Pfff! Ondanks beloftes Ollongren geen koopkrachtstijging voor 73% van de Nederlanders!

Kasja Ollongren te gast bij WNL. Bron: YouTube / WNL
Foto: Kasja Ollongren te gast bij WNL. Bron: YouTube / WNL

Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) heeft haar mond vol van koopkracht: ‘iedereen gaat erop vooruit’, zo stelde ze in een talkshow. En ook premier Rutte werkt mee aan dit verhaal. Maar is het wel zo? Nu schermen politici in de Tweede Kamer wel vaker met woorden en daarom laten we de bevolking eens aan het woord over de koopkracht. Maurice de Hond bevroeg zijn panel naar het onderwerp en wat bleek?

De opiniepeiling van de Hond suggereert dat de praatjes van Ollongren luchtfietserij zijn. Want ruim 73% van de ondervraagden van zijn peiling gaf aan geen koopkrachtstijging te zien in vergelijking met vorig jaar december! Of het nu kiezers van GroenLinks, SP of FvD zijn maakt helemaal niet zoveel uit. Ze zijn er niet op vooruitgegaan of rapporteren zelfs een lichte daling van de koopkracht. Tegelijkertijd houdt de regering van Mark Rutte stug vol dat het ‘economisch goed gaat’ en dat ‘Nederlanders moeten merken dat het beter gaat’.

Dat lukt dan niet zo goed. Blijkbaar merken de Nederlanders het niet en zien 3 op de 4 Nederlanders geen reële stijging van de koopkracht terug in de portemonnee. Dat is wat we noemen een divergentie! De realiteit van miljoenen Nederlanders wordt door het kabinet gewoon glashard ontkend. En in plaats van hun mening te herzien is het de verwachting dat Rutte en Ollongren gewoon doorgaan met het verspreiden van desinformatie: ‘u gaat erop vooruit!’

Ze zullen wel denken: ‘als we het vaak genoeg zeggen geloven ze ons wel’. Maar de cijfers liegen niet. Ze schetsen een onthutsend beeld. Behalve het uitblijven van een reële koopkrachtstijging maken Nederlanders zich ook nog eens zorgen over hun financiële toekomst. Logisch, daar zit natuurlijk een relatie tussen. De klimaatplannen van het kabinet zijn ongetwijfeld een aspect van die zorgen. Want miljarden euro’s moeten geïnvesteerd om tot CO2-reductie te komen. Geheel in lijn met de koopkrachtcijfers rapporteert 72% van de Nederlanders dat ze ‘zich zorgen maken om hun financiële toekomst’.

zorgen

Zo’n 72% van de Nederlanders maakt zich zorgen om de financiële toekomst. Bron: Maurice de Hond.

Hierboven zien we een onthutsend beeld dat het kabinet niet kan ontkennen. Zelfs CDA’ers maken zich een beetje zorgen. Maar het meest opvallend is wel dat er nauwelijks VVD’ers die zich zorgen maken om hun financiën. Wellicht dat ze net die dikke subsidie op elektrische auto’s hebben binnengesleept? Heel anders ziet het eruit voor mensen die SP of PVV stemmen. Logisch! Zij maken zich grote zorgen om hun financiële toekomst. En zij krijgen ook geen subsidie voor een tweedehands Opel Kadett. Wel betalen ze meer BTW-belasting op voedsel en de hoogste energiebelasting van Europa.

Het koopkrachtrapport van Nederlanders. Bron: Maurice de Hond.
Het koopkrachtrapport van Nederlanders. Bron: Maurice de Hond.

In de bovenstaande matrix zien we de cijfers. 73% van de Nederlanders gaat er dus niet in koopkracht op vooruit, maar blijft steken of verliest zelfs koopkracht! Uitzonderlijk is de stijging van koopkracht gerapporteerd door D66 kiezers. Maar behalve D66’ers en VVD’ers rapporteren maar weinig Nederlanders een stijging: slechts 16%! Het zet de woorden van het kabinet wel onder druk: ‘iedereen gaat erop vooruit’. Blijkbaar behoort 73% van de Nederlanders niet tot de groep ‘iedereen’. Hoort u wel bij de groep ‘iedereen’? We zijn benieuwd naar uw koopkrachtervaringen van 2019!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

83 reacties

 1.   

