Beelden! Onderwijspartij D66 kopieert ongegeneerd PVV-voorstel van zes jaar oud!

De kopieermachine van de partij van Rob Jetten (D66) draait weer op volle toeren. De zogenaamde onderwijspartij wist niet wat ze aan moesten met de CITO-toets en Tweede Kamerlid Paul van Meenen (D66) pleitte voor het omdraaien van het toetsing- en adviesmoment. Hierdoor zou éérst een advies worden gegeven over de vervolgopleiding en pas daarna zou de CITO-toets volgen. Hierdoor zouden leerkrachten advies moeten uitbrengen zonder de belangrijke informatie van de CITO-toets! 

Gelukkig was parlementair verslaggever Ernst Lissauer aanwezig in de Tweede Kamer om een aantal vragen te stellen aan Harm Beertema (PVV). Op de beelden is te zien hoe dhr. Beertema (PVV) het nog één keer uitlegt. Al jaren pleit hij ervoor dat in het basisonderwijs het CITO-toetsingsmoment plaatsvindt vóórdat er adviezen worden gedaan over de plaatsing van een kind in het middelbaar onderwijs. De reden? Door eerst te toetsen en pas daarna een advies te geven beschikken docenten over een objectief meetinstrument op basis waarvan ze de adviezen uitdelen.

Vrij logisch. Maar niet voor D66.

Dit idee is iets waar de PVV’er al zes jaar in de Tweede Kamer mee rondloopt. Iets waar hij ook al zes jaar lang moties voor indient. Maar, telkens wanneer Beertema zijn moties indiende werden ze afgewezen, zo stelt hij in het interview met Lissauer. Waarschijnlijk omdat het een ‘PVV-motie’ was. Hoe het ook zij, in ieder geval bleek het voorstel nu ineens wél te voldoen aan de hoogstaande eisen van Paul van Meenen (D66), die het voorstel door de kopieermachine haalde en zelf indiende!

Blijkbaar is het niveau van D66 op het thema onderwijs dusdanig gedaald, dat ze zelfs de ideeën van hun aartsrivaal de PVV indienen. Het is jammer dat D66 de ideeën van de PVV verwerpt, maar dan vervolgens zelf het idee kopieert en claimt. Natuurlijk is het prima om ergens tegen te zijn, maar dien hetzelfde voorstel dan niet in! Hierdoor lijkt de partij van Jetten lekker makkelijk te willen scoren, maar komt ze vooral ook kleingeestig over.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. marco1

  Beter goed gejat dan slecht verzonnen.

 2. Gerlos

  Geert was zijn tijd al ver vooruit, nu nog verzilveren met de verkiezingen

  1. HendrikJan

   Inderdaad Gerlos, een Geel hesje verwoorde het vandaag in Hilversum goed.

   De Nederlandse overheid is niet gediend bij een volk wat eenheid uitstraalt.

   Links – Rechts
   Zwart. – Blank (Wit)
   Oud. – Jong

   Daar licht hun focus op
   Het zaaien van tweestrijd.

 3. TD

  En iedereen maar beweren dat de PVV enkel islamisering in het partijprogramma heeft staan,er staat feitelijk méér in dan bijvoorbeeld het VVD programma,omdat daar alles verdampt omdat het steeds gebakken lucht is!

 4. Satty

  Gelukkig wordt er iets recht gezet. Moeten ze vaker doen in de politiek. Het is jammer dat het in de politiek meer lijkt te gaan om wij tegen jullie dan om inhoud

  1. Siemien

   Ja de PVV eer geven is je eer te na…

 5. Spaanse kok

  DDS en PVV zouden natuurlijk ook blij kunnen zijn dat een andere partij tot hetzelfde inzicht is gekomen als de PVV.
  Maar nee, zowel DDS als PVV leven van het negatieve sentiment.
  Bij beider is het glas altijd half leeg, nooit half vol.

  1. Gekko

   De kansloze D66er Kok probeert de schade voor zijn partij te downplayen. Mislukt. Zoals altijd. Het was niks, het is niks, het wordt niks. Kok = 3x niks.

  2. Blikopener

   Spaanse kok is in zijn hart een eerlijke, oprechte PVV’er. Zoals hij het gejatte voorstel verdedigt doet geen ander het hem na.

  3. ZiggyStardust

   Ja meneer de rechter, ik heb echt spijt van wat ik gedaan heb. Krijg ik nu vrijspraak?

  4. sjun

   Zodra D66 tot dezelfde inzichten komt heft ze zichzelf op en streven haar actieve politici een ander persoonlijk verdienmodel na.

 6. Dik

  Verkiezingstijd, dan doen plannen van de PVV het altijd goed. Daarom gaat de PVV hoge ogen gooien op 20 maart 2019.

 7. Gekko

  PVV-onderwijsspecialist Harm Beertema is goed. Weet waar hij over praat, is tientallen jaren leraar geweest. Toch mooi voor hem dat zijn idee, weliswaar met 6 jaar vertraging, nu toch wordt uitgevoerd.

  D66 is over and out. Alle oorspronkelijke ideeën zijn bij het oud vuil gegooid. Er is niks zinnigs voor in de plaats gekomen, enkel wat gedaas over gender en klimaat. Ze hebben nu een jonge leider van voor in de 30 die zich kleedt alsof hij achter in de 70 is. Een stijve hark tot en met. Zelfs Hans van Mierlo zag er nog vlotter uit.

 8. ZiggyStardust

  Blijkbaar is het niveau van D66 op het thema onderwijs dusdanig gedaald, dat ze zelfs de ideeën van hun aartsrivaal de PVV indienen.
  Het niveau begint eindelijk weer te stijgen bij ‘66 lijkt me. Jarenlang alles wat door de PVV werd voorgesteld wegstemmen, totdat ze er uiteindelijk niet meer onderuit konden.

 9. PMG

  Dus zo is het wel duidelijk lijkt mij? D666 is geen gelijkwaardige partij maar, zoals we al lang wisten, een stelletje zielepieten, weg ermee!

 10. plakband

  Nu weet ik het. D66 staat voor dupliceren-66. Nog 65 te gaan dus. Ze mogen wel opschieten (lukt ze niet), zoveel tijd hebben ze niet meer. #stemzeweg.

 11. Raveltje

  Ik zie dit als een pluim voor PVV
  En afgang voor D66

 12. goedisfout

  Nog een idee voor D666 om in te dienen, één paspoort voor stemrecht. Laat ook zien waar de solidariteit ligt bij Nederland of bij oom Erdo.

 13. Pescador

  Dat krijg je als je een homo kind aan de macht van zo´n groepje leipo´s zet, zij focusen zich op totaal onbelngrijke zaken dus als je dan iets wil moet je het gewoon even stelen. Dat mag toch?

 14. wheelboy

  Laten we hopen dan dat D666 over ea jaren tot meer PVV inzichten komt . Oa die asiel sluizen dicht . Die Milieu manie van Jetten en klaver (ja weet GL) opstoken . En zo zijn er nog veel meer dingen .Misschien komt het dan ooit goed met D666 en NL .

 15. Robert75

  Ze doen ook niets anders als voortellen van de PVV jatten. Doen ze ook op gezondheidszorg met name Mona Keijzer die heeft al heel wat voorstellen van Agema gejat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.