Proest! GroenLinks wil ‘avondklok’ en discrimineert booteigenaren in Amsterdam

Onder leiding van de Amsterdamse fractie van GroenLinks heeft de Gemeente Amsterdam recentelijk haar nieuwe Vaarnota ingediend. En er gaat behoorlijk wat veranderen, zo wordt er gepleit voor een ‘avondklok’ voor de pleziervaart! Dit houdt in dat Amsterdammers en bezoekers, die in de avonduren van een zwoele zomeravond willen varen, dit niet meer mogen na 23.00 uur! Net zoals in de oorlog een avondklok. Lekker kinderachtig. 

Het idee is gebaseerd op een regen van klachten vanuit de Amsterdamse grachtengordel. Men zou daar ’s nachts last hebben van overlast. Maar of een verbod op pleziervaart in de avonduren gaat bijdragen aan het voorkomen van overlast is maar zeer de vraag. Ondertussen roeren ondernemers en andere liefhebbers van de pleziervaart zich en zijn een petitie gestart om het plan tegen te werken.

Volgens de initiatiefnemers is het verbod op varen in de late uurtjes en de beperking van maximaal 12 personen op één schip, een onrechtmatige inperking van het vrije verkeer van personen. En dat klopt natuurlijk, want schreeuwen over straat in een bolderkar mag natuurlijk nog wel. Overlast moet je aanpakken, maar een non-discriminatoire maatregel als deze scheert iedereen over één kam: de vaarmogelijkheden worden ingeperkt. De goeden lijden daarmee onder de kwaden.

Ondanks alle verwoede pogingen van GroenLinks is de non-discriminatoire maatregel alsnog discriminerend. Ja, niet op huidskleur, maar er wordt natuurlijk wel onderscheid gemaakt. Er geldt namelijk één uitzonderingspositie. De commerciële plezierjachten mogen wel varen! En hoeven ook niet te voldoen aan de eis van maximaal 12 personen per vaartuig. De commerciële pleziervaart is dus gewoon uitgesloten. Wel wat vreemd van de Groene yuppen van Klaver. Altijd klagen over ongelijke behandeling, maar dan vervolgens ongelijke behandeling inzetten als strijd tegen ‘overlast’.

De uitzonderingsregel maakt de woorden van de wethouder, dat hij zich wil inzetten voor ‘het behoud van diversiteit’, waardeloos. Mooie woorden, maar het slaat nergens op als je de maatregelen bekijkt. En dan hebben we het nog niet gehad over de achterliggende implicaties van de maatregel. Er zijn namelijk altijd wel redenen te bedenken waarom het varen op bootjes een slecht idee is, maar ook heel veel goede redenen waarom Amsterdammers in staat moeten zijn om met 14 personen om 23.30 uur door de grachten te dobberen.

Als er dan overlast is, dan moet men de overlastgevers aanpakken! Niets meer, niets minder. En niet álle booteigenaren, behalve de commerciële dan, over één kam scheren. En de mogelijkheden van handhaving zijn er natuurlijk in Amsterdam. Camera’s en andere vormen van digitale handhaving kunnen worden ingezet om overlastgevers gericht te bestraffen. Jammer dat GroenLinks met een ‘avondklok’ komt.

Het laat wel weer zien dat ze bij GroenLinks weinig creatief zijn in hun aanpak om overlast te voorkomen en ook nog eens groepen discrimineert op basis van economische kenmerken: commerciële bedrijven uitsluiten voor de regeling, maar anderen wél aanpakken!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. HendrikJan

  Voordat de Zomertijd ingaat dit jaar in Nederland.
  Zijn er steeds meer Nederlanders, die HendrikJan gelijk gaan geven.
  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Nederland wordt gegijzeld door de Groene Maffia.

  Bedankt Rutte.

 2. Ritter

  Off Topic

  Hoeveel aandacht hebben de media niet besteed aan allerlei complot verhalen over Trump en de Russen. Iedere roddel werd breed uitgemeten in de media met de bedoeling Trump zwart te maken.

  Gisteren heeft de zeer belangrijke Senaat commissie ( dus een commissie van Democraten en Republikeinen) na twee jaar uitgebreid onderzoek de conclusie getrokken dat er geen enkel bewijs is gevonden dat Trump en de Russen tijdens de verkiezingen hebben samengespannen.

  Uiteraard wist eigenlijk iedereen dit al. Maar het feit dat Trump de verkiezingen heeft gewonnen was voor veel media en Democraten moeilijk te slikken. En dus werden de Russen erbij gehaald om de winst van Trump te verklaren.

  Hoe jammer toch voor de media. Kennelijk daarom word er maar weinig aandacht besteed in de media aan de uitkomst van de commissie.
  ——–

  Commissie: geen samenzwering Trump en Rusland

  WASHINGTON – Een Amerikaanse senaatscommissie die al twee jaar onderzoek doet naar een eventuele samenzwering van Donald Trump en Rusland voor de verkiezingen van 2016, heeft vooralsnog geen enkel duidelijk bewijs opgeleverd.

  Bronnen uit zowel Republikeinse als Democratische hoek van de commissie hebben dit volgens NBC News gezegd. Het onderzoek is in de slotfase aanbeland.

 3. Benny

  Het grappige is dat veel van die bootjes eigenaren aan de gramsterdamse grachten, zelf groen links hebben gestemd….. Lol

 4. tomygun

  Trap dat 4de reich eruit the fucking NAZI

  1. Original NL

   @riennoppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
   14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
   Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
   Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

 5. Rien Noppen

  Een logische maatregel
  Iedereen snapt dat dronken studenten en andere feestvierders na 23.00 uur op hun bootjes in de grachten enorme overlast veroorzaken.

  1. fockingworst

   @riennoppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
   14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
   Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
   Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

   1. Original NL

    Worst…+1

   2. Dik

    @Worst: +1

  2. marco1

   Iedereen begrijpt dat als je in een hoofdstad gaat wonen je overlast van feestvierders kunt hebben.

 6. Gerlos

  Hendrik Jan geeft Rutte de schuld van de groene linkse kliek in Amsterdam. Kan ik niet volgen van deze man met een Rutte fobie.
  En door die groene linkse kliek gaat Mokum langzaam naar de klote.

 7. PMG

  Jaja, GoedLinks wordt minstens net zo fanatiek als D666 mensen, de nieuwe engerds aller tijden!

  Gebruik uw stem om dit een halt toe te roepen!

 8. Arie B

  Waarschijnlijk wordt er een karrenvracht aan handhavers bijbesteld, opgebracht door de werkende Amsterdammers. Het gaat goed in Amsterdam. De cruiseschepen varen al om, nu de andere bootjes aanpakken..

 9. Vrijedenkert

  Illegale krakers kunnen ongehinderd om de 8 weken een gratis pand kraken in vreystaat Amsterdam maar wil de Groene Khmer wel een avondklok invoeren voor de autochtone bevolking?

 10. Dik

  Groen en beperken, dat is geen verrassende combinatie.

 11. Pedrito

  Jan dat krijg je als je hartstochtelijk op de geiten-wollen-bakfietssokken van groen-(s)links stemt. Ze beloven je het blauw van de hemel en geven je het zwart van de nacht. In de jaren 30 en 40 had je ook politieke liefhebbers van zwart !

 12. DeBruijn

  Beetje onzinnig om zo te reageren, vraag maar aan mensen die langs het water wonen. Ik woon niet in Amsterdam, gelukkig maar, maar ook hier worden mensen gek van de boten die rustig tot 4 uur ‘s-nachts langsvaren met keiharde muziek.

  Alleen omdat dit idee uit de linkse hoek komt is het belachelijk. Luister eens naar de mensen die gek worden van de herrie heel de zomer lang door boten met keiharde muziek en bezopen lui die je uit je slaap houden.

 13. Van Havezaat

  Stuk voor stuk wordt ook door de Groenlinkse Nederlander de nederlandse economie afgebroken. In de trant van haar zusterpartij in Duitsland en elders.

  Deze Groenlinkse communisten handelen heel simpel en voorspelbaar.
  Wat de een heeft en de ander niet, spelen de Groenlinksen tegen elkaar uit.

  Groenlinks is de pest voor uw land. Ze willen Nederland en de rest van Europa in een communistische bolshevik bolwerk verbouwen.
  Nederland, let op uw zaak.
  Ze ontwrichten alles wanneer zij de gelegenheid krijgen.
  Salut.

  Rusland is niet de vijand.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.