Provinciale PvdA-kandidaat wil ISIS-vrouwen, kinderen én mannen terughalen naar Nederland!

De Noord-Hollandse Nelleke Degenhart, die komende verkiezingen als lijstduwer van de PvdA Noord-Holland stemmen wil trekken, laat op Twitter weten dat Syriëgangers van de Islamistische Staat (IS) welkom zijn in Nederland! Azazel van den Berg merkte het op en publiceerde erover. Volgens Nelleke Degenhart is het van belang dat Nederland ‘haar staatsburgers in Nederland berecht’ en noemt zoiets ‘verantwoordelijkheid nemen’.

Juridisch gezien kan het allemaal kloppen. Maar daarmee gaat ze wel voorbij aan het feit dat de gemeenschappen in het Midden-Oosten nog een appeltje te schillen hebben met deze onfrisse lieden! Maar de spijtoptanten van het kalifaat zijn blijkbaar goed in het bewegen van de emoties. Het is eigenlijk naïviteit van de bovenste plank. Personen die hun loyaliteit aan IS hebben gezworen kun je nauwelijks nog Nederlands staatsburgers noemen.

Dat zijn ze juridisch gezien natuurlijk wel, maar hun loyaliteit lag overduidelijk niet in Nederland. En nu het kalifaat op instorten staat zitten er ineens staatsburgers vast in het Midden-Oosten. Goh, zouden ze daar zelf voor gekozen hebben? De kinderen natuurlijk niet. Die moeten dan maar naar huis aldus Degenhart want dat is ‘verantwoordelijkheid nemen’. In het geval van kinderen zou je er iets voor kunnen zeggen. Maar ook de volwassenen?

Daarmee gaat ze dus voorbij aan het feit dat de slachtoffers van IS graag recht willen spreken over de misdadigers ‘uit verre oorden’. Uit Nederland dus. En dat is ook de houding van het Nederlandse kabinet. Die willen het liefst dat IS-aanhangers in het Midden-Oosten worden berecht. Lieden als Degenhart begeven zich in de marge van de publieke opinie in Nederland en doen het debat geen goed.

Dat terwijl de veel Nederlanders waarschijnlijk de voorkeur hebben dat IS-strijders volgens dezelfde maatstaven worden veroordeeld als dat zij zelf mensen veroordeelden. Zelfs de mannen, die meestal aan de gewapende strijd deelnamen, kunnen op sympathie rekenen van Degenhart ‘want staatsburger’. Ondertussen is de strijd om het laatste IS-bolwerk hervat en verwachten Koerdische strijders het klusje snel geklaard te hebben.

Zodra het laatste bolwerk is veroverd wordt het tijd de schade te gaan opmaken. De schade lijkt  enorm en er werden onlangs massagraven ontdekt nabij Raqqa. Maar nee. Deze lieden verdienen blijkbaar geen straf van de gemeenschappen die zij terroriseerden. Nee. In plaats daarvan wil mevrouw Degenhart deze lieden naar Nederland halen voor een knuffelstraf. Want laten we wel zijn.

De straf die IS-strijders in het Midden-Oosten zullen krijgen zal flink forser zijn dan hier in Nederland. En dat heeft een reden.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Ries

  Een mens zonder emoties. Geen inlevingsvermogen. Een ontspoord deugmens.

  1. Sprookjesfiguur

   De zogenaamde ‘Gutmensch’. De IS idioten noem ik landverraders waar ik een oud gebruik voor zou willen invoeren.

   1. Top

    Dan denk ik aan een ‘woodchipper’ voetjes eerst.

 2. HendrikJan

  Het wordt steeds makkelijker om te kiezen.
  Stem je op een partij van de Rutte clan, dan blijven ze door liegen.
  Stem je GL dan stelen ze het geld uit zak, voor het klimaat.
  Stem je PvdA dan gaan de grenzen zelfs open, voor ISIS moordenaars.
  Stem gewoon op de PVV / FvD, dan kunnen die Nederland weer de goede kant opduwen.

  RUTTUP en NEXIT.

  1. Lugar

   +1

   #stemzeweg

   1. Peter Loosduinen

    Dat gaan we doen !!

    1. Peter Loosduinen

     Maar wel dood en in biologisch afbreekbare lijkzakken om het milieu niet te vervuilen.

    2. Peter Loosduinen

     Dat gaan we doen !!
     ISIS-vrouwen, kinderen én mannen terughalen naar Nederland………….
     mits in ingeslapen toestand, dus niet meer levend en bij bewustzijn.

