Opmars FVD van Thierry Baudet zet door: 16 zetels in de peilingen!

I&O Research windt er geen doekjes om, de opmars van Forum voor Democratie zet door! De peilingen van 25 januari zet FVD op 16 zetels, +4 vergeleken met november 2018! Via TPO.

Peilingen 25 januari
Zou het kabinet vallen en er nu nieuwe verkiezingen worden uitgeroepen, dan kan de VVD alsnog op 25 zetels rekenen. De PVV en het CDA blijven redelijk stabiel, waar de PVV tussen de 20 en de 18 zetels schommelt, en het CDA nu op 15 zou staan.

D66 verliest momenteel het hardst en staat op 11 zetels (-8 vergeleken met november). Opmerkelijk is ook de ChristenUnie die als enige regeringspartij winst weet te behalen en op 7 (+2) staat. De SP weet zich niet echt raad met de huidige politieke constellatie en zakt iets terug van 15 naar 13 (-2). De PvdA blijft steken op 11 (+2) en GroenLinks blijft op 18 in de peilingen staan (+4).

Screen-Shot-2019-01-25-at-17.35.12

Onvrede
I&O Research merkt een groeiende onvrede over kabinet-Rutte III op. In november was ‘slechts’ 56 procent van de kiezers ontevreden, nu is dat al 59 procent. Het aandeel kiezers dat echt tevreden is, ging van 40 naar 37 procent. Dit betekent dus dat een aantal ‘tevreden kiezers’ nu minimaal neutraal zijn tegenover kabinet-Rutte III en een aardige groep van een positieve en neutrale houding, nu naar een negatieve is gegaan.

Screen-Shot-2019-01-25-at-17.39.38

Het lijkt er dus op dat FVD keihard profiteert van de onvrede en het gelieg, gedraai en de ‘ivoren toren-houding’ die Rutte, ironisch genoeg, zelf aanstipte toen hij het over ‘witte wijn sippende’ figuren had. Hij wees daarbij weliswaar naar ‘de Amsterdamse elite’, maar z’n partij wordt langzaam maar zeker uitgehold door Baudet die zich óók als elitair Amsterdammer profileert. Het verschil zit hem dan waarschijnlijk in het feit dat Baudet en zijn partij wél weten te resoneren bij het volk en meenemen wat voor geluiden men daar aantreft, in tegenstelling tot GroenLinks, D66 en VVD die vooral in eigen kringetjes blijven hangen.

Dit gaat de goeie kant uit!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

97 reacties

 1. Rien Noppen

  “Het verschil zit hem dan waarschijnlijk in het feit dat Baudet en zijn partij wél weten te resoneren bij het volk en meenemen wat voor geluiden men daar aantreft”

  Stilistisch treffen we op DDS soms pareltjes aan.

 2. Meester Kong

  Dikke bonus voor @Lugar.

 3. Dik

  Wat belangrijker is; VVD verloor bij de laatste verkiezingen maar liefst 9 zetels. Die trend gaat zich nu doorzetten. FVD gaat daar inderdaad van profiteren, het werd hoog tijd.

 4. Aytas

  Werkelijk ongelooflijk. Een partij waar de banken vertrouwen in hebben te vertrouwen. Ik heb het idee dat Nederland alleen nog maar uit lugars bestaat. Partijen op de flanken zullen nooit iets positiefs toevoegen. In dit geval zijn de 2 Kamerleden ook nog zonder moraal. Ik zeg het al een poosje ik ben bang dat baudet premier gaat worden, dit zal ons terug in de tijd gaan zetten. Het blijft hopen op een redelijk midden. Extremisme aan de ene kant doet extremisme aan de andere kant als een reëel oplossing voorkomen, de politieke vleugels maken meer kapot dan je lief is.

  1. Meester Kong

   @Baudet premier?
   Totaal ongeschikt.

   1. Fortiori

    Misschien voor een paar weken, voor het verzamelen van wat anecdotes. Mooi voor later.
    Hij lacht wel veel, iets dat Rutte wordt verweten. Ik denk dus van niet.

  2. TD

   Aytas:
   “ik ben bang dat baudet premier gaat worden”
   Fijn dat je dit even vermeld,als recht hebt op een pluimpje krijg je het ook!

   1. poldi

    @Aytas en @Meester Kong, wat smaken de druiven jullie zuur.
    Ik weet zeker dat in de nabije tokeomst de druiven voor jullie nog zuurder zullen smaken stelletje azijnpissers.

  3. Rosasolis

   Behalve voor een hoop sensatie te zoeken doet de FvD helemaal niets.
   Ik dacht dat er een bekende Nederlandse uitdrukking is : “geen woorden maar daden.”
   Tot nu toe hebben Thierry & Theo helemaal niets gepresteerd. Geen belangrijke rapporten aan de regering of aan de media gestuurd, geen bekendheid van hun belangrijke medewerkers voor de komende verkiezing. Voor de FvD is het alleen maar:
   “much to do about nothing.” De PVV societeit zal snel achteruit gaan.
   Een bericht in de krant vandaag en ook op de radio nieuws.
   Van wegens G. Wilder’s geplande Mohammed tekenwedstrijd, moet onze Nederlandse
   ambassade medewerkers in Pakistan plotseling terugkeren. Er waren vreselijke dreigingen, niet alleen voor onze ambassade personeel, maar ook voor onze regering en burgers. Maar onze ambassadeur heeft besloten om haar functie in Pakistan door te zetten. De Nederlandse Ambassade komt terug in Pakistan…omdat de islam regering van dit land is nu overtuigd dat Wilder’s cartoon actie niet doorgaat. Maar volgens de
   ambassadeur, is het leven voor onze ambassade personeel niet veilig in dit land,
   zodat wanneer zij naar Pakistan komen zal er veel bescherming nodig zijn.
   Fijn is het dat wij wel een nog steeds een aantal stabiel partijen hebben.

   1. HendrikJan

    Ik weet er nog één, van voor de tweede wereld oorlog.

    Je lult uit je nek.

   2. Vliegenvanger

    @ Rosasolis, hou die klets verhalen voor je. Heb je niks beter te melden hou dan je waffel. Trollen hebben we al genoeg hier.

    1. Rosasolis

     @Vliegenvanger. U hoeft mijn commentaren niet te lezen. Wie denkt u dat u bent om te beslissen over iemand’s commentaren Dat is de taak voor de redactie van DDS. Ik ben jaren lang abonnee/commentator aan deze site; vanaf het begin. Ik ben voor niemand een trol. Maar u bent het wel…Waarom gaat u niet vliegen vangen?

  4. Rosasolis

   @Aytas. Kalm aan man. Vele Nederlanders weten dat zowel Baudet als Wilders nooit premier zullen gaan worden. Omdat Nederland is een degelijk, stoere maar eerlijke land, die nog steeds houdt van oude tradities en typisch Nederlandse denkbeelden…en niet van sensatie. Je heb gelijk over de 2 huidige vormen van extremisme (zowel rechts als links),
   maar dit past niet in de kern van de Nederlandse mentaliteit. Dit land is altijd een van de democratische landen ter wereld geweest, tot nu toe. Denk aan de geschiedenis.
   In dit oude kleine land gaat het niet van een wedstrijd tussen Een extreme naar de andere extreme politieke partij. Die ware denkbeeld van Nederland is: stabiliteit en een goed functionerende samenwerkende regering, van een coalitie van intelligente mannen en vrouwen die samen willen werken. Wij zijn niet zoals het nu in zowel Amerika als in de UK gaat. Dit werd bewezen in onze recente verkiezingen.

 5. HendrikJan

  Baudet geeft het aan.
  Hij wil uit de EU.
  Hij wil referenda over de EU.
  4 punten stelt hij voor.
  Euro.
  De open grenzen.
  Buitenlands beleid.
  Interne markt.

  Succes.

  1. Dik

   @HJ: Logisch, en hij wil afrekenen met het partijkartel.

   #stemzegweg

  2. Ad Infinitum

   Beste HendrikJan, wat met ‘interne markt’ ? Referenda zijn afgeschaft, uit de EU ? Baudet heeft Engeland als voorbeeld hoe het niet moet. De Euro is een zegen. U wil weer terug naar de chaotische wisselkoersen van voorheen. Daar is Nederland niet bij gebaat, met Im en Export !

  3. Dik

   @HJ: Alert!

 6. Gekko

  Nog 8 dagen voor FvD om kandidatenlijsten te dienen voor de verkiezing van de provinciale staten (en indirect voor de Eerste Kamer). Volgens mij is alleen die van Zuid-Holland bekend. Nog 11 te gaan. Dat wordt dus doorwerken voor Baudet en Hiddema.

  1. Dik

   @Gekko: Als je Baudet (Twitter) in de gaten houdt dan had je beter geweten.

   1. Gekko

    Vertel, Dik/Lugar. Ik weet ook niet alles.

    1. Dik

     @Gekko: Nee hoor, houd Twitter maar in de gaten, je kunt zelf teruglezen. Alle nieuwe kandidaten staan met grote foto’s aangekondigd, je kunt ze niet missen.

     twitter.com/thierrybaudet

  2. Tguard

   Niet eens alleen zijn twitter maar de site, YouTube etc.

 7. Ries

  Mijn vurige wens is dat Baudet premier wordt. Het is de hoogste tijd om een flinke bezem met een extra harde borstel door de zwijnenstal te halen.

  1. Dik

   @Ries: Ik denk niet dat Baudet premier wordt, ik denk dat de beste man of vrouw het wordt, dat is niet per definitie Baudet. Dat hij een lans heeft gebroken voor het opruimen van de stokoude antieke politieke elite en opstoomt met zijn vernieuwing is natuurlijk wel fantastisch!

   1. Mendelssohn

    Eindelijk @Dik ! De beste vrouw, de meest capabele, Mevr. Kajsa Ollongren, de huidige vice premier. Vergeet dat niet, Dik !

    1. Dik

     @Mendelssohn: 1+1=2

     1. Mendelssohn

      Mooi @Dik, daar zijn wij het over eens.

     2. Dik

      Dan snap je’m niet, maar dat snap ik wel.

 8. Troelstra

  Knap werk van FvD. Daar kan de PvdA niet tegenop.

  1. Dik

   @Troelstra: PvdA verloor in 2017 maar liefst 29 zetels, die krijgt FVD er straks minimaal bij.

   1. TD

    De vaste kern van de VVD blijft trouw,dat vind ik verrassend!

    1. Dik

     @TD: Dat denk ik niet. Aan het ledental van FVD meet ik af dat er niet zoveel meer over is van die ‘vaste kern’. Ik denk ook niet dat de ‘vaste kern’ nog veel redenen heeft om op de VVD te stemmen.

     1. TD

      Ja,daarom ben ik verrast dat de VVD niet meer gedaald is,ondernemend Nederland krijgt toch hartfalen als Rutte zijn mond open doet over energietransitie en klimaatakkoord.D66 kiezers hebben ook de vlucht genomen.

     2. Dik

      @TD: Dat snap ik, maar inmiddels zijn we twee jaar verder en ik weet zeker dat de trend van dalende zetelaantallen bij de VVD doorzet. Dat zie ik aan de actualiteit en de groei van FVD.

     3. TD

      Dik:
      Laten we het hopen!

     4. Dik

      @TD: +1

 9. HendrikJan

  Ook onze Wout durft het gewoon te zeggen.
  De onvrede, het gelieg en gedraai van Rutte in zijn ivoren toren.

  Goed stuk Wouter.

 10. Arie B

  Berichten over de FVD werken als een rode lap ook een stier. Grappig is dat altijd. Ze voeren een achterhoedegevecht want de elite gaat hoe dan ook een zware slag toegebracht worden. Als het beeld wankelt is een duwtje genoeg om het in stukken te laten vallen. Can ’t wait.

 11. Aytas

  ‘Dit gaat de goeie kant uit!’

  Wat maakt jou zo optimistisch? Schrijf daar eens een artikel over. Welke veranderingen jij verwacht van het fvd die op lange termijn een positief resultaat zullen opleveren. De migratie terug dringen ken ik wel maar meer als dat zul je toch wel zien. Heb je weleens interviews met hiddema gelezen over zijn visie op de maatschappij die al wat ouder zijn? Heb je je weleens diep in het verleden van baudet gestort? Waarom denk jij dat fascisme, hij voldoet aan alle kenmerken omschreven door Italiaans fascisten een oplossing is? Hoe past dat binnen jouw slachtoffer rol? Ik zou erg benieuwd zijn naar een artikel die dit soort dingen belicht. Nog 1 hoe denk jij dat een economische voorhoede iets gaat veranderen aan de onvrede onder de gewone burger? Vooral oudere interviews met hiddema geven een duidelijk beeld hoe ver hij zich verheven voelt over anderen. Waarom denk jij dat je tot hun voorhoede zult behoren?

  Ik ben oprecht benieuwd naar een artikel over jouw visie op dit soort vragen. Rpml heeft voor mij een fvd stemmer laten zien die iets verder kijkt, hoopgevend. Lugar daarentegen maakt me erg pessimistisch over de fvd stemmer, alweer het fascisme. Zijn eerste reacties op mij voor Tim nieuwe regels invoerde waren dieptriest en zelfs beangstigend als dat soort mensen aan de macht komen. Ik blijf graag in leven, hou mijn bezittingen en baas over mn eigen kut. Ik ben benieuwd naar jouw antwoorden je lijkt me geen verkeerd mens. Wel redelijk, sommige punten die je aanstipt omtrent migratie en integratie zijn terecht. Moet ik vrezen voor mijn bezittingen, mijn nationaliteit? Het zijn mijn serieuze zorgen en mijn vragen zijn oprecht. Hoe zie jij dit soort zaken?

  1. RPML

   FvD weet zich te onderscheiden van welk andere partij dan ook door het feit dat de kandidaten nu eens een keer niet uit het ‘partijkartel’ komen maar uit het bedrijfsleven of voor mijn part uit het leger. Iedereen uit het bedrijfsleven kent de ‘problemen’ van de eindeloze bureaucratie, de elkaar tegensprekende regeltjes, de machtswellustige ambtenaar die beslist omwille van de regeltjes en niet kiest voor een pragmatische oplossing. Alle ergernissen over het enorme ambtenarenapparaat, het gebrek aan kennis van ‘de echte wereld’ binnen de ambtenarij etc etc. Iedere politieagent, verpleegster, chirurg, ondernemer etc etc kent de dagelijkse problemen van zijn vak, vaak veroorzaakt door de ambtenarij. En precies die mensen uit de praktijk zitten in de FvD, zij kennen de problemen en vaak ook de oplossingen. Wat doet een minister bij een probleem? Raad vragen bij zijn ambtenaren! Mensen die niet weten wat er werkelijk leeft, maar weer een nieuw regeltje verzinnen, weer een nieuwe uitzondering. ‘Besturen’ noemen ze dat i.p.v. oplossen.

   FvD is de eerste partij (na Fortuyn) die te rade gaat waar het probleem is, en zoekt daar naar een oplossing. Niet bij het een of andere departement, waar ze elkaar de hand boven het hoofd houden.

   Waar ik me mateloos aan erger is het geframe in de media; het is op niets gebaseerd, niet op feiten, maar op verdraaiingen en vooral onderbuikgevoelens. Zodra Baudet of Hiddema ook maar één racistische toon zouden uitten (ik geef toe, alles is racistisch tegenwoordig…, laten we het erop houden zoals het in de jaren 80 bedoeld was of zo) ben ik weg bij die club; tot op heden heb ik ze daar niet op kunnen betrappen.

   FvD heeft ook (itt de PVV) een breed programma, over alle zaken is nagedacht en over alle zaken zijn pragmatische oplossingen gekozen. Helemaal uit de EU zie ik niet zitten, maar dat de EU teveel macht heeft en beslist over onze centjes is een feit. Over assielzoekers is FvD ook helder: alleen oorlogsvluchtelingen, voor de rest de deur dicht. Belastingen? De belastingwetgeving is dermate complex dat geen computersysteem het nog snapt. Rondpompen van subsidies, waanzin!

   Ik spreek te vaak hoge ambtenaren (ook onder mijn vrienden) die een compleet verdraaide voorstelling hebben van de ‘buitenwereld’. Ze gooien elkaar onderling zand in de ogen en zijn overtuigd van het feit hoe geweldig ze zelf wel zijn, dat is beangstigend, zo’n wereldbeeld.

   Dat ze het zodra ze de macht hebben niet gemakkelijk zullen hebben weet ik wel zeker. De ambtenarij is doorvlochten van mensen die al decennia lang weten hoe ze zaken kunnen blokkeren, traineren, verdraaien, verzieken etc etc. Maar eindelijk is er een partij die er wat aan wil gaan doen. Voor de Belastingdienst (ook daar ken ik interne en externe partijen die weten hoe verrot de organisatie is) zie ik maar 1 oplossing: in het geheim een compleet nieuwe organisatie opzetten en in één klap omschakelen; anders lukt het niet die organisatie ooit nog goed te krijgen, terwijl ze van levensbelang is voor Nederland.

   1. marco1

    Heel goed verwoord RMPL tot op heden weet ik nog niet waar op te stemmen maar uw betoog neem ik wel mee in de overweging.

   2. Aytas

    Bedankt voor je antwoord. In tegenstelling tot wat ik hier voor de rest lees niet de slachtoffer rol en de zondebok maar een inhoudelijk verhaal waar ik het in grote lijnen mee eens ben. Ik vind jouw opmerking wat betreft racisme terecht, ik schreef gisteren een opmerking over een negerin die te laat is geen racisme een grapje over Nederlandse zuinigheid niet kwaadaardig. Ik betwijfel of de oplossingen in de natiestaat liggen want volgens mij is een huidig politiek probleem de inmenging van het bedrijfsleven in politiek en hoe meer natiestaten hoe meer mogelijkheden tot manipulatie. Daar zet ik dan wel tegenover dat de huidige eu een draak is die de roep om natiestaat weer begrijpelijk maakt. Het ambtelijk apparaat is inderdaad niet slagvaardig ook al moet je als overheid niet bedrijfsmatig willen besturen omdat een overheid wel om kosten moet denken maar geen winstoogmerk denken moet gaan hanteren wat een heel andere aanpak vraagt. Integratie zal niet op de pvv manier die wat mij betreft alleen maar polariserend werkt bereikt worden maar door een zeer gerichte aanpak waar de mislukkingen worden aangepakt.

    Dank voor je inhoudelijke reactie, waardeer ik.

   3. RPML

    @Aytas
    Racisme is een modewoord geworden. Als geboren Limbo maar al meer dan 25 jaar in het ‘westen’ word ik ook ‘gediscrimineerd’ als ik al die huilers die meteen de racisme-kaart trekken moet geloven. Het is een attitude, de racisme-kaart trekken omdat de ander meteen zich meteen aangevallen voelt en in een kramp schiet.

    De hele ZP-discussie is zum kotzen. Een marginale groep, die altijd overal tegen is, heeft een podium gekregen binnen de media. En dat is overgenomen door de ‘Gutmensch’; verkrampt proberen ze je een schuldgevoel aan te praten over iets wat eeuwen geleden gebeurd is, waar je geen enkele invloed op hebt of had, maar je zult nu moeten lijden daarvoor. Dat lijden moet leiden tot de afschaffing van iets waarin je nooit iets kwaads hebt gezien, simpel volksvermaak dat verbroedert, ook zwart en blank. En dat lijden moet getoond worden, je barmhartig voelen voor het leed dat ‘het slachtoffer’ is aangedaan, niet fysiek, niet nu, maar hun voorvaderen eeuwen geleden. ‘Het slachtoffer’ wentelt zich in zelfgenoegzaamheid, het feest waar voordien 99% geen probleem mee had, is kapot gemaakt en hij wordt gezien als het slachtoffer van zoveel leed eeuwen geleden. De verkrampte manier waarmee het mij door de strot wordt geduwd door de Gutmenschen wekt een enorme weerstand in mij op. Waarom moet ik daaronder lijden? Ik kan daar toch ook niets aan doen? Moet ik mijn eigen feestje, dat ik samen met zovelen altijd met zoveel plezier heb beleefd laten lijden onder het schuldgevoel of het slachtofferschap van een ander, terwijl ik er part noch deel aan heb gehad? Het is alsof je buurvrouw vraagt of je je verjaardag niet weer wilt vieren want het is toevallig op de sterfdag van haar man, en zij lijdt daar zo ontzettende onder…

    Het werkelijke racisme zoals bijvoorbeeld Zuid-Afrika dat kende is verachtelijk en verderfelijk, en alles wat in de verste verte daar op lijkt moet bestreden of voorkomen worden. Maar laat wel de kerk in het midden!

    De PVV is een partij die teveel polariseert in mijn optiek. Opmerkingen als ‘criminele Marokkanen het land uit’ is onuitvoerbaar en lost het probleem niet op. Dat er wat met die criminele variant van de Marokkaan gedaan moet worden staat wel buiten kijf, daar is veel te lang veel te soft mee omgegaan. Maar er wordt nog altijd teveel onder het tapijt geveegd en niet structureel aangepakt. En daar lijdt iedereen onder, ook de Marokkanen (jawel, die ken ik ook) die het beste met ons land voor heeft. En ja, met mij studeerde ook een Turk af terwijl in die tijd de banen voor het oprapen lagen en hij geen baan kon krijgen, ook daar moet wat aan gebeuren.

   4. RPML

    En inderdaad nog een ‘puntje’: de burger als verdienmodel. Er zijn zoveel voorbeelden te geven waarbij de overheid zich gedraagt als een marktpartij en de burger tot de laatste cent uitperst; ik vind het pervers, de overheid is er voor de burger en niet omgekeerd. En of dat nu de gemeente is die speculeert met bouwgrond, de perverse verkeersboetes (1 miljard inkomsten!) onder de schuilterm ‘veiligheid’, het ombouwen van de illegale BPM naar CO2-belasting (287 miljoen extra dit jaar terwijl de gemiddelde uitstoot van de verkochte nieuwe auto’s juist daalt!), de verschuiving van de belasting van stroom naar aardgas terwijl er nog geen alternatief is of simpelweg de erfbelasting, geld waar al tig keer belasting over betaald is. Ook daar wil de FvD wat aan gaan doen.

    1. Rien Noppen

     RPML ontpopt zich met de dag duidelijker als een boze gefrustreerde rechtspopulist met een Geel Hesje.

     Politiek is het niet relevant en gelukkig word je zeker niet van zo’n wereldbeeld.

     Hij verdient ons mededogen.

   5. RPML

    @Aytas
    En mijn laatste ‘puntje’; de enorme bezuinigingen op de psychiatrie en GGD waardoor mensen die in psychische nood verkeren gewoon vrij rond lopen en bijvoorbeeld de Godsganse dag achter hun computertje op een muffige kamer wat lopen te trollen. Daar zou de FvD zich ook sterk voor moeten maken, flink geld tegenaan gooien zodat deze mensen na behandeling een zinnige dagbesteding krijgen en zich dienstbaar zouden kunnen maken voor de samenleving. Van links hoeven deze mensen niets te verwachten, ze beschouwen hen als slachtoffer.

    1. Rien Noppen

     Ik begrijp heel goed waarom RPML enthousiast is over het FvD: Baudet is een jurist die, net als RPML, enorm veel verstand heeft van de global warming.

 12. Vit

  Mijn held die Thierry, echt een top gozer.

  1. Dik

   @Vit: +1

  2. Rien Noppen

   Gelukkig zit er veel lucht in de peilingen. De PVV scoorde altijd hoog in de peilingen en laag in verkiezingen. Ik neem aan dat hier hetzelfde effect optreedt.
   Daar komt bij dat Wilders sterk was in verkiezingscampagnes en Baudet id dat niet.

   1. IJsbrand Koudvuur

    Rien Noppen,

    “…Daar komt bij dat Wilders sterk was in verkiezingscampagnes en Baudet is dat niet…”

    Misschien. Maar Wilders draait inmiddels al een tijdje mee en heeft veel stemmers uit de lager opgeleide (en niet opgeleide 🙂 ) regionen.

    Baudet heeft dat wel. En dat zal in de aankomende jaren waarschijnlijk toenemen.

   2. TD

    Rien Noppen:
    De peilingen zijn waarschijnlijk gehouden onder VVD kiezers,vandaar dat het verlies van de VVD kleiner lijkt dan dat het werkelijk is!
    Dat is de lucht die je bedoeld?

    1. Rien Noppen

     bedoelt

    2. Rien Noppen

     Nee ik doel op het feit dat veel Nederlanders in peilingen wel onbehagen uitdrukken maar gewoonlijk hun gezonde verstand in het stemhokje weer terugvinden.

 13. Veteraan

  Heerlijk om allerlei Linkse gutmenschen langzaam in paniek te zien raken.
  Het is ook al te zien aan reacties op dit stukje die ik vandaag eens besloot te lezen als uitzondering, had even een uurtje over.
  Zoals die snol [oh pardon bedoel natuurlijk Trol] en joden/blanken hater Aytas.
  Er wordt ook al steeds minder direct gereageerd op Trollen, die steeds meer alleen nog maar zielig op elkaar kunnen reageren, vaak op zichzelf onder een andere nickname.

  De revolutie begint langzaam vormen te krijgen, de burger pikt het steeds minder.
  Los van de Tokkie burger waar ik ook niets mee heb en die te lui zijn om te stemmen beginnen echte Nederlanders het zat te worden.
  Helaas zijn we een laf volk, vergeleken met het verzet in de Romeinse overheersing, de oorlogen tegen de Islam of zelfs nog wel in de 2e wereldoorlog.
  Dat moet ik de gemiddelde moslim toegeven, ze staan snel klaar om agressief in te grijpen en ze hebben al ondervonden dat ze kunnen winnen op deze manier.
  Nu is het wel zo dat deze agressie niet nood geboren is, zo zijn de meeste en inteelt speelt hier een grote rol in. Weg met deze onaangepaste criminelen zodat de enkele normale allochtonen ook een normaal leven kunnen leiden en vooral wij, de rechtmatige bewoners van dit kleine landje.
  Het is onomkeerbaar, de oorlog tegen de agressieve Islam is al lang begonnen. Supermachten zoals China, Rusland en zelfs steeds meer Amerika en vele kleine landen pakken ze steeds meer aan. Ze moeten teruggedrongen worden in hun eigen gebieden waar ze elkaar kunnen afmaken zoals ze al vele eeuwen doen.
  Ook het verzet tegen de graaiers uit Afrika en andere ‘veilige’ landen groeit.

  Als de tijd komt moeten we ook niet die linkse terroristen vergeten die decennia lang de toenemende terreur van Allochtonen, links bewind en gelukzoekers actief hebben bevorderd. Onthoud wie ze zijn zodat ze ooit verantwoording moeten afleggen zoals de NSb’ers ooit.
  Nog meer geduld hebben is moeilijk maar het gaat de goede kant uit.
  En laat het in maart maar weer een stap in de goede richting worden.

  1. Dik

   “Er wordt ook al steeds minder direct gereageerd op trollen, die steeds meer alleen nog maar zielig op elkaar kunnen reageren, vaak op zichzelf onder een andere nickname.”

   +1

   1. Ad Infinitum

    Het gaat om de clickbaits.

  2. Rien Noppen

   Als de PVV en het FvD samen naar een percentage van meer dan 30% van de stemmen zouden gaan is er reden voor enige zorg. Maar zelfs in dat geval zullen deze roedels niet in staat zijn het land te besturen, laat staan samen te werken.

   De Nederlander is in meerderheid niet gek maar er is altijd zo’n 20% de weg kwijt. Het is goed dat die mensen toch kunnen participeren in de politiek en kunnen genieten van deze populisten in de oppositie. Die durven tenminste uit te spreken wat in de onderbuik rommelt.

   Verder gaat het politiek nergens over.

   1. TD

    Rien Noppen:
    “De Nederlander is in meerderheid niet gek ”
    Dat zijn ze wél,indien ze niet op PVV of FVD stemmen!

    1. Rien Noppen

     TD doet me denken aan de Belg die riep dat het verkeer in Engeland levensgevaarlijk is: ze rijden allemaal aan de verkeerde kant van de weg!

    2. Dik

     @TD: Ken je die uitdrukking?

     “Als je een cactus geen water geeft gaat hij uiteindelijk ook dood”

   2. springmaarachterop

    Volgens de trol Noppes ben je de weg kwijt wanneer je niet wenst te stemmen op de elitaire politieke partijen die gezamenlijk dit land naar de kloten hebben geholpen en hebben laten volstromen met parasitair ongedierte en de burger tot op het bot uitkleden met hun klimaat hysterie, laat je nakijken zakkenwasser!

    1. Rien Noppen

     Ja, als je stemt op PVV of FvD beoog je chaos, geen normaal bestuurd land.

    2. Rien Noppen

     Dit land is helemaal niet naar de kloten: het behoort tot de rijkste, veiligste, vredigste landen van de wereld. Om die reden willen heel veel mensen hier graag wonen.

     Mogelijk is jouw leven naar de kloten. Dat kan de politiek niet voor je oplossen.

   3. marco1

    Ik maak mij pas zorgen als Groenlinks de grootste zou worden. Al moet ik wel zeggen dat het beeld Aytas ergens hierboven schetst ook niet de bedoeling kan zijn mocht FvD aan de macht komen vooralsnog vind ik groenlinks veruit de engste partij voor Nederland al is dat ook omdat Denk nooit groot genoeg zal worden voor enige invloed.

  3. Seneca

   @veteraan
   ook ik ben voor een reiniging van deze Augiasstal. edoch vergis u niet; links is nog steeds zwaar oververtegenwoordigd in dit land en als het puntje bij paaltje komt, dan stemt men in de beslotenheid van het stemhokje, toch weer links omdat papa/mama/opa/oma ook links stemde. en dat waren zulke lieve mensen… overigens Aytas schreef een interessant stukje met een zeer kenmerkende/herkenbare phrase: ‘zij wilt baas zijn/blijven over haar eigen kut. ik ben alleen bang dat als de samenleving door gaat op de ingeslagen weg, zij dat baas zijn over haar eigen geslachtsdeel, zij binnenkort niets meer te vertellen heeft over haar lichaam…

   1. Dik

    @Seneca: islamisering inderdaad.

   2. TD

    Seneca:
    “baas zijn over haar eigen geslachtsdeel”
    Wie zou daar beslag op willen leggen?

   3. Veteraan

    @seneca
    Ach ja, Satya is gewoon een gefrustreerde gelukzoeker, daar maak ik voor de rest geen woorden aan vuil.
    Helaas is Links nog inderdaad te aanwezig, lijkt ook wel wat op inteelt problematiek en dit is vooral uit angst. Ik merk dit ook in discussies en het zij zo voor nu. Als Nederlanders Links blijven stemmen is dit natuurlijk hun probleem.
    Maar er is een kentering, hier op deze site maar vooral bij de gewone burger en ook al steeds meer bij de zgn elite. En dit over de hele wereld.
    De komende jaren zullen er meer aanslagen komen en ik verwacht nu ook wel aanslagen van zgn Rechts, na decennia van opgedrongen levensvoorschriften en acceptatie en verheerlijking van een hele nare godsdienst zijn er meer mensen die het zat worden en actie ondernemen, naast een stiller verzet wat toeneemt.
    Dit is niet fijn, net zo als alle aanslagen vanuit de islam maar wel normaal in de zin van verdediging van je normen en waarden.
    Waar de normale mensen zich verdedigen wil de radicale islam [zo’n 70 tot 75 % als ze er uit voor durven komen] overheersen, daar zit het verschil.
    Dus laat het maar gebeuren zodat de Nederlanders worden wakker geschud.
    Helaas hebben we hier geen sterke leiders zoals Poetin, Trump, Xi Jinping en vele anderen die de oorlog tegen de Islam en invasies van gelukzoekers wel serieus nemen.
    Een oorlog voorkomen kunnen we niet meer maar we kunnen hem nog wel winnen. Dus ik zeg kom maar op, liever nu dan nog vele jaren wachten.

    1. Aytas

     Je bent te laf om een werkelijk inhoudelijk gesprek aan te gaan. Militairen zijn degenen die het huidige probleem in de moslim wereld hebben veroorzaakt. Held met overbewapening.

  4. Aytas

   Heerlijk man een tokkie aan het woord. Te dom om geld stromen te snappen. Een werkelijk laf mens.

 14. Meriadoc Brandebok

  Ik begrijp dit artikel niet. Volgens mij blijft de FvD al weken op rond de tien zetels hangen. Welke opmars zet door?

  1. Gekko

   Voor een kleuter als jij, Guus is dit vast onbegrijpelijk. Ga toch naar de fijn-kleiensite, dat is jouw niveau.

 15. Ad Infinitum

  Morgen weer een andere peiling. Het waarde oordeel van de kiezer is maar een moment opname.
  Het voordeel voor Baudet is als van de supporter aan de zijlijn. Zoals een enkeling het aangeeft, het is beste man of vrouw die premier zal worden. Een juiste constatering.

 16. Korporaal Monty

  FvD en PVV samen goed voor 36 zetels.
  Nog 40 te gaan.
  En dan wordt Wilders minister president.

  Wie gelooft er in dit sprookje?

 17. Gewoonomdathetkan

  Aytas ?.
  Hahagahahahahahaha .