  Nogmaals Rutte is gewoon met iets anders bezig, dan met het fatsoendelijk besturen van Nederland.
  Hij verkoopt zoveel onzin (leugens) dat het zelfs de Hond opvalt.

  En deze Zweedse Ollongren, is de Princes van de Bilderbergclub.
  Let op haar, als D’66 verdwijnt zit zij zo bij de VVD.

  Stop deze chaos, RUTTUP en NEXIT.

  1.   

   @Hendrik-Jan:waar denk jij dat Rutte dan mee bezig is?

   1.   

    Met de EU, dus het vervolg van zijn eigen loopbaan.

    Hij heeft na 15 Maart 2017, ca 1,4 Miljoen kiezers bij het grof vuil gezet.
    En daarna, heeft hij het niet zo nauw genomen met de waarheid.
    Rutte 1 , 2 en nu 3 zijn het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

    1.   

     Hij heeft na 15 Maart 2017, ca 1,4 Miljoen kiezers bij het grof vuil gezet.
     .
     HendrikJan doet een Rutte.

    2.   

     @HJ: Juist! +1

    3.   

     @HJ
     +++++++++++

     Heerlijk in zo’n kort mogelijke bewoording de volledige waarheid

   2.   

    HendrikJan is met de gele hesjes aan het overleggen welk antwoord hij moet geven.
    Helaas hebben ze nu weekend.
    Misschien krijgt u volgende week antwoord.

    1.   

     Ik zag dat de Gele Hesjes in Hilversum boos waren over het feit dat de NOS weinig aandacht besteedt aan de levensgevaarlijke chemtrails.

     :)

     1.   

      Je wil niet zeggen dat er nog iemand in dat fabeltje geloofd. Zit Hendrikje nog de hele dag met een vergiet op zijn hoofd? Levend in de wanen van een Bilderberg complot… My god wat een naar leven heeft Hendrikje Jan…

  2.   

   @HJ: +1

 2.   

  Rechts maakt zich de minste financiële zorgen, links het meest.
  Rechts zegt niet het gevoel te hebben achteruitgegaan te zijn, links heel erg.
  Weten we gelijk waar we de hier aanwezige klagers moeten plaatsen.

  1.   

   Flikker toch een end op naar de golfbaan, kok. Met je links-rechts obsessies. Of mensen links of rechts zijn, maakt mij helemaal geen zak uit. Als ze maar eerlijk zijn. Kan ik van jou niet zeggen met je eindeloze gezuig, gedram en getrol.

   De mensen, links en rechts, zijn bedonderd door dit kabinet. Rutte, Buma, Ollongren, Segers allemaal hebben ze de kluit lopen te belazeren. Met die enge Asscher en Klaver erbij, is dit een heel vals clubje politici. Dus: stem nooit VVV, CDA, D’66, GroenLinks, PvdA en ChristenUnie. Nooit!

   1.   

    Gekko is weer eens op zijn linkse teentjes getrapt.
    Geeft niets.
    Als je eerlijk bent zal je eens toegeven dat je gewoon knetter links bent.
    Wel bedankt voor het stemadvies, ik zal het zeker niet opvolgen.

    1.   

     Stem jij maar lekker D66, dan zijn we gelukkig van je af als je 70 bent. Als je dat al haalt, denk dat je hart t al eerder begeeft.

   2.   

    “Flikker toch een end op naar de golfbaan, kok.”

    Dat doet hij niet want jij houdt hem in leven door je reacties. Als je dat soort negeert houdt het vanzelf op, dan reageren ze alleen nog op elkaar.

    1.   

     Allemaal luisteren naar Lugar.
     Anders kom je in zijn script.
     Maakt ook weer niets uit, Lugar reageert toch wel terug.
     Niemand mag reageren, alleen Lugar mag dat.

     1.   

      Lugar verheldert ondertussen uitstekend op welke wijze sommigen zich uit hun tent laten lokken en waarom dit daarna maar blijft doorgaan. Uiteraard staat het mensen vrij zich dit te laten gebeuren, zoals het anderen weer vrij staat er zo nu en dan een verduidelijkende opmerking over te maken in de blijde verwachting dat gedeelde kennis vermeerdert.

    2.   

     Quote: “Flikker toch een end op naar de golfbaan, kok.”
     .
     Goed plan.
     Eerst wat eten bij de Thai Maritaos Kitchen, dan een balletje slaan.
     Veel plezier vanmiddag.

     1.   

      M.a.w.: Eerst langs het Leger des Heils voor een gratis maaltijd en dan achter het hek naar een of andere wedstrijd kijken!

 3.   

  De overheid , regering ,politici en ook de lokale gemeenten zijn op uw geld uit . Denk niet dat je er ooit nog op vooruit gaat. Via alle mogelijke manieren kloppen ze het geld uit je zakken. Eerst op je salaris dan volgen alle secundaire belastingen van parkeergeld tot BTW , belasting op energie enz enz. Het is moderne slavernij wat hier in NL gebeurd!

  1.   

   “Als je te horen krijgt dat er een gezin van zes personen uit Syrië naast je komt te wonen, is dat toch even schrikken. Wat staat je te wachten? Wat voor mensen zijn het?

   Je krijgt verder ook geen enkele info van de woonstichting, gemeente of vluchtelingenwerk.

   Je gaat er vanuit dat het mensen zijn die gevlucht zijn voor de oorlog in Syrië, en gunt ze natuurlijk een menswaardig leven. Dus we vinden het prima dat deze mensen worden opgevangen in ons land, totdat ze weer terug kunnen keren naar Syrië als het daar weer veilig is.

   Omdat je verder van geen enkele instantie info krijgt, ga je zelf info verzamelen. Uiteindelijk kom je erachter dat dit gezin reeds al was opgevangen in Jordanië. Maar dit gezin van zes personen, werd direct uit Jordanië overgevlogen naar Nederland. En werd per luxe touringcar direct naar de eengezinswoning naast ons gebracht.

   (Per jaar worden er 750 vluchtelingen tijdens ‘selectiemissies’, direct overgevlogen en geplaatst in woningen in Nederland.)

   Van vrijwilligers, die het huis aan het inrichten waren vóór de komst van de ‘statushouders’, krijg je dan te horen, dat deze woning eigenlijk te duur was, maar dat andere woningen niet netjes genoeg waren voor deze ‘statushouders’.

   Je houdt er rekening mee dat deze mensen natuurlijk een tijdje nodig hebben om te acclimatiseren en zich aan te passen aan onze Nederlandse cultuur.

   Goed, de mensen zitten in de woning naast ons. Ze spreken geen woord Nederlands of Engels, dus communiceren is in het geheel niet mogelijk.

   Het is al heel snel duidelijk dat deze mensen een compleet andere levensstijl hebben. Ze liggen overdag gedeeltelijk op bed, en leven ’s nachts door tot ongeveer 04:00 uur. Ze houden ons ’s nachts wakker met het slaan met deuren, schreeuwen, tv die hard aanstaat etc. Na een waarschuwing gaat het een paar dagen goed, maar dan is er uiteindelijk toch weer een hoop kabaal midden in de nacht. Ook nemen ze het niet zo serieus met hygiëne en netheid rondom het huis.

   Ze zijn bezig met schilderen, maar hebben het voor elkaar gekregen dat er witte verf door onze schutting heen komt en op onze nieuwe terrastegels terecht komt waardoor we voor 700 euro schade hebben opgelopen. Is dom, maar kan gebeuren, ze doen het niet expres. Wij gaan er van uit dat ze daarvoor verzekerd zijn. Maar vluchtelingenwerk geeft aan dat ze nog niet verzekerd zijn omdat ze nog maar net in Nederland zijn. Bij Vluchtelingenwerk weten ze ook niet wat ze er nu mee aan moeten en de vrijwillige begeleider van geeft nu aan dat de statushouders dat dan maar van hun eigen leefgeld moeten betalen.

   Omdat de vader van het gezin aangaf dat hij het geld er niet voor had en omdat we het ook wel een beetje zielig vonden hebben we het voorval bij de rechtsbijstand van onze verzekering neergelegd. Ook omdat we geen enkele medewerking kregen van de gemeente, woonstichting, vluchtelingenwerk en COA, hebben we de rechtsbijstand ingeschakeld.

