Ook voor CDA en D66 is het verkiezingstijd! Beide zijn voor een ruimer kinderpardon!

Even goedkoop scoren over de rug van kinderen? Dat kan gewoon! D66 en het eerder zo ‘volgens de regels’ starre CDA zijn nu beide voor een ruimer kinderpardon. Sterker nog, ze hebben de VVD niet eens nodig! Via het AD.

Och man, wat was het moeilijk tijdens Lili en Howick om van de regels af te kunnen wijken en nieuwe afspraken te kunnen maken. ‘Nee, we kunnen helaas niets doen,’ was de strekking van het verhaal van de kabinetspartijen.

Madeleine van Toorenburg (CDA) wil nu ineens de boel veranderen! In plaats van een ‘meewerkcriterium’ waar men, paradoxaal genoeg, alleen kans maakt op asiel als er wordt meegewerkt aan uitzetting, wil Van Toorenburg nu ‘een soort ‘tegenwerkcriterium”. Dit zou dan in moeten houden dat uitzetting pas ter sprake komt als je actief tegenwerkt, dus zeg maar fraude pleegt of iets dergelijks. Met andere woorden, de poort mag wagenwijd open!

De vierhonderd zaken die net als Lili en Howick, buiten het kinderpardon vielen, worden opnieuw onderzocht. Van Toorenburg meent dat staatssecretaris Harbers (Asiel) desnoods in alle gevallen zijn speciale bevoegdheid moet gebruiken om ze alsnog asiel te verlenen.

Het opvallende hieraan is dat dit juist van het CDA komt, de partij bij uitstek die voet bij stuk hield. Van Toorenburg meent dat er sprake is van ‘een veranderend inzicht’, toevallig twee maanden voor de verkiezingen…

En ja, D66 sluit zich daar graag bij aan. Die hebben niet echt meer te etaleren idealen, weten dat ze de afgrond inzakken en met een leider zitten die nul charisma heeft én met de ravage van Pechtold is blijven zitten. Zij kunnen wel wat goedkope trucs, om zieltjes te winnen, gebruiken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. victus

  En het KLIMAAT dan? Wie gaat de wereld redden? Elke Hollander zijn eigen laadpaal en gesigneerde stekker door klimaatheilige naar keuze!

 2. poldi

  En nu maar hopen dat Harbers zijn poot stijf houdt en niet toegeeft aan deze hypocriete verkiezingstruc van het CDA en D66.
  Stel je voor dat Harbers toegeeft of moet toegeven aan deze wens.

  400 kinderen + (2 keer 400= 800 ouders) + de rest van de overgekomen familieleden + sociale huurwoningen + gratis zorg + etc etc.

  Nederland is dan knetter- en knettergek aan het worden.
  Oh nee, dat zijn we al.

 3. Eugenie de la Fleur

  Onderwerpen als kinderpardon en klimaat zijn erg belangrijk om de planeet mee te redden. Gelukkig realiseren het CDA en D’66 dit ook

  1. poldi

   Weet je wat belangrijk is Eugenie, een wereldwijd Marschallplan voor anti-conceptie.
   Want ook al halen wij in 2050 die belachelijke 0,00002% CO2-reductie, dan is de wereldbevolking wel verdubbelt.
   En dat is pas een ramp.

  2. wheelboy

   Fleuttertje toch .
   Goed gezopen zeker en nog zat . Kinderen die de aarde redden? Leg dat eens uit . Niet rot bedoeld maar de meer kinderen de meer druk op het milieu .Je zou juist de chineese methode er op na moeten laten gehele aardkloot 1 kind . 2e kind afschieten .

   1. Top

    Je heb het wel tegen ‘Droogpruim de la Zelfgeknipthaar’. Die vanachter haar toetsenbord, met behoudt van uitkering, de Wereld zit te verbeteren. Nog nooit enige bijdragen geleverd, aan waar zij, voor denkt op te moeten komen. Weet alles beter en is intens gelukkig in haar eentje. Wat voor de rest van de Wereld een ‘win-win’ situatie is.

  3. AS210854

   E dl F als jij zo’n fanatieke klimaat en D66 aanhanger bent, snap ik niet dat niet dat nog geen vrijwillige euthanasie hebt gepleegt. Dat is nl goed voor het klimaat en overbevolking in Nederland.

 4. Ritter

  Een ruimer kinder pardon is een uitnodiging aan potentiële asielzoekers om hun kinderen te misbruiken om asiel te krijgen.

  Je ziet hetzelfde bij de Zuid grens in de VS waar vaak kinderen worden (mis) gebruikt om de grens over te steken en zo asiel te krijgen.

 5. Gekko

  Van Toorenburg, onbegrijpelijk zij in de Tweede Kamer zit. Respect voor iedereen, maar je hebt toch een bepaald niveau aan kennis en intellect nodig om volksvertegenwoordiger te kunnen zijn. Bij haar zijn beiden gewoon onder de maat.

 6. Heras

  IK heb daar nooit iets van begrepen; wij hebben wel veel laag/niet opgeleide afrikaanse mannen geaccepteerd; mensen die jaren bijstand zullen ontvangen en nooit iets hebben om dit land op te bouwen, en kinderen als Lili en Howick, moeten terug naar Armenië.
  U zult zeggen; Armenië is geen oorlogsgebied. Nou, veel afrikaanse landen zijn ook geen oorlogsgebieden. Waarom ook niet kijken naar de kinderen/mensen die iets kunnen bijdragen aan de economie., ipv de regeltjes zo streng volgen (maar niet streng genoeg voor de krakers).

  En nu de scherven van jullie beleid oprapen en lijmen; helaas een beetje te laat; ik denk dat de meeste mensen nu wel weten op wie ze gaan stemmen.

 7. Ries

  Hulde voor het voorstel van Poldi. Er moet zo snel als mogelijk een einde komen aan de ongeremde groei van aardbewoners. In Nederland houden we ons er wel aan en daarom halen we mensen van buiten die hier vrolijk verder kunnen met gezinsuitbreiding. Het is allemaal dweilen met de kraan open. Minder mensen is meteen de oplossing voor tal van problemen. Maar dan moeten we wel vergeten dat we een hoge levensstandaard willen behouden, zoals meerdere auto’s per gezin, grachtenpand in Amsterdam met een buitenverblijf a la Marcel van Dam in Gelderland, kinderen voor wie het elke dag sinterklaas is (ook zonder zwarte Piet), een vrouw die een abonnement heeft op online shoppen en een mand die perse de laatste uitvoering van een Audi wil hebben. Kortom: Het is allemaal teveel mensen. We ontwikkelen ons de afgrond in…We moeten ophouden met het ‘hebben’-leven.

 8. Heras

  Daarnaast moet je heel duidelijk zijn; niemand kan er meer inkomen. Als ouders hun kinderen vooruit sturen, zoek de ouders op, draag de kinderen aan hen over en zeg dat het land gesloten blijft. Maar doe het direct ; niet na zoveel jaar. Verkort dat eeuwige procederen, waardoor mensen reden hebben om te blijven.

  1. Aytas

   Gewoon met je poten van andermans spullen af blijven en niet gepamperd willen worden.

 9. Aytas

  ‘Dit zou dan in moeten houden dat uitzetting pas ter sprake komt als je actief tegenwerkt, dus zeg maar fraude pleegt of iets dergelijks.’

  Wat me een heel normaal gegeven lijkt. Als je op basis van eerlijke informatie recht op asiel hebt en de waarheid vertelt is dit een heel normale gang van zaken.

  ‘Met andere woorden, de poort mag wagenwijd open!’

  Dat staat hij toch al? Marrakech!

  Nederland begint oneerlijkheid als standaard in te voeren, kinderen te leren dat je niet verantwoordelijk bent voor je daden. Er worden kinderen opgevoed met een mentaliteit dat je kunt pakken wat je pakken kunt, dat zoiets zonder gevolgen voor jezelf hoeft te blijven. Dit gaat compleet mis, egocentrisch gedrag wordt als deugd gezien. Nog heb je mensen die beweren dat je aan deze groep mensen moet toegeven omdat ze zich anders weer gaan misdragen. Dat gaan ze overigens toch wel, ze genieten van de ellende van anderen.

  1. DeBruijn

   Klopt, de mensen die het meeste aandacht naar zich toetrekken krijgen toch wel hun zin. Compleet oneerlijk en als 10 rechters én de Raad van State hebben bepaald dat je het land moet verlaten en dan op de laatste dag iemand toch toelaten, dat laat zien hoe alles behalve consequent zij zijn en ook werken ze misbruik in de hand.

 10. TD

  “Kinderpardon”het is zo genoemd om op het gevoel en sentiment te werken!
  De juiste benaming zou moeten zijn “familiepardon”, want achter de term kinderpardon zitten grote families die door dat eventuele pardon óók hier kunnen blijven.
  Het feit dat die kinderen hier al jaren zijn en zich Nederlander voelen,is de schuld van de ouders,die hebben uitzetting met alle middelen jaren tegengewerkt met hulp van links Nederland!
  Als een uitzetting definitief gaat worden gaan ze de “Nederland hechting” van de kinderen misbruiken als argument.
  De kinderen zijn geslachtofferd door de ouders,terug ermee!

 11. Florissa

  Alle asielzoekers nemen er snel nog even een Ankerkind bij ,zo noemen ze namelijk dit soort kinderen ,het is in eigen belang ,en niet voor het kind ,als ze maar mogen blijven .

 12. Zcooby

  Dacht je nou echt dat ik hier voor warm loop elke keer als er verkiezing komen komt dit thema uit de hoge hoed. Wedden dat dadelijk weer een paar zielige uitgewezen kindertjes op tv komen met smeekbedes nou ik zeg bye bye eruit en kom nooit meer terug.

  1. TD

   Zcooby :
   Oplossing:RECHTS stemmen,PVV of FVD

   1. Zcooby

    Ben al partijlid van de FvD

    1. TD

     Zcooby:
     +++++

 13. Meriadoc Brandebok

  Deze actielijkt vooral gericht als zoete wraak op de VVD die laatst het klimaatakkoord ter discussie stellen.

  Nog steeds denken zielen dat er een kartel bestaat waarin alle partijen met elkaar samenwerken. 🙂

  1. Top

   Ach, Guusje toch! Thermostaatje tandje hoger gezet en truitje aan. Hoe laat komt je ‘vriendje’, de ouderling?

 14. Troelstra

  Geen wonder dat het CDA klein zal blijven. Want het volk wil geen ruimer kinderpardon. Het volk wil geen Nederland als de afvoerput.

  1. Fortiori

   U staat in uw eentje voor de spiegel te roepen met ‘het volk’

   1. IJsbrand Koudvuur

    Dat denk ik niet, Fortiori.
    En jij denkt dat eigenlijk ook niet.

    Maar het is wel erg stoer om zoiets te melden. Nu krijg je vast credits van de deugerds…

    1. Fortiori

     Daar gaat het mij niet om. Maar ik vind het nogal gemakkelijk om bij elke casus steeds maar te komen met ‘het volk’. Anderen kunnen er verschillend over denken. Dat moet kunnen.

 15. poldi

  Plagiaat
  ———–
  Wat maken de politieke partijen me het makkelijk om bij de volgende verkiezingen een keuze te maken. Er vallen steeds meer mogelijke kandidaten af. Nog heel even en alleen de FVD en de PVV blijven over.

 16. Fortiori

  Dit gaat de goeie kant op ! Een toekomstige coalitie zal tenminste uit deze partijen bestaan. Duidelijker kan niet. Ook prima dat de 400 zaken die ‘hangende’ zijn onderzocht worden. Het zal D66 goed doen. Het kan toch niet zo zijn dat deze categorie door de achterdeur moeten wijken voor nieuwe vervolgden. Humaan aan de voordeur, achterdeur dicht.

