Ook voor CDA en D66 is het verkiezingstijd! Beide zijn voor een ruimer kinderpardon!

Geen categoriejan 19 2019, 8:00
Even goedkoop scoren over de rug van kinderen? Dat kan gewoon! D66 en het eerder zo 'volgens de regels' starre CDA zijn nu beide voor een ruimer kinderpardon. Sterker nog, ze hebben de VVD niet eens nodig! Via het AD.
Och man, wat was het moeilijk tijdens Lili en Howick om van de regels af te kunnen wijken en nieuwe afspraken te kunnen maken. 'Nee, we kunnen helaas niets doen,' was de strekking van het verhaal van de kabinetspartijen.
Madeleine van Toorenburg (CDA) wil nu ineens de boel veranderen! In plaats van een 'meewerkcriterium' waar men, paradoxaal genoeg, alleen kans maakt op asiel als er wordt meegewerkt aan uitzetting, wil Van Toorenburg nu 'een soort 'tegenwerkcriterium''. Dit zou dan in moeten houden dat uitzetting pas ter sprake komt als je actief tegenwerkt, dus zeg maar fraude pleegt of iets dergelijks. Met andere woorden, de poort mag wagenwijd open!
De vierhonderd zaken die net als Lili en Howick, buiten het kinderpardon vielen, worden opnieuw onderzocht. Van Toorenburg meent dat staatssecretaris Harbers (Asiel) desnoods in alle gevallen zijn speciale bevoegdheid moet gebruiken om ze alsnog asiel te verlenen.
Het opvallende hieraan is dat dit juist van het CDA komt, de partij bij uitstek die voet bij stuk hield. Van Toorenburg meent dat er sprake is van 'een veranderend inzicht', toevallig twee maanden voor de verkiezingen...
En ja, D66 sluit zich daar graag bij aan. Die hebben niet echt meer te etaleren idealen, weten dat ze de afgrond inzakken en met een leider zitten die nul charisma heeft én met de ravage van Pechtold is blijven zitten. Zij kunnen wel wat goedkope trucs, om zieltjes te winnen, gebruiken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten