Filmpje! Rutte verdedigt Jean-Claude Juncker: ‘Echt niets mis met de Europese Commisie!’

Mark Rutte was weer eens op de Amerikaanse televisie om wat vragen te beantwoorden over de staat van de Europese Unie. De interviewer ging er hard in en vroeg Rutte of de Europese Commissie onderhands niet hét grote probleem is geworden van de EU. Maar premier Rutte, diplomatiek als altijd, nam het snel op voor de uitvoeringsorganisatie van Jean-Claude Juncker: ‘Nee, er is echt niets mis met de Europese Commssie hoor’. Hoe ongeloofwaardig! 

Voor Amerikanen, die toch wel ongerust zijn vanwege de enorme chaos binnen de Europese Unie, zal het niet overtuigend zijn. Als je met het oog van een buitenstaander naar Europa kijkt dan zie je een disfunctioneel continent. Chaos. Een Unie die geen unie is en een toename in onvrede onder de bevolking. Denk aan de ‘Gele hesjes’ of het tekort aan de bescherming van de Europese buitengrenzen. Dat laatste voedde het populisme als geen ander.

In de Verenigde Staten kijken ze ernaar en schudden ze het hoofd. Net zoals de Europeanen in geheime afgunst richting Donald Trump het hoofd schudden. Dat Mark Rutte de Europese Commissie verdedigt grenst welhaast aan het verspreiden van waanbeelden. De Commissie loopt niet écht lekker. Schandaaltjes rondom EU-opperhoofd Juncker blijven zich opstapelen. terwijl beloften wel worden waargemaakt, maar pas jaren nadat er aanleiding was om die beloften te doen.

De Commissie is verdomde traag. Verder was de kliek van Juncker en Timmermans niet in staat bij te dragen aan een Unie waarin het Verenigd Koninkrijk zich nog wél welkom had gevoeld. En toen kreeg je de Brexit. De Europese Unie is blijkbaar zo’n groot succes faalproject dat het Verenigd Koninkrijk aanleiding vond om eruit te stappen. Maar met de Europese Commissie is écht niets mis hoor! Hoe ongeloofwaardig!

Ook de wijze waarop de kliek van Juncker omgaat met landen als Polen en Hongarije lijkt ondertussen meer op het ondermijnen van Europese samenwerking onder het mom van ‘het verdedigen van Europese waarden’ dan daadwerkelijk samenwerking te bevorderen. Als er dan mensenrechten worden geschonden in Catalonië, dan zwijgt de Commissie in alle Europese talen.

De faalcommissie van Juncker, die onder druk van een Franse lobby de pulsvisserij wil verbieden, maakt er een absoluut potje van. Maar ach, deren doet het Mark Rutte niet. Die zit nog in zijn roze eurofiele wolk. Net zoals zijn Franse collega Macron, die de zorgen en gerieven van de bevolking onvoldoende onderkent. De laatste heeft ondertussen ondervonden wat er kan gebeuren als je zo’n attitude te lang vasthoudt. De Franse president organiseert nu in alle ijl een ‘nationaal debat’ om zijn politieke carrière te redden.

Maar Rutte zien we met een grijns terug op CNBC. Logisch. Hij is de premier, en vertegenwoordiger van de grootste partij van Nederland. Niet alleen groot, maar invloedrijk met een enorm netwerk. Terwijl de interviewer zijn scepticisme tegenover de Commissie nauwelijks onder stoelen of banken steekt blijft Rutte grijnzen: ‘Nee er is echt niets mis met de Europese Commissie hoor!’ Zou hij het zelf geloven?

Natuurlijk worden er meer zaken besproken in het interview, maar het maar blijven verdedigen van de Europese Commissie is wel opmerkelijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. Satty

  Er is genoeg mis, met een natiestaat nog veel meer.

  1. Rien Noppen

   Het is bijna niet te geloven, Satty, maar er zijn hier onnozelen die een Nexit bepleiten.

   🙂

   1. Bart

    Ja mensen een heel stuk verstandiger dan betaalde EU trollen zoals jij.

    Ik snap jouw houding wel aangezien je baan ervan afhankelijk is.

    1. edoc431

     noppes zijn grondlijn zijn advies bureautje wil niet vlotten vandaar die 24/7 hier
     Alhoewel hij ook wel een mooi kinderwebsitetje heeft gevonden .die lulhannes heeft niet zo veel meer sinds zijn vrouw er met een grote neger vandoor is .
     Tja dat krijg je met zo’n infantiel leutertje hahahaha

   2. fockingworst

    @riennoppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
    14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
    Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
    Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

   3. Siemien

    Het is bijna niet te geloven, maar er zijn hier een stel anti-Nederlandse onnozelen die een Nexit ontraden..

    1. Dreverhaven

     Maar u begrijpt het allemaal veronderstel ik. Na Nexit gloort de toekomst. Het is geen kwestie van een abonnement opzeggen.

   4. Satty

    Yep, ik begrijp wel dat als je steeds de boot mist je op zoek gaat naar een slachtoffer.

    1. fockingworst

     @sattytrol wat een kansloos leven heb je toch..
     14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
     Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
     Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

   5. Top

    Aldus, sprak de glibber, die zelf weinig tot niets heeft bijgedragen aan de samenleving. Zit al jaren in het uitkeringscircuit en heeft een ieder, op dit forum, van zich vervreemd, door zijn pedante en vervelende wijze van reageren. Zit de laatste dagen van zijn leven geïsoleerd (wonend drie hoog achter) van de echte wereld. Een van huis uit, foute en antisemitisch stuk nageboorte, die ook niet schroomt, om het met onfrisse clubjes eens te zijn. Zijn familie heeft jaren geleden, de handdoek al gegooid, om zich nog enigzins om hem te bekommeren. Mijn laatste zin voor vandaag, zal dan ook zijn ‘’blablabla blaaskaak’’. En vooral tiktaktiktaktiktak

   6. markw

    Hier staan ze weer hoor. Vertel me wat is het alternatief? Een federale Europese Unie? Vertel me hoe gaat dat lukken als je ziet hoever Europese landen uit elkaar staan?

    Mensen in verschillende landen willen verschillende dingen, maar dat interesseert meneer noppen zich niet. Enige wat belangrijke op de wereld is wat zij willen..

    Democratie dit jullie ook niks meer, want ze hebben in landen als Hongarije en Italië gestemd en jij bent het er allemaal maar niet mee eens en het moet op jou manier..

    Zelfde als in Amerika er is geen geld voor een muur, maar wel een plan van onze vriendin Pelosi die ongeveer 91 triljoen in 10 jaar gaat kosten. Dat moet allemaal wel weer kunnen.

    En niemand in de MSM die daarom loopt te janken maar een muur van een paar miljard gaat te ver..

   7. ZiggyStardust

    Wat was er mis dan met de EEG? De EU is een grote logge dictatoriale onbestuurbare bureaucratische organisatie.

   8. NoDoubt

    Je pensioen gaat met 15% omlaag. Afrikanen hebben een creditcard van de EU gekregen dat via de UHNCR loopt zonder dat ze een BSN oid hebben. er komen nog 4 tot 7 miljoen mensen in NL die jij en ik mogen gaan onderhouden. Kosten voor NL 4000 miljard. Hoe blind moet je zijn dat je een 3e wereldland wordt. Jij mag werken en zij krijgen gratis gezondheidszorg woning en eten. Volgens mij besef je absoluut niet wat er gaande is.

    1. stellendam

     @NoDoubt. Als het bij 15% blijft? Het zal vele malen meer zijn dat kan zelfs een blinde zien.Wij moeten Zij die nooit iets voor ons hebben gedaan en ook nooit iets voor ons zullen doe alleen hun hand op houden blijven onderhouden.

   9. Adriaan

    @Noppen en dan te bedenken dat er op dit forum onnozelen zijn die hier om lachen.

  2. Bart

   Nee hoor er is met natie staten juist veel minder mis. Als je anders denkt dan ben je het slachtoffer van de grootschalige propaganda over de EU.

   1. Satty

    Met de natiestaat ben je zeer kwetsbaar voor multinationals. Ik vind dat Europa democratischer moet, met vrij onafhankelijk regionaal bestuur.

    Wie heil in een natiestaat ziet is geïndoctrineerd, het levert alleen uitbuiting en oorlog op.

    1. fockingworst

     @sattytrol wat een kansloos leven heb je toch..
     14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
     Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
     Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

    2. ZiggyStardust

     Zou een Afrikaanse unie dan een oplossing zijn voor Afrika misschien? Geen grenzen meer, 1 groot Afrika.

    3. van Urk

     Hoe ging dat uberhaupt vroeger..Kom op zeg. Zwitserland en Noorwegen bestaan nog steeds. En Nederland staat nog steeds in de top twintig van rijkste landen op de wereld. Gewoon wat meer investeren in ons zelf dan aan de buitenlanders die met onze belangen ervan door willen gaan.

  3. Vrijedenkert

   Dankzij deze natiestaten een succesvolle EEG en later de malafide EU, deze natiestaten zijn geen EU nodig voor hun bestaan als puntje bij paaltje komt…
   En deze natiestaten willen opheffen om een Federale EU van bovenaf zonder steun van het volk door te willen drukken zal de nagel aan de doodskist zijn van diezelfde EU!

   1. Satty

    Ik denk dat je niet begrijpt waarom mensen voor natiestaten zijn. Nu blijkt het weer uit het KLM verhaal. Nederland belasting paradijs voor Amerikaanse multinationals, verschrikkelijk voor Europees burgers. Natiestaten zijn een melkkoe voor de elite.

    Ik vind dat de eu een ingrijpende verandering nodig is en alleen tot doel heeft het huidige verdienmodel van de elite te slopen. De eu moet veel democratischer en zich gaan richten op de Chinese overname te stoppen. Regio’s moeten een grote mate van eigen bestuur krijgen.

    1. Top

     Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Dan zal ik het eens gaan hebben over de incestpoel, waar u uit gekropen bent. Uit een cultuur, waar genitale verminkingen ‘Bon-Ton’ zijn. Waar afvalligheid, met de dood, als beloning wordt gefaciliteerd en als dat even kan zo gruwelijk als mogelijk. Waar u als vrouw niets maar dan ook helemaal niets te melden heeft, vraag dat maar aan uw moeder. Waar zelfs mannelijke kinderen meer in de pap te brokkelen hebben dan een volwassen vrouw. Ik ben er van overtuigd, dat jij en je hele familie, nog nooit iets positiefs heeft bijgedragen aan onze NEDERLANDSE samenleving. Dus ik zou voorzichtig zijn, met wat u hier denkt neer te moeten plempen. Niknok!

    2. Vrijedenkert

     Zolang notoire drankorgels en Goldman-Sachs trekpoppen doodleuk en zonder enige democratische grondslag chef kunnen worden en zijn bij de EU-commissie en ECB en het beleid kunnen bepalen zal ik nooit geen vertrouwen hebben of krijgen in deze malafide EU
     Ik ben tegen een Europees leger.
     Ik ben tegen het heffen van Europese belastingen bij burgers.
     Ik ben tegen een Europees sociaal stelsel.
     Ik ben tegen een Europees pensioenstelsel.
     Ik ben tegen een Europees justitieel stelsel.

     Een Europese federatie mag er wat mij betreft nooit komen!
     Alleen een beperkt samenwerkingsverband tussen natiestaten zonder EU-parlement waarbij de natiestaten zelfs toestemming verlenen voor belangrijke beslissingen op enkele hoofdpunten b.v. economisch en financieel en bewaking buitengrenzen waarbij beperkte bewaking binnengrenzen mogelijk blijft is voor mij aanvaardbaar!

 2. Gekko

  De leugens stromen uit Rutte als water uit de kraan.

  Zijn geloofwaardigheid nadert het nulpunt.

 3. Rien Noppen

  “De faalcommissie van Juncker, die onder druk van een Franse lobby de pulsvisserij wil verbieden, maakt er een absoluut potje van.”

  Dit is gelul, de meerderheid van de lidstaten wenst dit.

  1. fockingworst

   @riennoppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
   14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
   Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
   Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

  2. Teunis Dokter

   Volgens Minister Carola Schouten is het een politiek ingegeven besluit, voornamelijk vanuit de Fransen. Ik heb haar dit zelf horen zeggen op het ChristenUnie partijcongres 😉

   1. Rien Noppen

    Uiteraard was het een politiek besluit, gedragen door een meerderheid van de lidstaten. De Commissie nam daar zelf geen bepalende rol in.

  3. Top

   Aldus, sprak de glibber, die zelf weinig tot niets heeft bijgedragen aan de samenleving. Zit al jaren in het uitkeringscircuit en heeft een ieder, op dit forum, van zich vervreemd, door zijn pedante en vervelende wijze van reageren. Zit de laatste dagen van zijn leven geïsoleerd (wonend drie hoog achter) van de echte wereld. Een van huis uit, foute en antisemitisch stuk nageboorte, die ook niet schroomt, om het met onfrisse clubjes eens te zijn. Zijn familie heeft jaren geleden, de handdoek al gegooid, om zich nog enigzins om hem te bekommeren. Mijn laatste zin voor vandaag, zal dan ook zijn ‘’blablabla blaaskaak’’. En vooral tiktaktiktaktiktak

  4. Meriadoc Brandebok

   Je vergeet dat de feiter er niet toe doen, hoewel het leeuwendeel artikel ook veel gelul is.

 4. Rien Noppen

  “Net zoals zijn Franse collega Macron, die de zorgen en gerieven van de bevolking onvoldoende onderkent.”

  🙂

  1. fockingworst

   @riennoppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
   14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
   Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
   Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

   1. Top

    Ik geef zo weinig mogelijk aandacht, aan die aarsmade. Hij stinkt al naar de aarde en is een gruwel om te zien. Ik schrijf meestal als repliek Blablabla Blaaskaak. En zelfs dat is te veel aandacht. deze antisemitische pedofiel, wordt hier gehandhaafd, maar verziekt een groot deel van een normale discussie en ik ben niet de enigste die dat vind.

    1. Rien Noppen

     vindt

    2. fockingworst

     @top u heeft gelijk.. Ik schijn alleen af en toe een lampje op hem zodat nieuwkomers zien dat het de huistrol is.
     Hem van repliek bedienen doe ik enkel af en toe in de 3e persoon

 5. Vrijedenkert

  Delirium tremens, verward, zwaar verslaafd, beneveld en bijna van podia pleuren o.a. tijdens Navo-bijeenkomst maar verder helemaal niks mis met EU-commissie of het opperhoofd van deze club!
  Kuch…

 6. HendrikJan

  Ik vertrouw ze geen van twee.

  Een leugenaar en een drank liefhebber.

  RUTTUP en NEXIT.

 7. Florissa

  Een zuipschuit aan het hoofd ,hoe kan iemand die continu aan de drank is leiding geven .
  Rutte is een slijmbal ,die hoopt op een mooi baantje in Brussel .

  1. joker

   @ Florissa.
   Een Zuipschuit kan inderdaad géén leiding geven, maar dát is en wás toch al duidelijk zichtbaar ?
   De “mens Rutte” komt voor mij op één van de laatste plaatsen; een notoire egoïst, leugenaar en bedrieger, die blijft blèren dat we een “rijk” landje zijn terwijl de idioot vergeet te melden dat er steeds meer Voedselbanken bij komen, dat er steeds meer gezinnen in grote armoede moeten leven. Voor mij is Rutte de verpersoonlijking van “het Kwaad”.
   Mede door zijn toedoen is NL verworden tot een armzalig gebiedje.

   1. Niet L niet R

    Perfect verwoord, geen speld tussen te krijgen!

 8. Tante Sidonia

  “Echt niets mis met de Europese Commisie!”
  Onvoorstelbaar!
  De mond vol over “democratie” wereldwijd.
  Niet EEN (1) is democratisch gekozen! Het is een DICTATORIAAL vriendjes politiek!
  Om een paar te noemen:
  Juncker: zuipschuit!
  Tusk: Poolse polka wodka-danser!
  Draghi: sjoemelde met Miljarden bij Goldman-Sachs bank!
  v Baalen: weet waar de kaviaar staat!
  Timmermans: volgevreten varken!
  Verhofstad: brallende belgische bierkenner!
  Sargentini: Groen-Linkse verdwaasde; “welkom gehele wereld!”
  Tang; afgevoerde PVDA’er.
  Kortom alle 751 (sic!!!) Euro-parlementaries zijn, ja……wat?
  In ieder geval zakkenvullers; ook de grootbek verdwaasde Groen-Linkse en PVDA ‘ers!

 9. Two Ravens Black Kettle

  Weet iemand waar ik Rutte kan bezoeken
  Hij zal -neem ik aan- toch in het gevang zitten voor het financieren van de Al-Nusra en Isis Doodseskaders ?
  Oh nee
  Voor Rutte geldt het motto van Animal Farm: ‘some animals are more equal than other’ en dus kan deze financier van terreur en teruggekeerde nazi’s gezellig borrelen met die EUUSR-zatlap.

 10. Niet L niet R

  Een eerste klas leugenaar die Rutte en baantjes jager, samen met de voorzitter van de EU die vaak niet op zijn benen kan blijven staan, en zeer irritant ieder een maar zoenen
  Op het toneel een blij spel echtpaar

 11. C.A.Barstow

  Natuurlijk, huichelaar Rutte zal dat drankorgel Juncker wel moeten verdedigen,
  anders kan hij fluiten naar de vet betaalde baan die op hem ligt te wachten, desnoods creëren zij een baan voor huichelaar, volks en landverrader Rutte.

 12. Equilibrium

  Hij klinkt alsof er een wijntje naar binnen is gegleden.
  De geloofwaardigheid van rutte is bij mij al jaren ver onder 0.

 13. Gerlos

  FAKE NIEUWS

 14. Ome Wim

  Die januskop weet van gekkigheid niet hoe hij zich in allerlei bochten moet wringen om in het gevlij te komen bij Juncker voor een baantje nu hij uitgekotst wordt door de kiezer, dat die man nog respect kan hebben voor zichzelf.

 15. Arie B

  Rutte is veel te bang dat hij die zoenen van Drunckel moet missen waarschijnlijk.

 16. joker

  “Geweldige” foto van deze twee parasieten !
  Jammer dat de foto niet in z’n geheel is afgedrukt dan hadden we tenminste kunnen constateren waar de beide “heren” hun handen hielden, want beide clowns staan wel te lachen maar dat is beslist niet om de toestand in de EU, die steeds moeilijker gaat worden. Nu hebben Frankrijk en NL weer bonje over AirFrance-KLM, eerder al over de pulsvisserij, Italië heeft ruzie met Frankrijk over wederzijdse begrotingen, Spanje heeft bonje met de rest van de EU inzake de “vluchtelingen” die aldaar worden opgenomen,
  Polen heeft trammelant met de EU betr. hun Hooggerechtshof, dat de Polen MOETEN inrichten zoals de EU dat wenst (hoezo “democratie”?).
  De EU staat op instorten, en dat is maar goed ook, want dat instituut heeft ons niet veel goeds gebracht : ja natuurlijk bracht de EU ons wél iets, n.l. Voedselbanken, straatarme gezinnen, onbetaalbare ziektekosten enz. enz.

  RUTTUP én NEXIT. (vrij naar (HendrikJan)

 17. joker

  Als dat zooitje gaat roepen : “Er is écht niks mis met de Europese Commissie”, weest dan alert : DAN IS ER Héél VEEL MIS !!!!!

  (als er n.l. écht niks mis zou zijn, hoeft de EU-“leiding” zulks niet te roepen, lijkt mij. Een volkomen onbetrouwbare bende, dat het EU-gedoe !)

  RUTTUP én NEXIT (vrij naar HendrikJan)

 18. joker

  “Rutte verdedigt Zuipschuit Juncker”;
  alsof je leest:
  “Don Quichot vecht tegen windmolens”!

 19. Niet L niet R

  Dat is toch geen nieuws!
  Rutte de gladjanus die van alles belooft heeft maar niets voor de gewone burger is nagekomen, is bezig met zijn nieuwe baan.
  Misselijk om te zien hoe hij de kussende voorzitter van de EU geholpen wordt door Rutte als die niet meer op zijn benen kan staan, daar zijn filmpjes genoeg van!

 20. Pescador

  als je aan een grote gekke homo vraagt of die andere gekke homo gek is , zal die zeggen dat het een lieve jongen is.
  de smerige leugenaar.

 21. Vliegenvanger

  Hahaha Rutte zou eens de waarheid zeggen, liegen bedriegen en bedonderen.

 22. Ome Wim

  Nog even door likken Rutte, het gaat je lukken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.