Discriminerende PVV-politicus Toon van Dijk doet huiliehuilie over opening moskee in Almere

Geen categoriefeb 18 2019, 10:00
Dat noemen we nou 'vrijheid van godsdienst,' Toon.
Omroep Flevoland bericht dat het dan "eindelijk" zover is: de Bait-ul-Afiyat moskee in Almere opent eindelijk haar deuren voor gelovigen. En ja, "eindelijk" is geen woord te veel gezegd. De plannen voor de bouw van dit islamitische gebedshuis dateren namelijk al uit 2010. We zijn nu negen jaar later en nu pas is het dan allemaal eindelijk klaar.
Mensen die enigszins bekend zijn met de islam zullen zich ongetwijfeld een beetje verwonderen over de naam van de moskee. Welnu, dat komt doordat het een moskee van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap is. Er zijn 1800 Ahmadiyya's in Nederland, en zij staan er eerst en vooral om bekend dat ze veel nuttig sociaal werk verrichten in hun gemeenschap. Zo stonden Ahmadiyya's op 1 januari de straten schoon te vegen vanwege al het vuurwerk.
Je zou denken: hartstikke netjes van ze, en mooi dat een gemeenschap die als tolerant bekendstaat nu een eigen moskee heeft gekregen.
Nou, helaas denkt Toon van Dijk daar heel anders over. De voorman van de PVV in Almere tweet namelijk het volgende:
https://twitter.com/ToonvanDijk_PVV/status/1097372209205661696
Eigenlijk is dit natuurlijk gewoon zielig. Die kleine Ahmadiyya-gemeenschap is blij met haar nieuwe moskee, en wat doet meneer de PVV'er? Die huilt weer eens over 'islamisering.' Omdat 1800 mensen graag een gebedshuisje willen hebben.
Dat de PVV triest was wisten we al langer, maar ze maken het daar tegenwoordig steeds bonter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten