VIDEO: Baudet veegt de vloer aan met angstige klimaatpessimisten

Afgelopen week is het klimaatdebat al veelvuldig in het nieuws geweest. Klaver kreeg ervan langs omdat hij zijn rekensommen niet op orde had, maar ook Baudet kreeg de wind van voren omdat hem nog steeds wordt verweten dat hij klimaatverandering ontkent. Dat laatste is natuurlijk onzin: de houding van FvD inzake klimaatverandering kan echter beter worden gezien als klimaatoptimisme en ecomodernisme. Een stroming waarin wordt erkend dat klimaatverandering bestaat, maar zonder dat pessimistische hysterische ondertoontje. Verandering is de standaard, dat weten we allemaal. Gelukkig kan Baudet, dankzij goed rekenwerk van Marcel Crok, een zinnige inbreng geven en laat hij weten dat de maatregelen van het huidige klimaatakkoord onrealistisch, onzinnig en ineffectief zijn.

Baudet noemt tijdens het debat in de Tweede Kamer het klimaatakkoord een zwendel. En een zwendel is het zeker. Want de voorgenomen warmtereductie door de beperking van CO2-uitstoot is niet significant. U weet wel, de 0,00-nogwat. Nederlandse inzet om de CO2-uitstoot met meer dan 50% terug te brengen gaat ons enorm veel kosten. Hogere energierekeningen, zelfs instabiliteit van het energienetwerk en stijgende prijzen voor alles wat u gebruikt, onder meer startersauto’s. Eigenlijk is het mondiale klimaatakkoord een soort van iq-test. De landen die slim zijn stappen uit het akkoord, maar landen waar ideologische domheid heerst blijven erin. Nederland is vooralsnog zo’n land dat nog rondzweeft in ideologische sprookjesbeelden.

Het is opvallend dat de VVD ineens een groene agenda heeft. Wiens agenda zou dit zijn? Wellicht een combinatie van de VN-agenda en de VVD-subsidieagenda. Meest hilarische is wel dat de regeringspartij het klimaatprobleem wil aanpakken met subsidieprogramma’s voor het aanjagen van innovatie. Ah, daar komt de aap uit de mouw. Geld voor subsidieondernemers doen de VVD al snel van mening veranderen. Deze programma’s -waar de VVD voor staat- bieden geen enkele garantie op succes om tot de broodnodige technologische innovaties, die benodigd zijn om tot die CO2-reductie te realiseren, te komen. Sterker nog een subsidie op innovatie zou het innoverende vermogen eerder verzwakken dan versterken.

https://www.youtube.com/watch?v=KiwHNZVNuuU

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

70 reacties

 1. fockingworst

  Triest om vast te stellen dat Nederland bij de domste jongetjes van de klas behoort betreffende klimaatbeleid.
  En het geld wat ons dmv ordinaire belastingverhogingen uit de portemonnai word getoverd van de burger, komt niet ten goede van het millieu maar gaat weer op de algemene hoop zodat de wereldvreemde politici ,, die alleen het dachtlicht in hun tuin op zondag zien terwijl ze een romannetje van dokter prikkebeen lezen, weer kansloos geldverslindende projectjes verzinnen.

  1. fockingworst

   Het domme volk met oa ernst quispel en spaanse kok meester kong en aytas, trappen elke keer weer in de opwarmingshoax, waar geen enkel feit is dat wij mensen de oorzaak zijn.
   Ongefundeerd ook de mensen zoals Baudet afzeiken bij elke blog proberen zo snel mogelijk bovenaan staan in het reaguurders lijstje met de propagandamachine vol open.
   Hoe dom kan je zijn als je je zo (betaald of onbetaald tr. llen) op een marginaal blogje manifesteert.

   1. ildib

    Dat die vier door jou benoemde onbeduidende klootviolen in die hoax trappen is nog niet zo erg maar dat onze ‘bestuurders’ erin trappen is des te erger!

   2. Spaanse kok

    Welwillend worstje.
    U leest de kop van het artikel verkeerd.
    Baudet veegt de vloer aan samen met de angstige klimaatpessimisten.

   3. Meester Kong

    @Worst
    Het domme volk …… 🙂 🙂 🙂

    Baudetje afzeiken, tja dat maakt hij er zelf naar, zie het maar zoals Peggie werd afgezeken.
    Peggie was een goede politicus, Baudet totaal ongeschikt.

