Wijn drinkende moeder mag naar huis van Dubai

Mevrouw heeft een belangrijke les geleerd: als je naar Dubai gaat, leef dan vooral niet als een onafhankelijke Westerse vrouw.

Goed nieuws! De moeder die onlangs vastgezet werd in Dubai omdat ze de euvele moed had om een glas wijn te drinken tijdens haar vlucht naar Dubai wordt vrijgelaten:

De regering van Dubai heeft na alle ophef besloten haar tickets te betalen. Volgens Engelse media heeft sjeik Mohammed van Dubai persoonlijk bemiddeld bij de zaak. Voor Dubai, dat jaarlijks meer dan 17 miljoen bezoekers trekt, is toerisme een belangrijke inkomstenbron.

Wat aardig van meneer de sjeik zeg! Je zou bijna denken dat hij zich het lot van vrouwen daadwerkelijk aantrekt. Oh wacht. Dat is natuurlijk de reinste flauwekul. Mevrouw Ellie Holman komt er immers alleen ‘mee weg’  omdat ze toevallig Brits is. De sjeik heeft er geen enkel probleem mee om vrouwen die per ongeluk geboren zijn in Dubai zelf ongenadig hard te straffen als ze het lef hebben om hun leven te leiden op de manier waarop zij willen.

Afijn. Hoe dan ook is het een goed teken dat de fundamentalisten van Dubai wel degelijk gevoelig zijn voor druk van het buitenland. Blijkbaar wordt hun fundamentalisme echt getemperd door de almachtige dollar.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Henk-Jansen

  ‘als je naar Dubai gaat, leef dan vooral niet als een onafhankelijke Westerse vrouw.’ Wat een grote onzin, Dubai is op Israel na de meest liberale plek in het midden oosten waar helemaal niet zo moeilijk gedaan wordt over bijvoorbeeld alcohol en korte kleding. Deze mevrouw stond een ruzie op de luchthaven van Dubai te filmen en had waarschijnlijk wel wat meer dan één wijntje gedronken.

  1. Frits Jansen

   +1
   Dubai is ook een prachtig voorbeeld van een multiculturele samenleving. Een kleine minderheid is autochtoon, verder wordt de bloeiende economie gesteund door talloze nationaliteiten.
   Stewardessen van Emirates zijn meestal niet Arabisch maar uit vele Europese landen.

   Als je een linkse tegenstander bent van de consumptiemaatschappij, ja, dan zul je je ergeren aan de reusachtige winkelcentra in Dubai

   1. Stanly2000

    Fritsje,
    “Een kleine minderheid is autochtoon, verder wordt de bloeiende economie gesteund door talloze nationaliteiten.”
    Inderdaad, de bloeiende economie wordt gesteund door de vele buitenlanders die uitgebuit worden.

 2. Gerlos

  Niet meer dan normaal deze gang van zaken, als moslim land kan je ook te ver gaan in dit soort absurde zaken.

  1. Original NL

   Misschien was ze ook zo’n linkse zuig trol….maar bij gebrek aan info ……geen mening!

 3. Johanna

  Mag graag jullie DDS lezen, maar wil je even wijzen op wat je schrijft. Dat dit niet juist en correct is. Je schetst een heel verkeerd beeld van Dubai. Misschien? je eerst eens goed verdiepen in een land voordat je het nep-nieuws klakkeloos overneemt. Foutje kan gebeuren, maar herstel het even. Bij deze de link over hoe het werkelijk is gegaan. https://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Flovindubai.com%2F&h=AT2ZAmovo38Kj7lVkycMHCBcTCY_GQvKL20JOM9c5NhpgAvrbQPO33uOHR_qHvblEApJFrKXArTOLwuRGvNc-DbAKBemoxcCXE8ax0cjkQZonYQRZpGk3B-g5FrzCoU

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.