Regering Macron vraagt ‘Gele hesjes’ dit weekend niet te demonstreren vanwege de chaos in het land

De Franse regering Macron vraagt demonstranten van de ‘Gele hesjes’ beweging om thuis te blijven dit weekend. Redenen hiervoor zijn de inwilliging van een aantal eisen door Macron, maar ook de veiligheidssituatie vanwege de aanslag in Straatsburg. Regeringswoordvoerder Benjamin Griveaux stelt dat de klachten van de demonstranten zijn gehoord en dat door het inwilligen van een aantal eisen voldoende reden is om de demonstraties te stoppen. Of de Fransen gehoor gaan geven aan hun regering moeten we dit weekend dus nog even afwachten. Volgens de regering is dit verzoek ‘redelijk’ en gezien de onlusten van de afgelopen weken en de bereidheid van Macron om concessies te doen lijkt dit ook het geval. Nodig is het zeker, want het ministerie van Buitenlandse Zaken gaf onlangs nog een reiswaarschuwing vanwege de situatie in Frankrijk. 

Een rustige kerst is niet alleen wat Macron nodig heeft, maar heel Frankrijk verlangt er naar. In de afgelopen weken zijn grote vernielingen aangericht in een poging van de ‘Gele hesjes’ om de regering Macron te bewegen de belastingen op brandstof in te trekken. De regering heeft dat verzoek ingewilligd, tenminste voor het eerste jaar. Voor Frankrijk is het nu zaak om zo snel mogelijk de rust te herstellen, want de economie raakt door de huidige toestanden beschadigd.

Niemand heeft er problemen mee dat er wordt gedemonstreerd, maar wel wanneer anderen schade ondervinden van vernielingen. Hopen dus dat het even rustig blijft. Door de aanslag in Straatsburg en de demonstraties zijn de veiligheidsautoriteiten natuurlijk vermoeid, ze moeten hun eigen bevolking onder de duim houden en zijn op zoek naar een terreurverdachte. Franse soldaten betrapten de terreurverdachte afgelopen nacht, schoten op hem, maar konden hem niet neutraliseren. Hij is nu nog steeds voortvluchtig.

https://twitter.com/PoliceNationale/status/1072919322610335750

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Diederik van Walsum

  720 politieagenten en wat al niet meer, kunnen niet eens 1 moslim neutraliseren.
  Nee, echt..ik ga mij steeds veiliger voelen…niet….en dan denk ik aan Thierry Baudet z’n spreekbeurt over de politie hier in Nederland

  1. Lugar

   Baudet heeft zich nog ingehouden, het ontbreekt de tweemansfractie dan ook aan spreektijd. Er is nog zoveel meer te zeggen over de staat van onze politie, het blijft vooralsnog onder het coalitietapijt en er komt een nieuwe evaluatie… Ja echt!

 2. AS210854

  Niet achteraf liggen zielig doen. Jij hebt deze chaos zelf veroorzaakt, door alle belastingen te verhogen om zogenaamde vluchtelingen zonder problemen naar de EU te laten komen, om van gratis geld ,huis, inboedel enz. enz.te voorzien.

  1. Lugar

   “Niet achteraf liggen zielig doen.”

   Inderdaad. de nieuwe Marrakesh-migrant is sowieso niet meer illegaal en heeft recht op alle basisvoorzieningen zoals:

   – Gratis juridische bijstand
   – Huisvesting
   – Inkomen
   – Verblijfsstatus

   Bovendien, en dat is de laatste tijd nogal onbenoemd gebleven, de NL-Overheid heeft zich gecommitteerd aan het feit dat de media slechts positief moeten berichten over migratie en dat xenofobie(?) en racisme moeten worden tegengegaan. Een mening hebben over migratie en de voorrangsproblemen die dat zal opleveren in de huizenmarkt en bij het uitdelen van gratis geld, zal straks wellicht strafbaar zijn.

   We gaan een gevaarlijke kant op in ons land!

 3. Troelstra

  En een mars tegen het Pact van Marrakech in Brussel is inmiddels verboden.

  1. Lugar

   @Troelstra: Komt nog wel, als straks de Marrakesh-boot- en vlietuigladingen vol naar Europa komen zal de gemiddelde Europeaan echt wel van zich laten horen, let maar op!

  2. Aytas

   Lugar verheugd zich al op het geweld. Het blijft maar een droom lugar, je hebt je laten voorliegen. Domkop.

   1. Koos sssss

    Van Domkop gesproken. In België heeft het resterende deel van de regering, een minderheid haar zin in dat Verdrag doorgedouwd met de allure van een staatsgreep.

    Protesteren is ook al verboden, waarbij de autoriteiten de demonstranten op voorhand stigmatiseerde door ze als bruinhemden weg te zetten.
    Dat verdrag van Marrakesh geldt duidelijk niet voor blanken.

    Afijn, immigratie is in Europa een brisante kwestie aan het worden en dan gooien een aantal regeringen olie op het vuur, door die migratie nog eens extra aan te wakkeren.
    Er is niet zo gek veel meer voor nodig, om ook de Nederlanders op de barricaden te krijgen.

    1. JanKlaasen

     Zeg dat wel, Mischien dit weekeinde weer 200 gele hesjes naar Den Haag?

     1. Heinz

      @JanKlaasen: zaterdag overwegend zonning, overwegend helder, koud.
      max +1 °c. Wind zo 15-30 km/u neerslagkans 10%

 4. Meriadoc Brandebok

  Als Macron consessies doet kunnen we de rest van de hervormingen ook wel op onze buik schrijven. Frankrijk blijft daardoor achterlopen op andere grote landen in Europa.

  Verdorie. Wat zijn de Fransen toch star.

  1. marco1

   Ja u noemt het star ik ben volkser en niem het k#tvolk.

   1. Gekko

    Je nadert anders wel het kleuterniveau van Guus Geluk.

    1. Meriadoc Brandebok

     Een ander kleineren is evident in strijd met de huisregels, maar bovendien zeer kinderachtig.

     1. Groeneveld

      Meri, zeg dat even tegen je baasje Ernst Duijndam. Die heeft het kleineren uitgevonden. Waarom hoor ik je daar nooit over?

     2. Gekko

      Ok, mijn boodschap is doorgekomen. Dan vanaf nu graag stoppen met die inhoudsloze comments van je.
      Vertel dus eens: waarom kunnen WIJ de hervormingen op ons buik schrijven? Wie zijn ‘wij’ trouwens?
      De Fransen gaan gebukt onder een krankzinnig hoge belastingdruk. En Macron deed daar doodleuk nog wat verzwaringen bovenop. Zo maak je een economie helemaal kapot.
      Zeer begrijpelijk en terecht dat het volk in gezet komt. Jij noemt dat star, ik noem dat onvermijdelijk. ‘Wie wind zaait, zal storm oogsten’.

     3. Meriadoc Brandebok

      Welnu, Gekko, er is berekent dat de consessies van Macron de Franse overheid een half procent van het Franse nationaal inkomen gaat kosten. Naar verwacht kan Frankrijk zich dan niet meer aan de Europese begrotingsafspraken houden. Niemand weet waar de Franse overheid dat geld vandaan gaat halen.

      Let wel: datzelfde Frankrijk probeert nu al maanden een Europese minister van Financiën op te tuigen, een transferunie, die ervoor zorgt dat de rijke landen de armere landen moeten compenseren.

      Dit was niet gebeurt als Macron zijn broodnodige hervormingen had kunnen doorvoeren, waarvoor hij steun verdient. Als de Franse gele hesjes met pensioen gaan, immers, moetem de Nederlandse hesjes nog een paar jaar doorbuffelen.

    2. Duijndam

     Daar hebben we onze vrolijke emigrant Groeneveld weer.

     🙂

   2. Meriadoc Brandebok

    Dat kan ook, Marco1.

   3. Mart

    He hypocriet…..kut schrijf je met een U….of schrijf klootjesvolk als je denkt dat dit wél mag op dit nette forem.

    1. marco1

     Hoezo hypocriet,dorpsgek?

 5. Gekko

  Op dit moment (12.00 uur, 13 december) staken zo’n 600 politie-agenten en havenarbeiders gezamenlijk tegen de verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar. Voor mensen met een zwaar beroep is dit niet vol te houden. Aandacht in de landelijke media: Tot nu toe niks.

  Ook dit is een gevolg van het regeringsbeleid, om maar te voldoen aan de eisen vanuit EU/Brussel. Voor de uitvoering van hersenloze klimaat- en immigratieplannen is steeds meer geld nodig. Dat wordt gehaald bij de burgers, waarvan vooral de werkende middenklasse het gelag betaald.

  Het rommelt en broeit in de samenleving. Rutte lacht het weg. Hoe lang nog?

  1. Lugar

   @Gekko: Voor de EU zijn wij inderdaad slechts loonslaven en belastingbetalers.

 6. marco1

  Gaat hij ook nog wat aan dat doordeweeks gezeik doen of telt alleen Parijs in het weekend. Das een stad die ze van mij geheel af mogen breken.

 7. fusilier

  Veel beloven kan iedereen, als je daarna alles weer duurder maakt. En dat geslijm met zijn mutti neemt ook steeds ergere vormen aan. Volgens mij kan hij beter een jaartje bij de heer Trump stage gaan lopen.

 8. C.A.Barstow

  Zolang de bevolking alles wat er aan leugens uit Den Haag komt voor zoete koek slikt,
  zal er helemaal niets veranderen, het zal alleen nog maar erger worden.
  Te hoop lopen tegen van alles en nog wat heeft nu al helemaal geen zin meer, dat hadden we eerder moeten doen, niet dat het wat uitgemaakt zou hebben maar wij hadden in ieder geval ons onze woede kunnen laten blijken.

 9. Groeneveld

  Macron ligt op zijn rug en biedt zijn keel aan: het moment om door te pakken en er met alles tegen aan te gaan. Weg met het gajes!

  1. Duijndam

   Wat zijn we weer woedend vandaag, Groeneveld!

   Kun je niet eens een keer proberen met het andere been uit bed te stappen?

  2. Sibvach

   Spijker op kop, Groeneveld.

  3. Lugar

   Staatsschuld = 97%

 10. Riche

  Ik kan me nog herinneren dat een zekere Rutte ooit zei 1000 euro erbij voor iedere werkende. Ik begreep toen niet dat hij bedoelde 1000,- aan extra belastingen en kosten. Of 1000,- extra voor elke immigrant. Macron doet nu hetzelfde. Geld dat er niet is beloven en dan daarmee zeggen tegemoet te komen aan het grief dat mensen gewoon de rekening van simpel leven niet meer kunnen betalen.
  Is het vreemd dat ik politici al lang niet meer geloofwaardig vind?

  1. Duijndam

   Die duizend euro is inmiddels al met rente uitbetaald.

  2. Meriadoc Brandebok

   Macron houdt het gepeupel een worst voor om de gemoederen tot bedaren te brengen.

   Reken maar dat Frankrijk zich straks niet aan de begrotingsafspraken kan houden en de staatsschuld oploopt. Met dank aan de Rode Hesjes.

 11. PMG

  Wat een zielig figuur die Macron, ze hebben dit moslimtuig zelf binnengehaald, ze hadden deze knakker door maar lieten hem lopen en zijn gang gaan en nu gaan lopen janken? Ga even lekker naar de kapper joh, or grap-your-granny!

 12. worstcase

  Revolutie! Nu is de kans! Weg met Macron. Leve Le Pen. Laat de horde gele vestjes maar eens flink tekeer gaan. Ga ook eens langs de moskeeën en door moslimgetto’s. Want daar huist het grootste tuig.

  1. Lugar

   Frexit!

 13. Florissa

  Macron begint te jammeren om de reden dat de bevolking de economie plots zoveel schade toe brengt ,maar dat hij zelf met zijn globalisten politiek iedereen voor de rest van hun leven opzadeld met zware kosten ,ligt hij niet wakker van ,en schuift dat dan maar 1 jaartje vooruit ,en denkt er zo mee weg te komen .
  Van mij mogen de Franssen net zo lang staken tot de dag dat hij weg is ,kan Merkel ook gelijk inpakken ,met haar toyboys Timmermans,Juncker,en Verhofstadt .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.