Column Jan Roos: Links en rechts die elkaar terreuraanslag Nieuw-Zeeland verwijten, spelen dader precies in de kaart!

De gruwelijke aanslagen op moskeebezoekers in Nieuw-Zeeland zijn verschrikkelijk en misselijkmakend. Onschuldige mensen afgeslacht alsof het kippen in een slachterij betreft. De schutter, die zijn weerzinwekkende daden filmde, heeft zeker 49 doden op zijn geweten.

Was het een verwarde man? Een lone wolf, zoals zo vaak in de media gesproken wordt over daders van islamitische terreuraanslagen in het Westen? Wellicht, maar ook deze moorden zijn onderdeel van een groter geheel. Dus het wegschrijven aan een gekkie en weer doorgaan alsof er niets aan de hand is, is iets wat niet mag gebeuren.

Deze Australische Breton Tarrant handelde uit het motief om de wereld iets duidelijk te maken. Met allerlei verwijzingen naar veldslagen tussen moslims en christenen en een warrig manifest vol dreigementen aan hun adres, roept deze extreemrechtse terrorist moslims op om “onze landen” te verlaten. Hoe gestoord de daad ook is, het heeft een duidelijk politiek motief en moet dus uiterst serieus genomen worden. Zeker omdat hij hoopt hiermee een revolutie ingang te zetten en dat mensen zijn daad kopiëren.

Waar links in ons land de schuld van de aanslag in de schoenen probeert te schuiven van politici als Wilders en Baudet, zie je op social media extreemrechtse mensen die moeite hebben om hun “eigen schuld dikke bult” reflex in te slikken. Wat overigens precies dezelfde reactie is aan de andere kant van het spectrum, na een bloedige aanslag in Europa. In ons beschaafde Westen is er geen ruimte voor sektarisch geweld. Er bestaat geen ‘oog om oog’ wedloop of verborgen burgeroorlog. Terrorisme is op geen enkele wijze goed te praten. Een ieder die dat toch probeert is net zo’n barbaar als de barbaren die hij zegt te bestrijden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Veteraan

  Duidelijk een verwarde man.
  Of toch een strijder tegen onrecht, criminaliteit en islamitische overheersing ?
  De Jihad kan van 2 kanten komen en veel mensen op deze planeet zijn het zat na decennia tomeloos geweld naar alle ongelovigen onder het mom van een zeer gewelddadige godsdienst.

  1. Onzin456

   @Vet,
   Tsja ebba Akerman is wel gebruikt voor zijn motief. Dus je zou kunnen zeggen voor verdediging. Maar dan vraag ik me nogsteeds af. Zou hij echt racistisch zijn? Zou een “extreem rechtse” een aanslag plegen bij een chinese optocht enzo?
   Of is het dus eigenlijk alleen bij moslims en is er dus een fundamenteel probleem met die sekte?

  2. Korporaal Monty

   Veteraan
   “Of toch een strijder tegen onrecht, criminaliteit en islamitische overheersing”

   Ik zou het woord strijder niet gebruiken.
   Hier in Nederland hebben we ook een zelf uitgeroepen ‘strijder tegen de islam’ en die willen ze nu ook de schuld in de schoenen schuiven.

   Jou woorden helpen door helpen hem niet dit te ontkennen.

 2. Punt50

  De misdaad van die man heeft iets Breivik-achtigs.

  1. Original NL

   Ja natuurlijk .50 hij heeft immers dezelfde doelstelling.

 3. poldi

  Ik verwacht na deze weerzinwekkende daad eerder een wraakactie van moslim extremisten dan dat er aanslagen worden gepleegd op moskeeen.

  1. Hendrik_Groen

   Tuurlijk Poldi, moslim extremisten zijn nu eenmaal erger dan rechts extremisten.

 4. Korporaal Monty

  “zie je op social media dat extreemrechtse mensen moeite hebben om hun “eigen schuld dikke bult” reflex in te slikken.”

  Dat zijn sterke woorden.
  Maar extreem-rechtse?
  Hier heb ik de afgelopen uren ook verschillende woorden van die strekking gelezen ‘wie de bal kaatst……..’

  En deze mensen worden hier nu als extreem-rechtse weg gezet.
  Zij zien het als realiteit.

