maxresdefault

Opmars FVD van Thierry Baudet zet door: 16 zetels in de peilingen!

Geen categoriejan 26 2019, 10:00
I&O Research windt er geen doekjes om, de opmars van Forum voor Democratie zet door! De peilingen van 25 januari zet FVD op 16 zetels, +4 vergeleken met november 2018! Via TPO.
Peilingen 25 januari
Zou het kabinet vallen en er nu nieuwe verkiezingen worden uitgeroepen, dan kan de VVD alsnog op 25 zetels rekenen. De PVV en het CDA blijven redelijk stabiel, waar de PVV tussen de 20 en de 18 zetels schommelt, en het CDA nu op 15 zou staan.
D66 verliest momenteel het hardst en staat op 11 zetels (-8 vergeleken met november). Opmerkelijk is ook de ChristenUnie die als enige regeringspartij winst weet te behalen en op 7 (+2) staat. De SP weet zich niet echt raad met de huidige politieke constellatie en zakt iets terug van 15 naar 13 (-2). De PvdA blijft steken op 11 (+2) en GroenLinks blijft op 18 in de peilingen staan (+4).
Screen-Shot-2019-01-25-at-17.35.12
Onvrede
I&O Research merkt een groeiende onvrede over kabinet-Rutte III op. In november was 'slechts' 56 procent van de kiezers ontevreden, nu is dat al 59 procent. Het aandeel kiezers dat echt tevreden is, ging van 40 naar 37 procent. Dit betekent dus dat een aantal 'tevreden kiezers' nu minimaal neutraal zijn tegenover kabinet-Rutte III en een aardige groep van een positieve en neutrale houding, nu naar een negatieve is gegaan.
Screen-Shot-2019-01-25-at-17.39.38
Het lijkt er dus op dat FVD keihard profiteert van de onvrede en het gelieg, gedraai en de 'ivoren toren-houding' die Rutte, ironisch genoeg, zelf aanstipte toen hij het over 'witte wijn sippende' figuren had. Hij wees daarbij weliswaar naar 'de Amsterdamse elite', maar z'n partij wordt langzaam maar zeker uitgehold door Baudet die zich óók als elitair Amsterdammer profileert. Het verschil zit hem dan waarschijnlijk in het feit dat Baudet en zijn partij wél weten te resoneren bij het volk en meenemen wat voor geluiden men daar aantreft, in tegenstelling tot GroenLinks, D66 en VVD die vooral in eigen kringetjes blijven hangen.
Dit gaat de goeie kant uit!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten