Interview met zwarte conservatieve dame tijdens CPAC: ‘Afro-Amerikaanse conservatieven nemen hun plaats in op CPAC!’

Politiek is zo veel meer dan huidskleur!

Nadat we op dag 1 het energieniveau zagen stijgen tijdens het optreden van Diamond & Silk, kwam in de ochtend op dag 2 de rijzende Afro-Amerikaanse politieke superster Candace Owens aan bod. Candace Owens is dé postergirl van zwart conservatief Amerika. Een beweging die het vroeger moest doen met één persoon, J.C. Watts, een voormalig American Football speler die rond de eeuwwisseling 8 jaar lid was van het Huis Van Afgevaardigden, heeft nu een groeiend aantal high-profile conservatieven met verschillende etnische achtergronden.

Om deze veranderingen te duiden zat ik samen met Shekinah Hollingsworth, een jongedame van Afro-Amerikaans-Puerto Ricaanse origine, die geboren is in New York en op jonge leeftijd verhuisde naar Maryland. Ze groeide op in een gezin waarvan de ouders geen of weinig politieke interesse betoonde, maar wel Democratisch stemden. ‘Omdat de Republikeinen de partij zijn voor de rijken en de Democraten voor de armen.’ Shekinah werd echter tijdens haar tienerjaren gegrepen door het Amerikaans conservatisme. Ze werkte als stagiaire voor The Heritage Foundation en werkt nu voor de Black Conservative Federation. Een snelgroeiende organisatie die zich richt op de ontwikkeling van het conservatisme bij Afro-Amerikanen.

DN: Dag Shekinah, hoe staat het met conservatisme in de zwarte gemeenschap?
SH: Met de Black Conservative federation (BCF) proberen we Afro-Amerikanen, maar ook andere minderheden, warm te maken voor conservatieve politieke oplossingen. Als we kijken naar hoe Democraten en progressieven onze gemeenschappen gefaald hebben is dat hoog tijd.

DN: Hoe komt het dat de Democraten de partij zijn van de etnische minderheden?
SH: Ik denk dat de Democraten heel succesvol waren in de verspreiding van het idee dat etnische minderheden systematisch benadeeld zijn. En dat men op de Democraten moet vertrouwen voor het vervullen van basisnoden. De Democraten zijn heel succesvol geweest met de creatie van een slachtoffermentaliteit in plaats van hen het gereedschap aan te reiken om succesvol te worden. Via identity politics proberen de Democraten grip te krijgen op die minderheidsgroepen.

DN: Kan u zeggen dat conservatisme groeiende is in zwart-Amerika?
SH: Ik denk zeker dat het groeiende is. Het zit ook heel hard in de zwarte cultuur. Afro-Amerikanen zijn algemeen gezien veel religieuzer en traditioneler wanneer het aankomt op familiewaarden. We moeten ze er gewoon kennis mee laten maken dat het conservatieve waarden zijn en dat het geen slecht woord is. We moeten ideeën aanreiken en ervoor zorgen dat mensen verantwoordelijkheid voor zichzelf nemen. Ook wij jonge mensen met een kleurtje moeten die fakkel dragen. Elk jaar kom ik naar CPAC en zie ik enkel maar meer en meer mensen zoals ik. Zelf als de anderen meer en meer bezig zijn met identiteit en het haten van Trump, ondanks het feit dat Trump’s beleid werkt voor de mensen in die minderheidsgemeenschappen. Minderheden hebben vandaag laagterecords inzake werkloosheid, lonen gaan omhoog, dat is net uitstekend voor onze gemeenschap.

DN: Vindt u Donald Trump een goede president? Steunde u hem in 2016?
SH: Ja, ik vind hem een uitstekende president. Ik zat echter wel eerst in het kamp van Senator Ted Cruz, maar ik ben heel snel naar het kamp van Trump overgelopen. Dat had ook veel te maken met het feit dat toen Trump succes had hij heel slecht weerd behandeld door de partij, zeker door de NeverTrumpers. Hun reactie werkte dus omgekeerd. We kunnen Trump het conservatisme wel bijbrengen. Hij is geen Reagan-conservatief, maar een populist. Maar dat is geen probleem, want hij staat heel duidelijk aan onze kant als je naar zijn beleid kijkt. En dan bedoel ik zowel conservatieve kant als de kant van de minderheden. Belofte gemaakt, belofte gehouden, jobs komen terug, kijk naar de werkloosheid. Het gaat echt goed in het land. Het enige wat Links doet is het fabriceren van woede tegen de president. Ze kunnen er niet tegen dat deze outsider met conservatief beleid het goed doet. Het druist in tegen alles wat ze geloven.

DN: En hoe uit zich dat?
SH: Soms zelfs gewelddadig, kijk maar naar wat er op de universiteit van Berkeley gebeurd is, waar een conservatieve activist (Hayden Williams) gewoon in elkaar werd geslagen. Dat is gewoon gek gedrag. Dergelijke feiten worden niet vermeld. Kijk ook naar wat er gebeurd is met Jussie Smollett  (zwarte acteur die ensceneerde dat hij in elkaar werd geslagen door Trump-supporters), hate crimes bestaan echt, maar vooral conservatieven hebben er last van. Wij kunnen geen MAGA-pet in het openbaar dragen of een T-shirt dragen met onze steun voor de president. Democratisch Afgevaardigde Maxine Waters heeft zelf opgeroepen om Trump-supporters te omsingelen en aan te pakken. Wij zijn bezig met ideeën, dat kunnen we van de andere kant niet zeggen.

DN: Hebben de VS nog een probleem van racisme?
SH: Racisme is voor mij geen persoonlijk probleem. Blanke mensen hebben zich nooit racistisch gedragen tegen mij, ik kan helaas niet hetzelfde zeggen van mensen met mijn huidskleur. Ik denk dat rasrelaties beter zijn dan 60 jaar geleden. Jim Crow wetten bestaan nergens meer. Dus je moet zelf verantwoordelijkheid nemen, ik ben dan ook niet akkoord met de these van systemisch racisme. Er zijn zeker incidenten, maar de vraag is of je dat via wetten kan oplossen.

DN: Wat zijn de grootste uitdagingen voor de zwarte gemeenschap in de VS?
SH: We vechten veel onderling. Er zijn zwarte conservatieven die een alternatief willen bieden. Maar we worden snel weggezet als mensen die blanken blij willen maken, we worden uitgemaakt voor Uncle Tom, conservatisme is zogezegd een ideologie voor blanken. Terwijl Republikeinen de eerste zwarte Afgevaardigde hadden, Frederick Douglas. We hebben Links de mogelijkheid gegeven om onze geschiedenis te herschrijven en Republikein en conservatieven weg te zetten als slecht voor minderheden. Ook abolitionisten waren Republikeinen. We hebben onze geschiedenis laten kapen. We moeten volgens die mensen (progressieven, nvdr) elkaar zien als vijanden, dat is voor niks nodig. Het erge is dat veel van die verwijten komen van zwarte progressieven. Ik wil gewoon minder overheid en belastingen.

DN: Candace Owens, die ook op de conferentie sprak, is soms ook heel kritisch voor de zwarte gemeenschap. U sprak daarnet over familiewaarden, maar Owens vertelde dat 74% van de zwarte kinderen opgroeien in éénoudergezinnen, hoe verzoent u dat?
SH: Candace Owens is fantastisch en de punten waar ze over spreekt zijn heel belangrijk. Alleenstaande vrouwen zijn een zeer groot probleem in de zwarte gemeenschap. Maar ook hier ligt het probleem veelal bij de overheid, die een incentive creëerde om geen verantwoordelijkheid te nemen voor het gezin.  Kindergeld, waarvan er verschillende zeer verregaande wetten zijn, verder is soms ook een zeer uitgebreid sociaal vangnet voor alleenstaande vrouwen. Waarom moet ik dan nog een man hebben als het me geld kost? De overheid zorgt dus voor die afhankelijkheid en de Democraten maken het probleem enkel groter. Die mensen stemmen ook allemaal, dus stemmen ze voor die mensen.

DN: Slotvraag, voel je je welkom hier op CPAC en bij uitbreiding in de conservatieve beweging?
SH: Enorm, ik voel mij hier heel welkom, ik kom elk jaar. Het voelt als thuiskomen in een grote warme familie. Politiek is zoveel meer dan huidskleur. We kunnen daar toch niks aan veranderen.

DN: We kunnen enkel onze toekomst veranderen?
SH: Zo is het! En ik ben heel blij dat president Trump de conservatieve beweging verenigt.

DN: Bedankt voor dit fijne interview.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Original NL

  Quote……Afro-Amerikanen zijn algemeen gezien veel religieuzer en traditioneler wanneer het aankomt op familiewaarden….. .
  Idd..vrouwen bezwangeren en wegwezen!!

 2. TD

  “We kunnen Trump het conservatisme wel bijbrengen”
  Wel een behoorlijk arrogante uitspraak van Black Conservative federation (BCF),want Cadence Owens spreekt over “we “.
  Nee,die mensen mogen géén macht krijgen!

 3. Eugenie de la Fleur

  Ook in de jaren 30 had je joden die zich de kant van de vijand verkozen boven hun medemensen

  1. fockingworst

   @eugeniedelafleurtrol wat een kansloos leven heb je toch..
   14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
   Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
   Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

  2. ZiggyStardust

   Wat heeft kleur met religie te maken? Of politieke voorkeur, verwelkte bloem?

  3. Gewoonomdathetkan

   Eugenie de la pleur .
   Onbegrijpelijk dat jij op deze wereld bent gekomen.
   Jij hebt niks te zoeken op deze aardbol.
   Kwezel dat je bent.

  4. Gewoonomdathetkan

   Eugenie de l a pleur.
   Je bent een vies laf stukje stront.

  5. iduko

   De afro-amerikanen deden inderdaad iets dergelijks door vanaf de jaren 60 van de vorige eeuw op de Democratische Partij te gaan stemmen. Dit was de partij van de slavernij en en van hun knokploeg de KKK. Alle slavenhouders waren democraten. Geen enkele republikein had ooit een slaaf. Tot nu toe heeft niemand dit kunnen weerleggen. Lees het boek van Dinesh D’Souza “The Big Lie”. Zwarten gingen op de Democratische Partij stemmen vanwege de sociale zekerheid die door deze partij werd gepromoot, maar dit heeft hun volk en cultuur alleen maar naar de afgrond gebracht. Daarvoor ging het beter met hen. In alle grote Amerikaanse steden waar de democraten de meerderheid hebben, leven de zwarten in de ghetto’s van de binnensteden. Democraten geven niet om afro-amerikanen, alleen eens in de zoveel jaar doen ze alsof vanwege hun stem.

 4. Ritter

  Trump heeft meer voor de Afro Amerikaanse gemeenschap gedaan dan Obama.

  Onder Trump is de economische positie van Afro Amerikanen verbeterd; ook geld dat voor Latino’s.

  Ook overlegt Trump met zwarte leiders ; geeft extra geld voor onderwijs voor Afro Amerikanen ( je zal het maar weinig in de media lezen) en heeft een hervorming doorgevoerd in het gevangenis wezen waar vooral Afro Amerikanen van profiteren.
  —————–

  Hervorming gevangenisstelsel is winst voor Trump

  De Amerikaanse Senaat stemde gisteren in met een grote hervorming van het gevangenisstelsel. Een overwinning voor president Donald Trump, die voorstander is van de wet. De hoop is dat de wet ertoe leidt dat de enorme gevangenispopulatie slinkt en gevangenen beter worden voorbereid op terugkeer in de maatschappij.
  ———

  Kortom, Trump heeft meer gedaan voor de Afro Amerikaanse gemeenschap dan menig President voor hem.

  1. ZiggyStardust

   Het is precies zoals je het zegt.
   Op dit moment zijn de gevangenissen vooral gevuld met afro-Afrikanen, veelal voor lichte vergrijpen. Door een veroordeling heb je geen stemrecht meer in de VS, ook niet na vrijlating heb ik begrepen. Afro-Amerikanen zijn hierdoor uitgelsloten om de verkiezingen te kunnen beïnvloeden, terwijl ze een substantieel deel uitmaken van de bevolking. Ik hoop dat Trump hier een einde aan kan maken, zodat ze eindelijk als volwaardig worden gezien. Trump is al een eind op de goede weg. De werkloosheid onder de afro-Amerikaanse bevolking is nog nooit zo laag geweest sinds Trump. Dat Trump niet helemaal zuiver is, is geen groot geheim ( ik dek me vast in), maar hij komt iig zijn beloftes na. Hij is nog geen oorlog begonnen (unicum), helpt bij de verbroedering van Korea, en is bezig met een oplossing voor het Israël en het hamas-hezbollah verhaal.

 5. DeBruijn

  Er zijn veel conservatieve Afro-Amerikanen, alleen wil de media ons dat liever niet wijsmaken. Want de media, is grotendeels democraat, op enkele zenders na. Maar CNN, Washington Post, New York Time, The View – allemaal links.

  En die willen niet dat bekend wordt dat er dus donkere mensen bij de conservatieven gezien worden.

  Als aanraders van Afro-Amerikanen die tegen die oneerlijke verslaggeving in gaan zijn:

  https://www.youtube.com/watch?v=i8UqbASjQCo

  https://www.youtube.com/watch?v=8SNncbfDqpg&t=157s

  https://www.youtube.com/watch?v=C-glOzICl0I

  Echt even kijken mensen!

  Er zijn er meer, maar deze spreken mij erg aan.

 6. Vrijedenkert

  De Republikeinse Partij hebben de slavernij afgeschaft in de VS, de Democratische Partij werd gedomineerd door pro-slavernij-zuiderlingen…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.