Regering Macron vraagt 'Gele hesjes' dit weekend niet te demonstreren vanwege de chaos in het land

Geen categoriedec 13 2018, 11:00
De Franse regering Macron vraagt demonstranten van de 'Gele hesjes' beweging om thuis te blijven dit weekend. Redenen hiervoor zijn de inwilliging van een aantal eisen door Macron, maar ook de veiligheidssituatie vanwege de aanslag in Straatsburg. Regeringswoordvoerder Benjamin Griveaux stelt dat de klachten van de demonstranten zijn gehoord en dat door het inwilligen van een aantal eisen voldoende reden is om de demonstraties te stoppen. Of de Fransen gehoor gaan geven aan hun regering moeten we dit weekend dus nog even afwachten. Volgens de regering is dit verzoek 'redelijk' en gezien de onlusten van de afgelopen weken en de bereidheid van Macron om concessies te doen lijkt dit ook het geval. Nodig is het zeker, want het ministerie van Buitenlandse Zaken gaf onlangs nog een reiswaarschuwing vanwege de situatie in Frankrijk.
Een rustige kerst is niet alleen wat Macron nodig heeft, maar heel Frankrijk verlangt er naar. In de afgelopen weken zijn grote vernielingen aangericht in een poging van de 'Gele hesjes' om de regering Macron te bewegen de belastingen op brandstof in te trekken. De regering heeft dat verzoek ingewilligd, tenminste voor het eerste jaar. Voor Frankrijk is het nu zaak om zo snel mogelijk de rust te herstellen, want de economie raakt door de huidige toestanden beschadigd.
https://twitter.com/tomvanteinde/status/1072443064155865088
Niemand heeft er problemen mee dat er wordt gedemonstreerd, maar wel wanneer anderen schade ondervinden van vernielingen. Hopen dus dat het even rustig blijft. Door de aanslag in Straatsburg en de demonstraties zijn de veiligheidsautoriteiten natuurlijk vermoeid, ze moeten hun eigen bevolking onder de duim houden en zijn op zoek naar een terreurverdachte. Franse soldaten betrapten de terreurverdachte afgelopen nacht, schoten op hem, maar konden hem niet neutraliseren. Hij is nu nog steeds voortvluchtig.
https://twitter.com/PoliceNationale/status/1072919322610335750
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten