Filmpjes! Donald Trump houdt woord en beschermt grens tegen illegale migranten bij Tijuana

Op Twitter zijn beelden opgedoken van honderden migranten die bij de Amerikaans-Mexicaanse grens bij Tijuana de grens trachten over te steken. De Verenigde Staten hebben hun grens afgelopen nacht gesloten. Na enkele uren is de grens weer vrijgegeven. In Tijuana verblijven momenteel honderden migranten, die met hun karavaan graag de VS willen bereiken. Deze karavaan was al vaker in het nieuws vanwege het dreigende beeld dat over de groep is ontstaan. De honderden migranten hadden geen geldige papieren en wilden het land illegaal binnenkomen. President Donald Trump houdt met het sluiten van de grenzen zijn woord om illegale migratie naar de VS te beperken. 

Om de bestorming een halt toe te roepen werden aanvullende hekwerken geplaatst, vlogen helikopters over om de migranten te intimideren en stond de Amerikaanse grenswacht in een heuse testudo formatie aan de grens om de indringers buiten te houden. Een handjevol grenswachten is in formatie in staat om honderden migranten af te slaan en de dappere mannen leveren keurig werk. Eerder deze maand liet president Donald Trump al weten de migrantenkaravaan als een invasie te zien en gaf hij bevel voor de start van operatie Faithful Patriot. Daardoor raakte hij later in opspraak door een relletje met CNN-reporter Jim Acosta vanwege het gebruik van het woord invasie. Op onderstaande beelden is te zien hoe honderden migranten sprintend de grens benaderen in een poging binnen te geraken alvorens de grens gesloten wordt. Dit mislukte echter.

De Mexicaanse regering heeft ondertussen laten weten illegale migranten te deporteren. Hoe dit precies in zijn werk zal gaan is nog onbekend, maar het is waarschijnlijk dat de migranten worden gedwongen terug te keren naar land van herkomst. In ieder geval zien ook de Mexicanen het niet zitten dat duizenden mensen zomaar hun land komen binnenwandelen. In een poging de honderden migranten bij de grens een halt toe te roepen hebben Amerikaanse ordetroepen een gasaanval met traangas uitgevoerd. Hierdoor werd het al vrij snel onprettig vertoeven aan het hekwerk en moesten de migranten afdruipen. Onder de migranten bevinden zich niet alleen jonge mannen, maar ook gezinnen en kinderen. Waarom de gezinnen besloten de levensgevaarlijke tocht te wagen, terwijl deze uitkomst van te voren al was voorspeld, is nog onduidelijk.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. fockingworst

  @trump is goed bezig een van de weinige politica in de wereld, die zijn woord houd en zijn volk beschermd.

  1. Baaz

   Het is niet de eerste keer dat hij doet wat hij zegt, dat is voor linksaf (democraten) even wennen. Ja en als er een horde wilde gelukszoekers voor de grens staat dan mag je natuurlijk met scherp schieten, volgens de Amerikaanse president. Trump laat zich nou eenmaal niet door manipulatie onder de voet lopen. Alweer een reden om op Trump te stemmen.

   1. Aytas

    Trump is een massamoordenaar.

    1. Baaz

     “Trump is een massamoordenaar.”

     Een massamoordenaar is een persoon die meerdere mensen heeft vermoord. Voor zover bekend is Trump niet veroordeeld voor moord. Charles Manson was dat wel. Maar jij mag hier gewoon wat roepen, dat heb jij ‘verdient’ want jij begeeft jezelf op DDS en wordt gerekend tot het zuurdesem van iedere discussie.

    2. chrism

     @Aytas , u bedoelt dit : De Rwandese genocide was een volkerenmoord die in 1994 plaatsvond in het Afrikaanse land Rwanda. Gedurende deze genocide werden naar schatting 500.000 tot 1 miljoen Tutsi’s en gematigde Hutu’s in een periode van 100 dagen, van 6 april tot half juli 1994, vermoord. De meeste moorden werden gepleegd door twee Hutu-milities, de Interahamwe, een jeugdmilitie van regeringspartij MRND, en de Impuzamugambi van de extremistische splinterpartij CDR.

     En dat is de rede dat u in ons heerlijk land mag vertoeven , dus een beetje dimmen graag .

     1. tomygun

      chrism , die boodschappen tas is niet van Rwanda
      ze heeft daar een madingo in haar tas gestopt maar haar
      naam is 100% Turkey, ouders in Kenia met een grote
      kans dat zij uit Uganda komen .
      In links Africa is het normaal dat je je buren of beste
      vrienden aangeefd als zij denken dat er een verkeerde
      opmerking gemaakt is .

     2. Aytas

      Ik ben geen rwandeze maar Keniaanse. Trump blijft net als Obama Saudi-Arabië ondersteunen en dat maakt hem massa moordenaar, volgens de wetten van Neurenberg zou iedere naoorlogse Amerikaanse president moeten worden opgehangen.

    3. Mart

     He Aytas domme neger.Op dit moment is een harde niet verwende Braziliaan met een hakmes de bomen in mijn tuin aan het snoeien…een andere sjouwt die takken honderden meters ver weg, en dat doen ze graag om weer enige dagen te eten te hebben.Zie hier geen imigranten binnenstromen, behalve dan aan de grens van Venezuela.Hier valt nl niets te halen voor niets.Dus hou je grote bek daar in je nederlandje wat je goed verzorgd.

     1. Aytas

      Dit is jouw bijdrage aan de discussie? Domkop.

    4. Siemien

     Nee Aytas dat is Trump natuurlijk niet, sterker nog, je liegt feitelijk, je bent een feitelijke leugenaar, want het klopt niet wat jij zegt.
     Dat je gelijk je nazistische sympathieën in de groep gooit laat ook weer zien wat voor figuur jij (eigenlijk) bent.
     Je komt over als een ziekelijke fantast en dan druk ik mij zacht uit, alhoewel ik mij wel realiseer dat je nog hardere woorden zult gebruiken om je smerige nazistische gedachtegoedje hier te plempen en Nederlanders te beledigen…

    5. Gewoonomdathetkan

     Aytas je bent nog te dom om te poepen

 2. Marija

  Ik huiver bij de gedachte dat iets dergelijks ook hier zit aan te komen.
  Wie gaat daar een stokje voor steken?

  1. Baaz

   Niemand, de grenzen staan open en Den Haag zal uiteindelijk erkennen dat ze niets kunnen doen omdat zij ‘onze’ ziel heeft verkocht aan Brussel die helemaal geen Nederlands, maar een Europees volk wil. Migratie is dan een logische opdracht. De wetten uit Brussel gaan boven onze eigen (nationale) wetten.

  2. Aytas

   Dit gebeurd al. Dankzij mensen als baaz laat de eu mensen willens en wetens verdrinken.

   1. Baaz

    “Dankzij mensen als baaz…”

    Baaz schrijf je met een hoofdletter. (sukkel)

   2. fockingworst

    @aytas word steeds GRAPPIGER als hij/zij haar FANTASIE de vrije loop laat.

    1. Top

     het is een zij! met hoofddoekje.

     1. Siemien

      Die veel te strak zit..

   3. tomygun

    Moet je maar eerst leren zwemmen voor dat je in het
    diepe gaat , zo eigen schuld dikke bult .

  3. Troelstra

   Victor Orban heeft laten zien hoe je je eigen grenzen kan afdichten tegen een illegale (vijandige) invasie. Waar wachten wij nog op?

 3. Aytas

  ‘Een handjevol grenswachten is in formatie in staat om honderden migranten af te slaan en de dappere mannen leveren keurig werk.’

  Dappere mannen moet laffe honden zijn. Noord Amerika is samen met Europa verantwoordelijk voor de vluchtelingen stromen in de wereld. De bevolking is hier heel goed van op de hoogte, voor jullie rijkdom sterven mensen. Hitler zal ook wel een held zijn?

  1. Baaz

   I.p.v. het gebruikelijke rijtje kun je ook gewoon Hitler noemen.

   #afrika

  2. Troelstra

   Een soeverein land heeft toch het recht de eigen grenzen te beveiligen tegen een illegale (vijandige) invasie? De grenswachters hebben dus goed hun werk voldaan, waarvoor hulde.