   Onze rechtsbijstand gaf aan dat wij absoluut een procedure zouden winnen, maar dat het een langdurig traject tegen COA zou worden. Onze verzekering bood ons een afkoopregeling aan voor de helft van het schadebedrag. Dit aanbod hebben we uiteindelijk maar aangenomen. Maar eigenlijk is dit geld gewoon afkomstig van de premie die wij al jaren betalen.

   Maar wat schetst onze verbazing: direct de week erna komen er diverse aanhangers met meubels bij hun aan. Er gaat een televisie naar binnen, die drie keer het formaat van onze televisie heeft. Boodschappen worden met een bestelbus aan huis gebracht.

   Ze zijn nu ruim vier maanden in Nederland, en hebben nu al een auto aangeschaft. Een luxe Peugeot stationwagen.

   Dat zet toch zeker kwaad bloed bij ons. Ze hebben het nu al beter voor elkaar dan menig Nederlander. Het is geen wonder dat mensen (Nederlanders) hierdoor compleet anders gaan denken over vluchtelingen. Wíj moeten er voor werken, en zíj hebben deze luxe zónder er voor te hoeven werken. Ze liggen overdag op bed, leven ’s nachts en zorgen voor geluidsoverlast ’s nachts. Ze houden ons ’s nachts wakker, terwijl wij er weer vroeg uit moeten om te werken. Ze passen zich nog steeds niet aan onze Nederlandse leefgewoonten aan ondanks alle waarschuwingen die ze intussen gekregen hebben van de woonstichting en vluchtelingenwerk. Peuken en afval wordt uit het raam gegooid, en ga zo maar door.

   Wij hebben deze ‘statushouders’ absoluut de kans gegeven om geaccepteerd te worden. Maar door hun arrogante houding en het niet willen aanpassen aan onze Nederlandse leefgewoonten zijn wij helemaal klaar met dit Syrische gezin.

   Tot op heden hebben we nog geen enkele medewerking gekregen van de gemeente, vluchtelingenwerk of woonstichting, dat resultaat heeft opgeleverd.

   Is zelf verhuizen de laatste optie? Wat nu?”

   Een bezorgde Nederlander.

   1.   

    Top, die liever in het buitenland woont/verblijft, ondertekend met: Een bezorgde Nederlander.
    Zo bont maakt zelfs Rutte het niet.

    1.   

     Een rare reactie van de Spaanse salmonella bacterie.

     1.   

      @Sonar: Geen enkele reactie op schandalige inhoud. Waarom zou jij je druk maken over die zuigtrol? Negeren!

     2.   

      Beloftes van D’66? Belofte van anti-democraat Ollongren? Nee hoor, die zijn helemaal niets waard! We zouden erop vooruit gaan, ja ja…

      #stemzeweg

     3.   

      Ik zie net dat het onderste stukje er niet bij staat namelijk de bronvermelding. Dit is een ingezonden brief. Ik heb dit toegestuurd gekregen van mijn zoon, die nog steeds in NL woont. Maar niet lang meer! Ik woon in Ierland, dus, de Trollen zijn hier echt en je mag ze afschieten als ze op je terrein komen. ;-)

     4.   

      @Top: ;)

    2.   

     Ach ja, Jabbaatje. Ik leef in luxe in een ander land. En jij mag van ongezien de ? Krijgen.

     1.   

      @Top: +1

   2.   

    Vreselijk en door wie worden ze vertroeteld, ja door de instanties die geld hebben gekregen van de regering, omdat ze geld hebben moet de pot goed leeg gemaakt worden anders wordt de pot niet automatisch gevuld, veel mensen leven hiervan niet alleen de vluchtelingen maar ook de helpers zelf , zonder dit vluchtelingenhulp zijn ze ook brodeloos ….. en wij kunnen in dit land als een slaafje werken, hard werken en net genoeg om ervan te eten en te leven en maar ieder jaar horen dat het beter wordt… ammehoela

    1.   

     @Joshie: Inderdaad, jij mag belasting betalen en Yasser haalt de nieuwe ‘Nederlanders’ binnen die vervolgens de rest van hun leven gratis geld krijgen via jouw en mijn belastinggeld.

     #stemzeweg

     1.   

      Dik, het is niet alleen Yasser, maar ook de Janwillems, de pietjes (naam Piet hoor je de laatste tijd ook steeds minder) en de Richardtjes, wat te denken aan de linkse rakkers, deze mensen zijn net als de Merkeltjes die grote beslissingen doen uit humane overwegingen maar niet zijzelf hebben er last van maar de burgers…. kijk nu in Ned zoveel vraag naar huizen, wel goed voor de werkgelegenheid maar we hebben een extra probleem met de extra CO2 uitstoot die de gewone burger weer op zijn conto krijgt, waarom plotseling zoveel huizen erbij. Ned is al jaren bezig met geboortebeperking maar tock….. rara, weet het antwoord wel maar zeg het niet, zo gaat onze regering ook te werk,

   3.   

    Ik geloof geen drol van je verhaal, er staat gewoon op de website van de overheid waar vluchtelingen recht op hebben en dat is geen auto of grote televisie. Dat is een kleine bijdrage in levenskosten en kringloop meubels.

    Beetje sneu dit. Dat de droeftoeters hier erin trappen zegt genoeg.

    1.   

     Hoofddoekje weer te strak? Ga je haar wassen viespeuk.

    2.   

     Bewijs het tegendeel dan! (En dat is in ieder geval niét jouw MENING!)

    3.   

     “Ik geloof geen drol van je verhaal”

     Klopt, want jij hebt immers ook totaal geen idee waar je het over hebt, de rest overigens wel..

 4.   

  Inderdaad, het zo vaak bunkerhard voorliegen dat je het zelf gaat geloven!

 5.   

  Het is gewoon beledigend voor het Nederlandse volk,Kasja Ollongren denkt blijkbaar dat 90% van de bevolking analfabeet en stupide is om dus zomaar allerlei onzin te spuien!
  Wat een groteske bewering alweer,iedereen in Den Haag heeft last van creutzfeldt jacob
  volgens mij.(uitgezonderd PVV en FvD uiteraard)
  Het jaarinkomen van politiek Den Haag gaat erop vooruit,ongetwijfeld!

 6.   

  Duidelijk dat VVD en D666 kiezers hun partijleiders napraten!

  Het is toch 100% duidelijk hoe iedereen er voor staat? Dat heeft deze regering toch doorgerekend voor iedere mogelijke situatie? Dat zou de Hond dus helemaal niet hoeven vragen want het zou al zo klaar als een klont moeten zijn!

  Weg met deze bedriegers!

  FVD en NEXIT!!!

  1.   

   @PMG: +1

 7.   

  Ze hebben dat toch maar goed geregeld VOOR ZICHZELF. De mensen met de hoogste inkomens gaan er het hardst op vooruit. En het klootjesvolk moet niet zo zeuren. Maar, o wacht, van het klootjesvolk moet je het juist hebben. Weet je wat, wij zeggen gewoon:na het zuur komt het zoet…

  1.   

   Ik ben gestopt met werken bevalt prima zou iedereen in Nederland moeten doen ,vertoef nu heerlijk in Portugal .Echt jong werken is voor de dommen.

  2.   

   @Heras: Weet dus wat je stemt op woensdag 20 maart 2019.

   #stemzeweg

 8.   

  Deze regering is de grootste verspreider van Nepnieuws en het ergste is dat zij denken dat de mensen zo dom zijn en hen geloven.

 9.   

  De peiling geeft niet aan of mensen feitelijk wel op geen koopkrachttoename genieten maar of ze dit zo ervaren. Een financiële gevoelstemperatuur dus.

  Aangezien in de mond van ons mopperende volk de klacht dat ‘alles duurder wordt’ in de mond ligt bestorven neem ik deze enquête dus met een flinke korrel zout.

 10.   

  Het verhaal van Top is zo herkenbaar. En ik denk dat verhuizen de enige optie is. Veranderen doet de situatie niet , het is buigen of barsten. Ook wij zijn verhuisd vanwege de herrie want uiteindelijk houdt niemand dit vol. Niet tot rust komen heeft een grote psychische impact dat stress veroorzaakt.

