Peilingen: door aankoop KLM-aandelen verliezen PVV en FVD een zetel aan VVD en CDA!

Geen categoriemrt 03 2019, 10:10
De aankoop van KLM-aandelen is goed gevallen bij de Nederlander. Het CDA en de VVD stijgen allebei een zetel, en kosten de PVV en FVD er allebei één. Al met al een kleine impact.
peilingen3maart
De VVD staat daarmee op 23, het CDA op 10 en de PVV en FVD beide op 17. Al met al staan VVD, CDA en D66 nog steeds op een verlies van 9 à 10 zetels per partij.
Air France - KLM en Schiphol
De peilingen van Maurice de Hond zijn ditmaal gericht op Air France - KLM. Opvallend is dat VVD'ers, CDA'ers en 50Plus'ers het meest positief zijn over de aankoop van KLM-aandelen. GroenLinks, PvdD en SP het minst.
VVD, FVD en PVV kiezers zijn het meest vóór verdere groei van Schiphol. Kiezers van GroenLinks en PvdD natuurlijk wederom het minst.
KLM
Marktwerking in de zorgInperking van de marktwerking in de zorg is bij alle partijen, behalve de VVD, een meerderheid vóór inperking met minder keuzevrijheid voor patiënten dan bij het huidige stelsel. Het minst aantal voorstanders zit bij GroenLinks, SP, PvdD en 50Plus.
marktw1
Opvallend is de grote hoeveelheid voorstanders bij de stelling over de terugkeer naar een verplicht ziekenfonds voor iedereen, tot een maximum inkomen. Vooral de PVV en 50Plus scoren hier gelijk of hoger dan linkse partijen. Zelfs onder de traditionele partijen en FVD ligt de score zo rond de 50 procent.
marktw2
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten