Gele hesjes zijn Amerikaanse deplorables

Links heeft niets geleerd van de verkiezingen in de VS. Weliswaar kennen ze aan de andere kant van de oceaan het fenomeen van de gele hesjes (nog) niet, maar daar heten ze ‘Deplorables’, zoals deze groep ‘kansarmen’ door Hillary Cinton werd omschreven. Deze deplorables zijn onze gele hesjes waar Trump wel oog en oor voor had en waar hij zijn verkiezingsoverwinning aan te danken had. Intussen weet de Europese politieke elite nog altijd niet goed raad met hoe ze dit fenomeen van de gele hesjes moeten tackelen.

Gele hesjes, of zoals u wilt de deplorables, bestaan vooral uit witte mensen en hebben vaak geen hoog opleidingsniveau. Mede hierdoor snappen ze niet dat de multicultimaatschappij geen bedreiging is, maar juist een verrijking , dat vega-food in plaats van bier en hamburgers veel beter voor de gezondheid en het milieu is, dat ze ook beter in een elektrische Tesla rijden in plaats van een vervuilende diesel waar ze hun eigen binnenstad niet meer in mogen, dat ook de energierekening omhoog gaat en dat er een extra milieuheffing op benzine komt. Maar geen nood omdat we van het gas af moeten, loont het investeren in een warmtepomp en zonnepanelen van slechts enkele tienduizenden euro’s.

Steeds zwaarder belast
De gele hesjes zijn een teken aan de wand. Een teken dat het systeem aan het vastlopen is. Een teken dat de hardwerkende modale man/vrouw het niet meer pikt omdat hij niks merkt van de groei van de economie. Die niet snapt dat hij steeds zwaarder belast wordt, terwijl multinationals als Shell en Unilever de dans ontspringen. Die na een werkzaam leven op 50-jarige leeftijd wordt afgedankt en een magere uitkering krijgt waar hij met veel kunst en vliegwerk in het beste geval het einde van de maand mee kan halen.

Harwerkende mannen en vrouwen die er een baan bij moeten nemen om de huur van hun sociale woning te betalen, als ze daar überhaupt voor in aanmerking komen. Want meestal  zijn die woningen al vergeven aan veelal economische vluchtelingen uit verre oorden die voorrang hebben op de toewijzing van dergelijke woningen.

Vreemdeling in eigen buurt
Hardwerkende mannen en vrouwen die in de zogenaamde slechte wijken wonen. Verpauperd en veranderd in getto’s waar vrouwen alleen nog gesluierd over straat kunnen als ze überhaupt buiten mogen komen. Waar op elke hoek van de straat de handel in drugs en al het andere wat god verboden heeft, welig tiert. Waar je als autochtoon wordt weggepest, omdat je vreemdeling bent geworden in je eigen buurt waar je geboren en getogen bent. Dit terwijl de elite die aan de Amsterdamse grachtengordel of in het hippe Antwerpse Zurenborg woont op je neerkijkt, omdat je een racist bent als je die aftakeling, verpaupering en wetteloosheid in je wijk aanklaagt.

Hardwerkende mannen en vrouwen die plotseling geconfronteerd worden met alweer een extra accijnsverhoging op brandstof, op bier, snoep en chips, omdat de linkse elite heeft ontdekt dat je met klimaatverandering extra geld uit de zakken van de belastingbetaler kunt halen. Maar diezelfde elite rijdt in een Tesla die net als die warmtepomp en die zonnepanelen  extra belastingaftrekmogelijkheden biedt. Dat op die manier de modale en hardwerkende mannen en vrouwen die kelk aan hun voorbij zien gaan, is hun eigen schuld. Het zijn tenslotte deplorables…

Klootjesvolk met alleen verstand van voetbal
Hardwerkende mannen en vrouwen die ontdekken dat hun pensioenen steeds lager worden. Die ontdekken dat ieder jaar de factuur van de sociale zekerheid en medische verzekeringen steeds hoger worden. Mannen en vrouwen die heel goed weten dat dit mede wordt veroorzaakt door eindeloze rijen nieuwkomers en in hun kielzog, in het kader van gezinshereniging, hun veelal kroostrijke familieleden die de taal niet spreken, uiterst zelden een opleiding hebben die aansluit op de behoeften, die niet willen integreren, zelden een bijdrage leveren aan de maatschappij en de kosten van de sociale zekerheid en de volksgezondheid de hoogte in jagen.

Deze deplorables in gele hesjes, hebben dat haarfijn door en daarom komen zij op straat. Want zelfs al behoor je bij de linkse elite: je kunt niet ongestraft doorgaan om de kluit te belazeren, om neer te blijven kijken op dit klootjesvolk dat alleen maar verstand heeft van voetbal, dat omwille van hun egoïstische reflexen zich niet wil inlaten met verheven zaken als het open zetten van de grenzen en het milieu.

Maar zoals Oud-presient Abraham Linclon ooit zei: You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.

Evert van Wijk woont afwisselend in Vlaanderen, Nederland en Ierland. Hij is auteur van boeken over mediatraining en debattechniek  (www.mediatrainingbenelux.com) en over cultuurverschillen tussen België en Nederland.(www.cultuurverschillenbelgienederland.nl).

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. poldi

  Zelden zo’n goede weergave van de kansarmen gelezen !

  Ik hoop dat pinokkio Mark Rutte zal worden bedolven onder de gele hesjes !

 2. Floris

  Uitstekend stuk!

  “Mannen en vrouwen die heel goed weten dat dit mede wordt veroorzaakt door eindeloze rijen nieuwkomers en in hun kielzog, in het kader van gezinshereniging, hun veelal kroostrijke familieleden die de taal niet spreken, uiterst zelden een opleiding hebben die aansluit op de behoeften, die niet willen integreren, zelden een bijdrage leveren aan de maatschappij en de kosten van de sociale zekerheid en de volksgezondheid de hoogte in jagen.”

  Daar wordt het zeker (mede) door veroorzaakt. Maar ik heb niet gezien dat de hesjes tegen de multicul zijn. Of heb ik wat gemist?

 3. Spaanse kok

  Om voor mij onduidelijke redenen schijnt bij DDS de CV van een redacteur annex stukjesschrijver de juistheid van het artikel te ondersteunen of te waarborgen.
  .
  Om even in de USA te blijven, volgens Trump riepen de inwoners van Parijs:
  Chanting “We Want Trump!” Love France.
  .
  En deze totale idioot snapt de “Gele Hesjes”?

  1. Floris

   Heb je weer aan de paddo’s gezeten, opa?

   1. Spaanse kok

    Geweldig tegenargument.

    1. Floris

     Tegen nonsens hoeven geen argumenten te worden ingebracht, opa.

 4. Gerlos

  Die gele hesjes vind ik niks maar die mooie verrukkelijk billen, dat is het en ik denk dat Mark Rutte hiervan ook oog voor heeft.

  1. Siemien

   Ik denk het niet, tenzij het mannenbipsen zijn.

   1. tomygun

    Siemien , Yep +1

 5. Spaanse kok

  Tijdens de onrusten deze zaterdag heeft de gendarme in samenwerking met de politie in Parijs 25 auto’s in de brand gestoken, een warenhuis en 6 andere winkels geplunderd.
  .
  De gele hesjes, afgaande op kleding en gedrag, vertonen zij een sterke overeenkomst met de hier verfoeide antifa. Linkse relschoppers welke hier op DDS op weinig sympathie kunnen rekenen.

  1. Floris

   ” heeft de gendarme in samenwerking met de politie in Parijs 25 auto’s in de brand gestoken, een warenhuis en 6 andere winkels geplunderd.”
   ——————————————————————————-
   Lees deze zin eens terug, opa.

   1. Spaanse kok

    Ja Floris, ik heb op de Franse tv de branden en plunderingen gezien.
    U wil mij toch niet vertellen dat die sympathieke gele hesjes zo iets destructiefs zouden doen?

    1. Floris

     Lees de zin nog eens rustig terug, opa. Je wilt mij toch niet vertellen dat de politie dat gedaan heeft?

     1. Spaanse kok

      Zouden die sympathieke gele hesjes zo iets destructiefs doen?

     2. tomygun

      Floris , ik kijk soms FF anders naar sp kok hij
      doet het met een opzet , de gele hesjes hebben
      het niet of kunnen het niet gedaan hebben zo wie
      anders loopt daar rond .
      Wel er zijn er al honderden opgepakt onder andere
      op stations die met het doel rellen kwamen .
      Vergeet ook de vrede lievende gelukzoekers niet
      die hun kans schoon zien .

     3. Floris

      Dislexie is een nare aandoening. Zeker in combinatie met ouderdom en paddo-gebruik.

     4. Spaanse kok

      Het is duidelijk.
      Floris steekt liever zijn hoofd in het Belgische zand dan toegeven dat die gele hesjes gewoon auto’s en winkels van particulieren hebben vernield.

     5. Floris

      Nee hoor, kok. Dat wil ik best toegeven.

      Maar in jouw zin staat dat de politie dat deed. Heb je het nog steeds niet door?

     6. Spaanse kok

      Floris, ik weet precies wat en waarom ik iets schrijf.
      U had de gele hesjes verdedigd als ik het anders had geschreven.
      Betreffende dyslexie, geen nare aandoening helaas, dan was het misschien te “genezen”

     7. Floris

      “Floris, ik weet precies wat en waarom ik iets schrijf.”
      ————————————————————–
      Je schreef onzin. Citaat: “de gendarme [heeft] in samenwerking met de politie in Parijs 25 auto’s in de brand gestoken”.

      Laat je nakijken, opa.

 6. NoDoubt

  Jan van de Beek Econoom afgestudeerd op kosten immigranten omdat het nog nooit was gebeurd 4 jaar geleden. Kosten samenleving per 100.000 asielzoekers 70 miljard. We zitten nu op 250.000 asielzoekers. Daarnaast zullen moslims niet integreren omdat bij een grotere groep moslim een imam wordt aangesteld en de boel bewaakt (oa de wekelijkse preek van Erdoghan,Imam-infiltrant, verbod op integratie op last van Mohammed, de massamoordenaar) ondanks twee verdieners niet rond kunnen komen, met dank aan Rutte die Marakesh gaat ondertekenen, toekomst NL 2 miljoen Afrikanen. Daar gaat je spaargeld,huis en toekomst kinderen. In Zuid-afrika worden de blanken onder het bewind van ANC-Mandela de blanken afgeslacht. Miljarden naar Afrika en nog was het niet genoeg. De Europese revolutie is in aantocht want als de Juncker-clan onder aanvoering van Bayer,Heugst en Krupps met beperking persvrijheid en democratie en de Islam al in de tweede fase van de Jihad is het met jou en mij gebeurd.

  1. Aytas

   Africa is netto betaler aan Europa. Wat lult die Jan van beek. Minimale schuld Europa aan Afrika 5 triljoen. Dit is een minimale schuld, het kan ook zomaar 15 zijn.

   Zout toch op met je Plaas moorden, een verzinsel van fascisten.

   1. tomygun

    Boodschappen tas , de fascist trekt weer de fascisten kaart
    Plaas moorden is nu ook al een verzinsel het volgende de
    holocaust roept u maar islam is liefde?
    HBO`ers lacht zij om met haar wekgever tuurlijk dat klopt
    wel Rwanda HBO`ers .trekt bedragen uit een hoge hoed
    of het westen een schuld heeft aan Africa ?
    Zeker weten die zit ook gewoon in een gekken huis met
    haar computer tespelen ala kutspel .

    1. Aytas

     Plaas moorden zijn een verzinsel. Iedereen in Zuid-Afrika is de klos blank en zwart.

     Wordt aziel in kosten uitgedrukt. Kolonialisme ook. Simpel genoeg.

     1. tomygun

      Tuurlijk en omdat jantje een raam heeft ingegooid
      moet henkie hem betalen ,totaal gestord .

    2. Groeneveld

     Inderdaad Tomygun, Aytas is zwaar gestoord. Ze is Dunning Kruger patient, borderliner en fantast: een trol die alles uit haar duim zuigt.

     1. Aytas

      Toch heb ik gelijk. Jij komt WEER niet verder dan van alles over je tegenstander in een debat te beweren net als tomy.

      Ik heb al diverse bronnen benoemd waar je informatie kunt vinden waar wordt onderbouwd dat Afrika netto betaler is. Heel diep je vingers in je oren drukken en lalalala roepen veranderd daar niets aan.

      Plaas moorden zijn een verzinsel, iedereen die een beetje succesvol is in Zuid-Afrika is de klos en dat is de schuld van de apartheid dus de boeren. De afschaffing van can de apartheid is helemaal verkeerd gedaan. Van de ene dag onderdrukking naar de andere dag macht kan niet goed gaan.

 7. Aytas

  Wat een ontzettend slecht stuk. Ik denk dat sylvana zelf zoiets heeft van deze slachtoffer rol is niet realistisch meer.

  Toegeven aan mensen die zo denken als deze auteur betekent het einde van de beschaving. De auteur vergeet voor het gemak even dat de werkgelegenheid in West Europa niet door de kansarme wordt gecreëerd maar door die zo verfoeide elite.

  Als jij in West Europa zo mislukt bent dat je nog in een achterbuurt woont zul je dat toch echt enkel en alleen bij jezelf moeten zoeken. Het is hier geen 3e wereld, er zo over te spreken is van de zotte. De jeugd moet oppassen niet in dit soort ophitsers te trappen, het is de generatie die zo over hun pensioen loopt te janken die de rekening van hun oude dag bij de jongere wil leggen.

  De gele hesjes zijn de mensen die geen controle over hun eigen leven, laat staan hun omgeving hebben en daarvan de rekening en verantwoording bij anderen willen neerleggen.

  1. Floris

   De hyper-arrogante Aytas vindt dat mensen die moeite hebben om rond te komen dat aan zichzelf te danken hebben.

   Mag ik even over m’n nek?

   En tegelijkertijd durft dit stuk vuil de auteur van dit uitstekende stuk op lafhartige wijze aan te vallen: “Toegeven aan mensen die zo denken als deze auteur betekent het einde van de beschaving.”

   1. Aytas

    Ik vind dat je dat aan jezelf te wijten hebt, dat klopt. Kun jij mij uitleggen waarom dat niet zo zou zijn?

    Dit stuk vuil motiveert ook waarom nooit aan ophitsers als de auteur van dit belabberde stuk moet worden toegegeven, ze hebben geen noemenswaardige bijdrage, je vervangt ze zo.

    Ik begrijp niet dat er nog mensen zijn die socialisme zo hoog hebben zitten, keer op keer heeft bewezen dat er rechtse dictators mee aan de haal gaan. Keer op keer waren minderheden en anders denkenden de klos.

    1. tomygun

     Je vervangt ze zo ,yep geen probleem jij bent ook zo
     tevervangen veel makkelijker zelfs .
     Jhon Lennon zou zegen make love not war .
     Ik zou zeggen make love with a crocodile .

    2. Floris

     “Kun jij mij uitleggen waarom dat niet zo zou zijn?”
     ————————————————————-
     Ken je de stoelendans?

     Er is altijd iemand die aan het kortste eind trekt.

     Als er sprake is van structurele werkeloosheid, dan zijn er dus per definitie mensen die buiten de boot vallen. Waarom moet ik dat uitleggen aan een heks die beweert econoom te zijn?

     Daarom is er hier een sociaal vangnet opgezet. Daar hoef je geen socialist voor te zijn, dat is een kwestie van beschaving en barmhartigheid.

     Dat is bij jou ver te zoeken.

     Jij mag je diep gaan zitten schamen in een donker hoekje.

    3. Floris

     “ze hebben geen noemenswaardige bijdrage”.
     ——————————————————————
     Dat is in veel gevallen inderdaad zo. En wat er nu door dat vermomde horrorpact nog bij gaat komen maakt het nog vele malen erger.

     West-Europa heeft z’n welvaart en verzorgingsstaten op eigen kracht opgebouwd. Dat is van ONS. Daar hebben allemaal jarenlang premies voor afgedragen.

     En dus niet bestemd voor parasieten en profiteurs uit Afrika die daar op af komen zonder ook maar een cent te hebben ingelegd en dat in veel gevallen ook nooit zullen doen.

     Dat is de logische en gezonde teneur van dit artikel en het enkele feit dat je daar fel tegen ageert zegt mij genoeg. Jij bent geen echte Nederlander. Jij bent een Afrikaan en een westenhater. Wij kunnen jouw soort missen als kiespijn.

 8. Svetlana

  Zou het mogelijk zijn om dit soort onbeschofte foto’s hier niet meer te plaatsen? Als moslim is dit beledigend voor mijn ogen. Alahu Agbhar!

  1. Aytas

   Mooie billen niets mis mee.

  2. tomygun

   Ga lekker met oud en nieuw met je reet op tien cobra knallers
   zitten dan kan je allas hakebar scheeuwen.

 9. Aytas

  Een van de voormannen van de gele hesjes in Frankrijk, Jean-François Barnaba, verschijnt deze dagen overal in de media om te vertellen hoe slecht het allemaal gaat in zijn land. Dat is zijn goed recht, al ontdekte een Franse tv-zender dat Barnaba het zelf zo slecht nog niet heeft. Na enig speurwerk bleek hij al tien jaar maandelijks 2600 euro per maand te verdienen, zonder daar iets voor te hoeven doen.

  1. Aytas

   Floris
   Lekker he dat soort waardevolle mensen in de maatschappij. Goede mentaliteit waar je al medeburger echt beter van wordt.

   Ophitsers als deze man en de auteur zijn nutteloos, ze zorgen niet voor werk ipv daarvan polariseren ze alleen maar.

   1. Floris

    Deze auteur legt feilloos de vinger op de zwakke plek.

    Dat jij dat niet kan hebben zegt alles over jou.

    Je bent geen Nederlandse in je hart. Je hart ligt in Afrika en ligt bij de parasieten die hier enkel maar heen komen om te profiteren van de westerse verworvenheden.

 10. Gerlos

  Svetlana is stinkend jaloers op deze mooie billetjes ze kan er niet aan tippen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.