  1.   

   Vluchten kan niet meer, ‘k zou niet weten hoe
   Vluchten kan niet meer, ‘k zou niet weten waar naar toe
   Hoe ver moet je gaan
   De verre landen zijn oorlogslanden
   Veiligheidsraadvergaderingslanden, ontbladeringslanden, toeristenstranden
   Hoe ver moet je gaan
   Vluchten kan niet meer

  2.   

   @Heras: Het draagvlak zal dan ook stelselmatig afnemen. Sinds Rutte I (2010) zijn er meer dan 400.000 asielzoekers bijgekomen en die hebben allemaal een woning nodig. Dat gaat altijd ten koste van de autochtone Nederlander. Deze nieuwkomers hebben nog meer gratis dingen nodig zoals; eten, gezondheidszorg en juridische bijstand. Dit wordt allemaal betaald doordat de totale lasten, de afgelopen 8 jaar, met minimaal 5% zijn gestegen.

   Nu al betalen wij met z’n allen 40% aan totale lasten en dat loopt snel op nu is ontdekt dat je het klimaat als verdienmodel kunt lanceren. Zo betaal ik sinds 2017 maandelijks meer dan 45 euro per maand extra aan klimaat- en milieuheffingen, bovendien bestaat de energieprijs al voor 47% uit belastingen.

   Het einde is, ook mede dankzij D’66, nog lang niet in zicht! Weet dus wat je stemt op woensdag 20 maart 2019.

   #stemzeweg

 11.   

  Je zou het niet zeggen wanneer je ziet wat er bij de Media Markt de deur uitgaat. In Rotterdam als in Amsterdam. TV schermen, klein bioscoopformaat e.d. Volle terrassen met dit mooie weer!

  1.   

   Vanduinen

   En wat er NIET binnenkomt!

  2.   

   Welnee, dat zie je verkeerd.
   Bij mediamarkt zijn het alleen maar lege dozen die de deur uitgaan.
   Op de terrasjes zitten ze allemaal op water en brood.
   Nederland staat aan de rand van de afgrond.
   Wie kan Nederland nog redden?

   1.   

    :)

  3.   

   Je zin is nog niet af hoofdzakelijk buitenlanders die naar buiten lopen daar he .het lijkt zeeman wel .

 12.   

  Jonkvrouw Ollengren denkt nog steeds dat anderen geen verstand hebben.
  In de loop van honderden jaren heeft dit idee genesteld in haar genen,
  Eeuwenlange onderdrukking van Finse en Russiche slaven ( Links opletten: BLANKE!) hebben sporen bij haar nagelaten!
  Heb een foto van haar laten zien in Canada.; ze waren geschokt; wat moet ik met foto van een kamp-bewaarster was de vraag.

  1.   

   “Jonkvrouw Ollengren denkt nog steeds dat anderen geen verstand hebben”,soms heb ik die gedachtes ook.

   1.   

    Jonkvrouw Ollengren is deel van de aristocratie, die kijken sowieso op het plebs neer. Bovendien is zij een anti-democraat en dat is exact de reden waarom zij z.s.m. uit de Tweede Kamer moet verdwijnen!

 13.   

  Inderdaad alleen de rijken gaan erop vooruit en dat is presies wat rutte wil het klootjes volkm hoeft niet zo veel te verdienen maar de rijken moeten elkaar helpen dit is nog iets wat rutte geleerd heeft uit zijn geschiedenislessen wat hij nu uitvoerd, waneer wordt nederland eens wakker .

  1.   

   Voortaan geen pindakaas van Calve en jam van Hero maar het huismerk.

   1.   

    @Marco: Ik ken mensen die zichzelf ook geen huismerk kunnen veroorloven. Armoede heeft meestal geen stem, armoede hoor je meestal niet.

    1.   

     @Dik:voor die mensen zou er geld moeten zijn om ze te helpen. Iedereen heeft recht op een goede maaltijd ook zonder de voedselbank. En ik bedo el dan de mensen die niet door eigen toedoen in de armoede zitten.

    2.   