    @worstje ben je een broertje van @Capo en @Baaz?

    1. fockingworst

     @kong kan niks weerleggen over zijn standpunt inzake baudet en spaanse cockring niks over het klimaathoaxbeleid..
     Ik heb gelijk.. Dom volk. Hahaha

 2. Meester Kong

  Het blijft een lulletje lavendelwater, totaal ongeschikt voor harde politiek.

  1. Blank en niet Wit

   Vergeet die piano niet.

 3. Spaanse kok

  Baudet veegt de vloer aan met angstige klimaatpessimisten
  .
  Toch mooi dat hij een bezem heeft kunnen vinden.

 4. AS210854

  Nederland is gewoon te vol, dat is het probleem.

  1. Aytas

   Nee hoor, Nederland is te dom. Weleens bij een file gekeken hoeveel 4 persoonsauto’s 1 persoon vervoeren? Het probleem is werkelijk waar intelligentie.

   1. Adriaan

    @Aytas, ik denk dat Nederlanders heel slim zijn. Jatten geld uit Afrika en leven hier in rijkdom. Zo was het toch?

    1. Aytas

     Nee hoor, beter lezen. Wil je migratie stoppen zul je dat zeer gemakkelijk kunnen doen door kapitaalvlucht te bestrijden. Het is een feit dat Afrika op die manier sinds de jaren zestig 3 triljoen naar de westerse wereld heeft laten vertrekken. Ik heb helemaal niet het idee dat burgers daar schuldig aan zijn.

     Wil je meer over dit onderwerp weten fleonce ndikumana heeft hier boeken met complete onderbouwing geschreven.

     1. gister

      heeft hier boeken met complete onderbouwing geschreven.

 5. Rosasolis

  Voor degenen die echt alle ontwikkelingen van het klimaat en weer verwachtingen willen volgen is het logisch om te informeren bij onze KNMI, die een aantal van de beste specialisten op klimaat en weer wetenschap in dienst hebben. Een van die wetenschappers is Jan Visser die een uitgebreid verslag over klimaat en het weer voor de komende week geeft, op zondag ochtend, rond 8:30 op radio 4. Geen flauw kul, zoals je kunt verwachten van sommige politici. J. Visser geeft de laatste wetenschappelijke bevindingen op klimaat problemen over de wereld door, en daarna een uitgebreide verslag over het weer patroon voor de komende week. Zijn weer berichten zijn voor 99% correct

 6. Piet Patat

  Klimaat is een verdienmodel en helaas trappen de meeste sukkelaars er in.
  Sukkelaars die niet verder kijken dan het NOS-Journaal en wegzwijmelen bij de gladde groene praatjes van een Klaver die zelf in een vette BMW zich laat verplaatsen.
  En allemaal negeren ze de feiten dat de aarde al miljarden jaren een eigen cyclus heeft van warme, koude en gematigde periodes.
  Daar kan de mens geen ene moer aan veranderen.
  Miljoenen jaren geleden waren er periodes met wel 5 x meer CO2 in de atmosfeer dan nu het geval is. Planten tierden welig en er reden geen dino’s rond in oude vervuilende diesels, laat staan dat er vliegtuigen te bespeuren waren.
  Deze hele klimaathysterie kost ons bakken met geld en levert niets op.
  Ja, een vette bankrekening voor de klimaatmelkers.

 7. Roughwood

  Dat er actie moet worden genomen inzake het klimaat snapt iedereen. Maar overheden en bedrijven zijn lijkt het wel alleen bezig de, onredelijk hoge, rekening geheel bij de burger neer te leggen door deze op belachelijk hoge kosten te jagen. Om er een grof winstgevend verdienmodel van te maken. Dat is de onredelijke kant van het hele klimaatverhaal. Volkomen terecht dat Baudet hier tegen ageert.

  1. Aytas

   ‘Om er een grof winstgevend verdienmodel van te maken.’

   Je zult het rendabel moeten maken voor het kantelpunt bereikt is, kijk bv hoe China dit doet. Baudet is een zwetskous die het alleen om baudet gaat.

   1. gister

    Baudet

   2. Groeneveld

    Vertel eens Aytas, hoe doet China het? Ik ben geinteresseerd.

   3. ishotya

    Vertel eens hoe china wat doet inderdaad? En dan met de echte cijfertjes. De rest van de reaguurders komt weer met ad hominems of is erg stil. Geef de poging tot inhoudelijke reactie eens gestalte met de feiten die u zelf aandraagt.

 8. poldi

  DE KLIMAATHYSTERIE
  Nee, de aarde kan geen koorts krijgen
  Sinds de aarde ontstond, miljarden jaren geleden, verandert het klimaat. Continu. De aarde heeft dus niet een vaste temperatuur, of een temperatuur waarop de aarde het best functioneert. De aarde is ooit geheel bedekt geweest met ijs, en heeft ook bestaan zonder een grammetje ijs.
  Twee eeuwen geleden verlieten we in ons deel van de wereld een Kleine IJstijd, en sindsdien is er sprake van enige opwarming. Door CO2-uitstoot, of door complexe processen die we nog steeds niet geheel begrijpen? De zeespiegel is de afgelopen twee eeuwen twintig centimeter per eeuw gestegen, en voor zover meetbaar versnelt die stijging niet.
  Ondertussen vinden politici, milieuactivisten en zakenlui dat onze energieopwekking totaal moet worden herzien vanwege ongewenste CO2-uitstoot. Onze complexe samenlevingen zijn geheel afhankelijk van de continue beschikbaarheid van grote hoeveelheden goedkope elektriciteit. Daarop berust het moderne bestaan. Maar alles moet anders, want de aarde dreigt koorts te krijgen.
  Dat is het heilige argument dat linkse activisten gebruiken om controle over economische activiteiten, en daarmee de overheersing van onze samenleving, af te dwingen: we moeten het klimaat en dus de aarde en de mensheid redden.

  1. Ernst Quispel

   Er zijn ook mensen die geloven dat de aarde plat is en dat je van vaccinaties autisme krijgt.
   Er is altijd een achterhoede van complotters die wetenschappelijke feiten domweg ontkent en dus zijn er mensen die denken dat de Global warming een hoax is.

   Geen kruid tegen gewassen.

   1. poldi

    Er zijn ook onnozelen en klimaatneuroten w.o. @Ernst Quispel die denken dat alle gigantisch kostbare maatregelen om de C02-uitstoot te verminderen de opwarming van de aarde zal tegenhouden.

    SLAAP maar lekker verder @EQ !

    1. Ernst Quispel

     Ja, dat denk ik inderdaad Poldi, en daarbij bevind ik me in het goede gezelschap van het overgrote deel van de klimaatwetenschappers.

     1. ildib

      Nee hoor daar bevind jij je in het geheel niet in, dat overgrote deel waar je het over hebt zuig je gewoon uit je duim en tracht dit te brengen als een feit, de klimaatwetenschap is tot op het bot verdeeld, dus hou je praatjes lekker voor je medestanders, verstandige mensen trappen er niet in!

     2. Ernst Quispel

      Wikipedia: “Onder klimaatwetenschappers is het onomstreden dat de gemiddelde temperatuur op Aarde sinds halverwege de 20e eeuw is toegenomen. Zij menen bovendien in grote meerderheid dat deze trend voornamelijk wordt veroorzaakt door een stijging van de concentratie broeikasgassen in de atmosfeer wat het gevolg is van menselijke activiteiten zoals het verbranden van fossiele brandstoffen, ontbossing en bepaalde industriële en agrarische activiteiten. Enkele wetenschappers zijn van mening dat natuurlijke variatie een belangrijkere reden voor de temperatuurstijging is dan menselijke activiteiten. Inmiddels zijn ook het publiek en politici in meerderheid de mening toegedaan dat er een klimaatprobleem bestaat en dat dit in belangrijke mate door menselijk toedoen is ontstaan.”

     3. ildib

      Wikipedia is geen serieus te nemen wetenschappelijke bron Quispel!

      Doe nog eens een poging je mening als feit te verkondigen.

     4. Ernst Quispel

      Ik vermoedde al dat ildib het zo zou proberen op te lossen.

      Je bent een domme jongen maar je kunt niet meer begrijpen dan je begrijpt. Dus ik laat het hier verder maar bij.

     5. ildib

      Ik laat mij niet voor dom uitmaken Quispel, bij deze gaat er dus een mail naar de moderatie!

     6. Groeneveld

      Quispel is bij deze klimaatdiscussie al zo vaak onderuit gegaan, dat hij er nu maar met de staart tussen de benen vandoor gaat. Hij gaat schelden en verdwijnt zonder op argumenten of inhoud in te gaan:”Je bent een domme jongen maar je kunt niet meer begrijpen dan je begrijpt. Dus ik laat het hier verder maar bij.”

      Quispel heeft een heilig vertrouwen in Wikipedia, in pseudowetenschappers en in de vrijheid van godsdienst. Vandaar dat hij de islam zo’n warm hart toedraagt.

     7. Scaldis

      Hahaha, dat moment dat Wikipedia als serieuze bron wordt aangewezen. Hilarisch!
      Mag op de basisschool nog wel hoor, voor je spreekbeurt over cavia’s, maar daarna houdt het op!

   2. kapitein

    @ EQ, Global warming is idd een hoax eentje uit dezelfde hoek als de zure regen.
    Er is niemand die hier beweert dat er geen klimaat verandering bestaat, alleen is het probleem nu dat we “wetenschappers”hebben die betaalde onderzoeken doen en niet betaald krijgen als de uitkomst ervan niet in straatje van de opdrachtgevers past. Wiens brood men eet wiens woord men spreekt !!!
    Groenland werd door de Vikingen die er kwamen niet voor niks Vinland genoemd ofwel groeide daar druiven of bessen waar ze wijn van maakten, anders hadden ze het wel Ijsberenland genoemd denk ik maar zo.

    1. ildib

     Natuurlijk bestaat er een verandering in het klimaat, we hadden in de recente geschiedenis een kleine ijstijd om maar een voorbeeld te geven, maar om nu de mensheid als zodanig ineens de schuld in de schoenen te schuiven is ver gezocht en daar is totaal geen wetenschappelijk bewijs voor.

     Charlatans zoals Quispel trachten dit wel omdat er nu eenmaal veel geld is te verdienen met die hoax, andere charlatans zoals Nijpels en kornuiten zitten tot over hun oren in de windhandel die windmolens nu eenmaal zijn.

     1. Ernst Quispel

      Je kunt aan alles merken dat ildib een echte wetenschapper is.

      🙂

     2. Eugenie de la Fleur

      🙂

     3. Kim

      @Ernst

      Heb jij zo overdag niets beters te doen joh?

     4. Spaanse kok

      quote:we hadden in de recente geschiedenis een kleine ijstijd .
      .
      Precies. Toen hadden we nog Elfstedentochten.
      Die goede oude tijd.

   3. Adriaan

    @Ernst, er is een student die wetenschappelijk bewezen heeft dat de aarde plat is. Zeer interessant verhaal 🙂

    1. Ernst Quispel

     Die mensen heb je. Ik durf nochtans te stellen dat het overgrote deel der wetenschappers zeker denkt te weten dat de aarde rond is.

  2. Blue monday

   Oude plaat, helemaal grijs gedraaid en zelfs Baudet heeft al een nieuw deuntje opgezet.

   Gaaaap

 9. Eugenie de la Fleur

  Dat Nederland een klein landje is, is idd geen nieuws. Dat Baudet de grootste debiel in de tweede kamer is, evenmin

  1. gister

   Tweede Kamer

   1. Spaanse kok

    Handig , die auto-correctie op DDS.
    Eindelijk iemand die zich nuttig maakt.

    1. gister

     Handig, die auto-correctie op DDS.

    2. Ernst Quispel

     Capo doet nuttig werk.

     🙂

     1. Spaanse kok

      In ploegendienst.
      Capo heeft vele mede en tegenwerkers in dienst.

     2. gister

      mede- en tegenwerkers

  2. Kim

   Zoals onze enige echte forumclown ongeveer?

 10. Eugenie de la Fleur

  Ondertussen heeft Italië met de ergste storm ooit te maken sinds de metingen. Venetië ligt onder water, duizenden hectar natuur verwoest, maar blijf het maar herhalen dat klimaatverandering geen bedreiging is. Hoe mentaal achterlijk kun je zijn?

  1. gister

   hectar

  2. Ernst Quispel

   Pas maar op, Eugenie, idlib gaat klagen bij de redactie omdat ik hem dom noemde en mentaal achterlijk lijkt me nog erger.

   1. Eugenie de la Fleur

    Oh gossie! 🙂

   2. ildib

    Er is een mail naar de redactie gestuurd met al je NAW gegevens Quispel inclusief een lijst met je misdragingen van de afgelopen jaren, met mij maak je de kachel niet aan weergaloze smerige trol die je bent!

     1. Kim

      Dom lachen is de beste optie.

    1. Ernst Quispel

     Vooral NAW-gegevens vind ik heel erg knap.

     🙂

     1. ildib

      Die liggen al jaren op straat hoor…..

     2. Ernst Quispel

      Nee, gelukkig niet, dan zouden proleten als jij me vast gaan opzoeken.

    2. Spaanse kok

     bidlige ildib
     Ik denk dat u hiermee de directie en de redactie een mega groot plezier doet .
     U bent een genie dat u deze gegevens boven water heeft kunnen krijgen.
     Volgende keer wel even uw ip adres uit uw posting verwijderen.
     Nu weet iedereen het nl:192.168.1.14

     1. ildib

      In èèn keer raak Spaanse kok, EU kok of was het nu Zweedse kok?

     2. gister

      umhnz

     3. Ernst Quispel

      Vossen en bergen, het is me toch wat.

     4. Kim

      Tsonge jonge wat een gelul, zo gaat ‘ie wel weer voor vandaag.

      Groetjes.

 11. P.Sisterons

  “Inmiddels zijn ook het publiek en politici in meerderheid de mening toegedaan dat er een klimaatprobleem bestaat en dat dit in belangrijke mate door menselijk toedoen is ontstaan.” Dat is precies wat het is. Een mening. Aangenomen dat het publiek opzettelijk dom wordt gehouden en politici met alle winden meewaaien om waar ze maar kunnen geld graaien is de gehele discussie geen fluit waard en persoonlijk denk ik dat Baudet helemaal gelijk heeft. Nederlanders laten zich in de luren leggen door Feras die een mooie bonus krijgt.

 12. observer

  En hiermee samenhangend, eindelijk iemand bij de NPO (en zijn team) die het snapt.
  https://www.youtube.com/watch?v=YjFWiMJdotM

 13. Blue monday

  Baudet is natuurlijk niet serieus te nemen, maar het is wel winst dat het ontkennen een leugenachtige en heilloze weg was.

  Om niet helemaal voor schut te staan en het ongelijk toe te geven noemen we het op rechts dus “klimaatoptimisme en ecomodernisme”…

  Als die Pipo nu gewoon toegeeft dat ie fout zat, maar dat de voorgenomen maatregelen in zijn ogen niet voldoende bijdragen, dan zou hij mijn aandacht hebben.

  Kernenergie wint aan populariteit…laat em daar een lans voor breken.
  Nu alleen nog een plekje vinden die in Nederland wordt geaccepteerd.

  1. gister

   hem

 14. worstcase

  Nauurlijk zijn er klimaat- en andere grootschalige mondiale veranderingen. Altijd al geweest. Met veel grotere effecten dan die waar we nu over praten. Neem de ijstijden. Hoe komt het dat we schelpen vinden op de St. Pietersberg? Baudet heeft gelijk. En die troelala die in haar naïviteit denkt dat NL een rol kan spelen om het verantwoordelijksbesef van andere landen te beïnvloeden. De waanzin ten top. De gewone burgers beseffen nog steeds wat de gevolgens zijn van het beleid. Pure armoede dreigt. De ambities zijn onbetaalbaar. Bovendien komt er een nog veel grotere kostenpost. Namelijk ons kikkerland effectief beschermen tegen de zeespiegelstijging. Aangezien preventief beleid tegen de opwarming niet werkt, zullen we geconfronteerd worden met de onafwendbare gevolgen. Daar zijn deltaplannen voor nodig die een veelvoud gaan kosten van de voorzieningen tegen de opwarming. Trouwens, als er een kernoorlog komt krijgen we een nucleaire winter die langdurig is. Enorme stofwolken zullen het zonlicht in de atmosfeer dempen. De aarde zal dan weer sterk afkoelen. Met veel te veel bewoners op onze aardkloot en een godsdienst die alles wil vernietigen is zo’n oorlog niet ondenkbaar.

  1. fockingworst

   @worstkaas
   Spijker kop raak

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.