‘Gele hesjes’ gaan los in Emmen: blokkeren Hondsrugtunnel, politie grijpt in!

De ‘Gele hesjes’-beweging heeft in Emmen onregelmatigheden veroorzaakt door de Hondsrugtunnel te blokkeren. Deze tunnel is een centraal stukje infrastructuur dat het noorden met het zuiden van de stad verbindt. De politie moest in grijpen om de blokkade op te heffen. Op de beelden van RTV Drenthe is te zien hoe er flink wordt geschreeuwd en hoe de politie te paard een aantal kleine charges uitvoert. 

Behalve Nederlanders sloten ook een aantal Duitsers en Belgen zich aan bij de manifestatie in Emmen. Dat de ‘Gele hesjes’ in Emmen populair zijn behoeft geen verbazing. De regio is namelijk één van de minst welvarende van het land en bij de verkiezingen doet de PVV van Geert Wilders het altijd uitzonderlijk goed. Voldoende onvrede dus, zo lijkt het. Hieronder een aantal beelden van de acties van vandaag:

De optocht door Emmen verliep eerst volgens plan net zoals voorgaande weken. Toen werden er opvallende acties uitgehaald, maar bleef de sfeer goed. Vandaag sloeg de sfeer om toen de aanwezige ordediensten de ‘Gele hesjes’ verboden de Hondsrugtunnel door te marcheren. Uiteindelijk moest de politie ingrijpen. De ‘Gele hesjes’ kwamen de afgelopen maanden veelvuldig in opspraak.

Behalve de legitieme klachten die zij richting landsbestuur uitten, leidden sommige acties tot gevaarlijke situaties. Andere betogingen, zoals het bestormen van het NOS-gebouw met leuzen als ‘NOS = fake news’, waren meer succesvol, maar daar staat dan weer tegenover dat in Frankrijk enkele islamisten zich in “Gele hesjes’ kleedden en de Franse filosoof Alain Finkielkraut intimideerdenSommige acties zijn spectaculair andere ronduit walgelijk.

Ook de politie, die overigens keurig haar werk deed, leek soms te snel in te grijpen. Zoals bij een protest van de ‘Gele hesjes’ in Den Haag, waar nietsvermoedende demonstranten in hun rug werden gepakt door agenten. De ‘Gele hesjes’ zijn ondertussen een kakofonie van lieden die overduidelijk ontevreden zijn over de koers van het land. Daarmee wordt de beweging een allegaartje van van alles en nog wat.

Als iemand de beweging kapot wil schrijven dan is dat vrij eenvoudig, maar het omgekeerde geldt evenzo. Een prima casus dus om de politieke vooringenomenheid in de media te analyseren. Media die enkel negatief schrijven over de ‘Gele hesjes’ zullen waarschijnlijk een agenda hebben of lijden aan selection bias. Anderen, die enkel positief zijn over de beweging, sluiten hun ogen voor de minder mooie kanten.

Aan u als nieuwsconsument om uw eigen oordeel te vellen. Wij blijven nog wel even rapporteren over het fenomeen. Al lijkt de wens om te demonstreren langzaam af te nemen. Zo zijn er nog weinig berichten binnengekomen over de Franse ‘Gele hesjes’ terwijl in de voorbijgegane veertien weken altijd iets te melden viel. Maar in Emmen gaan ze gewoon nog even door.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Als men het kind uitdost in een geel hesje en vervolgens in de kinderwagen meedraagt naar een lawaaiige demonstratie is men wat mij betreft toch diep gezakt. Kan het nog triester?

  Verder is het inderdaad een klein allegaartje die niets gemeen hebben anders dan hun onvrede over Rutte en de EU. Het heeft niet veel om het lijf.

  1. marco1

   Het kan nog triester hoor bv kinderen die de kinderwagen net ontgroeid zijn ophitsen om aan optochten mee tedoen tijdens schooltijd.

   1. Meriadoc Brandebok

    Ik heb geen kinderen, maar meen niet dat pubers juist uit de kinderwagen zijn komen rollen, marco1.

    1. marco1

     Er waren ook jonger bij. Knikkeren of doen of je je zorgen maakt over iets waar je h elemaal niet mee bezig bent is nogal een verschil.

   2. Vliegenvanger

    Precies Marco 1, onder schooltijd. Want als het in het weekend gehouden zou worden kwam er geen hond opdraven. Dacht je nou echt dat het milieu die jeugd interesseert? Het voornaamste is een dagje niet naar school, en wat lamballen door Den Haag. Als ze wisten wat hun ouders dat klimaatakkoord gaat kosten zouden ze wel anders reageren. Ze graven hun eigen graf, straks kunnen hun die kosten zelf gaan betalen. Maar dan is het te laat. Dan trekken ze er weer op uit om de gele hesjes mee te helpen om hun ongenoegen te uiten, omdat er zoveel belasting betaald moet worden aan het klimaat. Maar dat hebben ze dan aan hun eigen te danken. De jeugd is gek gemaakt door een stelletje klimaat, activisten zelfs op school door de leraren. Jeugd ga vooral door met spijbelen, straks als je op eigen benen staat krijg je het echt voor je kiezen.

 2. marco1

  Dan gelijk een oproep aan Hendrik Jan. Heel leuk dat geel hesje gedoe en al zingend een wandelingetje doen maar probeerd u uw collega hesjes aub dat blokeren uit de hoofd te laten want dat schiet niet op en daar hebben jullie Rutte echt niet mee.

  1. HendrikJan

   Kijk marco1.
   De Gele Hesjes bestaan uit ontevreden NEDERLANDSE burgers, niets meer en niets minder.
   En ieder persoontje, wat met een Geel Hesje aan meeloopt, doet dat op eigen regie.
   En er is bij mijn weten geen enkele inbreng, niet positief of negatief naar een groep op een andere locatie.
   Kijk op 8 December is de eerste Nederlandse loop geweest, dus met vandaag mee de 12 en alles op Zaterdag om de overlast te miniseren.
   Nederland is geen Frankrijk.
   Laten we blij zijn met ons nuchtere gestel.
   RUTTUP en NEXIT.

   1. Spaanse kok

    Resumerend:
    Ik was mijn handen en voeten in onschuld.
    Niet ik, maar hullie doen dat.

    1. joker

     @ Spaanse kok.
     Terug, je keukentje in, kokkie !!
     Dat jij de handen én voeten in onschuld wast, is al langer bekend.
     De beste houding om “ongeschonden” uit de strijd te komen is om mee te heulen met de Haagse Maffia en braaf achter dat soort volk aan te kruipen.
     Zolang ik kan zal ik mij verzetten tegen die zelfbenoemde “elite”, bestaande uit leugenaars, bedriegers, pluche-plakkers, graaiers en nietsnutten.
     Ik zou dat zélfs doen in een Geel Hesje, ongeachte wat een buitenlandse kok, uit Spanje, hiervan zou vinden.

  2. Petra geel hesje

   Bedankt voor de tip, maar die moet je aan de politie geven! Die blokkeerden de tunnel! Zie mijn bericht.
   De gele hesjes hebben geen intentie om andere mensen te hinderen of te blokkeren!
   Er is inmiddels toegegeven dat de politie nodeloos op trad en erg veel dreiging veroorzaakte met 2 zeer gespannen en onrustige paarden…..

 3. fusilier

  Het is natuurlijk wel te hopen dat ook naar deze mensen geluisterd wordt, uit christelijk oogpunt natuurlijk, en hun niet wegzetten als dwazen in onze samenleving.

 4. Gerlos

  Waarom kan men niet normaal demonstreren, dat heeft meer effect dan blokkeren en andere vervelende acties.

  1. HendrikJan

   Gerlos, ook ik geloof best, dat er wel eens iets gebeurt wat niet helemaal ok is.

   Maar ik kijk net naar het NOS journaal, de helft van Nederland staat vol met windmolens en nu gaat men nadenken, over het creëren van draagvlak voor het plaatsen van windmolens.

   Maar nu jouw punt, zet je grieven op papier, aangaande de wandelingen van de Nederlandse Gele Hesjes, en vraag DDS om een item hier aan te wijden.

   Ik ben zeker bereid, om het onder mijn Gele Hesjes wandelgroep te bespreken.

   1. marco1

    Heel simpel Hendrik-Jan , protesteer,zing en wandel er op los zoveel je wilt maar blijf van spullen van anderen af en blokeer geen wegen. Vooral dat blokeren is niet alleen heel erg onzinnig het treft ook mensen die het misschien met jullie eens zijn en niet Rutte. Het treft ook mensen die het maar onzinnig gedoe vinden maar jullie in de waarde laten verder maar jullie wekken met dat blokeren geen sympathie en werkt averechts voor het doel wat jullie willen bereiken.

  2. joker

   @ Gerlos.
   “Normaal” demonstreren heeft in dit land geen enkele zin.
   “den Haag” lacht daarom en zal er álles aan doen om demonstraties te doen stoppen, zoals nu in Emmen, middels politie-optreden, ze zijn zelfs in staat om het leger in te zetten tegen NEDERLANDERS, opdat het Haagse “gezag” de macht zal kunnen behouden.
   De “democratie” in NL is begraven, de dictatuur viert hoogtij, met ene Pinokkio aan het roer.
   Zij zullen álles “uit de kast” halen om de macht te behouden.

 5. Politiek Profeet

  De actie,s van de gele hesjes in Emmen,waarbij ook mensen uit de regio meeliepen zijn een voorbode voor wat gaat en moet komen….een revolte tegen de dieven en landverraders uit Den Haag.
  De gevestigde orde zal wankelen en uiteindelijk vallen onder het gewicht van de rechtvaardigen,de echte Nederlander.
  Nederlanders gaan weer voor hun eigen land,volk en cultuur,ongeacht de leugens van de msm en politiek/monarchie/groot-kapitaal en bankenwereld.
  Het is een kwestie van tijd voor heel Holland weer Nederlands lult!

  1. joker

   @ Politiek Profeet.
   Ben het met u eens, niet omdat ik denk dat deze Gele Hesjes NL zullen veranderen, maar ik zie het wel als een uiting van de grote ontevredenheid die in dit “rijke” landje heerst.
   Rijkdom die terecht is gekomen bij veel “foute” mensen, terwijl Jan met de Pet kan opdraaien voor het redden van de banken. Als “den Haag” niet in de gaten heeft wat zij inmiddels in dit landje hebben vernield, dan moet het maar op deze manier.
   Eigenlijk hoop ik toch in stilte dat de Gele Hesjes NL iets meer menselijk zullen/kunnen maken. Ik zal zeker niet schromen om me te hullen in een Geel Hesje omdat ik mij ook “genaaid” voel door de Haagse Dievenbende.

  2. Marija

   Was het maar waar.

 6. Tante Sidonia

  Hoe was het ook alweer met de duizenden Turken, met Turkse vlag, in Rotterdam?
  Weten we het nog?
  Er werd NIET tegen hen opgetreden!

  1. HendrikJan

   Wat denkt jij dan, van al die toeter Turken en Marokkanen als men een bruiloft viert.
   Inclusief de onveilige fratsen, die men dan op een snelweg toepast.

 7. HendrikJan

  Er is hier op deze site iemand die het over handen en voeten wassen heeft.

  Ik persoonlijk heb dit tijdens de wandeling van de Gele Hesjes nog niet meegemaakt.

  Kijk en verandewoordelijk zijn voor andere, is dan iedere automobilist verantwoordelijk, voor een ongeluk met dodelijke afloop veroorzaakt, door een andere automobilist.?

 8. Jantje

  Gele hesjes zijn de nieuwe Joden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.