 5. NoDoubt

  Er zitten nog duizenden extremisten op Lesbos. En zij komen deze kant op. En u kunt u niet verschuilen achter Wir haben es nicht gewust.

 6. NoDoubt

  Wat zeggen diezelfde politici over de aanslagen op christenen – of zijn die al normaal geworden?:

  Twee weken geleden vermoordden radicale moslims 32 christenen in Nigeria en staken ze de kerk in brand. Kan iemand een reactie van Merkel, Chebli of een andere Duitse politicus over deze terreur tegen christenen vinden? Ach, die is er niet? Hoe kan dat nu

  1. Satty

   Ik durf het bijna niet te schrijven maar Jan roos heeft hier gelijk, er zijn mensen afgeslacht door een rechts extremist. Voor zoiets is geen excuus. Na Parijs heeft iedereen gesproken. Hier kunnen we het toch op z’n minst over eens zijn, dit was afschuwelijk.

   1. TD

    Satty:
    “rechts extremist” is niet synoniem aan “moordenaar”.
    Een moordenaar kan iedereen zijn en/of worden,gekken,psychoten,bipolaire stoornis lijders,normale mensen.

 7. DeBruijn

  Ik ga maar grappige kattenfilmpjes kijken op Youtube, heb wel genoeg ellende gehoord voor vandaag.

  Even mijn bloeddruk omlaag helpen.

  1. Satty

   Hahaha kattenfilmpjes. Ik vind baby filmpjes altijd schatting.

   1. DeBruijn

    @ Satty ik ben een kattenmens 🙂 als man kan ik niet naar babyfilmpjes kijken, dan krijg ik nog meer commentaar.

    1. Satty

     Hahaha. Ik zoek er niet zomaar iets achter, ik vind het altijd zo grappig die handjes in bordjes en dan door het haar. Dat soort dingen.

 8. Rud56

  @Veteraan,
  De jihad komt vooralsnog grotendeels van de islam. Omdat die wil overheersen en de andersdenkenden maar daar naar hebben te schikken!
  Daarom zijn er al decennia gruwelijke moordaanslagen en onderdrukking door moslimaanhangers, terwijl de rest van de wereld wegkijkt!

  Ja, de dader was wellicht verward, maar mogelijk ook een strijder die deugmaatschappij wakker wilde schudden. Een maatschappij die zichzelf ondergeschikt maakt, zichzelf verlochend ten koste van de dominante, intolerante, wrede achterbakse islamideologie.

 9. Rien Noppen

  Breton Tarrant blijkt in zijn manifest een islamofobe theorie aan te die hier ook vaak wordt verwoord: gesteund en geleid door de linkse politieke elite zou worden aangestuurd naar een ‘omvolking’ waarin de blanke bevolking planmatig wordt vervangen door moslims.

  Het is een merkwaardige en weinig logische complottheorie maar er zijn nogal wat reaguurders hier die daar ook heilig in geloven.

  Het is ook een gevaarlijke theorie omdat het geweld tegen moslims legitimeert, en dat is ook het argument van Breton Tarrant: de enige manier om deze ‘omvolking’ tegen te houden is geweld.

  1. Satty

   De om omvolking wordt aangestuurd door joden. Kevin Macdonald is in deze groepen een populaire schrijver. Ik heb me in de theorie verdiept. Zeer antisemitisch.

  2. DeBruijn

   @ Rien Noppen

   Dat is precies wat gebeurd in Pakistan met de Hindoestanen, boeddhisten en christenen.

   With regard to Pakistan specifically, Sarkar writes: “When Pakistan was created in 1947, Hindus constituted about 15 per cent of the population of West Pakistan (current Pakistan); by 1998 it is about 1.6 per cent – the population has declined by about 90 per cent in about 50 years. This decimation is the outcome of sustained legal and social discrimination ever since the creation of Pakistan.”

   En er woonden bijna 4 miljoen christenen, nu nog 1,2 miljoen.

   Alleen dit gebeurd door de moslim-meerderheid, zelfde in Syrië en Irak en vele andere landen. Daarom zien mensen zulke complottheorieën, omdat het overal gebeurd. Is het terecht? Geen idee, maar ik snap de angst. In Nederland moesten zelfs christenen, jezidi’s en homo-vluchtelingen vaak apart opgevangen worden omdat ze niet ze gepest en bedreigd werden in de AZC door moslims.

