Kanye West gaat op zijn knieën vanwege internationale kritiek en biedt excuses aan voor slavernij-uitspraak

Geen categorieaug 30 2018, 11:00
Kanye West kan soms vriend en vijand verrassen met prikkelende uitspraken of acties. Hij lijkt een man te zijn die geniet van de aandacht en ook de manieren weet te vinden om die aandacht op te eisen. Zo heeft hij niet zo lang geleden gezegd dat de slavernij uiteindelijk een keuze was. Dat de gekleurde medemens in de Verenigde Staten een 'slechte levenshouding' hadden. Die uitspraak werd hem niet in dank afgenomen, daarom knielt hij nu voor de sociale druk.

Kanye West zegt nu dat het hem spijt als mensen zich door zijn slavernij-uitspraak in de steek gelaten voelden. "De reacties op het TMZ-interview lieten me zien dat zwarte mensen op me rekenen en dat stel ik op prijs."

In het gesprek met WGCI ging Kanye West ook in op zijn opvattingen over de Amerikaanse president Trump. "Ik denk dat Trump het belangrijk vindt hoe zwarte mensen over hem denken. Hij wil de beste president zijn. Hij weet dat dat niet kan als hij niet wordt geaccepteerd door de zwarte gemeenschap. Hij werkt eraan, maar we moeten hem er ook op aanspreken."

Het is inderdaad een kwalijke en brutale opmerking, maar de sociale censuur in de Verenigde Staten is gestegen tot ongekende hoogte. Naar mijn mening mag iedereen vinden wat die wil, maar moet er daarna ook gesproken worden over de inhoud. Uit je iets dat provocerend is? Prima, maar sta open voor inhoudelijke kritiek. Hoor of zie je iets dat provocerend is? Prima, maar ga dan wel in op de inhoud.
Ik wil niet de opmerking van West goedpraten, want voor mij gaat die te ver, maar ik vind wel dat mensen er inhoudelijk op moeten reageren. Geschokt zijn en maar emotionele dingen roepen, daar komt niemand verder mee. Voel je je gekwetst? Dat is naar voor je, maar dat geeft jou niet het recht op een bepaalde reactie of tegemoetkoming. Als er domme dingen worden gezegd, dan moet je die inhoudelijk aanvallen. Die houding mis ik nog te vaak in deze wereld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten