Jordan Peterson noemt linkse anti-anti's 'lafaards' en 'totalitaire wannabees'

Geen categorieokt 29 2018, 14:00
Rellen in Amsterdam. want Jordan Peterson komt op bezoek bij de UvA tijdens een sessie van Room for discussion. De gastspreker kreeg direct allerlei aantijgingen naar zijn hoofd geslingerd door een groep van zo'n honderd anti-anti's van de universiteit. Het zeldzame geluid van de rede moest direct worden ondermijnd omdat Peterson een mening heeft over politieke correctheid, immigratiebeleid en feminisme. Voldoende reden voor de UvA-groep om een brief de wereld in te sturen met daarin hun klaagzang over de gastspreker.
In de klaagzang van de protestgroep pleitten zij dat de hoogleraar Jordan Peterson het spreekrecht moet worden ontzegd of in ieder geval dat er iets moet veranderen aan de opzet van de debatavond. Komt er eindelijk eens wat rechts geluid bij de UvA willen de anti-anti's dit direct in de kiem smoren. Want stel je voor(!) dat iemand met een alternatieve mening een podium krijgt waar je het niet mee eens bent!
De brief van de actiegroep staat vol met tegenstellingen en onwaarheden, zo schrijven zij over Peterson: "Het is entertainment dat naadloos past in een hedendaagse, internationale dynamiek waarin wetenschap en deskundigheid worden gerelativeerd als ‘slechts een mening,’" Heel bijzonder allemaal weer, want Peterson maakt stelselmatig gebruik van empirisch bewijs en theorieën uit de wetenschap. Doen alsof hij enkel entertainmentwaarde heeft is vooral bizar te noemen. Maar blijkbaar mag alles om mensen met alternatieve meningen kapot te maken.
Op het YouTube-kanaal heeft Peterson meer dan anderhalf miljoen abonnees. Hij heeft dus een enorm podium opgebouwd met een trouwe schare fanboys. Een van de video's, die voor ophef zorgden is een saaie monoloog over genderidentiteiten. Entertainment? Nee, maar wel opruiend (ofzo) en dus voldoende reden voor protest tegen zijn komst. De hoogleraar heeft ondertussen gereageerd op de brief en noemt de demonstranten 'lafaards' en 'totalitaire wannabees'.
Verder werd hem verweten allerlei complottheorieën te bazuinen en pseudowetenschap te promoten. Bijzondere aantijgingen tegen een hoogleraar, die ik voornamelijk ken van gedocumenteerde YouTube-video's en talkshow optredens.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten