Duitse Bondspresident Steinmeier laat Zuid-Afrikaanse boeren in de steek

De afstammelingen van Europese kolonisten, die in Zuid-Afrika heden ten dage een grote diaspora van boeren vormen, hebben het steeds zwaarder. De regeringspartij ANC voert al jaren een felle strijd tegen de positie van de Europese diaspora. Deze strijd wordt vaak als rechtvaardig geschetst door voorstanders van het discriminatoire beleid van de regering, onder het voorwendsel dat het normaal is om mensen hun eigendommen te ontnemen omdat hun voorouders fout waren. Ze zien de onteigeningen zonder compensatie als een legitiem middel. Dat is niet alleen een moreel vraagstuk, maar ook een praktisch probleem voor degenen die worden onteigend. De Duitse Bondspresident was allerminst kritisch op de situatie en noemde het land een “Diverse samenleving” en “De droom van de regenboognatie”

Na de ontmoeting volgde een persconferentie waarbij zowel Steinmeier als de Zuid-Afrikaanse president het woord namen. Ramaphosa sprak over samenwerking tussen Duitsland en Zuid-Afrika om wereldwijde vrede te bevorderen. Bijzondere uitspraak van de president, die zijn eigen bevolking nog niet de veiligheid kan garanderen. Zo staat Zuid-Afrika in het rijtje met toppers waarin de meeste criminaliteit per 100.000 inwoners plaatsvindt. Toch stelt Ramaphosa te gaan werken aan internationale veiligheid. Erg ironisch dus. Zeker gezien het feit dat de ANC heeft besloten om afstammelingen van Europeanen te onteigenen, de zogenaamde blanke boeren. Het afnemen van eigendommen zonder daarvoor een compensatie te bieden kan worden gezien als een schending van het mensenrechtenverdrag artikel 17.2. Ook worden blanken in Zuid-Afrika gediscrimineerd door arbeidswetgeving en ondervinden zij ellende van de zogenaamde plaasmoorde.

Parlementariër Petr Bystron (AfD) was afgelopen augustus al op bezoek in Zuid-Afrika. Hij bezocht meerdere dagen het land en sprak met de naasten van vermoorde boeren. Het risico op geweldpleging tegen boeren is drie keer zo hoog als het risico dat andere bevolkingsgroepen hebben, aldus Bystron. Niet best dus. Hij uitte kritiek op het bezoek van Steinmeier vanwege het nalaten te spreken over de situatie. Daar heeft Bystron zeker een punt. De moord op één journalist (Kashoggi red.) was voldoende voor Merkel om de wapenexport van Duitsland naar Saoedi-Arabië stop te zetten, maar de moorden op de boeren in Zuid-Afrika verdienen geen aandacht. Dergelijke keuzes van de regering van Merkel zijn dus opmerkelijk te noemen. Het getuigt op z’n minst van dubbele standaarden.

Als u de Nederlandse regering wilt bewegen zich hard te maken voor de Zuid-Afrikaanse boeren, teken dan deze petitie.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. C.A.Barstow

  Het gaat hartstikke goed met Zuid-Afrika en het hele verdere continent toch?

 2. tomygun

  De linkse Duitsers veraden hun eigen mensen in hun thuis land
  maar ook in SA ,het zijn van de kinderen en kleinkinderen van
  Nederlanders en Duitsers die niet telui waren om hard tewerken .
  Maar het ANC is het zelfde als links Duits en links Nederlands
  zakken vullers eerste klas het gaat alleen om hun ik en zeker
  niet om hun (ex ) bewoners .

  1. Aytas

   In werkelijkheid ben jij de landverrader.

   1. tomygun

    Haa, je weet niet wat een bloedzuiger is?
    kijk ff in de spiegel dan zie je er een

 3. Mart

  Ik verliet mijn schip in Durban en moest enige dagen wachten op een vlucht naar huis.Bezocht uit nieuwschierigheid een immigratie bureau, en kon zo wat gelijk beginnen daar.Maar wat ik op straat gezien had beviel me al helemaal niet;Kortom;een land met zulk een appartheid politiek.De Boers hebben daar geweldig werk verricht,en zonder hun zullen ze honger gaan lijden daar.Schofterig dat de moffen en ook de nederlandse regering ze in de steek laat maar ze zijn jammer genoeg van de verkeerde kleur.

 4. J.Rademaker

  Groot item op de journaals vanavond.

 5. Aytas

  Dit hele artikel staat vol leugens.

  Er zijn geen Plaas moorden, deze cijfers kun je opvragen, de zwarte vrouw loopt het meeste kans op geweld in zuid Afrika. Het apardheidsregime was iets walgelijk en de situatie in Zuid-Afrika is de nageboorte daarvan, de boeren zijn hier schuldig aan.

  De onteigening is een gevolg van het slaan met zwepen en de slechte behandeling van mensen met een zwarte huidskleur. Grappig dat je het nooit hebt over de verdreven boeren voor jouw rijkdom, ook hiervan zijn cijfers op te vragen.

  Dit is unpeople in volle gang.

  1. C.A.Barstow

   De blanken hebben het land verlaten, en wat komt er nu van terecht? helemaal totaal niets, die nigga’s zien nog niet het verschil tussen de linker en rechter hand.
   Ik schat dat zij het over zo’n vijftig generaties een beetje in de gaten krijgen, nou, dan hoeft het niet meer, zij hebben het hele continent dan al vernietigd.
   Afrika? een nu al verloren continent en laat het zoals het is, niet mee bemoeien het vernietigd zichzelf wel.

  2. tomygun

   Wie jou ooit in Nederland heeft toegelaten is de landverrader !
   Plaasmooord;Killing fields; Katie Hopkins .
   Die boodschappen tas is de geen die op het podium danst
   en zingt kil the boer .

  3. sjun

   Je doet wel heel erg je best om voortaan schouderophalend belezen te worden. Zuidafrika verwordt tot Zimbabwe zodra de voedselproducenten zijn weggepest en hun trots van graan, groenten en fruit niet langer wordt bewerkt. Het gaat in vanzelf die kant op nu de de Suidafrikaners om door hen bewerkt bezit en hun spaarzin worden geslacht.
   https://www.youtube.com/watch?v=FQHtY59PuuE

 6. fusilier

  Aytas wat heb jij liever dan, honger en niks te eten,of een schop onder je kont dat je aan het werk moet.

 7. Gerlos

  Het land van de corrupte zakkenvullers

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.