Prijzen verdubbeld sinds 2000! Overheid rooft uw portemonnee door drank, sigaretten en meer!

Leuke dingen doen, genieten na je lange dag werk, even ‘unwinden’ ? Daar betaal je fors voor! De Telegraaf meent op basis van cijfers dat de prijzen van drank en sigaretten verdubbeld zijn!

Eurostat, het Europese statistiekbureau meent dat de inflatie van 2000 tot 2017 zo’n 36,1% was. De prijzen van alcohol en tabak zijn in diezelfde periode echter 95,1% gestegen!!!

Terwijl de overheid dus op allerlei zaken zit te bezuinigen en cadeautjes weggeeft aan Unilever en Shell, plukt het de eigen bevolking zo langzamerhand kaal door fikse belastingen op goedkope pleziertjes. Dat óók nog terwijl ze glashard blijven suggereren dat ze vóór een gezonde leefstijl zijn. In plaats van sigaretten en/of alcohol te verbieden krikken ze de prijs langzaam op zodat ze iedere cent die eruit te halen valt ook daadwerkelijk ontvangen voor het te duur wordt voor de mensen.

Ook genees- en hulpmiddelen zijn met bijna 70% gestegen. Prima voor de aanstellers die voor iedere poep en scheet een aspirientje nemen maar het komt steeds vaker voor dat goed verkrijgbare middelen makkelijk honderd keer over de kop gaan.

Is er dan helemaal geen licht aan het eind van de tunnel? Jawel, communicatie is bijna 30% goedkoper geworden. Lekker overal bereik met je smartphone, ook in het buitenland, waar je tegenwoordig dus beter je alcohol en tabak vandaan kunt halen. En als je dan weer teruggaat naar huis, wordt je weer een rekening gepresenteerd van gas, water en licht dat bijna 60% duurder is dan in 2000.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Bloem

  Het gaat zo goed in Nederland.

 2. Benny

  Ja tuurlijk word alles duurder ….al dat geld hebben we nodig voor de verzorgingshuizen,Goed onderwijs, goede politie korpsen, goede ziekenzorg, goed defensiebeleid………word eens wakker mensen . We worden aan alle kanten genaaid….(wake up) ……..al het geld gaat op aan deze opgedwongen multiculti en eindeloze beurocrati , plus dan nog eens mensen die daardoor ook nog eens bakken met geld verdienen. (Nou ja verdienen) a

 3. Dollaert

  Wees toch eens positief!
  Denk aan alle goede dingen , die de afgelopen 20 jaar ons prachtige en o zo gave land gebracht hebben!
  Internet dat nog nooit zo goed bewaakt wordt als nu! (Voor uw veiligheid).
  Elektronische bushaltes waaraan je precies kunt aflezen hoe, te laat ,de bus komt.
  Overal camera s ook voor onze veiligheid!
  Nog minder betaalbare sociale huurwoningen ! Nog langere wachtlijsten!
  Woningbouwverenigingen , die zich als ware maffia organisaties gedragen!
  Een “fantastisch” UWV bedrijf! Steeds minder gemeentes!
  Participatiewet ! Steeds meer BOA s!
  Legitimatieplicht voor iedere minuut , maar we kunnen wel zo maar zonder controle de grens over!
  Die fantastische Euro! Meer EU ! Nog meer overbevolking!
  Overal lopende zombies starend op hun I phone!
  Steeds meer voedselbanken! Lagere pensioenen! Langer doorwerken tot de AOW!
  Rechtswinkels bijna afgeschaft! Halve steden geen Nederland meer!
  Steeds sneller terug naar de middeleeuwen !
  Zwarte Piet bijna weg! 24 uurs economie! Geweldig die voorruitgang! :-((((
  NOT !