   1. Baaz

    +1

  3. Top

   Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Dan zal ik het eens gaan hebben over de incestpoel, waar u uit ontstaan bent. Uit een cultuur, waar genitale verminkingen ‘Bon-Ton’ zijn. Waar afvalligheid, met de dood, als beloning wordt gefaciliteerd en als dat even kan zo gruwelijk als mogelijk. Waar u als vrouw niets maar dan ook helemaal niets te melden heeft, vraag dat maar aan uw moeder. Waar zelfs mannelijke kinderen meer in de pap te brokkelen hebben dan een volwassen vrouw. En waar je als vrouw in de regel tot seks en sodomie wordt gedwongen, omdat dat het enigste strakke deel is, voor Ali’s kleine en besneden cornucootje. Als het u zo stoort dat Nederland, sodemieter dan op terug naar de goening waar je vandaan komt. Ik ben er van overtuigd, dat jij en je hele familie, nog nooit iets positiefs heb bijgedragen aan onze NEDERLANDSE samenleving. Dus ik zou voorzichtig zijn, met wat u hier denkt neer te moeten plempen.

  4. tomygun

   Boodschappen tas volgens mij heb je een cocosnoot op je kop
   gekregen , zijn wij voor hun verantwoordelijk omdat zij onverantwoordelijk zijn ?

 4. Ritter

  Trump houd zich , zoals gewoonlijk, aan zijn verkiezing beloften. Dus ook dit keer om de grens te bewaken tegen massale illegale migratie.

  Trump heeft vaak gezegd dat hij niet tegen migratie is maar dan wel op de legale manier.

  Daarbij word hij enorm tegengewerkt door de Democraten ; de media en de rechterlijke macht met hun “Obama” rechters.

  De karavanen van illegalen die nu vanuit Midden-Amerika richting de VS reizen zijn goed georganiseerd door linkse activisten in de landen van oorsprong. Door bewegingen als ” Open Grenzen” en dat soort activisten.

  De karavanen van illegalen bestaan voornamelijk uit jonge mannen………..maar de media laten vaak alleen vrouwen en kinderen zien om medelijden op te wekken om zo draagvlak te creëren voor de illegalen.

  Uiteraard word Trump door deze media als de grote “boosdoener” afgeschilderd en de illegalen als “zielige” migranten afschildert.

 5. Ritter

  “honderden migranten”
  ——-

  1: Het zijn illegale migranten die dus op een illegale manier de VS proberen in te komen.

  2: Op dit moment zijn er verschillende karavanen van illegalen op weg naar de VS vanuit Midden-Amerika.

  Kortom, als er geen stop word gezet op deze karavanen illegalen die naar de VS reizen dan loopt Midden-Amerika leeg richting de VS.

  Net zoals veel illegale Afrikanen richting Noord/West Europa blijven reizen als er geen maatregelen worden getroffen om deze stroom illegale af te remmen.

 6. TD

  Indien hij de import/export restricties weer normaliseert,Obama care met rust laat en minder gaat twitteren en vervolgens het denken overlaat aan zijn adviseurs,ga ik hem misschien een acceptabele president vinden!

  1. Baaz

   “ga ik hem…”

   Ik schrok al.

   🙂

 7. TD

  @Aytas:
  Het spijt dat ik het moet zeggen maar bij ELK item waar je op reageert,kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat je een gemotiveerde islamist bent of op zijn minst sympathisant bent.

 8. C.A.Barstow

  Trump doet gewoon wat hij heeft beloofd en dat is Amerika en zijn volk beschermen.
  Het stel volks en landverraders in Den Haag, met hulp van smerige linkse
  cultuurverwoesters en volksverraders, levert ons land en volk gewoon uit aan hordes neanderthalers uit shithole continent Afrika.
  Waarom stemmen er nog mensen op deze partijen.

  1. Rosasolis

   @C.A. Barstow. Trump heeft gelogen, met een sprookjes verhaal om zielen te winnen voor zijn pres. campagne meer dan 2 jaar geleden: “er wordt een gigantische muur gebouwd vanaf de Atantische oceaan tot de Stille oceaan, om de illegalen eruit te houden”…Waar die muur, of de aanbouw hiervan? Nergens!

 9. TD

  Dat twitteren moet hij verdorie laten,is niet goed voor zijn imago.
  Hij reageert te veel op zijn emoties,ze moeten de smartphone afpakken,dat kan zijn vrouw Melania misschien wel doen!
  Ik zal haar even twitteren!

  1. tomygun

   Ha ha twitter humor ,die vergaat snel als die andere groepen
   ook aangekomen zijn en er dan met scherp geschoten moet worden .

 10. Rosasolis

  Trump is een leugenaar. Tijdens zijn pres. campagne ging het dagelijks over een
  “gigantische muur van de Atlantische Ocean tot de Stille Ocean te bouwen”, om al die illegalen weg van Amerika te houden. Op die manier, heeft hij met dit leugen stemmen gewonnen, vooral uit de zuidelijke staten… Maar na 2 jaar van zijn “leiderschap” is er nog geen aanbouw van zijn “Amerikaanse Muur”; alleen zijn er nu wel 5000 soldaten naar de grens gestuurd om te trachten de illegalen niet toe te laten. Maar er komen nog steeds
  legale migranten in de Verenigde Staten. Ook Mexicanen met een diploma. Spaans is nog steeds de 2 de taal van Amerika. Net als Engels onze 2 de taal is.

  1. tomygun

   Is Rosasolis een robot die hier stukjes neer plemt ?

   1. C.A.Barstow

    Ja.

  2. Seneca

   @rosa
   In 1968 besloot het Amsterdams stadsbestuur dat er een metro aangelegd diende te worden. men dacht dat e.e.a. ca 7 jaar zou duren. voor uw informatie, de metro is dit jaar (50 jaar na dato) opgeleverd en heeft een afstand van ruim 52km. verwacht u nu echt dat men in 2 jaar het plan om deze muur van ca 3000 km, van de grond weet te krijgen? doe niet zo achterlijk, ga koken!

 11. jorisxl

  Ik ben blij met president Trump eindelijk iemand die de belangen behartig,dat kan je niet zeggen van die linkselandverraders die ons land kapot gemaakt hebben.

  1. Ernst Quispel

   Het is mij niet opgevallen dat ons land kapot is. Ik meen zelfs dat Nederland het in nagenoeg alle opzichten beter doet dan andere landen in de wereld.

   Ik woon ook graag in dit prachtige land. Veel mensen die op dit blog beweren dat Nederland kapotgemaakt is wonen niet in Nederland. Mogelijk verklaart dit het beperkte zicht op de situatie in ons land.

   1. tomygun

    EQ , dat is juist jij ziet dat niet en merkt dat niet
    dat is het zelfde als de kikker test zet hem in koud water
    en breng het langzaam aan de kook dan kook je de kikker
    zet hem direct in heet water en hij springt eruit .
    De geen die zo nu en dan naar Nederland komen zien direct
    het verschil jij niet .

   2. Siemien

    Natuurlijk zeg jij dat, maar jij hebt ook linkse stront in je ogen en je kop een meter in het islamitisch beton gestort, logisch dat je niets ziet.
    Tradities die kapot gemaakt worden, 400 jarig verleden die mijn generatie voor z’n voetjes gegooid krijgt door een stel racisten.
    Burgemeesters die zich denken te kunnen veroorloven om zich, buiten hun boekje om, niet aan de wet te hoeven houden.
    Insinuerende reacties van jou die suggereren dat anderen het niet zien maar jij het 7 wereldwonder bent op dit gebiedt…

 12. Onno

  Zou Trump, onvoorbereid, op de landkaart Nicaragu kunnen aanwijzen?

  1. Baaz

   Nicaragu bestaat niet dus kun je het ook niet aanwijzen.

  2. Hermann

   Ik vermoed, weet het haast zeker, dat hij geen landkaart bestudeerd. Alle landen buiten de VS zijn voor hem eender. Anders heeft hij wel adviseurs.

 13. fusilier

  Wie het woord legaal , of illegaal niet snapt kan beter weer in de schoolbank gaan zitten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.