niet te bewijzen zijn.
   Als mensen die aannames belachelijk maken met rationeel denken worden aanhangers van die religies soms boos (Scientology dreigt met processen,Jehovas doen niks,Christenen doen niks maar moslims willen je dood hebben) en irrationeel.
   Ik hoef geen respect te hebben voor achterlijkheid en mag die religie dus belachelijk maken.Ik roep niet op tot geweld maar hou ze een spiegel voor.
   Dat zoiets geweld oproept zegt veel meer over die aanhangers van die religie.
   In Pakistan wonen bijna 200 miljoen mensen en enkele duizenden demonstreerden tegen die cartoons.Die waren allemaal van een extreme islamitische groep.

  5. Pjotter

   FJ@ dhimmi

  6. Adriaan

   @Jansen, je vergelijkt Moslims met Boeddhisten. Ik vind dat een ongelukkige vergelijking. Moslims denken dat wat er in de Koran staat werkelijkheid is. Ongelovigen moet je vernietigen, om maar een zijstraat te noemen. Boeddhisme is geen religie maar een levensbeschouwing. Boeddhisme zal nooit oproepen tot vernietiging. Westerlingen kunnen niet accepteren dat de islam een wrede religie is. Ooit was het christendom exact hetzelfde. Misschien nog wel erger. Vele miljoenen hebben door het geloof het leven gelaten. Islam vormt een bedreiging omdat overheersing het doel is. Dat kun je van boeddhisme niet zeggen. Cartoons van wie dank ook, over wie dan ook zijn wel degelijk geestig. Ook over ‘kaaskoppen’, Belgen, Ieren en Schotten. Omdat het de islam betreft zou dat ongepast zijn?

 10. Ni28

  “Geert had beter moeten weten!”
  Wilders weet het goed als hij zegt het voor de vrijheid van meningsuiting opneemt. Terwijl de regering in principe afstand van neemt als van een goedkope provocatie. Wat doet de regering voor de vrijheid van meningsuiting? Nul komma nul, als het er op aankomt. Zij maken een knieval naar de islam toe die zoals wij nu weten geen andere mening tolereert en met de dood bestraft. Gewoon mensen voor hun opvatting vermoord. Het zijn tijden van de donkere middeleeuwen die Europa bedreigen.

 11. Ni28

  “Het verschil is dat Belgenmoppen zijn bedoeld om te lachen, en Mohammed-cartoons hoogstens irritant zijn. Belgenmoppen kunnen kwetsend zijn voor Belgen, maar daar staat het doel te kwetsen net voorop, en bij de Mohammed-cartoons wel.”
  Wat een hoop onzin heeft u geproduceerd in uw betoog. Een advies van
  Wilhelm Busch: Domme gedachten heeft iedereen, alleen de wijze spreekt ze niet uit.

 12. Ni28

  “… Daarom hoop ik ook ten zeerste dat deze wedstrijd niet alleen emoties oproept, maar dat er ook een dialoog zal plaatsvinden. Anders heeft het allemaal geen zin…”
  Probeer een dialoog aan te gaan met de man met de knuppel.

 13. Bloem

  Volgens mij was het nu juist de opzet van Wilders om de samenleving te tonen hoe intolerant de Islam is. Links vindt het verschrikkelijk omdat nu niet meer valt te ontkennen hoe gevaarlijk deze zandbak ideologie is. Niks religie van liefde, het is de ideologie van de haat

  1. Tengo Kawana

   Dat klopt heer Bloem, Wilders is een islamofoob die wil bewijzen dat moslims achterlijk en agressief zijn. Om dat te doen provoceert hij ze tot het uiterste om vervolgens moord en brand te gillen als ze lelijk terug doen.

   1. Siemien

    @Tengo jij met je grafzerken opmerkingen, islamofoob bestaat niet, je moet lekker opflikkeren met je antisemitisch islamitische zieke denkbeelden.
    Jij vieze smerige anti-Nederlandse NSB-er die je d’r bent..

    1. sonar

     +++++++++++++ semien

   2. sonar

    Mafketel zonder tengels,Wilders hoeft niets te bewijzen ,dat doen namelijk zelf wel die achterlijke analfabeten.

 14. Pedrito

  Gellof/religie is opium voor het volk. Het houdt mensen achterlijk. Zo gauw er een geestelijke, van welk soort dan ook, om de hoek komt kijken ontstaat er ellende. Dodelijke haat tegen andersdenkenden, inperking van elementaire vrijheden, gefrunnik aan kinderen, etc.

  1. Rosasolis

   @Pedrito. Inderdaad is religie ouderwets, en niet meer van onze huidige westerse wereld die veruit kijkt naar de toekomst vanuit onze 21ste eeuw. Maar onze westerse wereld is wel nog steeds op de bijbel gebaseerd. Je hoeft niet wekelijks naar de kerk te gaan en te misse te volgen en te biechten over je zonden. En als je protestants ben hoef je niet meer naar een lange preek van de dominee aan te horen. Maar terwijl wij verder gaan in ons 21 ste eeuw, moeten wij de bijbel nooit helemaal achter ons laten. Laat de bijbel een soort anker zijn (ouderwetse stabiliteit), en dan is er misschien ook hoop voor onze aarde. Als wij dit zeer bedreigde planeet willen redden, dan is het aan de Christelijke partijen van te zorgen voor dit enorme taak. En voor de CDA vooruit.
   De CDA steunt onze defensie en militaire meer dan welke partij dan ook. Wij willen onze planeet aarde beschermen, en ook veel steun geven aan het wetenschap om onderzoek te gaan naar een toekomst kolonie op planeet Mars.
   Je kunt over de CDA zeggen: onze oudste Christelijke partij die naar de toekomst werkt…in alle gebieden, veiligheid, wetenschaap, gezondheid, landbouw en cultuur.
   En de CDA steunt ook het onderzoek naar planeet Mars voor een toekomstige Aardse
   kolonie op dit planeet. Wij moeten inderdaat verder gaan.

   1. Floris

    Het is weer lachen met Rosa, de vriendin van de trollen.

 15. henk vintage

  Zorgen maken over de Pakistani die hier in Nederland verblijven.
  Als ze zich zorgen maken over deze Pakistani, waarom zijn ze hier dan nog.

 16. henk vintage

  Geert hoeft helemaal niet aan te tonen hoe intolerant de islam is.
  Dat hebben ze al 1400 jaar zelf aangetoond.

 17. Rosasolis

  Als het gaat om de vrijheid te tekenen wat je wil, dan hopelijk zal iemand een
  Geert Wilders cartoon wedstrijd wil organiseren. Laat het gehouden worden op het Int. Dag van Vriendschap, of Valentijns Dag, volgende jaar. Er zou heel wat interessante tekeningen
  tekeningen van Geert kunnen komen. Ik zou een tekening kunnen van Gert kompleet met dat oerlelijke pruik dat hij vak draagt: heel in 18 eeuw stijl als het een heer die tijd bekwam: 1. een chique sneeuw-witte pruik,
  2. een prachtige witte zakdoek versierd met kant, op zijn witte overhemd.
  3. sneeuw-witte kniekousen onder zijn dure donker rode broek.
  4. een dure versierde ouderwetse zeiden jas, uit de tijd van de beroemde show
  pianist Liberace.
  5. met in zijn ene hand een ouderwetse snuifdoos, en in z’n ander heeft hij keurig
  snuif spul op een vinger…als het een goed gentleman betaamt.
  Een andere tekening zou ik ook kunnen maken:
  Geert op oudejaars avond: hij staat Voor 2 enorme stapels om ze in de fik te steken:
  De ene stapel is van korans, en de andere is van een verzameling van burkas, hibabs,
  chadors, hoofddoekjes, en mannelijke tunieken en tulbanden. 2 enorme stapels nog
  hoger dan de kleine Geert.
  Als iemand zou zo’n Wilders cartoon wedstrijd zou organiseren, en ik een geld prijs zou
  winnen, zou ik ieder cent geven aan de Nederlandse Hart Stichting. En niet alleen
  omdat zij geld nodig hebben, maar omdat er moet meer gedaan worden aan liefde en aan waardering van de mensheid: hoeveel van jullie kennen nog die oude bekende, laatste
  boodschap van Jezus: Geloof, Hoop, en Liefde. En van deze 3 is Liefde ( liefdadigheid)
  de allerbeste…Of moeten wij onze bijbels ook aan de brandstapels van Geert gooien?

  1. Holland

   Wat ben je toch een zeldzame ouwho*r Rosasolis. En je hebt ook geen enkel gevoel voor humor of satire. Ga lekker tegen je poes kleppen, naar niet hier.

 18. iDude

  Ik ben het helemaal een om de discussie over de islam in Europa scherp te voeren.
  Deze actie van Wilders draagt daar echter niet aan bij en brengt Nederland dichter bij een aanslag van radicalen.
  Moslims pesten om je zelf weer op de kaart te zetten, lijkt mij geen handige actie van Wilders.

  1. Capo

   “Moslims pesten…”

   En beste iDude, wat vind jij eigenlijk van de islamisering van Nederland? En wat vind jij van de vrijheid van meningsuiting?

  2. Tengo Kawana

   Eens, iDude.

 19. Bes Tolen

  Rosasolis. Hoop is het laatste. Wel enig geloof in waarop de hoop betrekking heeft.
  De liefde van de zo misselijk makende hulpvaardige Europese christenen in deze tijd is zo funest voor ons allen dat we die kunnen missen als kiespijn. Deze club meent zich te moeten bewijzen door wetsovertredingen en om lieden naar hier en hier te helpen waar die christenen oppervlakkige dat wil zeggen christelijke ideeën over hebben. Ideeën, die geen recht doen aan de gindse werkelijkheid waar onder gindse mensheid. Dat die werkelijkheid niet fraai is, geeft christenen niet het recht hier op te komen voor groepen, die hier niet thuis horen en om de autochtone bevolking tot in het bot dwars te zitten. Zo fraai is de geschiedenis van het christendom niet met al haar oorlogen en genocide.

  1. Rosasolis

   @Bes Tolen. Je heb gelijk over de geschiedenis over het christendom, vooral over de kruisvaarders massa moorden. Maar hoe kan je welke land dan ook isoleren van ongewenste mensen? Hitler en zijn nazi collega’s hadden meer dan 6 miljoenen joden en roma’s vermoord omdat zij werden toen ongewenst in Duitsland. En volgens zijn bekende boek, zouden alle christenen volgen.

 20. RS

  hoe ziet de Profeet er dan uit ? Weet iemand dat dan ? Ik heb alleen een Jezus beeld ooit gezien………..is ook een sprookje…………..dus……….waar maakt men zich eigenlijk druk om. Om een sprookje………….

 21. Birrocudaq

  Wat zou men zeggen als een cartoonwedstrijd komt met God en/of Jesus als onderwerp ?

  1. Capo

   Dan word je 24 uur per dag en 7 dagen per week beveiligd door gewapende agenten van DBB.

  2. Tengo Kawana

   Daar windt niemand zich over op dus daar is voor relzoekers weinig lol aan te beleven.

 22. ruudjeenjose

  Echt een slappe reactie van een slappe hap die premier is.Uiteraard gesteund door veel Nederlanders die meehuichelen met de islam.

 23. Pecunia

  Heel vroeger waren er al cartoons met Adam en Eva, zij werden afgebeeld met een navel terwijl ze geen moeder hadden.

  1. Capo

   @Pecunia: Adam en Eva hadden geen last van islam, hoewel? Die slang schijnt Mohammed (t.e.a.b.) wel het e.e.a. ingefluisterd te hebben.

   1. Pecunia

    Dat was toch engel Gabriel? Daar moet je wel behoorlijk van doorsnoven zijn om zulke hallucinaties te hebben, geestverruimende middelen waren in die tijd heel gewoon,

    1. Rechtsaf

     @Pecunia hoe weet jij dat?

     1. Pecunia

      Lezen mijn beste lezen.

     2. Rechtsaf

      @Pecunia was jij erbij? dit retorisch natuurlijk, je was er niet bij dus je gelooft dat dit gebeurde, dit noemt men geloof..
      Of je probeert natuurlijk er de draak mee te spelen dat kan ook nog, hè..

     3. Pecunia

     4. Pecunia

      Samen gevat:

      Moslims gaan er daarentegen van uit dat de Koran in opdracht van God door de engel Gabriël (Jibriel) aan Mohammed geopenbaard werd.

     5. Tengo Kawana

      Als 1,8 miljard moslims dat geloven dan zal het wel waar zijn, Pecunia.

