Washington Post beschuldigt Saudi-Arabië van doofpotoperatie

Hoppa! Niks ‘de onderste steen moet boven’, gewoon de beuk er in. ‘Jullie liegen, slap excuus, lul niet, je bedondert de boel!’ Dat is waar het bericht van The Washington Post op neer komt wat betreft de dood van hun columnist Jamal Khashoggi en de wijze waarop Saudi-Arabië hier mee omgaat.

Volgens The Washington Post is met name de Saudische kroonprins de zaak eindeloos aan het traineren, dwarsbomen en aan het verdraaien. Want ja, wie gaat er nou toevallig tijdens een verdwijning van een journalist z’n consulaat opnieuw verven? Dat zou nog kunnen als men beelden had waaruit zou blijken dat Khashoggi het consulaat ook weer had verlaten, maar nee! We zien Khashoggi’s verloofde elf uur lang buiten staan wachten op haar toekomstige man. Dit terwijl Saudi-Arabië gewoon meende bewijs te hebben dat hij zou zijn vertrokken. Oeps!

‘Naja, gewoon door schilderen, komt wel goed. Dat onderzoek kan ook wel twee weken later, dan is de verf ook goed droog,’ moeten ze waarschijnlijk hebben gedacht toen de verf er al praktisch op zat.

Nou, zowel de Turken als de Saudi’s konden twee weken later inderdaad een mooie nieuwe muur aanschouwen en de vloer was ook uitzonderlijk schoon. En ach, Khashoggi was, in tegenstelling tot dat eerdere ‘bewijs’ waar hij het consulaat verliet, ineens inderdaad omgekomen. Maar niet met opzet dus waar hebben we het over? Z’n lijk? Nou niet van die moeilijke vragen stellen, heeft vast iemand per ongeluk overheen geschilderd.

In een benauwde poging toch nog te proberen te redden wat er te redden valt, kondigde Saudi-Arabië een aantal ontslagen en arrestaties aan van figuren die duidelijk niet zo maar op eigen houtje een journalist laten omleggen in het buitenland. Alles wijst er op dat de Saudische kroonprins opdracht heeft gegeven Khashoggi te vermoorden en zichzelf compleet wil indekken, wat voor smoes ook maar werkt.

Terecht dus dat The Washington Post zo’n kabaal maakt en ook landen zoals Duitsland nu sancties opleggen. Rutte kwam dan gisteren wel met een slap zinnetje, hij staat nu in ieder geval niet meer alleen en zo groeit de eis voor concreet verifieerbaar bewijs!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Doofpot beschuldigt doofpot.
  Volgens Washington Post is de islam de meest vredelievende religie ter wereld en is Trump tienduizend maal erger dan Hitler.
  Doofpot beschuldigt doofpot.
  Ad infinitum.

  1. Ad Infinitum

   Waarom plaatst u mede met gebruik van mijn naam deze reactie ? Wordt niet door mij onderschreven. Laat die ongein achterwege s.v.p.

   1. robroy

    neem een andere naam zou ik zeggen dan

    1. Ad Infinitum

     Is u dan ook Two Ravens Black Kettle @robroy ?

  2. JanKlaasen

   Je bedoeld waarschijnlijk Trump en schijnheiligheid? Alles voor de handel…

   1. Two Ravens Black Kettle

    Hoezé, hoezé een mede fan !

    De weldoener en filantroop Trump zal in de geschiedenis (mits Collectivistisch Links hun greep verliest op de universiteiten waar historie gedoseerd wordt (ik sluit dat eigenlijk uit, de fascistische wortels van het cultuur-marxisme heeft eigenlijk alle universiteiten overgenomen. Vandaar dat universiteiten nu regressieve kweekvijvers/fabrieken voor gelijkdenkende leegschalige robotten zijn geworden ipv. bastions van kennis en vooruitgang) maar ik wijd as usual weer uit. Dus opnieuw.

    De weldoener en filantroop de heer Trump zou in een ideale wereld waar het Orwelliaans onderwijs no niet verziekt was door de culltuur-marxistische gifbalg- in de toekomst beken staan als de Ghandi van Amerika.
    Geen enkele president wist zoveel minderheden aan het werk te krijgen dan deze sympathieke reuzendoder.
    En dat maakt de Collectivisten op deze site ziedend.
    Want ze geven geen *uk om minderheden. Ze misbruiken die om hun eigen haat te kunnen botvieren want anders zouden ze staan te aplaudiseren.
    Niet voor niets is de Democratische partij de partij van de KKK, de Jim Crow Laws en de slavernij.
    (En Nee ook deze feiten worden niet onderwezen op de cultuur-marxistische verdommingsFabrieken genaamd universiteiten)

 2. Two Ravens Black Kettle

  De Doofpot ‘krant’ Washington Post beschuldigt.
  Who knows
  Wellicht hebben ze dit keer gelijk.
  Zoals dat herdersjongetje van Cry Wolf
  Van de 100.000 artikelen zijn er 99.999 gelogen terwijl een verdere 100.000 in de Washington Post-Doofpot verdwijnen.

  Enfin
  Worden de banden verbroken met dat haatregime dan is dat een stap voorwaarts voor de mensheid.
  Frappant dat de Washington Post wel 100% achter de ayatolla nazi’s staat.
  Maar WP en schijnheiligheid zijn dan ook een goed huwelijk.

 3. sjun

  Zou The Washington Post er al achter zijn dat dezelfde Saudische kroonprins fors investeerde in de campagne van Hillary C?

 4. Rosasolis

  Terwijl de westerse wereld weet hoe corrupt Saudi-Arabie is, heeft Trump aangekondigd dat de wapens uit Amerika nog steeds aan S. Arabie zullen worden geleverd wegens “het gevaar van Iran”. Binnenkort zal er een vreselijke oorlog uitbreken tussen de schatrijke soenie prinsdom van S.Arabie en de sje-ieten van Iran, onder leiding van de Ayatollahs.
  Deze 2 fanatieke moslim landen haten elkaar eeuwenlang, maar beiden hebben een hele verzameling van zware wapens…En nu krijgt S. Arabie steeds meer van de gestoorde dictator van Amerika.

  1. Baaz

   “de gestoorde dictator van Amerika.”

   Een democratisch gekozen president van een democratische staat, tja…

  2. Seneca

   @mevrouw Rosasolis
   mag ik een suggestie doen? houdt u zich bezig met geest verruimende muziek zoals de Mattheus Passion van Bach en met uw zangkunsten. wat betreft de haat tussen Saudi Arabië en Iran, die bestaat sedert het aantreden van de leidsman van velen op dit forum t.w. de heer Ayatollah Khomeini. deze man vond het noodzakelijk om een oorlog met Irak te beginnen die, voornamelijk aan kinderen het leven heeft gekost. de mijnenvelden die Irak had neergelegd, dienden opgeruimd te worden en toen besloot de heer Ayatollah Khomeini in zijn door zijn schepper gegeven wijsheid, dat kinderen die militair en economisch niet veel waard waren, de mijnenvelden in te sturen opdat de hen volgende soldaten niet het slachtoffer zouden worden. precieze cijfers zijn niet bekend, maar men schat dat het aantal geslachtofferde kinderen, tussen de 1 en 2 miljoen(!) bedraagt. voordat de heer Ayatollah Khomeini de macht overnam (hierbij gesteund door Frankrijk) van de Sjah, waren er tussen – toentertijd – Perzië en Saoedi Arabië, nauwelijks problemen. de haat tussen deze twee landen is ontstaan na de gruwelijke wijze van oorlogvoeren van Iran. dit ter informatie en noemt u a.u.b. de heer Trump geen dictator. dictators zijn er genoeg, kijkt u maar naar de heren Rutte, Verhofstad, Juncker, Timmermans, Macron en de dames Merkel, Ollongren en Mogherini.

   1. Ernst Quispel

    “ noemt u a.u.b. de heer Trump geen dictator. dictators zijn er genoeg, kijkt u maar naar de heren Rutte, Verhofstad, Juncker, Timmermans, Macron en de dames Merkel, Ollongren en Mogherini.”

    Waarom eerstgenoemde geen dictator mag worden genoemd en de andere democratisch verkozen bestuurders wel, blijft duister.

    1. Two Ravens Black Kettle

     U begon uitstekend toen U citeerde:

     “noemt u a.u.b. de heer Trump geen dictator. dictators zijn er genoeg, kijkt u maar naar de heren Rutte, Verhofstad, Juncker, Timmermans, Macron en de dames Merkel, Ollongren en Mogherini.””

     om vervolgens weer genadeloos uit de kenmerkende regressieve bocht te vliegen.
     Hebt U een spiegel in Uw taveerne ?
     Gewoon eens een paar uurtjes inturen.
     Knapt U misschien van op.
     Hoogstwaarschijnlijk niet want dichtgetikte stalen platen gekokerd in metersdik ivoor staan niet bepaald bekend om hun flexibiliteit maar ik – als lieftallige humanist- blijf halsstarrig volharden om de verdwaalde medemens te verbeteren en inzicht te verschaffen.
     Free your mind Kwisling, verras Uzelve !

    2. Ernst Quispel

     U maakt een verwarde en hysterische indruk, TRBK, ik ga me niet in uw psychiatrische universum begeven.

     1. Two Ravens Black Kettle

      Aha
      Zoals verwacht.

      De Linkse Regressieve Ziel heeft slechts drie debat wapens tot zijn beschikking.
      a) demonisering middels racisme, fascisme, onderbuik et cetera
      b) demonisering middels misbruik van de psychiatrie (in de door Groen Links vroeger zo bewonderde USSR waren ze daar goed in. Ze hebben zelfs wortels in de Goelag).

      Probeer die dichotomie eens te ontvluchten beste Kwisling.
      Open your mind en praat eens met een niet-robot.

  3. Two Ravens Black Kettle

   Beste Rosalis,

   Zou U aan mij de definitie van ‘dictator’ uitleggen ?

   Zou U vervolgens kunnen uiteenzetten waar de officiële definitie afwijkt van Uw interpretatie en waarom U de filantropische weldoener Trump desondanks met deze onjuiste vergelijking tracht te belasteren ?

   1. Rosasolis

    @Two Ravens. Een dictator is een leider die heerst met totale macht over de regering. Dictators zijn narcist van aard. Zij moeten Altijd hun zin krijgen, en tolereren geen tegen argumenten, van niemand. Dictators kunnen met niemand samenwerken in een regering. Dit is het basis karakter van Trump, samen net het feit dat hij onstabiel is, en kan zijn mening binnen enkele uren helemaal veranderen.
    Als u meer wil meer over dictators wil weten, zal Google en Wikipedia u verder
    informatie kunnen geven. Sorry, maar Trump is geen “filantropische weldoener!”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.