     Het huismerk rookworst van Lidl is uitstekend ! Hoef er geen merknaam bij te kopen…

 14.   

  Uit een peiling van Maurice zulke conclusies trekken is erg grappig.

  1.   

   Ik denk ook dat Maurice er naast zit, sterker nog, voor 87% van de Nederlanders is er geen koopkrachtstijging, integendeel zelfs..

  2.   

   Satty
   Het is heel makkelijk te berekenen . Kijk wat je er op vooruit bent gegaan trek daar de verhogingen van af hou je nog geld over dan ben je er op vooruit gegaan en anders achteruit . Pak je verzekeringen ,OZB, Boodschappen (door btw en misbruik) , brandstoffen (gaan elke 1-1 met de inflatie omhoog ) , Je gas en electra, waterschap , .Dan omdat de belasting lager is geworden dus ook minder hypotheek aftrek , Ik kreeg hier nog voor einde jaar een mail van energie leverancier dat er 20 euro pm bij kwam ivm overheids maatregel , Dan ruim 6 euro pm meer aan ozb (steeg 9.6%) . Reken daar de btw verhoging voor maand booschappen bij en de rest dan zit je al snel dat je er meer als 70 euro pm bij hebt moeten krijgen wil je er op vooruit gaan . En dan kan het nog goed zijn dat ik eea vergeet .

 15.   

  De schrijver van het artikel ziet blijkbaar heel duidelijk, dat 72% van de Nederlanders financiële zorgen verwacht. Ik probeer dat percentage uit de tabel af te leiden, maar kom steeds uit op 58% die financiële zorgen verwacht. Wat doe ik fout?

  1.   

   Idd 58% misschien gebruikt de schrijver de Klaver rekenmethode.

   1.   

    @Marco1
    Maar dat briljante rekenwerk van Klaver was in het holst van de nacht en andere even briljante rekenwonders, zoals Baudet, hadden het ook niet meteen door. Maar het blijft wel hilarisch.

    Het sommetje hierboven is door een jongeman, student, gemaakt en door DDS prominent gepresenteerd. Dat is nepnieuws en misleiding.
    De schrijver heeft waarschijnlijk de percentages voor kleine en geen zorgen opgeteld tot precies 72%.

    1.   

     Een rectificatie van dit nepnieuws kun je helaas vergeten.

     Het punt is gemaakt en de meeste reaguurders op DDS horen deze leugens liever dan de feiten.

     1.   

      Ik had al niet verwacht dat 58% zich financieel zorgen zou maken.En waar bestaan die zorgen dan uit , is dat dan zorgen dat de nieuwste samsung niet meer gekocht kan worden of dat je van armoe de huur/hypotheek niet meer gaat op kunnen brengen.

 16.   

  Het onbetrouwbare Zweedse leugenmutsje Ollongren bevestigd het nog eens nadrukkelijk “De leugen regeert!”.

 17.   

  Ze kunnen er niet mee wegkomen om het volk geen goed nieuws te beloven. Straks gaan we weer een dal in (die signalen lijken er duidelijk weer te zijn) en moet men weer jaren bezuinigen. Kortom, het moest en zou goed nieuws worden. Daarvoor moest men statistische bokkensprongen uithalen die de doorsnee Nederlander niet zal begrijpen. Een maakbare waarheid die eenvoudig onderuit getrokken wordt door feitelijke waarneming van de huishoudelijke portemonnees. Het is weer een nieuwe stap in het ondermijnen van vertrouwen van de kiezer.

 18.   

  Als je de laatste 10 jaar iets geleerd zou moeten hebben, is het wel het feit dat als politici iets onder de aandacht brengen het oppassen geblazen wordt.
  D66 = donorwetgeving
  GL = 70/+ zorg – euthanasie
  VVD = meer is altijd minder, behalve afbouw van ons te dure ambtenarenbestel.
  CDA = vlak voor de verkiezingen andere standpunten innemen.
  Ollongren = Republiek Amsterdam, die door de rest van Nederland betaald mag worden.
  Ollongren = Netto meer, alleen aan het eind van de rit veel minder.
  Rutte = Miljardenbijdrage voor EU baan van Rutte.

  Zo worden al jaren verneukt door de politiek en het wordt tijd dat zij nu aan de beurt zijn door ze de 1. kamer uit te stampen.

  STEM FVD / PVV, want daar kunnen we iets mee.

  1.   

   Ik denk eraan jouw (stem)advies te gaan volgen.

 19.   

  och hier 2x ruim modaal en beide als we alle verhogingen optellen er op achteruit gegaan . Maar dat had je kunnen weten want zolang Rutte en zn consorten aan de macht zijn wordt er goed rond gelogen . En dat terwijl een gemiddelde VMBO er al had kunnen uitrekenen dat de meerderheid er op achteruit ging . En nu maar hopen dat het niet al te hard nog gaat vriezen . Dan kan men nog met de cijfers goochelen en zeggen joh zie je toch geen achteruitgang voor vele . En ook hier vindt de media het niet echt belangrijk dit aan de burger te moeten melden . Wel toen 2 maanden geleden er gezegd werd 95% gaat er minstens 1,5% op vooruit .Toen kon je het overal lezen en op tv zien . En nu?

 20.   

  We moeten maar net als Kuzu en Ollongren ook onze heil gaan zoeken in de politiek elders en dan in zowel turkije als zweden daar de politiek in om een democratische Nederlandse belangenpartij of zoiets op te zetten en het daar voor het zeggen hebben en voor de burgers een hoop gaan verpesten. Hoe zouden zij dat daar vinden? Referendum afpakken en culturen tegen elkaar opzetten Denk? D66?

 21.   

  Met eindeloos schrijven hier zal er niets veranderen. Er zijn nog teveel jongeren onervaren in het leven staan en denken te begrijpen maar noem het stemkudde met name vanaf 18 jaar net uit het ei gekropen in de bloei van het leven niets van politiek snappen en dan mogen stemmen alsof ze naar de Voice of Holland kijken. Pappie en mammie betalen toch alles en ik woon nog thuis beleid. Daarom zou de Kiesdrempel omhoog moeten en alleen nog gelden vanaf 25 jaar en ouder. Daarvan wonen velen al op zichzelf en snappen pas ook de vicieuze cirkel van betalen en betalen. Dan weet je dat je echt op je portemonnee moet stemmen en niet op loze beloftes en dat politiek een spelletje is, nou ja dat is het eigenlijk ook wel een beetje.

 22.   

  Stem ze weg voordat u niet enkel wordt vervangen en uw normen en waarden met de voeten getreden maar uw portemonnee en spaartegoeden ook nog eens met de noorderzon zijn verdwenen.

 23.   

  Heerlijk toch… hebben we straks met elkaar niets meer te verliezen.
  Kunnen we de tweede fase in als maatschappij !
  Valt er niets meer te stelen van de bevolking, krijgt de roverheid steeds minder grip !
  Zal de autochtone bevolking emigreren naar andere landen…
  Blijven de sprinkhanen achter op hun leeg gevreten akkers…
  Wat een fantastiesch vooruitzicht !

  1.   

   In sommige stadswijken zien we een soortgelijke volksverhuizing vorm krijgen.

   1.   

    Kijk maar eens naar Malmö zweden…
    Aleen is ons landje te klein en zullen de meeste mensen het buiten de deur gaan zoeken….
    Nederlandse politici horen niet thuis in de tweede kamer maar in een cel !
    Wegens landverraad…

 24.   

  Koopkracht… Iedereen moet eens nalezen wat koopkracht betekent. Het betekent in elk geval niet het geld wat overblijft na aftrek van alle vaste lasten. Simpelweg is de koopkracht het geld wat je feitelijk krijgt op je bankrekening via je werkgever of uitkering of pensioen en dat vrij kan besteden. Hiernaar kijkend liegt het kabinet niet. Je hebt meer geld om boodschappen te doen, energie in de kopen etc…Dat het kabinet belastingen op energie en brandstof verhoogd is het meerdere geld via de achterdeur weer terug halen.

  1.   

   Het klimaat wordt misbruikt als alibi om geld binnen te harken om de omvolking te bekostigen….!

 25.   

  Had ook niets anders verwacht van mevrouw Ollongeren iemand die het referendum wegjat voor de neus van 17 miljoen inwoners.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!