wierdduk

Beelden! Wierd Duk pakt Leo Lucassen aan die Christchurch linkt aan Baudet/Wilders!

Geen categoriemrt 17 2019, 12:00
Terreuraanslagen vinden vrijwel dagelijks plaats met tientalen doden, maar slechts enkele daden worden daadwerkelijk gerapporteerd in de media. En als er wordt gerapporteerd dan wordt er vaak met vingertjes gewezen. Voor aanslagen zoals Parijs (2015) en in het Nieuw-Zeelandse Christchurch gold blijkbaar een andere dynamiek dan voor een aanslag op de Filipijnen of in Nigeria. Wierd Duk had er wel iets over te zeggen:
Volgens opiniemaker van de Telegraaf is er sprake van selectieve verontwaardiging in de media en hekelt hij opiniemakers die de aanslag in de schoenen schuiven van Baudet en Wilders. Duk vindt het 'opmerkelijk dat deze aanslag zoveel teweeg brengt' want 'tegelijkertijd vindt in het Midden-Oosten al jarenlang genocide plaats op minderheden' en 'daar hoor je niks over'.
Ook Tweede Kamerlid Kees van der Staaij (SGP) ziet het patroon. Zo vertelt hij over zijn ervaringen in een dorpje in Nigeria waar hem verteld werd hoe mensen in het dorp 'gewoon werden neergeknald' en vervolgens bij de begrafenis wederom een terreurdaad plaatsvond en 'mensen werden afgeknald'. Volgens Van der Staaij zijn dergelijke aanslagen 'internationaal niet interessant'.
Volgens de enige dame in de uitzending is ook de identiteitspolitiek een factor in de dynamiek.
Waarbij opiniemakers vooral reageren vanuit de belangen van hun eigen identiteit, zo zegt ze: 'wat je in de wereld ziet is dat politici en bewegingen gevangen zijn in identiteitspolitiek en dat er selectieve verontwaardiging volgt, daar moeten we van af en terug naar waarden.'
Een zeer scherpe en correcte analyse als je het mij vraagt!
Om te voorkomen dat de identiteitspolitiek verder ontaard zou het voorstel om terroristen als 'verward persoon' te omschrijven het overwegen waard zijn. Door daden van terreur niet langer te relateren aan de ideologie/religie ontneem je de daders de identiteit die de basis vormt voor het plegen van een aanslag. Hun daad wordt daarmee van historische betekenis ontdaan.
Dat terwijl je de identiteiten van anderen, die wellicht in hetzelfde spectrum zweven, zij het links of rechts, christen of moslim, maar niet gewelddadig of haatdragend zijn, beschermt! Zij worden dan niet in verband gebracht met de daden van enkele gekken.
In ieder geval is het in verband brengen van moordpartijen in Nieuw-Zeeland aan politici in Nederland te bizar voor woorden en jammer genoeg krijgen dergelijke opiniemakers wel alle ruimte.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten