Volkskrant hemelt Judith Sargentini op met ‘enorme triomf’ artikel 7 procedure Hongarije

De Volkskrant meent dat Judith Sargentini, de Europarlementariër die de basis legde voor de artikel 7 procedure tegen Hongarije, een enorme held is die een onmogelijke opdracht wist te voltooien. Dikke lading onzin natuurlijk!

Poeh, poeh, poeh wat is die Sargentini toch een heldin van epische proporties. Met haar tablet en wat bezoekjes naar Hongarije kwam ze na lange tijd met een Hongarije-rapport op de proppen die alle misstanden in dat land, allemaal veroorzaakt door Viktor Orbán, eens even haarfijn aan de kaak zou stellen.

In Trouw leggen ze mooi bloot hoe Judith Sargentini zelf met droge ogen kon beweren dat hekken migranten en vluchtelingen niet zouden tegenhouden, terwijl Orbán keihard het tegendeel bewijst. Hierdoor lijkt het erop dat het Hongarije-rapport een wraakoefening van Sargentini is. Ze zou uiteenlopende onderwerpen losjes met elkaar hebben geprobeerd te verbinden en daarmee Hongarije hebben willen aanvallen.

Deze ‘triomfantelijke overwinning’ staat namelijk in schril contrast met de wijze waarop de EU omging met het referendum over onafhankelijkheid van Catalonië in Spanje. Dat ging allemaal volledig vreedzaam en democratisch maar werd door Madrid keihard de kop ingedrukt, 1000 gewonden als gevolg. Dat was allemaal een ‘nationale kwestie’ en niemand in de EU durfde daar ook maar openbaar vraagtekens bij te stellen.

Maar goed, al was het allemaal waar en goed gedocumenteerd wat er mankeert in Hongarije, hoe is de inzet van die procedure dan een triomf? Toen de EU dit geintje probeerde uit te halen bij Polen, was het notabene Hongarije die een veto uitsprak tegen dezelfde procedure! Er hoeft dus maar één land te zijn (Polen, Italië?) die een veto uitspreek en het hele rataplan is van tafel, doei ‘triomf’!

Er gebeurt dus in feite totaal niets interessants met Hongarije, de spanningen lopen verder op, de EU raakt verder verdeeld in pro- en tegen migratie blokken en Sargentini verlaat het brandende circus met opgeheven hoofd alsof ze de boel gered heeft, met een paar veren in haar reet vanuit de Volkskrant. Wat een grap.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. droef

  De artikel 7 procedure gaat het nooit redden, Polen en Italië gaan dit niet steunen, dit wordt een enorme flop voor deze GL ‘dame’ die aan de leiband van Soros zich al struikelend voortbeweegt!

 2. Tengo Kawana

  Is het geen enorme triomf dan?

  Ik meen van wel. Orban zal eieren voor zijn geld kiezen (het enige dat hem interesseert is geld voor hem en zijn familie) en in Polen zijn ze flink aan het denken gezet.

  Dit is een zeer belangrijke stap voor de ontwikkeling van de EU en Sargentini verdient daar wel degelijk de credits voor.

  1. Capo

   “Ik meen van wel…”

   Het boeit niet wat jij meent, het doet er nulkommanul toe wat jij meent. Je bent een notoire leugenaar en wordt hier al jarenlang geband.

   1. Ni28

    Wat een naive malloot is die Dopper.

  2. Top

   Blablabla.Blaaskaak/Pisvlekje en de rest, want meer ben je vandaag niet waard.

   1. Tengo Kawana

    DFTT.

  3. Stanly2000

   Ernst, ik heb de indrukwekkende lijst van bronnen uit het rapport gezien, Als je dit soort bronnen gebruikt is het mis in ieder land.

 3. henk vintage

  Papieren tijger.

 4. swetsnek

  Storm in een glas water er gebeurd niks want het wordt niet unaniem dusssss

 5. Two Ravens Black Kettle

  De OmVolkingskrant is dan ook een anti-Nederlandse krant.
  In hun vaandel prijken de drie aapjes waarvan Zieniks een doofpot in de hand houdt, Hoorniks vendeliert met de liefdesmantel voor bevriende politici en aapje Mondjetoe het lynchtouw meesleept voor dissidenten.

 6. Ni28

  Hoe een Pyrrhus overwinning tot een triomfantelijke overwinning opgehemeld wordt.

  1. Ni28

   De enige reden dat Orban wordt aangepakt is de migratiepolitiek waarbij Orban terecht de les heeft gelezen aan dominante Merkel. Daar komen de grote landen niet overheen. Nu wordt van alles bij elkaar gezocht om hem te kunnen raken. Corruptie is een voorbeeld van. Niet alleen Hongarije is corrupt, zowat het merendeel van de EU kent corruptie. Bovendien wist men dat al bij het opnemen van de Visegrad landen in de EU. Arme afzetgebieden met goedkope arbeidskrachten, altijd goed en de rest, dat zien wij later wel. Hongarije gaat het verhaal van Sargentini vast onderzoeken en mogelijk krijgen wij een nieuwe verhaal waarbij die van Sargentini het niet volhoudt. En de Visegrad landen gaan nooit over tot islamisering van hun landen zoals hier gebeurd.

 7. Ad Infinitum

  Met veren is men hier op DDS ook zeer royaal. Over en weer komen ze voorbij komen. Deze mevrouw verdient een standbeeld, maar dat wordt liever vergeven aan een man die zich verrijkt met geld, eu subsidie, wat de bevolking toekomt…Dat wordt weggekeken.

  1. Ad Infinitum

   Over en weer zie je ze voorbij komen.

   1. Seneca

    @ad infinitum
    ja vreemd dat u zich hieraan ergert! als het u zo’n pijn in de kont veroorzaakt, dan rot u toch lekker op. wat kopen wij nu voor dit oeverloze gelul. u praat over een standbeeld voor deze D’66 doos maar ik ben er zeker van dat u vooraan stond om, maar enkele te noemen, de standbeelden van Coen, Tromp, de Ruijter te bekladden.

    1. Tengo Kawana

     Sargentini is van Groen Links.

     1. deelszon

      Wie denkt dat Sargentini eigenlijk dat ze is, het is niet normaal dat landen terecht worden gewezen, Hongarije wordt aangepakt omdat ze niet meegaan in de massamigratieproblematiek, Frankrijk loopt al jaren uit de maat, haalde structureel haar 3% begrotingstekort niet, wordt niets aan gedaan en zo zijn er nog wel een paar landen die niet “voldoen” aan de maatstaven van de EU..

     2. Ad Infinitum

      Dank u, ik heb daar overheen gelezen. Zelfs een filosoof zit er wel eens naast…

    2. Ad Infinitum

     De kern van de zaak is een President die misbruik maakt van EU subsidie en niets anders. U mag het ermee oneens zijn, maar zo ie het.

     1. deelszon

      @AI de kern van de zaak is dat de EU Hongarije aan wil pakken omdat het niet meegaat in massamigratieproblematiek die de EU over zichzelf heeft uitgeroepen.
      Je zou de EU eens tegen een corruptielampje aan moeten houden…

     2. Tengo Kawana

      @deelszon, dit is onjuist. Hongarije wordt aangepakt omdat ze de rechtsstaat uitholt richting totalitaire staat en grootschalige corruptie met EU-subsidiegeld.

     3. deelszon

      @Tengo onzin wat jij zegt, de EU wil Hongarije aanpakken vanwege het migratiebeleid en ik denk dat ook, de linkse EU meuk is hypocriet..

     4. Tengo Kawana

      Heeft deelszon een bron voor zijn bewering?

     5. deelszon

      @tengo tuurlijk heb ik die, jij leest geen kranten en kijkt geen nieuws natuurlijk..

 8. cornholio

  Dan zal ze dat ook bij Erdogan moeten doen! Toch?

 9. Pescador

  Goed zo Hongarije ga zo door hopenlijk volgen er meer. By by EU

  1. HierBenIk

   Zo is het!

 10. EllyD18

  Heb ook wel de indruk dat men Hongarije wil pakken voor zijn ongehoorzame immigratiebeleid. Als Orban echt zo fout zit zou er wel kritiek zijn vanuit de achterban.

  1. Ni28

   De Hongaren zijn zelf best in staat om iemand die hun niet aanstaat weg te vagen. Zij hebben het zelfs tegen de Sovjets opgenomen in ’53. Orban was aanvankelijk helemaal niet populair in Hongarije maar zijn standpunten in huidige situatie hebben hem sterk gemaakt. Ook zijn voormalige vijanden stemden voor hem.

 11. Anna

  In Brussel spelen politici voor rechter. EU parlement deugt niet.

  1. Ni28

   Maar intussen betichten dezelfde politici Orban dat hij zijn eigen rechters benoemd. In Brussel regeert hypocrisie.

 12. Ni28

  TK (met de rest van zijn namen) vindt iedereen op het forum minderwaardig en poogt hier met zijn intelligentie te pronken.
  De vraag is of hij zich in door hem bevonden betere kringen kan handhaven? Want waarom moet hij zich hier dagelijks verlagen
  als hij duidelijk het gezelschap hier te min vindt? Dat moet toch pijnlijk zijn? Of is zelfkastijding zijn ding?

  1. swetsnek

   #Ni28 die droplul heeft ergens anders dan zijn grote muil te houden ,hoe verklaar je anders dat dit zootje hele dagen hier rondhangt op deze website

  2. Capo

   “Want waarom moet hij zich hier dagelijks verlagen…”

   Trollen beste Ni28, zuiver trollen. In alles staat hij centimeters dicht bij Joop.nl, en toch komt hij hier zuigen en trollen. Zelfs Mike, de eigenaar van DDS, is al jaren bezig om hem eraf te flikkeren.

   1. Ni28

    Je hebt vermoedelijk gelijk en hij zal het hier zelf niet tegenspreken. Hij geeft het stilletjes toe.

 13. Ruud562

  Pure wraakneming van die GL-doos met haar EU-bagger!
  Triomf? Wie het laatst lacht zal niet dat zooitje totalitaire EU-zakkenvullers zijn, waaronder die GL-muts, maar Hongarije en verwante landen!

  En ja, wij moeten ook uit die EU en wel zo snel mogelijk, want binnen een aantal jaar hebben wij als burger niets, maar dan ook niets meer in te brengen behalve belastinggelden! De voortekenen zijn talrijk!

 14. DolleDries

  Op de betaal lijst van Soros die net Hongarije uit geflikkert is.

  Onder de Nederlanders zijn Dennis de Jong (SP), Sophie in ‘t Veld (D66), Agnes Jongerius (PvdA), Anne-Marie Mineur (SP), Kati Piri (PvdA), Judith Sargentini (GroenLinks), Marietje Schaake (D66), Hans van Baalen (VVD), Cora van Nieuwenhuizen (VVD) en Lambert van Nistelrooij (CDA).

   1. nogmaals

    @Tengo Quisling
    Misschien wel goed als je even de tekst van eppink leest.
    En dan horen wij wel wat er niet klopt, en waar er geroeptoeterd wordt door eppink.

    1. Floris

     Alles wat Eppink schreef klopt, dus Willem Tengo zal niet meer reageren.

 15. Two Ravens Black Kettle

  West-Europa met hun Quislings en grijs eenvormig Lobotomy-Stemvee mag dan bereidt zijn om collectief zelfmoord te plegen de Polen zullen altijd de Hongaren steunen.

  1. Tengo Kawana

   Klopt, tuig steunt tuig.

 16. Rosasolis

  De actie van J. Sargentini heeft totaal niets de maken met Spaanse Catalonie.
  De actie van Sargentini ging over de huidige onmenselijk beleid van Orban en collegas tegen de (officiel geregistreerde) mensen in zijn vreselijke concentratie kampen.
  Vorige week waren in zowel Trouw als in Open Doors magazine, artikelen en fotos van
  de mensen achter de enorme hoge hekken. Rapporten van geen maaltijden verdienen, hongere kinderen en ouderen, en vele zieken, die geen medicijnen krijgen. Geen onderwijs voor de kinderen. Fotos van dagelijkse overleden kinderen en ouderen die weg worden gevoerd uit die Orban hel-kampen. Fotos van gewone burgers die voedsel en kleding over de hoge hekken gooien. Volgens zowel Trouw en Open Doors is het nu
  Een grote menselijke ramp in Hongarije. Kortom, Orban had eerder die officiele geregistreerde mensen kunnen weigeren, maar in plaats daarvan heeft hij ze gedumpt in concentratie kampen. En nu moeten ze ”leven” in die concentratie kampen, Orban stijl, zonder voedsel, kleding, en verzorging. De fotos van de dagelijkse lijken zijn
  niet te geloven. Vorige jaar heeft Open Doors kachels gestuurd om die gestrande,
  hulpeloze mensen wat warmte en liefde te gunnen. En daarom heeft Sargentini actie
  tegen het corrupte onmenselijk beleid van Orban opgekomen.
  Helaas zijn er Alt-rechts mensen dat niet kunnen schelen wat er gebeurt met eerlijke
  oprechte mensen mensen achter de tralies van dictator Orban. En dat er dagelijks mensen achter zijn hoge hekken sterven interesseert hem niet, en dat er hierdoor veel openbaring hierover komt interesseert de heilige dictator Orban ook helemaal niet.
  Terecht heeft de grootste deel van de EU vertegenwoordigers besloten dat Orban en zijn medewerkers heel fout zijn met mensenrechten. En dat het veel beter moeten worden, anders verliest Hongarije hun stemrecht. Kortom: onze EU houdt van een eerlijke beleid voor officiele geregistreerde vluchtelingen uit oorlogsgebieden.
  En als zij dat bewijs van registratie hebben gekregen, waarom moeten zij jaren gaan
  lijden of ernstig ziek worden en sterven in de concentratie kampen van Orban?
  Voordat jullie aanhangers van Geert of Thierry die de een of de ander alt-rechts partij
  “leiden”, zijn er anderen die veel wijzer zijn. En weten wat voor vreselijke ellende de regering onder Orban veroorzaakt.
  Wanneer is het ooit goed gegaan met Hongarije? Nooit. En nu ook niet. Jaren geleden
  heeft een van onze grootste companisten J. Haydn gewerkt aan de hof van Esterhazy.
  Met een zeer mager salaris en zeer slechte voedsel. Bah! Toen ging een fijne Engelse heer van joodse afkomst, Salomon, die helemaal eerst vanuit zijn
  botenreis naar Nederland kwam en daarna door via de lange koets reis via de Nederlandse wegen konden doorgang naar Esterhazy om Haydn te redden. En naardat hij eindelijk dagen verder in de hof van Esterhazy aankwaam, zorgde
  Salomon dat hij J. Haydn naar Engeland kon krijgen. En die twee geweldige mannen gingen via de koetsen en een boot verder om de beste muziek cultuur aan iedereen
  door te geven.

 17. zeester

  https://youtu.be/s7mWSj2re_M
  De Hongaarse staatstelevisie zendt exclusieve interviews uit met Zweeds-Hongaren die het land ontvluchten vanwege de gevolgen van de massale immigratie. De interviews hebben een grote impact gehad in Hongarije.

  1. Tengo Kawana

   Dat met name jongere Hongaren het land ontvluchten is een bekend feit.

   https://www.trouw.nl/home/helft-jongeren-wil-weg-uit-hongarije~a18bf023/

 18. sjun

  Het artikel tracht de halve wereld van vijftig jaar geleden erbij te halen om een dictatuur van gemulticultiveerde politieke correctheid goed te praten via een op de mannetje met betrekking tot Eppink. Die man deed hier een uitstekende waarneming. Victor Orban is met zijn politiek van behoud van Hongaarse Leitkultur in Hongarije zonder het land te laten vollopen met asielmigranten in goed gezelschap van Robert D. Putnam die al eens een studie maakte van wat er met de huidige sociale experimenteerdrift van de EU beoogd wordt. Orban komt hiertegen met politiek mandaat van zijn volk volkomen terecht in verzet: http://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/download?doi=10.1.1.515.6374&rep=rep1&type=pdf

 19. Lex

  Waar bemoeit die trut zich eigenlijk mee.

  Dat land wilt geen overheersing van een achterlijke cultuur, deze cultuur hoort daar niet thuis.

  De beste brave man Orban vecht om zijn land te laten zijn wat het is, Hadden ze dat hier ook maar gedaan in Nederland.
  Nee wij moesten zo nodig honderd duizenden kansenparels toelaten met alle gevolgen van dien.

  Deze vluchtelingen zouden hier tijdelijk worden opgevangen maar gaan nooit meer terug naar hun land. De staat der Nederlanden kan ze blijven onderhouden. Deze mensen krijgen zelden een baan omdat de meeste onze taal niet spreken en omdat veelal kansloze mensen zijn zonder diploma en beroep.

  Als ze al een diploma hebben dan is het de vraag of deze wel echt is, net als hun reisdocumenten.

  Dan nog al die zielig gelukzoekers zonder papieren die beweren uit Syrië te komen, maar in werkelijkheid gewoon uit andere landen hier hun geluk komen beproeven.

  De screening stelt niets voor, veelal is er een personeel tekort en duurt het maanden voordat iemand flink word ondervraagd. Soms met een tolk vallen ze door de mand dat ze dus niet uit Syrië komen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.