  2. joker

   @ HendrikJan.
   Volkomen mee eens !
   Bij de PvdA denkt men waarschijnlijk: “Dat soort IS-terroristen behoort tot de dezelfde klasse als wij van de PvdA, dus gauw die moordenaars + aanhang naar NL halen ! Scheelt op den duur weer stemmen in óns voordeel.”
   Hoe ziek kun je zijn ?
   Trouwens : wie mag Degenhart dan wel zijn ? Een lijst-duwster begrijp ik, maar ik heb nog nooit van haar gehoord, vast geen zusje van Richard Leeuwenhart !!
   RUTTUP en NEXIT.

 3. Gekko

  Als je vroeger in een buitenlandse leger ging vechten, raakte je je Nederlanderschap kwijt. Bv. degenen die zich aansloten bij het vreemdelingenlegioen. Dat zouden ze ook moeten doen bij de IS-strijders.

  1. TD

   Legionairs krijgen wel de Franse pas!

   1. Sprookjesfiguur

    Dus alle IS strijders naar het vreemdelingenlegioen! Dit werkte wel met de ssers en nazies na 1945. Die hebben zich uiteindelijk doodgevochten. Goed idee!

    1. Sprookjesfiguur

     Verrek, de endlosung…

 4. Satty

  ‘De straf die IS-strijders in het Midden-Oosten zullen krijgen zal flink forser zijn dan hier in Nederland. En dat heeft een reden.’

  Dat zou je denken over dat berechten. Blijkt dat velen via corruptie toch op vrije voeten komen. Ik zie toch liever gereguleerd Europa binnenkomen als de misdadigers die ze zijn.

  Ik ben het helemaal met de strekking van je verhaal eens maar zit niet te wachten op dat tuig dat op een manier weer terug komt zonder dat er zicht op is. Ik heb veel liever dat ze daar berecht worden en mochten ze in Nederland terugkomen is de enige gepaste straf levenslang. Dit is een geval gevoel en verstand. De vrouwen vind ik net zo schuldig en verdienen dezelfde straf, zij maakten het mogelijk. De kinderen verdienen compassie.

  1. DeBruijn

   Het kalifaat had ook geen bestaansrecht, heb ik je ook nooit over gehoord. Terwijl je een heel land wilt opheffen wat door de voorloper van de VN is goed gekeurd.

   Vreemd.

  2. Siemien

   Ze moeten allemaal oprotten, helemaal niet naar Nederland, wat is dit toch voor zieke gedachte en het interesseert mij geen reet of ze daar hun straf niet krijgen zolang ze daar maar blijven, en ik weet uit vertrouwde bron dat zij hun straf evengoed wel krijgen..

   1. Sprookjesfiguur

    @ Siem

    Vertrouwde bron? Ben erg geïnteresseerd. Wat is dan de passende straf. Ik weet er wel een maar dat mag helaas niet in Nederigland.

    1. Siemien

     Wat “toevallig” dat je erg geïnteresseerd bent, als sprookjesfiguur zou je wel weten wat er bedoeld wordt…

  3. sjun

   Als zulke lieden terugkomen worden het cumulerende kostenposten. Geen werkgever zet ze aan het werk, geen buren onderhouden er betrekkingen mee. Ze hadde geen enkele solidariteit met Nederland toen ze vertrokken maar trachten nu wel de levenslange rekeningen voor kost, onderhoud, zorg en huisvesting bij de Nederlandse bevolking te droppen. Laat ze daar blijven in plaats van hier anderen nog zorg, huisvesting en budge te ontnemen terwijl zij zich op geen enkele wojze solidair met dit land en haar bewoners hebben betoond. Daarnaast staan er daar natuurlijk nog wat rekeningen open van de wandaden die zij er et hun aawezigheid en support faciliteerden, zo ze er zelf al niet aan deelnamen.

 5. BFG

  Toch spijtig voor haar dat dat een beslissing is van de landelijke politiek. Misschien moet ze eens gaan nadenken wat ze voor leuks kan bedenken voor de mensen van de provicie Noord Holland…………..

 6. Gerlos

  Ze leren het nooit in de linkse kerk, Hendrik Jan met je Rutte fobie tot vervelens toe zeg ik u dat Rutte zijn rit uitzit en NEXIT een droom voor u blijft want dat gaat ook niet gebeuren

  1. HendrikJan

   @Gerlos.
   Jou mening is er één, die van HendrikJan is er ook één.

   De mijne is:

   RUTTUP en NEXIT.

 7. Vrijedenkert

  Allemaal hetzelfde riedeltje!
  We gingen leuk met het hele gezinnetje op vakantie naar oorlogsgebied en plotseling sloten alle mannen zich aan bij een terroristische organisatie…
  Dankje de koekoek, allemaal weloverwogen vreemde krijgsdienst, terrorisme, oorlogsmisdaden, landverraad of/en het faciliteren van dit alles.
  Nederlands staatsburgerschap ontnemen paspoort intrekken en allemaal tot ongewenst vreemdeling verklaren tot in den eeuwigheid!

 8. Peter Loosduinen

  100 % mee eens !!

  PS Maar wel dood en in biologisch afbreekbare lijkzakken om het milieu niet te vervuilen.

 9. PMG

  Waar bemoeit dit mens zich mee, inmengen noemen we zoiets, heeft niks met prov. verkiezingen te maken, als ik de PvdA was zou ik haar eruit knikkeren, al was het maar om een voorbeeld te stellen.

  Ook de kinderen horen daar in het Midden Oosten, we vangen in NL ook niet de rest van de zielige kinderen ter wereld op, klinkt hard maar is een feit.

 10. Willem Bever

  Laten we het eens omdraaien; Gutmenschen die denken dat deze sujetten hulp nodig hebben ga daar maar heen…en als je denkt succesvol te zijn bel dan vooral niet

 11. NoDoubt

  Net als Duitsland het NLpaspoort intrekken. Als dat niet lukt en zij ze zo graag wil terughalen, neemt ze deze mensen maar zelf in huis. Ik hoop voor haar dat ze geen kinderen heeft want in Zweden is al meerdere keren aangetoond dat ze deze kinderen verkrachten of erger aandoen.

  1. Sprookjesfiguur

   Interessant dat je dit aanhaalt. De minister-president van dit land heeft geen kinderen. Alleen al dat feit zegt genoeg over de inbeelding van deze man. Pas als je kinderen hebt denk je toch anders over de maatschappij. En dan doel ik niet op de klimaathysterie. Sterker nog, deze man heeft niet eens een vriendinnetje. Persoonlijk ben ik van mening (en die gaan er hier heel wat rond) dat een persoon zonder relatie noch kinderen, nooit een fatsoenlijk vertegenwoordiger kan zijn van de bevolking. Het merendeel van de bevolking heeft ten minste een vriendin/ vrouw/ of man.. en ook een groot deel kinderen. Deze zakkenvuller is vooral heel erg met zichzelf bezig. Maar voor de bühne zeer betrokken. Een oer-charlatan.

   1. Rien Noppen

    Gelukkig hebben Wilders en Baudet wel kinderen, Sprookje, dus dat zit wel snor.

    🙂

   2. Niet L niet R

    Perfect verwoord, kan niet beter!!!

 12. Tante Sidonia

  Enfin,….
  Wie zit er bij Jinek?
  “De door god uitverkoren Yasser Klaver!!!!!!!!”
  05-03-2019 23.00 uur.

  1. Sprookjesfiguur

   @ Tante

   Jensen gezien? Wat je ook van hem vindt, ik vond het onderwerp klimaat geweldig!

 13. sjun

  Het maakt veel duidelijk dat de PvdA slechts zulke kandidaten weet te strikken. Het sociaaldemocratische tijdperk is voorbij en iedereen weet het.

  1. Rien Noppen

   Deze voorspelling hoor ik al 20 jaar, Sjun. Mogelijk ontging je de PvdA al weer gestaag groeit in de peilingen.
   Laten we hopen dat groei zodanig doorzet dat ze weer nodig zijn in een regering als de volgende economische crisis aanvangt.

 14. TD

  “Syriëgangers van de Islamistische Staat (IS) welkom in Nederland? ”
  Nelleke Degenhart moet de PVDA lijst duwen in Noord-Holland met deze uitspraak?
  Ik denk niet dat de achterban er ook zo over denkt,dit wordt géén lijstduwer!

 15. A3aan

  Misschien hebt u het wel eens op TV gezien, IODW, een botsautootjes programma genaamd Idioten Op De Weg. Is lachwekkend.

  Wist niet dat er ook al zo iets als IINP, Idioten In De Politiek is maar gelukkig is de pvda mevrouw nog maar kandidaat. Daar ga je toch niet op stemmen!

 16. iduko

  Zijn het nog Nederlanders? Sinds wanneer leidt de indiensttreding in vreemde krijgsdienst niet meer tot het verlies van je Nederlanderschap? In de vorige eeuw verloren Nederlanders ook hun paspoort toen ze tegen generaal Franco in Spanje gingen vechten en werden statenloos.
  Deze mensen staan heel vijandig tegen onze manier van leven, tegen de Westerse normen en waarden, tegen de rechtsstaat, tegen gelijke rechten van mannen en vrouwen en vonden het geen probleem homoseksuelen van gebouwen af te gooien en mannen van de Yezidi’s af te slachten en hun vrouwen en kinderen als (seks)slaaf te houden. Volgens getuigenissen van die vrouwen werden ze voor de lunch al 20 x verkracht. Hun leven onder IS moet een hel geweest zijn. Als dank voor hun diensten werden velen vlak voor de val van IS nog eens onthoofd.
  Mochten ze terugkomen met kinderen, dan ook onmiddellijk deze mensen permanent uit de ouderlijke macht zetten. Hoeveel bewijs wil je hebben, dat IS-strijders willens en wetens hun kinderen in gevaar hebben gebracht.

 17. nienke

  Heel de criminele bende naar Nederland. gratis huis, geld,en aaitje over de bol.
  Nederland. wordt een vergaarbak voor criminelen, het Nederlandse volk wordt ermee opgezadeld door dit soort gekken.

  1. HendrikJan

   @nienke.

   Inderdaad de actie gisteren in bv Den Haag heeft dit weer eens aangetoond.

   De Nederlandse overheid is niet op de hoogte, wie er in Nederland aanwezig is.
   En /of wat de plannen van deze personen zijn.

   RUTTUP en NEXIT.

 18. Veteraan

  Tja, Nelleke. PVDA hé
  Kop in het zand steken en juridisch afhandelen.
  Je weet dat ze dan geen 6 jaar zitten.
  Wat een afgrijselijk soort mensen zijn dit die terrorisme, massamoord, verkrachtingen, slavernij en nog veel meer faciliteren.
  Ga eens gauw een paar weken tussen die fijne jongens zitten.
  Je zou bestraft moeten worden voor je uitlatingen.

 19. Rosasolis

  Hopelijk zullen velen dit artikel lezen en reageren. Deze Isis mensen zijn levensgevaarlijk, en nooit te vertrouwen. Er zijn geen ex IS strijders en geen ex IS bruidjes. Er is geen reden om ze hier terug te halen. De kinderen zijn hersenspoeld
  en kunnen niet zomaar kunnen herstellen van wat zij hebben meegemaakt. Ze zullen nooit aan onze samenleving kunnen wennen.

 20. Niet L niet R

  Heb al eerder aangegeven, dat de linkse elite de Is strijders met aanhang terugkeren laten komen, leven weer van de Nederlandse ruif, als zovelen!
  Een oplossing al die mannen en vrouwen stil daar laten zitten, hebben vrijwilligheid voor gekozen, en veel ellende aldaar aangebracht, mensonterend zelfs.
  Wij moeten aldaar de mensen die hen gaan berechten volgens hun normen, met geld ondersteunen, en opgeven enkele voorwaarden hen terug halen naar Nederland!
  Triest voor die kinderen, maar wat denk je van die kinderen die door die strijders hun vader zijn kwijtgeraakt, vaak onmenselijk onthoofd, zijn wij dat alweer vergeten?

 21. Rud56

  Het is te hopen voor Nederland dat die PvdA met alle verkiezingen tot nul wordt gereduceerd! Mede dankzij die partij zitten er nu moslims in ons parlement, lui gelijk de nazi’s uit de vorige eeuw, die onze vrijheid én veiligheid om zeep zullen helpen zodra ze daar de kans voor krijgen. En dankzij zo’n PvdA-muts zou het grootste vuilnis uit het hele universum hierheen worden gehaald? Dacht van niet!

 22. rexm

  Zouden ze het niet doorhebben bij de pvda, dat er niet veel meer moet gebeuren voordat de pleuris uitbreekt.

 23. nienke

  Het Ned. volk wordt overgeleverd aan een stelletje barbaren die moorden hebben gepleegd hier terug mogen komen 2 weken hoogstens worden vastgehouden en daarna weer vrij mogen rond lopen.
  Wij kennen de Ned. rechters en advocaten, schuld is niet bewezen.
  Hij of zij is daar met GOEDE bedoelingen naar toe gegaan.

 24. Loes

  Ze hebben daar in dat land de gruwelheden begaan dus dan daar ook berechten en niet hier weer in een gouden bedje neer gelegd worden want die broedkooien gooien nog meer IS- jes op de weŕeld en wij maar betalen voor hun adder gebroed kinderen vd duivels en ze zitten straks bij onze kinderen in de klas en worden onze buren omg omg daar laten blijven en in de kampen gaskamers opzetten …probleem opgelost..scheelt een hoop geld voor ons belasting betalers

 25. Loes

  Bijgestaan is meegedaan dus…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.