Italië wil af ‘zwarte strandverkoper’

Italiaanse minister Salvini is flink bezig met een ‘grote schoonmaak’ en dus moeten ook de Italiaanse stranden een beurt krijgen! Hij wil af van de zonnebril-, bloemen- en vliegspeeltje verkopers. Via de Telegraaf.

2,5 Miljoen euro trekt Salvini uit voor politiemensen om z’n beleid uit te voeren. Het geld is bedoeld voor extra agenten, overuren en allerlei andere middelen en moet dus vooral worden gebruikt om de ‘zwarte strandverkopers’ tegen te gaan.

In het artikel van de Telegraaf spreken ze alleen over de typetjes die zich netjes gedragen en zich niet opdringen, alsof het een soort ambachtelijk en verbindend beroep is waar de strandverkoper een sleutelfiguur van de lokale samenleving is, maar niets is minder waar.

Iedereen kent de figuren waar Salvini tegen ageert wel. Opdringerige mannen die hun koopwaar met een soort ‘laatst aangeraakt’ tactiek proberen te slijten. Als je dan ‘Nee dankjewel’ zegt wordt je mompelend uitgescholden of kijken ze dwars door je heen. In Spanje en Portugal zie je ze voornamelijk langs de stranden, Italië kent ze ook bij stations en pleinen. Moeilijk van af te komen en verdwenen als sneeuw voor de zon bij de eerste sirene die de hoek om komt.

En natuurlijk, af en toe zo’n strandverkoper is heus niet erg. Wanneer ze zich echter zó opdringen en als een sprinkhaan plaag om je heen beginnen te bewegen, dán wordt het vervelend. Salvini zal er ook wel de nodige ervaring mee hebben gehad want het moge toch duidelijk zijn dat hij niet z’n beleid uitstippelt om die lieve verkopertjes die de Telegraaf beschrijft weg te bonjouren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. DolleDries

  Nederland moet niet zeiken bij de laatste carnavalsoptocht in Rotterdam werden ook verkopertjes zonder vergunning opgepakt en dat vond de telegraaf geweldig.

 2. Vraagtekentje

  Ze moeten lui het land uit gooien.

 3. Adriaan

  Werken die zwarten, is het weer niet goed. Maar inderdaad, velen van hen zijn te opdringerig en dat moet ze duidelijk worden gemaakt dat Italianen en toeristen dat niet fijn vinden. Bij te opdringerigheid mag je klappen uitdelen. Wie niet horen wil, moet maar voelen 🙂

 4. Ritter

  Iedere dag komen er meer “straatverkopers” Europa binnen ( zie schokkende video)

  https://www.youtube.com/watch?v=bfbtzFwBCxc

 5. fockingworst

  Opzouten met die gasten.. A ze pikken werk in en B ze betalen hoogstwaarschijnlijk geen belasting

  1. Rechtsaf

   @FW klopt want ze werken zwart…

 6. Rechtsaf

  Weet je waar wij van af moeten? canalparades, open grenzen, kansparels en de allerbelangrijkste RUTTE die moet helemaal oprutten..

  1. fockingworst

   @ rechtsaf ++++

 7. Ni28

  Een irritante verschijnsel op de zuidelijke stranden. Agressieve verkopers van troep die je niet wil hebben. Je gaat voor de rust naar de strand en niet om opdringerige tuig van je af te schudden. In dat opzicht is hele Europa aan een grote schoonmaak toe. Make Europa Europa again! zou ik maar zeggen.

  1. Capo

   “Een irritante verschijnsel op de zuidelijke stranden. Agressieve verkopers van troep die je niet wil hebben.”

   Hetzelfde zie je in veel Afrikaanse landen, niet vreemd als je weet dat we ze momenteel massaal importeren.

 8. Gerlos

  Ik neem aan dat deze zwarte mensen gelukszoekers zijn dus niets te zoeken hebben in Italië/Europa. Dus uitzetten deze figuren.

  1. Capo

   @Gerlos: Volgens mij zijn het inderdaad geen Italianen.

 9. Steve Van der Vekens

  Zij werken in het zwart.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.