     6. Rechtsaf

      @Pecunia Capo zegt niets over de koran, blijkbaar geloof jij dus wel wat de koran schrijft.
      De Bijbel (Gods woord, even uiten zettend dat de God die ik bedoel, niet allah is) staat een gedeelte waar Jezus zegt: Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven.
      Niemand komt tot de Vader dan door Mij.
      Als u Mij gekend had, zou u ook Mijn Vader gekend hebben; en van nu af kent u Hem en hebt u Hem gezien.

     7. Pecunia

      Helaas ben ik net zo eigenwijs als Vit en geloof er geen reet van.

     8. IJsbrand Koudvuur

      Hèhè 🙂

      Rechtsaf vind ’t Ok om cartoons van Mohammed de wereld in te sturen, maar een leuk geintje over Adam en Eva is ineens niet zo grappig meer…

      Hèhè.. 🙂

     9. Pecunia

      @Rechtsaf

      Capo???

     10. Rechtsaf

      @Ijbrandkoudvuur

      “Rechtsaf vind ‘t Ok om cartoons van Mohammed de wereld in te sturen, maar een leuk geintje over Adam en Eva is ineens niet zo grappig meer…”

      Ijskoudbrandhout liegt en denkt te zien dat ik niet tegen een geintje kan, maar is te stom om te begrijpen dat de islam veel meer geëtaleerd dient te worden als satanische organisatie, sterker nog, ijsco brandschoen verdedigd de islam met alles wat in hem zit..
      Je bent te dom om dit te begrijpen natuurlijk een zuigertje ben je.

     11. Rechtsaf

      @Pecunia “Helaas ben ik net zo eigenwijs als Vit en geloof er geen reet van.”

      Maar dan lieg je dus..! want je gelooft dat er in de tijd van Adam en Eva geestverruimende middelen werden gebruikt..

     12. Pecunia

      @Rechtsaf
      De Opiumpapaver waar ook heroine van wordt gemaakt wordt in die landen geteeld en al een poosje bekend, dat Mohammed hiervan had gesnoept lijkt mij duidelijk.

     13. Pecunia

      @Rechtsaf

      Ik denk dat we even kortsluiting hebben, ik had het over de tijd van Mohammed, niet Adam en Eva.

      Zo, ook weer recht gezet.

     14. Rechtsaf

      @Pecunia no spang 😉

  2. Tengo Kawana

   Ja, daar klopte iets niet.

   🙂

  3. EU kok

   Plezante Pecunia.
   Even een kleine correctie.
   Cartoons zijn imaginaire voorstellingen, los van enige realiteit, zoals een gozer van 2000 jaar geleden die goochelde met vissen en wijn terwijl hij op water liep.
   Dat lopen over water lukte later niet meer vanwege gaten in zijn voeten.
   De afbeeldingen van adam en eva waren naar het voorbeeld van godt en die had wel een moeder (moeder natuur) en dus een navel

   1. Pecunia

    Ik leg het nog weleens uit, die gozer wist trouwens waar de paaltjes stonden.

 24. P.Sisterons

  Goed gedaan Geert. Lekker een meute prehistorische idioten met waanideeën opnaaien 🙂
  Dat moet vaker gebeuren.

 25. Pecunia

  Wilders blaast wedstrijd af

  “Indien onschuldige mensen worden vermoord dan zijn zij en niemand anders daarvoor verantwoordelijk. Maar ik wil niet dat die moslims de cartoonwedstrijd als excuus gaan gebruiken voor islamitisch geweld. Onschuldige mensen mogen nooit het slachtoffer worden van islamitische terreur. Mijn punt over het gewelddadige en intolerante karakter van de islam is hiermee nu opnieuw aangetoond.”

  En dat punt maken was de bedoeling.

  1. Tengo Kawana

   Dat punt maakte hij niet.

   Hij wist een klein groepje extremistische moslims in Pakistan te provoceren maar dat leidde tot een verklaring van Nederlandse moslims om hem te beschermen.

   Welk punt wist je dan precies te maken?

   1. Pecunia

    Denk je werkelijk dat het alleen dit ‘kleine groepje’ moslims is? Dan ben je wel erg naïef. Het punt is dat de islam een gewelddadige ideologie tegen kuffars is en dat is gemaakt.

 26. Pecunia

  “De wedstrijd van de PVV zou een „moedwillige en kwaadaardige poging zijn om de islam in een kwaad daglicht te stellen.”

  Het was dan ook overbodig.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2500496/wilders-blaast-cartoonwedstrijd-af

  1. Pecunia

   Was moet bleek zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.