Provinciale PvdA-kandidaat wil ISIS-vrouwen, kinderen én mannen terughalen naar Nederland!

Geen categoriemrt 05 2019, 21:00
De Noord-Hollandse Nelleke Degenhart, die komende verkiezingen als lijstduwer van de PvdA Noord-Holland stemmen wil trekken, laat op Twitter weten dat Syriëgangers van de Islamistische Staat (IS) welkom zijn in Nederland! Azazel van den Berg merkte het op en publiceerde erover. Volgens Nelleke Degenhart is het van belang dat Nederland 'haar staatsburgers in Nederland berecht' en noemt zoiets 'verantwoordelijkheid nemen'.
Juridisch gezien kan het allemaal kloppen. Maar daarmee gaat ze wel voorbij aan het feit dat de gemeenschappen in het Midden-Oosten nog een appeltje te schillen hebben met deze onfrisse lieden! Maar de spijtoptanten van het kalifaat zijn blijkbaar goed in het bewegen van de emoties. Het is eigenlijk naïviteit van de bovenste plank. Personen die hun loyaliteit aan IS hebben gezworen kun je nauwelijks nog Nederlands staatsburgers noemen.
Dat zijn ze juridisch gezien natuurlijk wel, maar hun loyaliteit lag overduidelijk niet in Nederland. En nu het kalifaat op instorten staat zitten er ineens staatsburgers vast in het Midden-Oosten. Goh, zouden ze daar zelf voor gekozen hebben? De kinderen natuurlijk niet. Die moeten dan maar naar huis aldus Degenhart want dat is 'verantwoordelijkheid nemen'. In het geval van kinderen zou je er iets voor kunnen zeggen. Maar ook de volwassenen?
https://twitter.com/writherazazel/status/1102945515648569344
Daarmee gaat ze dus voorbij aan het feit dat de slachtoffers van IS graag recht willen spreken over de misdadigers 'uit verre oorden'. Uit Nederland dus. En dat is ook de houding van het Nederlandse kabinet. Die willen het liefst dat IS-aanhangers in het Midden-Oosten worden berecht. Lieden als Degenhart begeven zich in de marge van de publieke opinie in Nederland en doen het debat geen goed.
Dat terwijl de veel Nederlanders waarschijnlijk de voorkeur hebben dat IS-strijders volgens dezelfde maatstaven worden veroordeeld als dat zij zelf mensen veroordeelden. Zelfs de mannen, die meestal aan de gewapende strijd deelnamen, kunnen op sympathie rekenen van Degenhart 'want staatsburger'. Ondertussen is de strijd om het laatste IS-bolwerk hervat en verwachten Koerdische strijders het klusje snel geklaard te hebben.
Zodra het laatste bolwerk is veroverd wordt het tijd de schade te gaan opmaken. De schade lijkt enorm en er werden onlangs massagraven ontdekt nabij Raqqa. Maar nee. Deze lieden verdienen blijkbaar geen straf van de gemeenschappen die zij terroriseerden. Nee. In plaats daarvan wil mevrouw Degenhart deze lieden naar Nederland halen voor een knuffelstraf. Want laten we wel zijn.
De straf die IS-strijders in het Midden-Oosten zullen krijgen zal flink forser zijn dan hier in Nederland. En dat heeft een reden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten