Discriminerende PVV-politicus Toon van Dijk doet huiliehuilie over opening moskee in Almere

Dat noemen we nou ‘vrijheid van godsdienst,’ Toon.

Omroep Flevoland bericht dat het dan “eindelijk” zover is: de Bait-ul-Afiyat moskee in Almere opent eindelijk haar deuren voor gelovigen. En ja, “eindelijk” is geen woord te veel gezegd. De plannen voor de bouw van dit islamitische gebedshuis dateren namelijk al uit 2010. We zijn nu negen jaar later en nu pas is het dan allemaal eindelijk klaar.

Mensen die enigszins bekend zijn met de islam zullen zich ongetwijfeld een beetje verwonderen over de naam van de moskee. Welnu, dat komt doordat het een moskee van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap is. Er zijn 1800 Ahmadiyya’s in Nederland, en zij staan er eerst en vooral om bekend dat ze veel nuttig sociaal werk verrichten in hun gemeenschap. Zo stonden Ahmadiyya’s op 1 januari de straten schoon te vegen vanwege al het vuurwerk.

Je zou denken: hartstikke netjes van ze, en mooi dat een gemeenschap die als tolerant bekendstaat nu een eigen moskee heeft gekregen.

Nou, helaas denkt Toon van Dijk daar heel anders over. De voorman van de PVV in Almere tweet namelijk het volgende:

Eigenlijk is dit natuurlijk gewoon zielig. Die kleine Ahmadiyya-gemeenschap is blij met haar nieuwe moskee, en wat doet meneer de PVV’er? Die huilt weer eens over ‘islamisering.’ Omdat 1800 mensen graag een gebedshuisje willen hebben.

Dat de PVV triest was wisten we al langer, maar ze maken het daar tegenwoordig steeds bonter.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. Eric 1

  Hey Tim van de DDS het is ook treurig dat er weer een moskee bin komt er zijn in Nederland al meet moskeeën dan kerken in een Christelijke land. Echt een schande

 2. Gekko

  Heeft Van der Galien al uitgezocht hoe deze moskee is gefinancierd? Zijn de moslims met de collectezak rond gegaan? Of is er een fikse geldstroom vanuit 1 of ander islamitisch land richting Almere gegaan? Dat vind ik interessanter dan een artikel over een tweet van de lokale fractievoorzitter van de PVV.

 3. wheelboy

  Och zolang dit kan .
  Turkse hooggerechtshof heeft besloten dat het Syrisch-orthodoxe klooster Mor Gabriel in Turkije mag worden onteigend van zijn grond.

  Dit klooster staat er al meer als 1000 jaar . Maar tja is christelijk dus onteigenen die zooi . Wij moeten eens een kerk in een moslim land zetten .Die wordt de fik in gestoken . Mijn nicht is met een Egyptische kopt getrouwd die moet je eens over tolerantie en moslims horen . Volgens hem is het zo dat zolang ze in de minderheid zijn je ze niet hoort . Maar zodra ze met grotere groepen zijn dan begint de ellende . Hij liet me een kaart zien waarop je kon zien dat systimatisch christenen verdrongen zijn door moslims . Dus Een moskee is er een teveel .

  1. Troelstra

   Het is het sluipende gif. En hoe meer Islam, hoe meer kritische massa Islam, zowel qua volume als qua percentage, hoe dramdwingender en hoe agressiever de Islam van anderen onderwerping zal opeisen. Er is geen enkel één land voor welke onderstaande sociale wetmatigheid niet opgaat. Wie denkt dat het niet zo’n vaart zal lopen, komt bedrogen uit. Of liever gezegd wie ons doet geloven dat het niet zo’n vaart zal lopen is bij deze al een bedrieger. In ieder land blijken de verschijnselen die optreden bij de mate van Islamisering van een land te matchen met het percentage Islam, Nederland incluis. En daarom moet Europa deïslamiseren.

   ISLAMOPHOBIA: THE WORD THAT WAS INVENTED TO MAKE YOU SHUT UP ABOUT ISLAM. IT IS NOT A PHOBIA IF THEY ARE REALLY OUT TO CONVERT, CONQUER OR KILL YOU!

   ZATERDAG 22 MAART 2008

   De islam als veroveringsideologie

   Islam is geen religie, en ook geen cultus. Het is een compleet systeem.

   De islam heeft religieuze, juridische, economische en militaire componenten. De religieuze component is een weerhaak voor alle andere componenten.

   Islamisering doet zich voor wanneer er genoeg moslims in een land zijn om actie te voeren voor hun zogenoemde “recht om hun geloof te mogen belijden”.

   Wanneer een politiek correcte maatschappij met een verscheidenheid aan culturen instemt met de “redelijke eisen” van moslims om hun “geloof te mogen belijden” krijgen ze de andere componenten er onder de tafel bij. Dat werkt zo: (bron voor de percentages: CIA The World Fact Book (2007).

   Zolang moslims ongeveer 1% van de bevolking van een willekeurig land uitmaken zullen ze worden beschouwd als een vredelievende minderheid die voor niemand een bedreiging vormt. Ze worden, in feite, in artikelen en films afgebeeld als unieke, kleurrijke stereotypen:

   Verenigde Staten – 1.0 % moslim
   Australië – 1.5% moslim
   Canada – 1.9% moslim
   China – 1%-2% moslim
   Italië – 1.5% moslim
   Noorwegen – 1.8% moslim

   Bij 2% en 3% beginnen ze bekeerlingen te maken onder andere etnische minderheden en ontevreden groepen, voor een belangrijk deel in gevangenissen en onder straatbendes.

   Denemarken – 2% moslim
   Duitsland – 3.7% moslim
   Verenigd Koninkrijk – 2.7% moslim
   Spanje – 4% moslim
   Thailand – 4.6% moslim

   Vanaf 5% oefenen ze een onevenredig grote invloed uit in verhouding tot hun aandeel van de bevolking.

   Ze zullen aandringen op de introductie van halal (zuiver naar islamitische standaard) voedsel, en zo zorgen voor banen voor moslims in de voedingsindustrie. Ze zullen de druk opvoeren op supermarktketens om dit voedsel in de schappen te plaatsen – met dreigementen voor het geval men aan die oproep niet voldoet. (Verenigde Staten)

   Frankrijk – 8% moslim
   Filippijnen – 5% moslim
   Zweden – 5% moslim
   Zwitserland – 4.3% moslim
   Nederland – 5.5% moslim
   Trinidad & Tobago – 5.8% moslim

   Op dit punt beginnen de pogingen de overheid zover te krijgen dat ze zichzelf volgens de regels van de sharia, de islamitische wet, mogen besturen. Het uiteindelijke doel van de islam is niet om de hele wereld te bekeren, maar om de hele wereld onder de wetten van de sharia te brengen.

   Wanneer moslims 10% van de bevolking uitmaken zullen ze de wetteloosheid doen toenemen om zo te klagen over hun levensomstandigheden (Parijs – autobranden). Elke actie van een non-moslim die de islam beledigt wordt gevolgd door opstanden en dreigementen (Amsterdam – Mohammed cartoons)

   Nadat ze een aandeel van 20% hebben bereikt zijn bij het minste of geringste rellen te verwachten, worden er jihad milities gevormd, komen er hier en daar moorden voor en wordt er af en toe een kerk of synagoge in de brand gestoken:

   Ethiopië – 32.8% moslim

   Bij 40% verschijnen de wijdverbreide bloedbaden, voortdurende terroristische aanvallen en aanhoudende oorlogvoering door milities:

   Bosnië – 40% moslim
   Tsjaad – 53.1% moslim
   Libanon – 59.7% moslim

   Vanaf 60% kun je ook verwachten: ongebreidelde vervolging van ongelovigen en andere religies, sporadische etnische zuiveringen (genocide), het gebruik van de wetten van de sharia als wapen en het invoeren van de jizya, de belasting voor ongelovigen:

   Albanië – 70% moslim
   Maleisië – 60.4% moslim
   Qatar – 77.5% moslim
   Soedan – 70% moslim

   Na 80% kun je verwachten dat de etnische zuiveringen en genocide van de staat uitgaan:

   Bangladesh – 83% moslim
   Egypte – 90% moslim
   Gaza – 98.7% moslim
   Indonesië – 86.1% moslim
   Iran – 98% moslim
   Irak – 97% moslim
   Jordanië – 92% moslim
   Marokko – 98.7% moslim
   Pakistan – 97% moslim
   Palestijnse gebieden – 99% moslim
   Syrië – 90% moslim
   Tadzjikistan – 90% moslim
   Turkije – 99.8% moslim
   Verenigde Arabische Emiraten – 96% moslim

   100% zal de vrede van Dar-es-Salaam inluiden – men denkt dat er vrede zal heersen omdat iedereen moslim is:

   Afghanistan – moslim 100%
   Saudi-Arabië – moslim 100%
   Somalië – moslim 100%
   Jemen – moslim 99.9%

   Dat is natuurlijk niet het geval. Om hun bloeddorst te bevredigen beginnen de moslims dan elkaar om diverse redenen uit te moorden.

   “Voor ik negen was had ik de grondregel van het leven als Arabier al geleerd. Die luidde: ik tegen mijn broer; mijn broer en ik tegen mijn vader; mijn familie tegen mijn neven en de clan; de clan tegen de stam; en de stam tegen de wereld. En wij allemaal tegen de ongelovige. – Leon Uris, “De Hadji”

   Naar het boek van Dr. Peter Hammond: Slavery, Terrorism and Islam: The Historical Roots and Contemporary Threat

   Bovenstaande is een vertaling van een artikel dat op diverse blogs is verschenen.

   Zie ook:

   Die “vreedzame meerderheid” doet er niet toe

   en

   Het Moslim Broederschap Project

   1. Appelsientje

    Ik heb wel met u te doen, elke seconde in de ban van de Islam en zo moeten leven in angst.

    Ik prijs me maar wat gelukkig dat in Nederland niets aan de hand met gelovigen die hun geloof door mijn strot drukken.

    Wel vrees ik een beetje voor enge figuren die angst zaaien en hun politieke overtuiging door mijn strot drukken.

    of niet Troelstra?

    1. wheelboy

     Appelsientje
     U bent het type mens dat wegkijkt en denkt als het in Brussel of Parijs of London of Madrid gebeurt och het is ver van mijn bed zolang ik mijn natje en droogje maar heb niet denkende dat het uw stad/land kan gebeuren . Zo dachten veel sociaal democraten en christen democraten er in Europa na de 1e ww ook over ipv het probleem van armoede en werkeloosheid in de Weimar republiek en div andere landen aan te pakken keek men de andere kant op .We weten hoe dat afgelopen is . Na ww2 wezen de vingers ri de Duitsers en andere axis staten . Dan rijst bij mij de vraag wie is er fout diegene die het zover heeft laten komen .Of diegene die het probleem resoluut probeert op te lossen ? Even duidelijk ik zal de laatste zijn die het Nazisme omarmt .

     Personen als u meneer de sinasappel zijn exact hetzelfde ze zien het probleem maar het is niet hun probleem zolang het hun niet overkomt . EN als het dan gebeurt dan kleuren de facebookpaginas met onze 3 kleur . Met types als u voorop . En roept een PM op tot kalmte en rust en veroordeelt het en gaat over tot de orde van de dag .En niets dat er veranderd !!! Zolang geen politicus of een van het koningshuis het overkomt . En u als straks (wat ik niet hoop) de pleuris uit zou breken en u overleeft het .Bent de eerste die met het vingertje wijst .

   2. J.Rademaker

    Feiten men heeft er niet voor niets een afkeer, van wegkijken is beter.
    De weg oversteken en de verkeerde kant op kijken.

  2. J.C.

   @wheelboy

   “Wij moeten eens een kerk in een moslim land zetten .Die wordt de fik in gestoken”.

   Dat maakt het ook zo verwarrend: de “grote” geesten in Nederland zijn alleen linksliberaal globalistisch, in Nederland.

