Haha! “Spanning in kabinet!” vanwege vliegveld Lelystad

jettenboos
Foto: D66-leider Rob Jetten is geïrriteerd. Bron: Jetten / Twitter.

D66-leider Rob Jetten is “zeer teleurgesteld.”

Ach, ach, zo, zo, dit is wel heel schokkend zeg. Volgens EenVandaag-journo Remko Teulings is er spanning in het kabinet. De reden? Iets met vliegveld Lelystad:

Kortgezegd komt het erop neer dat de Europese Commissie besloten heeft dat de Nederlandse regering de “zelfstandige” en dus natuurlijke groei van het nieuwe vliegveld niet mag dwarsbomen. Op zich ben ik het daar helemaal mee eens. Het probleem is alleen dat dit de Europese Commissie geen zak aangaat. Dit bepalen wij zelf in Nederland. Dronkelap Juncker en co hebben daar helemaal niets — noppes! — over te zeggen. Megalomane bemoeials dat het zijn.

Natuurlijk is dat dan weer niet het probleem van D66. Rob Jetten gelooft immers helemaal niet in de nationale soevereiniteit. Hij en die hele club van hem willen juist een federale Europese superstaat creëren.

Daarom is het een beetje merkwaardig dat hij nu afgeeft op de Commissie. Wat wil je er tegen doen, Robbie? Ze vriendelijke verzoeken om hun mening te heroverwegen? Bidden? Want, laten we wel wezen, eurofilie is tegenwoordig bijna een religie. Het zou dus niet eens zo gek zijn als Rob elke avond voor hij naar bed gaat op zijn knietjes gaat zitten om te bidden naar De Grote Juncker.

Afijn. Rob is dus boos. En wij? Wij lachen erom. Heerlijk dit!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

16 reacties

 1.   

  ‘Het probleem is alleen dat dit de Europese Commissie geen zak aangaat.’

  Waarom niet? Die achterlijke natiestaat waar jij zo aan vast hangt bied Nederlanders niets. Ga de concurrentie maar aan met continenten. Gadver terug naar 1900, dat is wat jij propageert. Jij en je volgelingetjes gaan weer voor veel ellende zorgen. Nationalisten brengen altijd ellende.

  1.   

   Aytas:
   Maak jij je maar druk over dat prachtige Afrika,Nederland doen we zelf wel!
   de Zuid-Afrikaanse economie staat er belabberd voor.
   Meer dan een kwart van de Zuid-Afrikanen was werkloos in het derdekwartaal. De inflatie was 5,1% in juli. Die hoge geldontwaarding maakt dat de Zuid-Afrikaanse centrale bank nauwelijks speelruimte heeft om de economie te stimuleren.

   1.   

    Ik ben Nederlandse, nooit een andere nationaliteit gehad ik doe mijn belasting bijdrage gewoon aan de Nederlandse staat. Dat brengt met zich mee dat ik voor het belang van mijn land opkom. Dat belang dient dds op geen enkele manier.

    1.   

     Aytas:
     Hou je waffel dan over Afrika dicht ,je moet kiezen:
     Je leutert over Nederland en EU.
     of je leutert over Afrika.

     1.   

      Echt niet. Jij vertelt mij niet wat ik moet.

    2.   

     @tasjesdievegge
     en gij geleuft dat…?

  2.   

   Wat een onzin weer.
   Wat is de EU als organisatie ánders dan een super-Natiestaat? Wel met dit grote verschil, dat er in de EU nog leden zijn die (nog) wél democratische Natiestaten zijn, zoals in Oost-Europa die zich niét laten intimideren door Das Vierte Reich en de Nazistaat EU zelf geen énkele democratie meer kent, of het moet het nep EP zijn, dat de schijn van democratie op moet houden.
   Bovendien is de democratische Natiestaat dé garantie voor vrede. Niet één oorlog is begonnen door een democratische Natiestaat. Echter wél door dictaturen en ondemocratische staten, zoals de oorlogshitsers van de EU (Zie Ukraïne)

   1.   

    Jij hebt het over bv Hongarije? Waar bv momenteel een wet is die je als personeel verplicht je te laten uitbuiten. Of Polen waar rechters op oneigenlijke gronden ontslagen waren? Lekkere democratie.

   2.   

    @CM
    Fijn weer wat van u te horen.
    Inzake uw comment, helemaal eens.

  3.   

   Het enige achterlijke is jouw opmerking. Nederlanders zijn geen EU-onderdanen en dat moeten we zo houden.

  4.   

   Biedt is met dt…..

 2.   

  Het politieke landschap is inmiddels virtueel dusdanig versnipperd dat er geen alternatief meer is voor Rutte III. Men mag hopen dat dit kabinet de komende jaren standhoudt.

 3.   

  Maar Robje kan niet wachten tot hij over 12,5 jaar in de EU regering mag plaatsnemen.
  De EU moet zich niet bemoeien met Nederland eigenlijk moet de EU oprotten, gewoon…

  1.   

   Die EU kan niet meer ontmanteld worden. Ieder op zichzelf en weer met elkaar afzonderlijk accoorden sluiten, wetten enz. werkt niet meer. Afgezien van het financiële gedoe.

 4.   

  Dat het GEDROCHT EU gaat uitmaken wat wij Nederlanders willen en niet mogen. Absurd

 5.   

  Wie heeft nu nog enige waarde voor die trekpop van Pechthold, dood zwijgen heeft meer resultaat!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!