‘Gele hesjes’ bezetten Belgische snelweg richting Maastricht

De ‘Gele hesjes‘ zijn weer terug en dit keer in Belgisch Limburg. Daar bezetten ze een snelweg richting Maastricht. En even snel als dat ze kwamen werden ze afgevoerd door de Mobiele Eenheid.  Plotseling doken gisteravond zo’n twintig mensen op om na het tweede kerstdiner de snelweg af te sluiten met pallets en vuurtonnen. De blokkeerhesjes waren ook in bezit van vuurwerk bij zich zo stelt de Belgische politie. De E25, die overgaat in de Nederlandse A2, was hierdoor niet toegankelijk voor verkeer. Een in brand gestoken band werd door de politie geblust. Dit is de zoveelste in een hele reeks ‘guerrilla demonstraties’ die door de beweging van de ‘Gele hesjes’ werd uitgevoerd. 

De demonstranten werden al vrij snel door de politie aangehouden of gesommeerd te vertrekken waarna de snelweg weer werd vrijgegeven rond 01:00 uur. De burgemeester van Luik kwam poolshoogte nemen en ging met enkele demonstranten in gesprek. Het is onduidelijk waarom deze ‘Gele hesjes’ precies de snelweg blokkeerden, maar het is aannemelijk dat ze hiermee hun ongenoegen wilden tonen met de huidige koers van Europa.

In Frankrijk demonstreerden eerder deze maand al tienduizenden mensen in ‘Gele hesjes’ tegen het regeringsbeleid van Emmanuel Macron. Deze demonstratie kende vele gezichten en vele meningen, maar de gemene deler was toch wel de afkeer van het beleid van Macron. Anderen demonstreerden voor betere sociale voorzieningen en paradoxaal genoeg weer anderen voor lagere belastingen. Gesteld kan worden dat de ‘Gele hesjes’ er in ieder geval ‘helemaal klaar mee’ zijn.

Ik Frankrijk werd de beweging geïnfiltreerd door kwaadwillenden die vervolgens de beweging in een slecht daglicht zetten. In Parijs werd hevig gevochten en kregen oproerkraaiers klappen van de oproerpolitie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Spaanse kok

  Volgens mij is Teunis kleurenblind.

  1. marco1

   Geweldig

 2. Siemien

  Het word tijd dat Nederland eens flink op z’n kop gaat maar ja, Nederland is zo versnippert en WE worden met zoveel rotzooi bezig gehouden dat eenheid ver te zoeken is in Nederland..

  1. Meriadoc Brandebok

   Romeinen 13:2.

   1. Gekko

    Guus gelooft in de theocratie: “Alle machten zijn door God ingesteld”. Voor God kun je ook Allah lezen. Dus als de islam het voor het zeggen heeft, zal Guus braaf zijn knietjes buigen.

    1. Meriadoc Brandebok

     Als de gele hesjes een koerswijziging verlangt met betrekking tot migratie kan zij daarvoor bij de volgende verkiezingen PVV stemmen. Tot de volgende verkiezingen dienen de grle hesjes de democratie echter te respecteren en zich van een revolutie te onthouden.

     Siemien heeft zich voorgesteld als een devoot christen. Ik wijs hem op de bijbelse verantwoordelijkheid van de christenen tegenover ’s lands overheid en koning.

     1. fockingworst

      @brandewijn vind dat tot de volgende verkiezingen de gele hesjes de democratie moeten respecteren.
      Net zoals dat de democratisch verkozen preident trump met rust moet worden gelaten door stemvee van de democraten die nog steeds her en der’demonstreren en rellen’ tegen trump?

     2. Meriadoc Brandebok

      Yep.

  2. Lugar

   Verdeel en heers Siemien!

 3. fusilier

  Als mijn vader in de tweede wereldoorlog ,geleefd had naar de begrippen van Romeinen 13 vers 2 zaten wij nu nog onder de duitsers ,en was hij een landverrader geweest.

  1. Lugar

   @Fusilier: Het is geen kunst om een Bijbeltekst te publiceren, een Bijbeltekst duiden in de context en de culturele achtergrond waarin sommige teksten zijn geschreven is iets heel anders.

   Dit soort teksten zijn ineens van een andere inhoud als de Overheid de dood promoot en allerlei andere zaken die zich niet verenigen met Gods Woord. En dat van die Duitsers is best wel een dilemma. Zijn de duizenden gebeden om vrede en bevrijding door God verhoord toen de Geallieerden ons land bevrijdde van de Duitsers, een bevrijding waarbij duizenden doden vielen?

  2. Meriadoc Brandebok

   Als je de tijd in de Tweede Wereldoorlog vergelijkt met de tijd van het heden heb je het echt niet begrepen, fusilier.

  3. Gekko

   fusilier: Je snijdt een buitengewoon interessante casus aan. En ook een hele treurige. In WO 2 beweerde de toenmalige partijleider van de SGP Henry Kersten dat het Hitler-regime een instrument van God was tegen communisme, rooms-katholicisme en andere “zondigheid”. Na de oorlog werd zijn positie onhoudbaar, ook al omdat hij impliciet de genocide tegen de joden goedpraatte, en werd hij gedwongen terug te treden als partijleider.

   Het treurige is dat heden ten dage het gezag van Kersten binnen de SGP nog steeds onaantastbaar is. Dat zie je tot uiting komen in de bijdragen op DDS van Meriadoc Brandebok (aka Guus Geluk). Net als kersten indertijd baseert hij zijn opvatting op de Romeinenbrief. Helaas ontbeert hij de verstandelijke vermogens om deze brief in zijn juiste context te lezen. Zoals zovelen uit zijn kring leest hij iedere zin uit de Bijbel letterlijk. En dat leidt tot die verwrongen opvattingen.

   1. Meriadoc Brandebok

    Ik zie dat Gekko alias Viertel weer is begonnen met persoonlijke aanvallen.

    Hij gaat weer een tijdje bij mij in de ban. Treurig dat hij zich niet beschaafd weet uit te drukken.

 4. fusilier

  Doe nooit iets wat indruist tegen uw geweten,ook niet als de overheid dat van uw verlangt. Heb het zeer wel begrepen. Mijn vader was gereformeerd vrijgemaakt.

  1. Meriadoc Brandebok

   Dat is zeker waar, fusilier. Als de overheid een gebod uitvaardigt dat tegen de wet Gods indruist dient u deze niet te gehoorzamen. Bijvoorbeeld, als de overheid u morgen verplicht een zelfmoordpil aan te schaffen mag u dit order ongehoorzaam zijn. Dit geldt ook voor de orde binnen het gezin: als een ouder haar kind een gebod oplegt dat evident in strijd is met Gods woord mag het kind dit negeren.

   Welnu, de Nederlandse overheid vraagt van u niet om een zelfmoordpil in te nemen, Joden te verraden of dissidenten op te sluiten. Evenmin wordt verwacht dat u zich schikt naar een nationaal-socialistisch regime. Bovendien omvat het parlement drie confessionele partijen die de christelijke kiezer vertegenwoordigen in hun strijd tegen de paarse plannen. De tijd van de Tweede Wereldoorlog is fundamenteel onvergelijkbaar met de huidige tijd, waarin vrijheid, vrede en democratie de kernwaarden zijn van de samenleving en hooggehouden worden door de politiek.

 5. fusilier

  Democratie, vrijheid en vrede is een illusie . Je kan er op wachten met het binnenhalen van de islam,dat het over enige tijd gedaan is met onze verworvenheden. De islam duldt geen andere godsdienst om mee samen te leven. De koran is een boek vol haat. En de overheid werkt hier aan mee,om die mensen binnen te halen. Alleen maar voor het gewin van goedkope arbeidskrachten.

  1. Meriadoc Brandebok

   Dat is nstuurlijk veel te ongenuanceerd. De overheid maakt een onderscheid tussen enerzijds vluchtelingen – deze kunnen van allerlei religies zijn – en anderzijds gelukszoekers. De gelukszoekers worden door de Dienst Terugkeer & Vertrek terug naar het land van herkomst gedirigeerd, terwijl de vluchtelingen in Nederland mogen blijven. Het migratiebeleid is de taak van de overheid en wordt vormgegeven door de politiek.

   Als u een koerswijziging wenst met betrekking tot de islam kunt u PVV stemmen, maar de houding tegenover moslims wordt wellicht treffend voorgeschreven in het tafereel over Christus en de Samaritaanse vrouw: de door de Joden verachtte bevolkingsgroep.

  2. Marija

   En olie…… zie verdrag van Straatsburg 1975

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.