  1. wheelboy

   Mooi Omschreven Dolleart .
   Je verhaal klopt helemaal .
   Waar vroeger pa een heel huishouden goed kon voorzien van zijn loon .Moet je nu haast wel met zijn 2en werken anders kan je het niet bolwerken als gewone man .Zo kaal wordt je geplukt . Was vroeger de BTW 16% nu 21% .koste de benzine F1,50 de liter nu omgerekend F3,60 .Dan waterschap heffing had je vroeger niet das laatste 15 jaar ong . Alles is veel duurder geworden maar tja toen hadden we weinig gelukzoekers nu lopen ze je plat .En ergens zal dat toch van betaald moeten worden .Komt bij dat als je goed bij kas zit er allerlei voordelen zijn die gewoon werkvolk niet krijgt .oa meneer de dir rijd met een dikke tesla rond die geen wegenbelasting en allerlei voordeeltjes krijgt en wij kunnen voor onze rugzak alles betalen . Nu dividend belasting eraf wij hogere laag tarief BTW . Hogere energie prijzen 300% op electra en 200% op Gas . En wie merken dit het meeste De onderlagen van de samenleving .Meneer de Dir stookt er niets minder om

  2. Vliegenvanger

   Helemaal met je eens, de VVD (Rutte en kornuiten) brengen ons land totaal naar de afgrond. Ik heb nog nooit zo’n irritante arrogante minister president gezien. Jammer de hij de nominatie liegebeest 2018 niet heeft gehaald. Hij geeft liever geld weg aan bedrijven dan dat hij zijn eigen volk er boven op helpt. Ik geloof niet een woord meer van hem. Sinds hij aan de macht kwam zijn we er steeds verder op achteruit gegaan.

   1. Tengo Kawana

    Hoe verklaart Vliegenvanger dat Nederland behoort tot de meest vredige, veilige en welvarende landen in Europa waarvan de mensen ook nog aangeven zich gelukkiger te voelen dan in de meeste andere landen in Europa?

    Zo slecht doet die Rutte het dan toch niet?

    1. HW

     Jij vergeet de jaren onder Rutte, dat Nederland het slechts presterende jongetje in Europa was. Nu eindelijk weer terug bij af.
     Intussen hebben we wel 30 % van ons bruto nationaal product verloren en daarmee ook de inkomsten hieruit.
     Daarom wordt ons nog steeds de nek omgedraaid. De belastingen worden hoger en hoger.

 4. Two Ravens Black Kettle

  Het zijn schoften, dieven, roofridders maar de verachtelijke lethargische Kaaskop pikt alles.

 5. wheelboy

  Tja
  Als je zo tegen roken bent als overheid ben dan een grote vent en verbied tabak in NL . Zijn we van al dat gezeik van hier en daar verboden te roken af . Dan accijns op Bronwater hoe kun je het verzinnen .Overheden zoeken vanalles om ons kaal te plukken met onzin belastingen . Dat we bepaalde belastingen moeten betalen is nog al wiedes . Maar het gaat steeds verder en wordt steeds gekker en we verzinnen allerlei smoezen om aan geld te komen als overheid .

 6. Ad Infinitum

  Het gaat prima in Nederland. Geen longarts of cardioloog die aanbeveelt om flink te gaan roken. Dus tabakswaren kan men wegstrepen. Alcohol ook. Met een flinke slok op de weg opgaan is zelfmoord. Scheelt een hoop. Leven in een welvarend land kost wat. Zo denk ik er over.

 7. Ni28

  En de mensen blijven herhalen dat wij het toch goed hebben. Het wordt steeds minder maar als je blijft zo relativeren door naar shit landen te wijzen dan voel je je kennelijk goed genoeg terwijl deze basale vergelijking niet op zijn plaats is. En zo kan de politiek makkelijk blijven graaien en de welvaart verder en verder aantasten onder false voorwendselen.

 8. Ni28

  De euro heeft vernietigende werk gedaan. Nederland was met zijn gulden echt rijk te noemen en sindsdien is het bergafwaarts gegaan. De euro had er nooit moeten komen, het is een waardeloos munt in zijn eenheid en echte splijtzwam voor de unie.