 18. Piet51

  Toch blijft het een feit, dat in de peilingen 90% van de Nederlandse kiezers Baudet en zijn FvD niet ziet zitten. Dat is hetzelfde als 16 zetels voor het FvD verwachten, maar klinkt heel anders. Hetzelfde geldt voor Wilders. Als we PVV en FvD even bij elkaar tellen ziet plm. 80% van de Nederlandse kiezers deze partijen niet zitten. Waarvan akte.

 19. Tante Sidonia

  Maurice de Hond geeft morgen aan dat FvD op 31 zetels staat.
  S66 op 2 zetels.

  1. Rien Noppen

   Rechtspopulisten kunnen dromen als de beste.

   1. marco1

    Hoeveel zetels bij de volgende landelijke verkiezingen hij zal krijgen is afwachten dat hij de grootste winnaar zal zijn is u ook vast wel duidelijk.

    1. Rien Noppen

     De grootste winnaar met 16 zetels.

     🙂

     1. marco1

      Een winst van 14 dan ben je toch de grootste winnaar of zie ik dat verkeerd?

     2. Rien Noppen

      Zeker, maar politiek irrelevant.

     3. marco1

      Daar had ik het verder ook niet over.Het blijft toch knap hoe hij het doet ongeacht wat je verder van hem of zijn partij vind. Ik denk zelfs als hij blijft groeien in het debat en geen grote uitglijders maakt het nog meer dan 16 zetels zal zijn.

 20. Rien Noppen

  De politieke concurrenten kunnen in de richting van Baudet volstaan met de vraag of hij voorstander van een Nexit is.
  Dat houdt het FvD wel klein.

  Baudet moet worden geadviseerd verkiezingsdebatten zoveel mogelijk te mijden.

  🙂

  1. marco1

   Hij heeft nog even de tijd om te leren en is een snelle leerling.

 21. Beukman

  FvD is een kartelpartij, die zijn zaakjes intern (nog) niet op orde heeft: het bestuur schuift elkaar alle door de overheid gefinancierde goed betaalde baantjes toe. Nieuwelingen krijgen amper de kans om in dit bolwerk door te dringen. Het wil nog niet echt vlotten met die gepropageerde interne democratie.

  Stel dat FvD bij de verkiezingen goed scoort, dan dreigt de partij vervolgens in elkaar te zakken als een soufflée die te lang in de oven heeft gestaan.

  1. Rien Noppen

   Ja, wat dat betreft was Wilders zich beter bewust van de beperkingen om een rechts-populistische partij van start te laten gaan die, per definitie, veel gelukzoekers dan wel tuig aantrekt.
   Hij begon voorzichtig en zelfs toen is het niet veel geworden.

   Een groter probleem voor het FvD lijkt me overigens de totale onervarenheid maar vooral het totale gebrek aan politieke competentie van Baudet.

   1. fockingworst

    @riennoppentrol (velen weten de trol achter vele nicks.. Ook beuktrol) komt hier ook ZIJN PLASJE DOEN en @beuktrol nick bijstaan om het trollen een echtheidje te laten lijken.

   2. Beukman

    Inderdaad @Rien. Ik zou zeggen: splits Baudet zo snel als het kan bestuurlijke verantwoordelijkheid in de maag, hoe eerder, hoe sneller zijn incompetentie boven komt drijven.

  2. fockingworst

   @beuktrol MAG HIER ZIJN MENING HEBBEN OVER het fvd.
   @beuktrolleke veranderd per artikel ZIJN MENING van kartel partij tot fascistische partij van georganiseerde nazipartijtje tot ongeorganiseerde kartel partij.
   @beuktrolleke valt al heel veel jaartjes niet meer serieus te nemen.

   1. Rien Noppen

    verandert

   2. Beukman

    Beste @worstman, misschien ken je het liedje inmiddels dat steeds vaker wordt gezongen:

    Ik ben Thierry de kartelaar, ik kartel hier en ik kartel daar

    Dat liedje komt niet uit de lucht vallen. Het FvD is gewoon een ordinaire kartelpartij, waarvan de top zo veel mogelijk petten opzet teneinde zo veel mogelijk macht én salaris binnen te hengelen. Een zeer onfrisse situatie, en aangezien Thierry niet is opgewassen tegen Otten, moeten we nog maar zien hoe lang deze situatie zal voortduren.

    1. fockingworst

     De trol die kunstig iets in mekaar flanst lol

     1. Beukman

      Ik zal dat maar als een compliment opvatten, @worstman.

 22. Vit

  Anneke Dote:

  Het FvD begon met 2 zetels en heeft nu bij 2 verschillende opiniesites virtueel 16 zetels en die komen niet uit de lucht vallen, grinnik.

  Dat zijn meer dan een miljoen kiezers, dingetje en zeau niet meegerekend.

 23. Gerlos

  Baudet en Geert ga zo door en hopelijk dat er dan iets gaat veranderen in ONS LAND.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.