34 Al-Shabaab strijders gedood door Somalische en Amerikaanse strijdkrachten!

Screenshot YouTube. De walgelijke haatbaarden van Al-Shabaab zijn minstens net zo barbaars als die van ISIS.
Foto: Screenshot YouTube. De walgelijke haatbaarden van Al-Shabaab zijn minstens net zo barbaars als die van ISIS.

Hatseflats! Flinke klap voor islamitische terreurorganisatie Al-Shabaab in Zuid-Somalië! 34 Strijders zijn gedood, waaronder vier commandanten! Dat meldt NU.nl.

De Somalische staatsmedia gaf vandaag aan dat er gisteren een terroristenkamp in Somalië, nabij de stad Jilib, is bestormd. Het kamp werd gebruikt om bommen te maken en zelfmoordterroristen op te leiden, want daar is kennelijk een opleiding voor nodig.

De Verenigde Staten, de regering van Somalië en twintigduizend soldaten van de vredesmacht van de Afrikaanse Unie zijn flink aan het huishouden in het land, met als doel Al-Shabaab te verdrijven uit Somalië. De bestorming die tot de dood van de terroristen leidde omvatte natuurlijk niet de volledige strijdmacht die daar aanwezig is.

De situatie in Somalië is sowieso vrij instabiel, gezien het land bij elkaar wordt gehouden door stammen en krijgsheren, in plaats van een regering zoals wij die in Nederland kennen. Daar komt bij dat zo’n beetje heel de bevolking zich allereerst identificeert als moslim en dan pas als lid van een stam. Daarbij moet wel worden vermeld dat de religie veelal in gematigde zin wordt ingevuld.

Ethiopië en Kenia geven Al-Shabaab en vergelijkbare islamitische terreurgroepen van tijd tot tijd aardig op hun flikker, maar Al-Shabaab blijkt toch een stuk hardnekkiger, ondanks dat zij slechts zo’n 7000 leden tellen. Ondanks de terreur vanuit die groep heeft het toch, hoe gek het ook klinkt, een positieve uitwerking op het land. Dit omdat zij voor iedere stam eigenlijk de gezamenlijke vijand zijn, waardoor tegenstellingen tussen stammen een stuk minder relevant zijn.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

28 reacties

 1.   

  Waar armoede en primitieve omstandigheden zijn is terrorisme en waarom?

 2.   

  Al-Shabaab terroristen zijn moeilijk te verdelgen,net als ratten!
  Maar de bevolking zelf heeft toch ook alweer dat fanatisme,omdat het zich allereerst identificeert als moslim en niet als lid van zijn stam,dat bewijst alweer aan dat de islam gevaarlijk is!

 3.   

  Al-Shabaab terroristen zijn moeilijk te verdelgen,net als ratten!
  Maar de bevolking zelf heeft toch ook alweer dat fanatisme,omdat het zich allereerst identificeert als moslim en niet als lid van zijn stam,dat bewijst alweer dat de islam gevaarlijk is!

 4.   

  Islam en geweld gaan altijd en overal samen.
  Hopelijk breekt de dag ooit aan dat die vreselijk onrendabele Somaliers gaan remigreren naar hun eigen land i.p.v. hun hele leven aan het uitkeringsinfuus te hangen.

 5.   

  ‘De situatie in Somalië is sowieso vrij instabiel, gezien het land bij elkaar wordt gehouden door stammen en krijgsheren, in plaats van een regering zoals wij die in Nederland kennen.’

  Het woord stam is eigenlijk fout, het moet volk zijn, het zijn namelijk etnische groepen.

  ‘Ethiopië en Kenia geven Al-Shabaab en vergelijkbare islamitische terreurgroepen van tijd tot tijd aardig op hun flikker’

  Wat eigenlijk verdomd weinig oplevert, het enige wat ik in mijn jonge leven zie is dat men steeds religieuzer wordt. In mombasa zie je het mooie fleurige uit de kleding van moslima ‘s verdwijnen en het zwarte kleed verschijnen. De vrouw is de klos want zij wordt bijbehorend als stront behandeld. Ik ben bang dat het huidige beleid niet werkt, misschien zelfs averechts.

  ‘ Dit omdat zij voor iedere stam eigenlijk de gezamenlijke vijand zijn, waardoor tegenstellingen tussen stammen een stuk minder relevant zijn.’

  Ik ben voor erg volk gebonden groepen uitschot. Mijn ouders zijn van verschillende volken. In een stad als Nairobi is dit geen probleem maar bv de masai kijken altijd op mij neer.

  1.   

   “het enige wat ik in mijn jonge leven zie is dat men steeds religieuzer wordt. In mombasa zie je het mooie fleurige uit de kleding van moslima ‘s verdwijnen en het zwarte kleed verschijnen. De vrouw is de klos want zij wordt bijbehorend als stront behandeld.”
   ——————————————————————————-
   Die geschiedenis heeft zich binnen de islam al tientallen keren herhaald.

   Dat is inherent aan deze religie waarvan Churchill al in 1899 constateerde dat het de meest “retrogade force” op aarde is.

   Tell your mother!

   1.   

    En als je de geschiedenis bestudeerd ook binnen het christendom, weet je overigens dat in mombasa christenen hun vrouwen ook bedekken en aanslagen plegen. Ik zal nooit tot generalisaties over gaan.

    1.   

     Als je als toerist Kenia / Tanzania / Zanzibar bezoek, zie je de eerste keer de mooie dingen, Kenia en Tanzania om hun geweldige rijkdom aan natuur, Zanzibar als onderdeel van Tanzania, is een prachtig eiland voor een strandvakantie.
     Als je wat er vaker komt, ga je wat dingen relativeren bv de Samburu en de Masai, ik ga liever met een Samburu om dan met Masai.
     En als je als toerist een veilige manier van reizen kies en veilige lodges om te slapen, is er ons nog niets overkomen.
     Zanzibar is een apart verhaal, prachtige stranden maar blijf in de bewaakte resort.

     1.   

      Goede analyse. Kenia is een mooi maar erg gevaarlijk en corrupt land. Rwanda is echt een aanrader, mooie natuur en relatief veilig, corruptie word effectief bestreden. Ik hoop zo dat de huidige ontwikkelingen daar door zetten. In Kenia is diani beach een aanrader, ik ben er op dit moment met mijn familie.

   2.   

    @Floris, onlangs overleed een van Israels belangrijkste schrijvers, : Over Jezus en zijn boodschap van liefde en mededogen. Over Judas die volgens Asj totaal is miskend. Hij heeft Jezus niet verraden, maar was juist zijn meest toegewijde discipel. Zeker, Judas was ‘de bedenker, de impresario, de regisseur en de producent van het spektakel van de kruisiging’, maar dat was omdat hij heilig geloofde dat Jezus ongeschonden van het kruis zou afstappen, zodat iedereen hem als Gods zoon zou herkennen. Zonder Judas was er geen kruisiging geweest en geen christendom en geen kerk en zou Jezus allang vergeten zijn, ‘net als al die tientallen andere dorpse wonderdoeners en predikers uit het afgelegen Galilea’.

    1.   

     Nb. De schrijver, Amos Oz, schrijven tegen elk fanatisme dan ook..Het interview verscheen in de Volkskrant. Dus relegie hangt van toevalligheden aan elkaar.

  2.   

   Bedoel je met religieuzer een hoger staat van paraatheid, Aytas?

  3.   

   @aytas
   zijn de Masai toch intellgenter dan men op het eerste zicht aanneemt. de Masai zijn dus in staat om met een eerste blik een uitstekend oordeel te kunnen vormen en dat is de reden dat men op aytas neerkijkt. er bestaat dus gerechtigheid…

   1.   

    Sterk argument. Mensen die zo argumenteren zullen moeite hebben om zich in het dagelijks leven staande te houden, wat dan jouw slachtoffer rol weer helemaal verklaard.

    1.   

     “Mensen die zo argumenteren zullen moeite hebben om zich in het dagelijks leven staande te houden, wat dan jouw slachtoffer rol weer helemaal verklaard.”

     Aytas is natuurlijk een zeer zielig figuurtje die met name zijn zieke geest hier de vrije loop laat, als een buikloop.

     Het is natuurlijk duidelijk waar Aytas voor staat, Aytas heeft een pesthekel aan Nederland, Aytas is een vies smuigertje die zichzelf hoogverheven en superieur vindt ten opzichte van het Nederlandse volk.

     Aytas is een zéér warme pleitbezorger van de islam, Aytas aanbidt het en vindt het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is.
     Aytas is het zuurdesem, Aytas schoffeert Nederland door te lasteren en leugens te verkondigen.
     Aytas laat hier precies zien wie Aytas werkelijk is, Aytas is een zielig figuur, verschrikkelijk onzeker en haat werkelijk alles dat met Nederland te maken heeft, Aytas valt ook onder het kopje: antisemitisch, racistisch, landverrader en islamverheerlijker.
     Buiten dat, is Aytas ook een zuigertje die structureel irriteert en in alles tegendraads reageert.
     Aytas is adergebroed en het wordt tijd dat Aytasje opflikkert…dat vind ik..

     1.   

      Soms is het beter dat soort te negeren.

     2.   

      “Soms is het beter dat soort te negeren”

      Klopt dat is beter..

     3.   

      In jullie geval zeker. Te licht bevonden voor serieuze discussie. Wel knap dat Lugar dat beseft.

     4.   

      @Siemien: Als je het geen aandacht geeft gaat het vanzelf dood.

     5.   

      Heb jij dit riedeltje onder een snelknop?

     6.   

      @koeiepoep: Tegen wie heb je het?

     7.   

      @lugar: siemien

 6.   

  Islam is terrorisme!
  Hoe minder van dat geradicaliseerde tuig hoe beter…..dus wie volgt!

  1.   

   Radicalen kramen dit soort walgelijke taal ook uit. Je bent geen haar beter.

 7.   

  Ruimt lekker op

 8.   

  En weer 34, prima zo, die smerige islamitische varkens moeten ze tot op de laatste man uitroeien, daar wordt de wereld alleen maar beter van.

  1.   

   Dat is in theorie en praktijk correct.

 9.   

  Het bewijst maar weer eens dat de islam haatdragend is, want hoe een groep zich ook noemt, IS,Al shabaab: ze blijven moorden plegen. Deze kleine overwinning is een druppel op een gloeiende plaat. Weliswaar een goede druppel, maar toch

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!