 9. Rosasolis

  Hoewel er wat waarheid in dit bericht staat, is het nogal overdrijven. Behalve over
  sigaretten, valt het mee. Maar dat de kosten voor sigaretten stijgen ieder paar maanden ben ik mee eens. Als je familie of een goede vriend heb verloren aan long kanker of
  emphaseme, dan wordt je steeds meer bewust hoe erg roken voor de gezondheid is.
  Wijn is altijd in de reclame. En vaak kan je een flinke korting krijgen als je een doos van 6 flessen koopt. Maar sterke dranken worden steeds duurder. Inderdaad zijn medicijnen veel duurder geworden. Vorige jaar moest ik een goedkoper inhaler voor astma van Menzis accepteren. Minder werkzaam dan mijn bekende oude inhaler. Maar Menzis vond die veel te duur geworden, dus zit die oude bekende medicijn niet meer in hun pakket. Als je je vast zet als klant voor 3 – 5 jaar bij Nuon voor energie, dan gaat de kosten niet rijzen gedurende die tijd. En Unilever doet het veel beter in de supermarkten dan die steeds kleiner verpakkingen van Heinz, die heel duur zijn geworden. Fijn is het dat je nu veel Unilever producten kan krijgen met zeer hoge korting. Gedurende dit hele jaar heeft de Vomar allerlei Unilever producten waarbij als je 2 neemt dan is de 2de gratis. Op die manier, als je wil of moet, kan je een voorraad verzamelen, voor vele weken. Maar toen ik vorige maand voor de eerste keer in meer dan 2 jaar een bezoek aan AH deed, was ik erg verbaasd om te zien hoe minder dat je rond kunt komen met geld voor je gewone boodschappen. Een tip van mij: hoewel je kunt nu overal boodschappen doen met je pinpas, ik vindt het leuk om 2 euro munten
  te sparen. Je kunt altijd 50 – 100 euro biljetten bij de meeste supermarkten aanvragen. En je kan nog steeds met biljetten alles kopen in alle winkels. En dan vindt ik het leuk als je retour geld krijgt met een of twee, euro twee munten. Ik heb een oude thee kan, en als het helemaal vol is, dan ga ik het inwisselen. Vorige jaar had ik
  150 munten van 2 euro gespaard, die ik gebruikte voor kerst boodschappen.

 10. Holland

  In het land/de streek waar ik woon is alles een stuk goedkoper dan in maffiastaat Nederland. Voorbeelden? Ik betaalde aan wegenbelasting in Nederland € 135,- per kwartaal, hier € 60,- PER JAAR! De benzine is tot 20 cent per liter goedkoper. En aan gemeentebelastingen betaal ik € 21,- per maand. Voor Jägermeister (namaak, maar in een blindtest is het verschil niet te proeven) € 4,99, de echte Campari € 8,49 en voor een halve liter uitstekend bier € 0,39. En voor een (zelf op te knappen) boerenwoning met flink stuk grond € 30,000,-. Kom daar eens om in Nederland.

  Het leven is kwalitatief hier zoveel malen beter en aangenamer. Ik begrijp echt niet dat niet iedereen gillend die moerasdelta ontvlucht.

  1. Ad Infinitum

   Gewoon uit eten gaan is al goedkoper.

  2. dinaro

   @Holland,
   Wij moeten blijven geloven dat wij het hier zoooo
   hebben getroffen ten opzichte van 3e wereldlanden.
   En dat we daar zoveel belasting voor moeten
   betalen dat we dat gewoon zijn gaan vinden.
   Frauderende Polen, immigratie- allemaal uitkeringen
   en tRutte meent dat we allemaal normaal moeten doen.
   Nog even wachten en we zijn zelf een 3e wereldland.
   Bedankt Rutte.

  3. Frits Jansen

   Mogen we ook weten welk land dat is?

   1. Elu Thingol

    Mofrika, Holland woont in Duitslanf en is er niet vsn op de hoogte hoe goed het leven is in Nederland. Weet u wel: Mofrika Wir-schaffen-das-een-miljoen-migranten-want-hier-is-alles-goedkoop.

 11. Karel de Grote

  Vertel eens iets nieuws, de gemiddelde inwoner van Nederland, dat zijn geen Nederlanders zijn er gek op als ze door de regering worden belazerd,, want dan mogen ze zelf ook corrupt zijn

 12. ruudjeenjose

  Gelukkig vinden de meeste Nederlanders dit goed.Zij heulen mee met de islam en de asielparasieten. Kijk ons goed zijn roepen de nsbers.

 13. Frits Jansen

  In Duitsland is bier al véél goedkoper, en in Polen helemaal: daar kost bier in złoty net zoveel als in Nederland in €, terwijl er ruim 4 złoty in een € gaan.

  Ach, het kan nog erger. In Dubai kost een klein biertje al 40 dirham, ca. € 10

  In extreem-rechtse kring zal men wel schreeuwen dat met die prijzen in Nederland ons land langs fiscale weg islamiseert tot een droggelegde salafistenstaat. Rente 8s ook al praktisch afgeschaft, eveneens islamitisch.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.