Jordan Peterson noemt linkse anti-anti’s ‘lafaards’ en ‘totalitaire wannabees’

Rellen in Amsterdam. want Jordan Peterson komt op bezoek bij de UvA tijdens een sessie van Room for discussion. De gastspreker kreeg direct allerlei aantijgingen naar zijn hoofd geslingerd door een groep van zo’n honderd anti-anti’s van de universiteit. Het zeldzame geluid van de rede moest direct worden ondermijnd omdat Peterson een mening heeft over politieke correctheid, immigratiebeleid en feminisme. Voldoende reden voor de UvA-groep om een brief de wereld in te sturen met daarin hun klaagzang over de gastspreker. 

In de klaagzang van de protestgroep pleitten zij dat de  hoogleraar Jordan Peterson het spreekrecht moet worden ontzegd of in ieder geval dat er iets moet veranderen aan de opzet van de debatavond. Komt er eindelijk eens wat rechts geluid bij de UvA willen de anti-anti’s dit direct in de kiem smoren. Want stel je voor(!) dat iemand met een alternatieve mening een podium krijgt waar je het niet mee eens bent!

De brief van de actiegroep staat vol met tegenstellingen en onwaarheden, zo schrijven zij over Peterson: “Het is entertainment dat naadloos past in een hedendaagse, internationale dynamiek waarin wetenschap en deskundigheid worden gerelativeerd als ‘slechts een mening,’” Heel bijzonder allemaal weer, want Peterson maakt stelselmatig gebruik van empirisch bewijs en theorieën uit de wetenschap. Doen alsof hij enkel entertainmentwaarde heeft is vooral bizar te noemen. Maar blijkbaar mag alles om mensen met alternatieve meningen kapot te maken.

Op het YouTube-kanaal heeft Peterson meer dan anderhalf miljoen abonnees. Hij heeft dus een enorm podium opgebouwd met een trouwe schare fanboys. Een van de video’s, die voor ophef zorgden is een saaie monoloog over genderidentiteiten. Entertainment? Nee, maar wel opruiend (ofzo) en dus voldoende reden voor protest tegen zijn komst. De hoogleraar heeft ondertussen gereageerd op de brief en noemt de demonstranten ‘lafaards’ en ‘totalitaire wannabees’.

Verder werd hem verweten allerlei complottheorieën te bazuinen en pseudowetenschap te promoten. Bijzondere aantijgingen tegen een hoogleraar, die ik voornamelijk ken van gedocumenteerde YouTube-video’s en talkshow optredens.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Michael

  Tsja, jammer idd, dat men zich zo verzet, in plaats van gewoon met hem in discussie te gaan.

  1. AS210854

   Maar dat is bij de linkse drek niet van toepassing.

 2. Eugenie de la Fleur

  Het ageren tegen zogenaamde “politiek correctheid” en “massa migratie” is typerend voor extreemrechts. Figuren zoals Peterson dus

  1. Top

   Kom op zeg ‘droogpruim de la zelfgeknipt haar’! Hoeveel heeft u van deze man ”meegekregen en waar het om gaat en zeker waar hij voor staat?’ Ik denk van weinig tot niets. U blaas voor het gemak maar mee met andere toeteraars, die geen maat kunnen houden, laat staan een instrument bespelen. Gaat de onrendabele het beste af, katten en wijsheden in pacht denken te hebben U doet interessant maar bent het niet. Al verhuisd?

  2. Groeneveld

   EUgenie is extreem-links. Vandaar. Ze poneert alleen een boude uitspraak om reacties op te wekken, om te trollen dus. Nimmer heeft ze blijk gegeven een echte discussie te willen.

   1. Top

    En zelfs tussen die door haar ‘bejubelde migranten’ zit geen hond, die voor haar kwispelt.

   2. Eugenie de la Fleur

    Ik ben nog extreem rechts nog extreem links. Ik ben extreem progressief en extreem pro EU

    1. Groeneveld

     Lieve schat, in dit geval schrijf je ‘nog’ met ch, dus ‘noch’. Twee keer achter elkaar. Heb je je basisschool wel afgerond?

     En wat bedoel je met extreem progressief?

     1. Eugenie de la Fleur

      Met extreem progressief bedoel ik dat ik een hart heb voor migranten die voor hun thuisland vluchten. Wat mij betreft mogen we ze hier allemaal met liefde opvangen

     2. Top

      Ze bedoelt daarmee, dat ze lekker niks hoeft te doen, omdat elke maand jij en vroeger ik, je jas uit moet trekken, om dit soort in leven te houden.
      Progressief zijn, gaat altijd het beste vanuit een andermans portemonnee. En migratie? Misschien zit er een tussen, die niet al te veeleisend is.

 3. Ernst Quispel

  Peterson is een wetenschappelijke fraudeur.
  Het is triest dat hij een podium krijgt.

  1. Top

   Hoor en lees, wie dat zegt. Hahahahha. Blablabla!

  2. BB

   @Ernst Quispel

   Zeggen dat iets gewoon zo is, is een zwaktebod.

    1. Marko

     @Ernst Quispel
     Echt waar? die link is je onderbouwing?
     hahaha

  3. fockingworst

   @ernst
   Als u mij kan laten zien dat hij een wetenschappelijke fraudeur is ga ik u geloven.
   Aub met een linkje of id.

   1. Ernst Quispel

    Ik plaatste een link maar daar moet je hier tegenwoordig geduld bij koesteren.

  4. Groeneveld

   geCopypaste van GS: “I have no opinions that are “shocking examples of pseudo-science,” because I actually am a scientist and a good one with a stellar academic reputation, and I know the literature to which I refer. (…) With regards to my legitimacy: I have more than a hundred peer-reviewed scientific papers, as author or co-author (most often with my students, whom I most often encourage to take first authorship), with some ten thousand citations. This places me above the 99th percentile for documented influence among social scientists (ResearchGate places me in the top 2% of scientists overall, in terms of influence). I was a professor at Harvard, both Assistant and Associated, and tenured as a full professor at the University of Toronto, an institution whose psychology department is regularly ranked in the top five in the world. I’ll happily stack up my academic reputation and “expertise” against any of my erstwhile opponents at the University of Amsterdam, or anywhere else, for that matter.”

   See you in Amsterdam, you cowards, denouncers and totalitarian wannabes.”

 4. Blue monday

  Deze man is een zeer gerespecteerd academicus, die rake uitspraken kan doen.

  Natuurlijk ben ik het meestal niet met hem eens, hoewel zijn uitspraken wel eens vervelend kunnen gaan schuren waar ik persoonlijk in geloof.

  Kortom, als ik in de gelegenheid was, had ik deze grote geleerde graag aangehoord.

  puntje van kritiek…hij zou niet alleen laffe linkse extremisten moeten benoemen, maar
  daar meteen het rechts extremisme bij op de vuilnishoop gooien.

  Dat laat hij opvallend genoeg te vaak achterwege…ze zijn even kwaadaardig.

  1. Eugenie de la Fleur

   Dat ze allebei even zouden zijn is onzin. Feiten wijzen erop dat extreemrechtse terrorisme vaker voorkomt en ook ernstiger gevolgen heeft

   1. Janna47

    ach bloemenmeisje….je draait de feiten om hoor….links is agressiever met grotere gevolgen….maar het zij je vergeven …..je weet niet beter…

  2. Marko

   Peterson heeft al vaak gezegd waarom hij extreem rechts niet constant erbij haalt, de reden hiervoor is dat volgens hem extreem rechts bijna geen politieke macht en invloed heeft en hij zich meer zorgen maakt om de groeiende macht van extreem links daar zij veel invloed hebben gekregen de laatste jaren. Afgezien dat er weinig woorden aan vuil maakt is hij duidelijk over zijn afkeer van extreem rechts.

 5. Gosselaar333

  Geweldenaar deze man. Kan uren na mensen als Peterson en Shapiro luisteren. Legt vaak de vinger op de zere plek. Dan ben je natuurlijk al snel een fraudeur of een extreem rechtse gek bij sommige.

  1. sonar

   Gosselaar333,ten eerste extreem links kan niet luisteren lopen altijd gemaskerd en willen altijd met geweld hun gelijk halen.
   Hebben totaal geen hersencellen in hun hoofd ,kijk maar naar de reacties op deze site.

 6. Gosselaar333

  Ik vind extreem links niet zo veel verschillen met extreem rechts. Denk je dat extreem rechts niet altijd met geweld hun gelijk wil halen ?

  1. sonar

   Gosselaar333 rechts wordt door de links altijd extreem rechts betiteld ,maar demonstreren wel altijd vreedzaam en hebben geen gezichtsbescherming nodig,terwijl links altijd gewelddadig zijn.

 7. Marko

  Kijk gewoon naar Peterson’s videos en je merkt dat hij helemaal geen right wing figuur is maar een zeer intelligent klinisch psycholoog die identity politics bestrijd gezien dat juist het beoordelen op basis van groeps identiteit & ideologie zwaar discrimerend en racistisch is. Een individu beoordelen op basis van zijn/haar acties is eerlijk.. wie kan het daar niet mee eens zijn vraag ik me af? Waarneer iemand kritiek uit op extreem linkse ideologieën en op de gevaren daarvan wijst maakt het die persoon niet automatisch rechtse havik. Mbt zijn opkomende bezoek aan NL; Ik denk dat de uva tegenstanders zich vooral zorgen maken over het feit dat het zeer lastig zal worden om een “stevige” debat partner te vinden daar zij zelf ook hebben gezien dat Peterson in het bezit is van enorme kennis, feiten en zich beroept op onderzoeks resultaten van vele decennia die staan als een huis en niet zomaar omver vallen louter omdat Links het niet aanstaat. Om een debat aan te gaan moet je argumenten kunnen aanvoeren en ze onderbouwen en daar gaat het vaak mis bij ultra links.. uit frustratie probeert men dus als groep,individueen te belagen door bijeenkomsten te verstoren, te schreeuwen, demoniseren etc. Naar mijn weten is Peterson nog nooit onder de tafel gelult en dat wil niet zeggen dat het niet mogelijk is of dat hij niet geconfronteerd mag worden met fouten… hij verwelkomt het zelfs.

 8. Yami

  Ironisch hoe men hem de vrijheid van meningsuiting wilt verhinderen bij een evenement genaamd Ruimte voor Discussie

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.