Trump gaat muur bouwen door ‘noodtoestand’ uit te roepen!

Donald Trump veroorzaakt steeds controverses op Twitter, maar ondertussen drukt hij zijn plannen wel gewoon door. Sean Spicer (bron: Wikimedia Commons).
Foto: Donald Trump veroorzaakt steeds controverses op Twitter, maar ondertussen drukt hij zijn plannen wel gewoon door. Sean Spicer (bron: Wikimedia Commons).

Amerikaanse president Donald Trump hakt knopen door! Met een nieuw wetsontwerp wil hij een nieuwe shutdown voorkomen en tegelijkertijd kondigt hij de noodtoestand af om de financiering voor de muur tussen Mexico en de Verenigde Staten voor elkaar te krijgen! Via NU.nl.

Het afkondigen van een noodtoestand is altijd al onderwerp van verhitte discussies geweest onder rechtsgeleerden. Het is namelijk een ondemocratische maatregel die heel de democratie in gevaar kan brengen.

De maatregel veronderstelt namelijk dat wanneer er zich een crisissituatie voordoet waardoor de normale gang van zaken te traag zou zijn voor een adequaat antwoord, de leider van een land de macht en de middelen moet krijgen om de crisis het hoofd te kunnen bieden. De oorsprong van de term ‘dictatuur’ is te herleiden naar de Romeinen die tijdens een crisis een man aanwezen om de boel op te lossen en hem daarvoor alle rechten gaven, op voorwaarde dat hij zijn functie naast zich neer zou leggen als de crisis was overwonnen.

Er is geen genie voor nodig om het gigantische probleem met deze maatregel te zien, want wanneer is iets een crisis? En wat als de leider z’n rechten niet opgeeft? Een vlotte blik in de geschiedenisboeken, bijvoorbeeld tijdens (en vooral ná) de Weimar Republiek, laat zien dat binnen de kortste keren alles als een ‘crisis’ kon worden beschouwd en men vooral snel beslissingen wilde nemen zonder te bekvechten met tegenstanders. De nazi’s runden de tent ook met de ene noodtoestand na de andere, die gewoon continu werden verlengd.

In Amerika is het dan ook eindelijk zo ver dat de politieke deadlock maakt dat Trump dit soort maatregelen uit z’n hoed tovert. Hierdoor staat de boel flink op scherp, want tegenstanders zullen dit al snel zien als bewijs dat Trump ondemocratisch of zelfs een dictator in wording is. Het is dan ook niet zozeer spannend omdat hij deze maatregel inzet, maar wat hij ná de bouw van die muur gaat doen. Draait hij de maatregel weer terug? Gaat hij dit vaker zo inzetten? Wat als de Democraten hem steeds intensiever willen dwarszitten, gebruikt hij deze maatregel straks ook tegen hen? En is het dan te verantwoorden of juist sterk overdreven? Dit kon wel eens heel spannend gaan worden de komende tijd!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

96 reacties

 1.   

  Prachtig, deze Trump doet wat zegt en zegt wat hij doet.
  Klip en klaar, roep Trump en komt klaar.
  Een kanjer die Trump.
  America first.

  1.   

   Trump doet het goed, als de democraatjes niet willen luisteren, dan maar voelen.

  2.   

   Hendrik, dit ben ik niet met je eens. Trump heeft verkondigd dat hij de muur zou bouwen en dat de Mexicanen die zouden gaan betalen. Die belofte is nog niet waargemaakt.

   1.   

    links of rechtsom wordt het ook door de Mexicanen betaald, immers het belastinggeld dat eerder aan illigale mexicanen werd besteed, wordt nu aan de muur besteed. Daarnaast heb je nog andere zaken en belastingen die geheven gaan worden, die door de mexicanen links of rechtsom worden betaald.

    1.   

     De heer Brandenburg probeert het allemaal een beetje recht te lullen.

     :)

    2.   

     Als ik je goed begrijp, betalen wij dus ook een stuk mee aan die muur via de extra heffingen op staal. Nu wordt het me ineens duidelijk.

     1.   

      Inderdaad, u heeft waarschijnlijk Mexicaanse voorouders.

 2.   

  De clown overspeelt zijn hand.

  1.   

   Speciaal onderzoeker en aanklager Robert Mueller heeft nog steeds niks gevonden, wist je dat al Noppen?

   Ha, ha, de druiven zijn zuur. Machteloos kijkt Noppen toe. Hij probeert te blaffen, maar de America First karavaan trekt gewoon verder.

   1.   

    Mueller heeft zijn rapport nog niet uitgebracht, Groeneveld. Ik begrijp dat je vurig hoopt dat er niets uitkomt. Ik acht die kans nihil.

    Bovendien, weet je hoeveel criminele vriendjes van Trump Mueller al achter de tralies, in de rechtbank dan tot een schuldigverklaring wist te brengen? Deze man ruimt de zwijnenstal van Maffiabaas Trump zorgvuldig en en gedegen leeg.

    Ik neem aan dat je daar ook schande van spreekt.

  2.   

   De clown bouwt een muur! de clown is hier de baas,of mensen dat leuk vinden of niet!

   1.   

    Deze Mijnheer Trump, stopt gewoon de financiele hulp, aan de Midden Amerikaanse landen.
    En Mexico en de rest gaat gewoon die muur betalen.

    Trump = America First.

    1.   

     Hear..hear…yoehoe

  3.   

   Leugenclown Rutte doet dat inderdaad.

   #stem ze weg, stem PVV / FvD

  4.   

   De clown heeft goed opgelet hoe de meester clown Obama zaken regelde en doet nu iets wat Obama maar liefst 12 keer heeft gedaan. Het lachwekkendste is dan ook de reactie van de Democraten, omdat hij het zelfde truukje toepast als de slechtste president in de geschiedenis van de VS Obama.

 3.   

  Trump doet wat ie beloofd heeft, in meer of mindere mate. Wat mij vooral opviel vandaag waren de reacties op het bericht op Joop punt nl over de vreugdevuren in Scheveningen, en daarna de reacties op het bericht over trump en de aangekondigde noodtoestand om de muur te kunnen bouwen. Trump en Krikke zijn beiden rechts=fout. Maar Trump wordt in de reacties bekritiseerd op het willen bouwen van de grensmuur omdat hij zijn land wil beschermen, en Krikke wordt bekritiseerd om het toegeven aan personen die het uit de hand lieten lopen en er werd gesuggereerd dat er maar een hek om Scheveningen neergezet moest worden. Die dubbele maat en hypocrisie op links, ik vind helemaal mooi.

  1.   

   Trump houdt zijn belofte niet maar is een stampvoetend kind. Mexico zou die muur betalen wat niet gebeurd.

   Waarom reageer je op joop niet op de onderwerpen daar? Ik ben daar nog geen ziggy tegengekomen. Zou veel leuker zijn koen en eerlijker.

   1.   

    Heel simpel Satya, op joop punt nl krijg je om de minst kritische reactie al een ban. En die heb ik dus ook. En ik ga mezelf niet in allerlei bochten wringen om onder een andere Nick te kunnen reageren. Het aantal reacties op joop op artikelen is dan ook beperkt in vergelijking met andere websites. De endlosung op joop is in volle gang!

    1.   

     Op joop zijn veel meer reageerders als hier, ook rechtse. Een ban op joop knap. Overigens is het daar gewoon vragen om de reden en je aan die uitleg houden genoeg om de ban op te heffen.

     1.   

      Weet ik niet. Heb alleen van anderen begrepen dat zij ook snel een ban hadden, voornamelijk vanwege kritiek. Boeit me verder niet, ik ga nergens om smeken. Op andere sites krijg je een ban voor een bepaalde tijd, op joop blijkbaar voor altijd. Als dat hun werkwijze is hoef ik daar niet meer te reageren hoor, dan lees ik af en toe wat, maar graag of niet. Ze halen het in reacties niet eens bij DDS, laat staan Geen Stijl. Wat een verbinding, not!

   2.   

    Ik reageerde daar overigens onder mijn volle eigen naam.

    1.   

     Ik ook. Mijn naam is satya. Als je ooit een negerin op die naam ziet reageren is de kans erg groot dat ik het ben.

  2.   

   Malle Ziggy begint over mevrouw Krikke. Misschien is het ook wel een goed idee als in dit verband hier een recept voor erwtensoep plaats:

   Breng in een soeppan het water met de erwten, karbonaden en het laurierblad aan de kook. Laat met de deksel op de pan 20 min. op laag vuur zachtjes koken.
   Schil ondertussen de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Was de preien en snijd in halve ringen. Snijd de selderij fijn.
   Neem de karbonaden uit de pan en snijd in kleine blokjes. Doe terug in de pan. Voeg de knolselderij, prei en ¾ van de selderij toe en roer door. Leg de rookworst in de soep en laat nog 20 min. zachtjes koken tot alle groenten gaar zijn. Roer regelmatig. Stamp de soep (niet de worst!) een paar keer door met de pureestamper.
   Haal de rookworst uit de pan, snijd in plakjes en roer deze door de soep. Garneer met de rest van de selderij.

   1.   

    Goed recept die sla ik op.

    1.   

     Ik heb de indruk dat jij denkt dat ik jou vanmorgen van racisme beschuldigde maar dat deed ik niet. Het was eigenlijk een bevestiging van wat jij schreef. Sorry als het verkeerd overkwam.

     1.   

      Ik ga ervanuit dat je het tegen mij hebt Satty. Nee ik heb niet het idee dat jij mij van racisme beschuldigde. Ik denk dat jij in grote lijnen wel weet hoe ik over bepaalde dingen denk.Racisme komt bij alle soort mensen voor en doen mensen het op een klein podium zoals bv hier op DDS dan is de mogelijke schade daarvan nog relatief klein. Word het echter door mensen uitgesproken op een groter podium dan kan het anderen aanzetten tot krijgen van dezelfde gedachtes en die dienen dat podium ontnomen te worden. Of dit nu een blanke of een donkere is haatzaaiers zijn personen die hun uitingen beter niet aan een groter publiek kenbaar moeten kunnen maken.

     2.   

      Gelukkig wij denken daar inderdaad hetzelfde over.

   2.   

    Karbonaden, series? Afgezien van de spelfout, ik zou vlees uit de nek gebruiken. Is veel malser. Ook ik was ook kok, maar geen Spaanse!

    1.   

     Haha, probeer ik die Rien op een spelfout te pakken, maak ik er zelf een. 1-1.

     1.   

      2 zelfs. 2-1 voor jou Rien.

     2.   

      Zolang je ‘m voert blijft hij leven.

 4.   

  Als Trump zegt er komt een muur,dan komt er een muur!

  1.   

   Trump zei ook dat Mexico voor de kosten gaat opdraaien. Niks belofte. Het is een walgelijke leugenaar en racistische despoot

   1.   

    @Eugenie en Meriadoc. Inderdaad is Trump niets meer dan een grote leugenaar.
    Wij hebben zijn hele kampanje voor de pres. verkiezing gevolgd; waarin hij ieder keer kondigde dat er een enorm hoge muur ” kust tot kust” zou komen, die totaal gefinanceerd door de regering van Mexico zou worden…En nu maanden later eist hij meer dan 5 miljoen dollars van de Amerikaanse regering om dit gigantische, super muur te bouwen. Dit onstabiele narcist heeft ook veroorzaakt dat behalve slechte relaties met Mexico, het nu ook niet zo best gaat met buurland Canada.
    Dictator Trump denkt dat hij altijd ZIJN zin moet en zal krijgen, niet alleen in Noord-Amerika, maar in de hele wereld.

  2.   

   Ja, ook als die nergens op slaat.

 5.   

  Trump is een dictator en heeft lak aan democratie. Zoveel is duidelijk

  1.   

   Neeeehhh, trump is geen dictator en dat weet jij best. Kijk liever naar de ondemocratische eu of macron die wapens inzet tegen eigen bevolking. Vergeet Catalonië niet.

   1.   

    Ik begrijp dat Ziggy Macron wel een dictator vindt?

    Warhoofd.

    1.   

     @riennoppentrol heeft zo’n obsessie voor Trump dat ie compleet blind is voor de realiteit.
     Dat maakt het een beetje aandoenlijk.
     De bouw van de muur is al ingezet onder Clinton en Bush Obama heeft hem verhoogt en verlengt en Trump maakt em af.
     De Volkskrant de kwaliteitskrant van onze @ernsttrol @riennoppentrol of welke identiteit je jezelf ook geeft uit 2016 staat er bol van lustige trol
     #pestdetrolweg

    2.   

     Probeer te begrijpen wat je kunt begrijpen Rien. Als je niet verder komt dan trollen, ook de minderen van geest horen er gewoon bij Rien. Wees niet bang, we zulken jou beschermen.

   2.   

    Dit is dictatoriaal gedrag. In een democratie volg je de weg van de volksvertegenwoordiging. Eugenie heeft gelijk en dat weet jij best maar jij bent blij omdat je zondebok de klos is. Amerika is een complete wanvertoning geworden, dat is begonnen onder Bush en heeft zich onder Obama uitgebreid, onder trump komt het tot een climax.

    1.   

     Dan had Nederland de Europese grondwet dus af moeten wijzen, vergeet het Oekraïne referendum niet, en de sleepwet. Europa is in de basis minder democratisch dan de EU. En dan laat ik de begrotingen van de lidstaten nog buiten beschouwing. Frankrijk komt overal mee weg, maar zet wel druk op andere lidstaten. Merkel besliste eenzijdig dat miljoenen mensen hier welkom zijn. De gevolgen zijn bekend. De Eu heeft kritiek op de regering van Hongarije, die doet waar de bevolking voor gestemd heeft. Macron laat met oorlogswapens, zelfs verboden wapens, zoals traangasgranaten met 25 gram TNT, zijn opstandige bevolking onder controle houden. In Catalonië wilde de bevolking meer zelfbeschikking, je hoort Brussel niet. Maar de brexit, oh joh, mobiliseer de Ieren , de Schotten,Wales en iedereen. In de VS is gekozen voor de regering Trump, en hun macht is middels de laatste verkiezingen ingeperkt. Wat is hier niet democratisch aan?

     1.   

      Op gewone stemmen heeft Trump verloren maar door het stelsel van kiesmannen is hij aan de macht gekomen. De noodtoestand afroepen om iets als deze muur is belachelijk gezien het feit dat het niet om een bedreigende situatie gaat. Het is zelfs zo dat het weglopen voor verantwoordelijkheid is, de geschiedenis van midden Amerika en de rol van Amerika daarin is over bekend.

      Ik ben het met de opmerkingen van jou over de eu in grote lijnen wel eens, de Hongaren zouden alleen geen subsidie meer moeten krijgen, gevolg van het ontlopen van de afspraken binnen eu. De sleepwet in Amerika is onder Trump, na alle Obama ellende verslechterd, hij wil zelfs netneutraliteit inperken.

 6.   

  Arjen van der Horst zet de feiten vandaag op een rij en toont aan dat die noodtoestand geen enkele grond heeft:

  “Maar de grondwet voorziet ook in uitzonderingen en de noodtoestand is er één van. Trump heeft zeer ruime bevoegdheden als het gaat om de noodtoestand. Het is een middel dat vaak is ingezet door opeenvolgende presidenten, maar dan wel bij acute en dwingende crises zoals bij natuurrampen, terreuraanslagen of oorlogen. Het geeft de president de mogelijkheid om snel in te kunnen grijpen zonder tussenkomst van het Congres. Het zou wél voor het eerst zijn dat de president de noodtoestand uitroept vanwege een bedachte crisis.
  Ik gebruik met nadruk het woord bedachte (al zullen de Trump-aanhangers daar uiteraard heel anders over denken). Volgens de president is de noodtoestand gerechtvaardigd, omdat er een crisis is aan de zuidgrens, die in zijn ogen onder de voet wordt gelopen door enorme aantallen migranten die het land overspoelen met gevaarlijke misdadigers en terroristen. De naakte cijfers vertellen echter een heel ander verhaal. De aantallen migranten die zonder geldige verblijfspapieren de grens oversteken, fluctueren natuurlijk van jaar tot jaar. Maar de lange-termijn trend is duidelijk: de aantallen die de afgelopen jaren bij de grens zijn opgepakt, zijn historisch laag. Bovendien blijkt uit verschillende onderzoeken dat illegale immigranten minder misdaden plegen dan inwoners met een geldige verblijfstatus.”

  1.   

   Check even het aantal keer dat een noodwet werd ingesteld, en welke overigens nog steeds van kracht zijn.
   Rien Noppen checkte het, en wat er toen gebeurde zal je verbazen.

 7.   

  Een ondemocratische maatregel. Volkomen belachelijk, het is te hopen dat er gauw weer wat verstand tussen de polariserende groepen opstaat. Het gejubel zal hier losbarsten en het zal aangeven hoe men over democratie denkt.

  1.   

   Ondemocratische maatregel? Ja. Maar die macht geeft de grondwet de president nu eenmaal.
   Hopen dat er verstand tussen polariserende groepen opstaat? Wie wil dat niet? Maar je hebt meer kans daarop in een natiestaat, iets waar jij niet achterstaat.
   Het gejubel zal hier losbarsten? Ik denk dat de meeste mensen heel erg gesteld zijn op democratie, en hoop dat dat ons ook verbind. Je kunt niet altijd jouw politieke voorkeur in de meerderheid hebben, het verschuift steeds naar aanleiding van resultaten. Het grootste gevaar wat er volgens mij is, zijn bepaalde religies en ideologieën.

   1.   

    Een natiestaat is juist gebaat bij polarisatie. Dat geeft een autoriteit legitimatie om aanwezig te zijn.

 8.   

  Off topic maar wel amusant:
  Bron teletekst:

  PVV wil via grondwet van Denk af

  PVV-leider Wilders vindt dat er geen
  plaats is voor de fractie van Denk in
  de Tweede Kamer,de gemeenteraden en de
  Provinciale Staten.Het is volgens hem
  voor iedereen duidelijk dat Denk vooral
  opkomt voor de Turkse belangen en het
  regime-Erdogan verdedigt.

  Om van Denk af te komen stelt Wilders
  een grondwetswijziging voor waardoor
  mensen met een dubbele nationaliteit
  hun stem- en kiesrecht verliezen.Het is
  een oud verkiezingspunt van de PVV.

  Wilders ageerde bij het aantreden van
  dit kabinet tegen het ministerschap van
  Kajsa Ollongren,die ook Zweedse is.Hij
  stond daarmee vrijwel alleen.

  1.   

   Spaanse kok:
   prima idee van wilders,ook al lukt het niet!
   Het gaat ook om de strekking.

  2.   

   Draai het eens om: heb ik als Nederlander met één paspoort en mogelijk wonende in Turkije OOK stemrecht? Dacht het niet, dussssss……..

 9.   

  Trump heeft beloofd de veiligheid aan de Zuidgrens te vergroten. En hij houd zich aan zijn verkiezingsbeloften.

  De Democraten en het Republikeins establishment ( alle twee om eigen redenen) weigeren de Zuidgrens te beveiligen.

  Nog niet lang geleden wilden ook de Democraten een grensmuur………….maar nu Trump President is willen ze ineens niet meer.

  De Border Patrol wil ook een grensmuur…………en dat zijn de kenners bij uitstek als het om de situatie bij de grens gaat.

  Dus zal Trump die muur bouwen om de bevolking van de VS tegen de massale illegale immigratie uit Midden-Amerika te beschermen.

 10.   

  Overigens heeft Obama ook ongeveer 10 keer de Nood Toestand uitgeroepen. Maar toen waren de media stil daarover omdat de grootste supporters in de media zaten/zitten.

 11.   

  De Berlijnse muur werkte toch ook goed. Die muur hadden zij nooit weg moeten halen. Een sterk Duitsland is een gevaar voor Europa . Trump laat zich vast niet in de luren leggen door dat mens Pelosi. Die muur komt er.

  1.   

   Fusilier denkt met weemoed terug aan de vluchtelingen welke bij die muur zijn doodgeschoten door collega’s van een fusilier.
   Iedereen zijn eigen idee van: De Berlijnse muur werkte toch ook goed

   1.   

    Spaans sympathieën voor het doodschieten van mensen bij muren steekt ook weer de kop op..

    1.   

     Siemien, de Oost-Duitsers schoten de Oost-Duitse burgers die naar West-Duitsland wilden vertrekken van hun sokken. Men had wachttorens geplaatst en wie gesnapt werd kon de kogel krijgen. Dat bedoelt Spaanse kok.

    2.   

     Inderdaad fusilier, een TE sterk Duitsland enz enz.

     Duitsers maken nooit geen grapjes.

     Duitsers kunnen niet tegen hun verlies.

     En maken altijd het winnende doelpunt.

  2.   

   Fusilier, je praat onzin en je weet het.

 12.   

  Het is al lang bekend dat democratie niet in alle gevallen even goed werkt. In geval de grenzen (die de democratie fysiek bewaken) onvoldoende goed zijn, dan moet er gehandeld worden. Het helpt dan niet, om er net als hier, maanden over te leuteren.
  De Afsluitdijk is hier ook niet gekomen omdat de vissers dit een goed idee vonden.

 13.   

  Door de noodtoestand uit te roepen zet Trump de gekozenen van het congres buiten spel.

  Deze gang van zaken is discutabel.

  1.   

   Door het afsluiten van regeerakkoorden worden de gekozenen van de tweede kamer buiten spel gezet.

   Deze gang van zaken is discutabel.

   1.   

    Wat is je alternatief?

    1.   

     Wat zou je denken van het volgen van de grondwet art. 67 lid 3.
     “Stemmen zonder last (d.w.z. zonder opdracht) betekent dat een volksvertegenwoordiger zich niet mag laten opdragen in een stemming een bepaald standpunt in te nemen. De vertegenwoordiger moet op basis van eigen inzicht en overtuiging een oordeel vellen.”
     Of past dit niet in uw democratisch gedachtegoed?

 14.   

  Spaanse kok . Van mij mag Duitsland weer verdeeld worden . Het resultaat van een sterk Duitsland heeft Europa al twee keer mee gemaakt.

  1.   

   Fusilier, een verdeeld Duitsland heeft haar economische macht op het wereldtoneel niet gestopt. West-Duitsland bleef een dominant industrieland. Vooral toen de Bondsrepubliek in de Europese samenwerking stapte nam haar Europese invloed toe.

   De tijd van het sterke Duitsland in de jaren ’40 is anders dan die van nu. De Duitsers verloren de Eerste Wereldoorlog, werden vernederd door het verdrag van de geallieerden, en liep zo achter Hitler aan om de fout van de oorlog te herhalen. Maar Merkels Duitsland is een schuldbewust, nederig Duitsland: hyperpolitiek-correct en eurofiel, dat zich heeft verzoent met Frankrijk.

   1.   

    En wederom gaat het fout met Europa dankzij de ‘wir schaffen das’ en de te grote invloed van Duitsland in de EU. Van mij mag Duitsland in vieren worden gedeeld.

    1.   

     Het machtige Frankrijk is eveneens begaan met het lot van vluchtelingen, Duke, dus dan moet dat lsnd er ook aan.

  2.   

   …En met merkel de krankzinnige de derde keer!!!

 15.   

  HELD!! Go Trump!!!!

 16.   

  Kijk dat is nou een echte president die voor zijn eigen land en volk opkomt!!!

 17.   

  Brandebok . Een nederig Duitsland bestaat niet , als in BEIEREN een oud strijder van de s.s ter aarde bijgezet word nu, treden de oud dienaars aan in hun NAZI kostuum.

  1.   

   En blikopener voelt zich er meer dan thuis.

  2.   

   Het nederige Duitsland zette de poorten op het hoogtepunt van de vluchtelingencrisis wagenwijd open.

  3.   

   Uniform

 18.   

  Als de muur éénmaal staat zal Amerika een van de veiligste landen ter wereld worden.
  Het aantal moorden, verkrachtingen en berovingen zullen drastisch afnemen en mensen kunnen weer met een gerust hart de deuren open laten als ze gaan slapen.

  Hadden wij maar zo’n politicus als Trump.

  1.   

   Quote : Hadden wij maar zo’n politicus als Trump.
   .
   Die hebben we dus:
   Ramen dicht, lichtje aan, deur op slot.

   1.   

    Wie dan?
    Ik kan zo 1 2 3 niemand bedenken die het zo succesvol is als Trump.

  2.   

   Ik heb er een slecht gevoel bij. In levende lijve erbij gestaan. Achtung 100 m Zonengrenze. En het prikkeldraad. Beieren/Tjecho Slowakije.

   1.   

    Ik begrijp je opmerking.

    Mensen die muren bouwen om medemensen uit te sluiten deugen niet.

  3.   

   Zou onze Korporaal ook wel zo’n muur om Nederland willen bouwen?

   1.   

    Ik niet maar ik ken iemand die een groot hek wel ziet zitten om onze grenzen te sluiten.
    Volgens mij heeft hij ook ongeveer 1.3 miljoen landgenoten die hem hierin volgen.

    Maar ja, hij is politiek gezien niet zo succesvol als Trump

    1.   

     Ik denk niet dat u Wilders bedoelt want het is niks voor u om met Wilders bezig te zijn of die ter sprake te brengen bij topics di e niets met Wilders te maken hebben.

    2.   

     Gelukkig maar, een muur om Nederland is een dwaas idee.

     1.   

      Idd

 19.   

  Hé weer een goede dag.
  Mooi weer en Trump doet gewoon wat hij belooft.
  Mijn oog viel op wat gesputter van Trolletjes op dit onderwerp.
  Ga het niet echt lezen natuurlijk, saai en zonde van mijn tijd.
  Maar ik zie de paniek wel steeds meer toenemen bij de linkse idioten.

  Trump heeft schijt aan jullie probleem gevalletjes, net zoals hij schijt heeft aan illegale immigranten, criminelen, gelukszoekers.
  Voor mij zou het nog veel extremer mogen maar het is een begin.
  Hij doet wat hij kan.

  Go Trump

  1.   

   “Voor mij zou het nog veel extremer mogen maar het is een begin.”

   Aan welke maatregelen denkt Veteraan?

  2.   

   Veteraan
   “Mooi weer en Trump doet gewoon wat hij belooft”

   Ja hij laat een muur bouwen en deze wordt door Mexico betaalt.
   Toch?

   Of bedoelde hij de muur betaald zichzelf misschien terug?

   Of komt het toch op koste van de Amerikaanse belasting betalers?

 20.   

  Noppen wat denk je van bescherming eigen burgers

  1.   

   Quote….Noppen wat denk je…….???
   Weet je dat nog steeds niet fusilier???
   Het gaat hier over Trump..en direkt is het op DDS een trollengala, welke u van versnaperingen voorziet!

 21.   

  Beste Wout, lees je columns met genoegen niet altijd mee eens maar dat is anders maar saai.
  Hoe je hier de impliciete vergelijking met Nazi´s maakt is wel bon ton in Nederland maar echt ?.

 22.   

  Trump heeft iets beloofd aan zen kiezers en gaat tot het gaatje om zen belofte na te komen ….dat siert een politicus alleen maar…..en een open deur daar zouden ze in denhaag nog wat van kunnen leren

 23.   

  Beste Wout,
  Had je Q gevolgd, dan had je maanden geleden al geweten dat er een noodtoestand zou komen en een paar weken geleden dat die op de 15e van February zou starten.

  Trump drained de Swamp…

  Verschoont de hele overheid van de Deep State members….

  Go Trump go…!!

 24.   

  Nee, Trump kan niet de noodtoestand oproepen, omdat er geen sprake van een
  noodtoestand is, zoals oorlog of extreem weer problemen. Hij moet 2/3 van stemmen van het Congres krijgen om zijn “definitie” van noodtoestand goed te keuren. En zonder steun van dit grote meerderheid kan hij niets doen. Als laatste moet hij ook de goedkeuring van de Senaat, en de hoge rechters krijgen. De democraten, die de meerderheid hebben, willen alleen 1 miljoen dollars geven voor het verstevigen van de huidige muur bij de grens vlakbij El Paso, Texas. Dit spel gaat al maanden door. Terwijl er steeds minder illegale migranten door de hevig grenscontrole komen.
  Alles wat Trump kan doen is alweer een shutdown forceren. Hij zit nu over de helft van zijn 4 jarig termijn als president. Misschien zal er nog een aantal lange shutdowns komen gedurende de komende maanden, terwijl de volgende verkiezingsdatum steeds naderbij komt.

 25.   

  De muur is nodig. De muur moet er komen. Klasse van Donald Trump dat hij zijn rug recht houdt en de goede zaak waar hij voor staat doorzet.

 26.   

  Trump hakt knopen door. Prima kerel. Overigens staan Rutte en consorten ook te trappelen om meer macht. Naar eigen zeggen om een no-deal Brexit het hoofd te bieden. Mijn wantrouwen tegen deze club is torenhoog. #stemzeweg.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!