 17. henk vintage

  De meerderheid in Nederland is tegen het misbruiken van kinderen voor een kinderpardon, om daarna de gehele familie tot in de 3e graad over te laten komen op onze kosten.
  Dus CDA en D66 hoe sloop ik mijn partij nog een beetje meer.
  Die schijnheiligers van de CHU doen niets voor Christenen maar laten zich misbruiken door de moslims, die zijn niet meer te redden.

 18. Peter Loosduinen

  Madeleine Van Toorenburg CDA
  Van Toorenburg: Dilemma’s van het kinderpardon 07 november 2018

  Mijn stelling is dat we uiterst gevoelige zaken niet publiekelijk moeten aanvechten, maar in handen moeten laten van de rechter en de staatssecretaris. Alleen zij kennen alle details en maken een afgewogen oordeel. Ik vind dat we zuinig en zorgvuldig moeten omgaan met de discretionaire bevoegdheid van een staatssecretaris ………

 19. Rien Noppen

  Voor de VVD is dit electoraal niet onvoordelig: men kan zich op dit thema lekker bot-rechts profileren en FvD en PVV de wind uit de zeilen nemen.

  Het verkiezingstheater komt op de wagen volgens de bekende patronen.

 20. AS210854

  Eerst er een zooitje van maken, en als het een puinhoop is, dan maar kinderpardon. Dat is wel heel gemakkelijk regeren. Waardoor de bevolking weer de dupe van is. Betalen betalen en non meer betalen zodat er straks meer voedselbanken zijn dan supermarkten.

 21. DeBruijn

  Even een paar leugens die altijd aan worden gehaald, waarom zij moeten blijven:

  1. kinderen spreken de taal niet meer.
  – alle kinderen van vluchtelingen spreken de taal van het land van herkomst WEL.

  2. ze hebben daar geen vriendjes in het land van herkomst
  – hadden ze hier ook niet toen ze hier naar toe kwamen. Hadden de kinderen van mijn vrienden ook niet toen ze naar Engeland verhuisden.

  3. Zij zijn hier gewend.
  – waren ze ook niet toen ze hierheen kwamen en kinderen passen zich heel snel aan.

  4. Zij maken in het land van herkomst minder kansen.
  – dan kan je iedereen hier wel heen halen, maar hier maakt ook niet iedereen een kans. 89% van de statushouders heeft hier ook geen werk.

  Maar als je dit zegt, dan ben je een hater, racist en weet ik wat niet meer. Dat ik zelf voor een organisatie werk die onderwijs in Afrikaanse landen opzet, dat maakt geen indruk.

  En zo lijkt het altijd te gaan, modder gooien, niet luisteren en mensen demoniseren. Maar je kunt niet iedereen laten blijven, we hebben wetten én we hebben 8 tot 10 jaar wachttijd op een huurwoning. Als ik vraag of de voorstanders in een huurhuis wonen, krijg ik altijd het antwoord ‘wat heeft dat ermee te maken’, alles omdat jullie in een 99% witte wijk wonen en genoeg geld hebben om te wonen waar jullie willen, maar dat hebben veel anderen niet. 8 tot 10 jaar wachten op een huis is onmenselijk beste mensen.

 22. Lex

  Heel veel Nederlanders zitten er op te wachten dat dit gedrocht van een sloop en armoede kabinet Rutte III eindelijk eens gaat vallen.

  Hopelijk zijn de tubes lijm op en komt er een kabinetscrisis “het word de hoogste tijd”

  1. Lex

   Weer honderden kinderen een verblijfsvergunning en natuurlijk mag het rest van het gezin ook naar Nederland komen zelfs opa en oma mogen komen.

   En dat word allemaal betaald van ons belastinggeld.

   Waar zoveel andere goede dingen mee gedaan konden worden zoals betere ouderenzorg.
   Betaalbare ziektekostenverzekering afschaffing van het eigen risico.

   Afschaffing van de BTW verhoging.

 23. Lay down your souls to the gods rock and roll

  CDA en D’666 politici hebben overduidelijk ook geen ruggengraat: Buigen voor de zieligheidsindustrie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.