   Snap je nu waarom mensen bang worden?

 10. Rien Noppen

  Om te beseffen dat Breton Tarrant met zijn zieke ideeën ook in Nederland bepaald niet alleen staat is het goed even kennis te nemen van het meest trieste islamofobe blog van dit Land: Fen*xx.

 11. PMG

  Waarom lees ik niks over onthoofdingen????

 12. Robert75

  Vreemd om hem extreem rechts noemen terwijl deze massamoordenaar zelf aangeeft een eco-fascist te zijn en hij noemt communistisch China als de staat die zowel politiek als ook sociaal het dichtst bij zijn eigen normen en waarden komen.

  Q: Were/are you a fascist?

  Yes. For once, the person that will be called a fascist, is an actual fascist. I am sure the journalists will love that.

  I mostly agree with Sir Oswald Mosley’s views and consider myself an Eco-fascist by nature.

  The nation with the closest political and social values to my own is the People’s Republic of China.

  De media plakt het links of rechts labeltje en iedereen rent er achteraan. Maar als je jezelf een eco-fascist vind en je China fantastisch vind dan kan ik je ook niet echt rechts noemen vind. Want dat ben je niet.

 13. Henk Albarda

  Op dit interessante forum is met name 1 persoon die mij intrigeert. Dhr Noppen heeft vrijwel steeds een mening die ‘ietwat’ afwijkt van de breed gedragen consensus. Geeft mij de indruk strak bij groen links en d66 aan te sluiten dewelke meningen hij als enige juiste lijkt te zien. Dhr Noppen is niet geinteresseerd in historische feiten en geeft vrijwel nooit enige vorm van antwoord als er op dit forum islam kritische worden geuit en zijn commentaar wordt gevraagd. Misschien bang voor feitelijke waarheden? Ik ben islam kritisch geworden door eigen ervaringen. Door toevals treffers (uitnodiging koffie drinken bij buren van buren van buren) kon ik natellen dat ik in 9 van 10 gevallen discriminatie tegen mij, specifiek ‘blank onrein ingelovige hond’, door personen met islam ideologie was bedreigd. Ik ging overwegend alleen de stad in om vrienden daar te zien. Had dus nooit getuigen. Werd dus bij de politie weggelachen. Ik hoop dat Dhr Noppen mij bij een volgende reactie direct wil becommentarieren?

  1. Veteraan

   Dat is vragen om meer @Henk Alberda.
   Als je bij de politie wordt weggelachen zal je dit nog een keer meemaken met dit figuur.
   Ik heb ook wel eens nagedacht wat een links figuur [die duidelijk antisemitisch is in zijn uitlatingen] en de hele dag op dit soort sites reageert, moet bewegen.
   Blijkt dat het gewoon een Trol is die graag op wil vallen met spitsvondige opmerkingen en in principe TEGEN is. Is natuurlijk al ziek dat je dit nodig hebt om een goede dag te hebben, wat een hobby.
   Dus negeren is beter want dat vind hij niet zo prettig, dan heeft hij alleen nog de mogelijkheid om op zichzelf te reageren onder een andere nickname.
   Voor de rest vind ik zijn bijdragen gewoon niet boeiend genoeg en de naam boven een reactie doet mij al doorbladeren.
   Dus doe jezelf en anderen een lol en reageer niet op Trollen, er zijn genoeg mensen op deze site die je wel serieus zullen nemen.

 14. Heras

  Het is inderdaad heel opvallend dat de islamaanhangers nu direct schreeuwen en wijzen, terwijl kortgeleden een vrouw in pakistan met de dood werd bedreigd omdat ze mohammed in de koran zou hebben beledigd. Waar waren de linksaanhangers, waar was denk…alleen de christenwereld maakte dit openbaar. Daarom vind ik de reacties zo hypocriet. AANSLAGEN PLEGEN IS EEN WALGELIJKE ACTIE, VAN WELKE KANT OOK.

 15. Karel de Grote

  Die man heeft echt nog nooit van Wilders en Baudet gehoord maar ziet gewoon wat de Islam in de Christelijke westerse wereld aanricht

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.