   Voor eurofielen geldt datzelfde in de EU. Zie de ophitserige actie in Venezuela van de CDA EU parlementariëre (O, is dit fout?), mevrouw de Lange, eens.

  3. Satty

   Geen argument wheelboy. Erg sneu dit. Troelstra niveau.

   1. wheelboy

    Tuurlijk Ayas
    Geen argument . Nee je kijkt zeker nooit geen journaal . Je hebt nog nooit ervan gehoord dat er op saudi scholen geleerd wordt christenen en joden tot op de laatste uit te moorden . Je hebt nog nooit gehoord dat kopten in Egypte vervolgd worden vermoord worden en hun kerken afgefikt worden . Dat overal waar christenen in de minderheid zijn ze of weggepest worden of vervolgd/ vermoord . Nee das idd geen argument .

 4. Diederik van Walsum

  Eigenlijk is dit natuurlijk gewoon zielig. Die “kleine” Ahmadiyya-gemeenschap is blij met haar nieuwe moskee……”kleine” nog wel ja, alleen moslims hebben nog nooit gehoord van …….

  1. Troelstra

   alleen moslims hebben nog nooit gehoord van …….

   Bijvoorbeeld wederkerigheid.

   En zo valt dit lijstje nog heel lang aan te vullen.

 5. PMG

  Gelijk sluiten en verbouwen die handel, dit soort lelijke gebouwen ontsieren het Nederlandse landschap en horen hier niet. Super zonde van het geld! Ze kunnen wel ergens in een sporthal of schuurtje terecht!

 6. Rud56

  Kritiek op of signalering van de binnensluipende en reeds overduidelijke aangetoonde dominante, intolerante en wrede, kortom satanische ideologie genaamd islam, ligt heel gevoelig bij jou, hé Michael?!

  1. Troelstra

   Tsja, waarom eigenlijk?

 7. Arnoniemuss

  @Wheelboy. Och zolang het kan

  Wij zijn tolererant met godsdienst, hebben godsdienstvrijheid. In andere landen (sommige islamitische laden) is er geen of veel minder godsdientsvrijheid. Maar zou je willen dat wij onze tolerantie verminderen, alleen omdat er elders intolerantie bestaat. Laten we blij zijn met dat stuk beschaving dat we bezitten.

  1. Troelstra

   En als je dat stuk beschaving wil behouden, dan moet je geen ruim baan geven aan datgene wat onze beschaving veracht en wil vernietigen. Zodoende kunnen en willen en mogen wij ons geen omvolking veroorloven. Dat is het einde van de beschaving.

  2. wheelboy

   Arnoniemuss
   Ik ben geen Christen meer .Dus ik keer niet de andere wang toe . Dus als ze mij slaan sla ik terug en probeer 2x zo hard . Wat ik wil is dat die intolerantie niet naar hier wordt geexporteert . En dat gebeurt dus wel . Herinner je nog die imam die homos van de euromast af wilde knikkeren en erna nog stenigen . Of die bekeerde idioot die imam haselhoef . Dan een Saudi Arabie dat kinderen al leert dat iedere niet moslim dood moet en Christenen en joden tot de laatste moeten worden uitgeroeid . Als we intolerantie hier binnen laten komen en vermeerderen zal het een keer mis gaan .

   Geschiedenis herhaalt zich . Hadden we na de 1e ww anders opgetreden had er waarschijnlijk nooit een 2e ww geweest . Nu halen we het paard van troje binnen .

 8. poldi

  De islam als rupsje-nooit-genoeg woekert als een bijna niet uit te roeien gezwel gestaag door.
  Hoog tijd dat de rups na het ontpoppen en voor het uitvliegen wordt ontvleugeld.

 9. Gekko

  Volgens de geruchten hier op DDS was hoofdredacteur Van der Galien zelf islamaanhanger. Later zou hij weer moslim-af zijn geworden. Hoe het ook zij, je kunt merken dat er bij hem nog wel veel sympathie zit voor de islam. Op zich snap ik dat ook wel, je gaat immers niet spugen in de bron waar je vroeger uit gedronken hebt.

  Maar dat neemt niet weg, dat je als redacteur en islamsympathisant wel redelijk moet blijven. Ik kan namelijk met de beste wil van de wereld geen discriminatie zien in de tweet van Toon van Dijk. Het is gewoon een feitelijke constatering die hij doet: Hoe meer moskeeën, hoe meer islamisering.

  1. Spaanse kok

   Quote: dat je als redacteur en islamsympathisant wel redelijk moet blijven.
   Quote: Ik kan namelijk met de beste wil van de wereld
   .
   Gekko had het niet duidelijker kunnen formuleren.
   Omdat Gekko iets niet kan zien moet Michael zijn objectiviteit laten gaan.

   1. Gekko

    Leg jij het dan eens uit, kok, waar het discriminerende zit in de tweet van Toon van Dijk?

    1. Spaanse kok

     Nee Gekko, je discussie en motivatie niet naar mij verleggen.
     Jij vindt dat Michael zijn nuances moet laten varen omdat jij ze niet ervaart.
     Ga daar maar eens over nadenken.

     1. Gekko

      Ik heb met argumenten uitgelegd waarom ik de opmerking van Toon van Dijk niet discriminerend vind. Dat ga ik niet nog eens te doen.

      Jouw reactie daarentegen is zwak en inhoudloos. Sorry kok, je bent voor mij af. Ik ga met jouw niet meer in discussie.

     2. Spaanse kok

      Gekko draait in het zelfde kringetje rond.
      Hij vindt iets en snapt niet dat Michael niet dezelfde of geen oogkleppen heeft.
      Enige twijfel over zijn eigen oogkleppen is er niet.

  2. Troelstra

   En hoe meer Islamisering, hoe meer afwaardering.

  3. HendrikJan

   Inderdaad Gekko, vlgs de opperhoofden achter gesloten deuren, gaat de omvolking te langzaam.
   Dus gewoon wat meer faciliteiten voor de nieuwkomers, ca 90% is moslim, dus ff een moskee er bij en klaar is Hasan.

 10. Spaanse kok

  Er zijn nogal wat reageerders, welke moeite hebben met de nuances van Michael.
  Voor Michael zijn de verschillende stromingen binnen de islam duidelijk, voor veel reageerders bijzonder ongewenst, er is maar een vijand in hun hoofd met oogkleppen.
  Verder valt het mij op dat er nogal wat reacties zijn welke qua botheid niet onder doen voor datgene, wat zij zeggen te verafschuwen.
  Schande dat Turkije een RK klooster onteigent en die nieuwe moskee direct platgooien. Zoek de verschillen.

  1. Meriadoc Brandebok

   Standaard bij elke nuance van Michael wordt trouwens weer zijn religie erbij gehaald. Ik ga ervan uit dat hij het wel kan hebben, maar het is toch van de gekken dat men uitsluitend kan reageren met persoonlijke aanvallen, steken onder de gordel en dat soort bagger?

 11. Meriadoc Brandebok

  Serieus, wat draagt deze partij nog bij aan het integratiedebat? Het is een en al ongenuanceerde onverdraagzaamheid dat wordt verkondigd.

 12. henk vintage

  In de telegraaf staat een artikel over sektes die we zouden moeten verbieden.
  Ik zou zeggen begin met de islam, deze sekte is als een onbehandelde kanker in Europa gekomen.

  1. poldi

   Alle religies zijn sekten !!
   Geef het volk brood, spelen en een GELOOF.

   1. DeBruijn

    Lees eerst wat sekte betekent, het betekent gewoon afscheiding van de hoofdstroming.

    1. poldi

     De hoofdstroming is bij deze dan een hoofdsekte !

 13. Heras

  Net of we niet genoeg moskeeen hebben. Als er grond of gebouwen leeg staan: verbouw ze dan als woning of 1kamerflatjes. We hebben al zn woningnood.

 14. DeBruijn

  Zo een lang artikel over één zinnetje op Twitter? En dan net doen of dit als een verrassing komt uit de PVV hoek.

  Tja…..

 15. Appelsientje

  Ik gun deze hardwerkende en zeer voorbeeldige Nederlanders hun eigen clubhuis.

  Iedere willekeurige club van 1800 leden heeft natuurlijk zo een eigen gebouw bij elkaar gespaard. hypotheek erop en klaar is kees.

 16. Onzin456

  Michael je bent je eer verloren. Achterlijke islamvriendje.
  1. Eerst gaan de verraders eraan
  2. Daarna maken we het volk vrij

  1. Rien Noppen

   Goed gekozen nickname.

   1. Onzin456

    @kneus,

    Hoe is het met jou dan?

  2. Beukman

   @Onzin braakt:
   Daarna maken we het volk vrij

   Alweer iemand die zich bevoegd acht om namens “het volk” te spreken.
   Misschien ben je zelf wel een verrader, @Onzin?

   1. Onzin456

    @Beukman,
    Met het volk bedoel ik geen ras, nationaliteit of politieke voorkeur.
    Of dacht je dat van wel? Het zou raar zijn als “het volk” maar een ding zou betekenen. Ik heb het over de familie traditie getrouwe mensen. Ongeacht of je een lange neus of te grote voeten hebt

    1. Beukman

     Dus, @Onzin, het volk dat zijn volgens jou mensen die trouw zijn aan de familietraditie?
     Dat is dan meteen hety zweverigste dat ik vandaag heb horen beweren, wat heel wat wil zeggen.

 17. Vit

  Luitjes even een opmerking tussendoor van huishoudelijke aard, jullie zouden mij en wellicht ook de anderen een lol doen om altijd te reageren met @(nickname), bij mij zijn de kaders niet goed zichtbaar vandaar.

  1. Meriadoc Brandebok

   Oké, @Vit.

  2. Onzin456

   @kneusman,

   Is goed, hoop dat je kinderen lekker allemaal homo worden en verschillende soorten soa’s en grote kans op HIV hebben. Hoop ook dat je zelf geen kleinkinderen gaat krijgen waardoor je later op je 80ste dood gaat in een wereld waar niemand je kent.

   Houdoeee

   1. Vit

    @Onzin456

    Tegen wie heb je het? Wies kneusman?

    1. Beukman

     Met kneusman bedoelt @Onzin mij, @Vit. Helaas spoort hij niet helemaal, vandaar de villeine verwensingen richting mijn nazaten.

     1. Vit

      @Beukman

      Ah on that bicycle.

 18. Koos sssss

  Ik denk dat de “Mein-Kampf-fanclub” geen toestemming zou krijgen om in Almere een clubhuis te openen. Terwijl het dan zou gaan om een clubje sneuneuzen die verder volstrekt ongevaarlijk is.

  Dat de islam een agressieve religie is met een enorme expansiedrift, mag onderhand toch wel bekend zijn. Toon van Dijk heeft domweg gelijk en Michael is –in deze– net zo dom als het konijntje, dat op de weg in de koplampen van een aanstormende auto blijft kijken.

  1. AAA

   Eens!

 19. AAA

  Gebeds huizen lulkoek, indoctrinatie en haat predikken dat het enige wat daar in gedaan wordt en eventueel onderkomen voor terroristische voorbereidingen…

 20. Peacepipe

  Voor de Islam wordt ook altijd een beroep gedaan op de vrijheid van godsdienst. Dat is merkwaardig, want de Islam erkent zelf géén vrijheid van godsdienst voor wie dan ook!
  Vrijheid van godsdienst betekent ook de vrijheid een godsdienst te verlaten, zonder dat daar nare gevolgen aan verbonden (kunnen) zijn. Dat is in feite voor een moslim verboden. In sommige moslimlanden staat daar zelfs de doodstraf op.
  Bovendien is de Islam in strijd met de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens (UVRM) zoals die op 10 december 1948 in New York door de Algemene Vergadering is aangnomen.
  Voor degenen die denken dat men zelf wel een eigen interpretatie hierop kan toepassen is Artikel 30 van kracht, dat laat géén enkel ruimte hiervoor.

  Artikel 4
  Niemand zal in slavernij of horigheid gehouden worden. Slavernij en slavenhandel in iedere vorm zijn verboden.

  Artikel 30
  Geen bepaling in deze Verklaring zal zodanig mogen worden uitgelegd, dat welke Staat, groep of persoon dan ook, daaraan enig recht kan ontlenen om iets te ondernemen of handelingen van welke aard ook te verrichten, die vernietiging van een van de rechten en vrijheden, in deze Verklaring genoemd, ten doel hebben.

  Als alle landen die de UVRM hebben ondertekend eens zouden beginnen met het naleven de deze regels zou er heel wat narigheid op de wereld voorkomen kunnen worden.

  https://www.amnesty.nl/encyclopedie/universele-verklaring-van-de-rechten-van-de-mens-uvrm-volledige-tekst

 21. Gerlos

  Moge allah verdoemenis uitspreken over deze moskee.

 22. ruudjeenjose

  Het is vreselijk om er weer een haathut bij te hebben. Jammer toch dat zoveel Nederlanders wegkijken..Ik stem PVV op 20 maart!

 23. Troelstra

  Zeven leden stappen uit fractie Labour

  Zeven leden van de Britse Labourpartij splitsen zich af van de parlementsfractie in het Lagerhuis. Ze zijn ontevreden over de koers van de grootste Britse oppositiepartij, die wordt geleid door Jeremy Corbyn.

  De Labourleden, die zichzelf de Independence Group noemen, maakten maandagochtend hun besluit bekend tijdens een persconferentie. Politica Luciana Berger zei „beschaamd” te zijn over wat ze omschreef als „institutioneel antisemitisme” binnen de partij, die herhaaldelijk is opgeschrikt door antisemitische incidenten. Partijleider Corbyn heeft steeds ontkend een antisemiet te zijn.

  Haar collega Chris Leslie concludeerde op zijn beurt dat Labour is gekaapt door „extreem links.” Hij ziet Corbyn ook niet als een geschikte premier. Leslie zei dat de partijleiding ieder „tegengeluid over het brexitstandpunt van de partij heeft genegeerd en het partijbelang boven het landsbelang heeft gesteld.” De groep bepleit een nieuw brexitreferendum.

  Over enkele dagen zullen de dissidenten een leider kiezen. Ze roepen collega’s, van Labour en andere partijen, op zich aan bij hun aan te sluiten.

  Peter Kyle, parlementslid van Labour noemde het vertrek van de zeven een „zwarte dag” voor de partij. „Dit zijn vrienden van mij. Luciana is beschimpt en de partij uit getreiterd, de vertrekkers zijn zeker geen verraders. Dit is een emotioneel moment voor mij.”

  Labour beschikte tot deze scheuring 256 van de 650 zetels in het Britse Lagerhuis. Corbyn zei in een reactie „teleurgesteld” te zijn. Hij ging inhoudelijk niet in op het vertrek van de zeven.

 24. Rien Noppen

  Een cijfermatige vergissing is geen leugen.

 25. Politiek Profeet

  MvdG,
  Ga jij er toch lekker naast wonen met je kleine kinderen.
  Sinds wanneer is de islam een religie?
  Het is een gewelddadige ideologie die wereldoverheersing nastreeft en dat met geweld.
  Weer een stukje autonoom Nederlands grondgebied bezet!
  En het gaat maar door,totdat er geen weg terug meer is en wij onderdanen zijn/geworden van een of andere moslimdespoot.

 26. C.A.Barstow

  Vrijheid van godsdienst is oké,
  vrijheid van ideologie is een heel ander verhaal,
  de islam is geen religie, de islam is een mensonterende moorddadige ideologie,
  de islam is het Nationaal Socialisme overgoten met een religieus sausje.

  Breek alle moskeeën en islam scholen tot op de fundering af en bestrijd deze verachtelijke ideologie met alles wat je hebt net als wat er met de nazi’s is gedaan, laat het van de aardbodem verdwijnen en de wereld zal er een stuk vrediger op worden!

  Stem tegen het anti Nederlands links gespuis en de islamisering van ons land, stem voor je eigen Joods/christelijke westerse cultuur,

  STEM FVD!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.