Filmpje! Dit zijn de sneue activisten die Paul Cliteur (FVD) de mond wilden snoeren!

Gisteren vond in Groningen de Nacht van de Filosofie plaats waar denkers van diverse stromingen met elkaar spraken. Je zou zeggen: niets aan de hand, iedereen is welkom, maar nee. Voorafgaand aan het evenement deed een docent moeilijk en riep hij de Rijksuniversiteit Groningen op om Paul Cliteur (FVD) de toegang te ontzeggen. De Groningse universiteit liet weten Cliteur te verwelkomen, maar de Leidse professor maakt zich zorgen om de intellectuele diversiteit in Groningen

De Groningse universiteit weigerde gelukkig om de onredelijke eisen van verschillende docenten te honoreren, maar toch voelden sommigen zich genoodzaakt om middels leuzen de FVD’er zwart te maken. Dat deden ze dan ook met spandoeken en kartonnen doosjes waarop teksten stonden zoals ‘Stop funding nazi’s!’ en ‘Cliteur? Nee hoor! Clitorises? Ja wel!’.

Waarom bij dergelijke protesten zulks bizar taalgebruik gebezigd wordt weten we niet, maar het is ongetwijfeld een reflectie van de geest van de demonstranten. De avond verliep verder rustig al werden wel voorzorgmaatregelen genomen. Zoals op de beelden te zien is voelden slechts enkelen zich geroepen tot het protest tegen Cliteur.

Prof. dr. Cliteur werd overigens streng beveiligd omdat de dreiging reëel was dat een mafklapper zich zou bezondigen aan zijn bloed. Maar gelukkig kwam het niet zo ver. Behalve de mini-demonstratie aan de voordeur van het Groninger Forum bleef het rustig.

Zelfs het Groningse blog Sikkom, vaker wel dan niet kritisch op Forum voor Democratie, was geschrokken over de hetze tegen Cliteur. Zo schreef Freek Niemeijer:

“En dat lieve mensen, is eng. Want oneens met Cliteur? Prima. Maar hem proberen de mond te snoeren? Pure censuur. Dat je controversieel bent, wil niet zeggen dat je een gevaar bent. Bovendien suggereert het dat de bezoekers van de Nacht manipuleerbare schapen zijn die je elke willekeurige kolder door de strot kunt duwen. Onzin. Ook het feit dat mensen van de vakgroep Filosofie hiermee komen is hypocriet.”

In de meeste gevallen verslaan de goede ideeën de slechte ideeën in een rechtstreeks debat. En om dit proces van het maatschappelijk debat te garanderen is het noodzakelijk om ook Paul Cliteur toegang te geven tot het debat.

Als de man onzinnige zaken verkondigt dan zijn er voldoende intellectuelen beschikbaar die hem kunnen corrigeren. Maar toegang tot het debat ontzeggen en met schunnig taalgebruik demonstreren is gewoon zielig. Sterker nog: het voedt de slachtofferrol van Cliteur en leidt de aandacht af van waar het om draait: diversiteit van ideeën en debat.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Brazil

  Wat een kutkop heeft die Paul Clitoris.

  1. Satty

   Wauw wat een sterk argument. Dit is een achterlijke reactie.

   1. marco1

    Dat is die hoge intelligentie van de linkse mens.

    1. Satty

     Zegt degene die geweld goedkeurt en bij een beetje nare reactie zichzelf niet meer onder controle heeft en over mensen de tanden uit de Bek slaan begint. Dat vind ik persoonlijk erger. Bij deze reactie gaat het mij erom dat juist Cliteur op inhoud moet worden bestreden omdat de niet al te snuggere Nederlander in zijn achterlijk gemaskeerd racisme en fascisme trapt.

     1. DeBruijn

      @ Satty

      Je klaagt dat je van allerlei vuiligheid over je heen krijgt om gelijk een groot deel van Nederland weer racist, fascist en achterlijk te noemen.

      Zucht

     2. Satty

      De Bruijn

      ‘Nederlander in zijn achterlijk gemaskeerd racisme en fascisme trapt’

      Ik zeg dat hij racist en fascist is. Ik zeg dat mensen erin trappen, ik denk dat ze het niet herkennen. Ik geloof dat veel fvd stemmers geen racist en fascist zijn, gewoon niet doorhebben dat het dat is. Bezorgde mensen die niet het hele plaatje zien. Er staat heel duidelijk het woord zijn als in Cliteur. Je hoeft je niet te verontschuldigen voor iets wat jij niet doet. Wel goed lezen aub. Ik zie heel veel nuance mijn beste. Af en toe ben ik ook gewoon gefrustreerd door het generaliseren. Mijn reacties zijn dan zwart wit maar in mijn hart ben ik zeer genuanceerd. Ik kijk ook breed zoals rond de VOC. Ik zal nooit iemand direct afwijzen om fvd maar proberen een gesprek aan te gaan. Wel heb ik emoties en soms krijgen die even de overhand. Ik heb een bipolaire stoornis wat geen excuus is maar wel mijn realiteit wat af en toe best zwaar is. Ik geloof heel sterk in naastenliefde, hoe stoffig het ook klinkt

     3. DeBruijn

      @ Satty

      Ik snap je frustraties, maar steeds lezen dat iemand fascist is, dat is ook niet echt leuk. Ik loop niet achter hen aan, maar ik zie niet dat het fascisten zijn. En ik neem echt niet zomaar aan van iemand.

      Het was geen excuses, maar zoals zij bv in het Engels zeggen ‘I am sorry to hear people call you names’, zo was het bedoeld. Dus het spijt me wel in de zin van dat ik het jammer vind.

     4. ZiggyStardust

      Satty, hou toch een keer op joh, droeftoeter. Je zet continu Baudet weg als fascist en racist, zonder enig argument tot nog toe, en forum stemmers doe je af als dom. De gene die nooit inhoudelijk reageerd op vragen ben jij. En daarna loop je weer de onschuld te spelen.
      Ik doe het nu toch, maar jij bent het absoluut niet waard om op gereageerd te worden. Ga je schamen!

   2. Brazil

    Ik pas me alleen aan wat op DDS gebruikelijk is.

    1. marco1

     Ik lees het hier al een tijdje en dan past u zich mijnsinziens enkel aan een gedeelte aan. U zou bv ook het verschil kunnen maken door niet mee te gaan in grof taal gebruik of domme uitspraken. Maar dat is slechts een optie. Uw keuze natuurlijk ik zelf zie de humor wel vaak in van de wat meer ordinaire reactie maar dat is een kwestie van smaak.

    2. Veteraan

     Hé loser @ Brazil.
     Nog niet van die trap gevallen ?
     Als ik kan helpen moet je het zeggen hoor, toetsenbord held.

     1. Satty

      Alleen over dood. Je bent niet goed. Jij hoort niet vrij rond te lopen.

    3. Satty

     Daar heb je gelijk in. Die toetssteen heeft geschreven over me heen te willen kotsen. Ik ben al vieze kut neger genoemd terwijl ik negerin ben. Iemand wou me een beton paal in mn kut rammen.

     Sorry het ging me eigenlijk niet om jou. Er zijn hier heel wat ergere bezig. Mensen die geweldpleging goedkeuren enz.

     Excuus je lijkt me niet een verkeerd mens. Ik vind die Cliteur ook niets maar juist bij dit soort onderwerpen gaat het om het debat inhoudelijk. Sorry

     1. DeBruijn

      @ Satty

      Sorry dat je zoveel vuiligheid over je heen krijgt.

   3. toetssteen

    @Satya
    En zo is het! Het gaat om de woorden die uit de mond vloeien.

   4. Siemien

    “Wauw wat een sterk argument. Dit is een achterlijke reactie”

    Nou je geeft even een duidelijk zelfbeeld

   5. ZiggyStardust

    Een zielig hoopje ellende ben je, dat continu afgeeft op dds, reaguurders en forum stemmers. Maar toch iedere dag hier aanwezig. Je lijkt wel een masochist. Je geniet gewoon van de tegenreacties, want die bevestigen je in je eigen bekrompen gelijk. Ga toch eens iets nuttigs doen joh, want met je reaguursels hier ga je de geschiedenisboeken echt niet halen hoor.

  2. bifbof

   Misschien , vergelijken is altijd fijn , laat de uwe maar zien dan.

  3. DeBruijn

   Teun Dokter

   Het zou leuk zijn als die schelders eens een ban krijgen.

 2. Rien Noppen

  “Waarom bij dergelijke protesten zulks bizar taalgebruik gebezigd wordt weten we niet, maar het is ongetwijfeld een reflectie van de geest van de demonstranten.”

  Escaped from the language lab.

 3. Satty

  Dit is totaal ongewenst. Je moet cliteur in het gesprek bestrijden.

  Idiots are taking over

  1. Rien Noppen

   Eens, dit soort onverdraagzame idioten horen niet thuis op een universiteit.

   1. Baron von Munchhausen

    Geachte Hr. (?) Noppen,
    “….dit soort onverdraagzame idioten horen niet thuis op een universiteit….”
    Volgens U.
    Universiteit gedaan, dat U het zo goed weet?
    Vaak lees ik uw reacties. Wordt het niet eens tijd om naar een psychiater te gaan?

   2. Siemien

    Uiteraard ziet Rientje liever dat imams het woord voeren op universiteiten, Rientje is van de islam..

  2. Siemien

   You mean idiot is speaking!

  3. Dddddd

   Laat de FvD stemmers nu eens echt met rust! Over 3 jaar spreken wij elkaar weer en dan kunnen we bekijken of de bruinhemden door de straten marcheren!
   Óf dat het referendum weer is ingevoerd, die idiote klimaatmaatregelen zijn afgeschaft, de koopkracht is hersteld en de gepensioneerden weer geïndexeerd worden.
   (Allemaal wensen van de FvD!).

 4. Pedrito

  Op stukjes karton werd bekrompen intellectuele het niveau van deze plattelandsuniversiteit nog eens met viltstift duidelijk gemaakt.

 5. Gekko

  Die linkse protesteervrouwtjes, wat lijken die toch sprekend op Annefleur Dekker en Ans Boersma. Of misschien waren die het wel.

  1. Baron von Munchhausen

   En waarschijnlijk SS.

 6. koeiepoep

  Wel, eerlijk is eerlijk: ze zien er een stuk slimmer uit, dan de gemiddelde fvd en pvv stemmer. Dit zijn dus de slimmeriken, die geen discussie aandurven en liever boycotten. Ik snap nu waarom.

 7. Bart

  Een stelletje losers dus met het nivea van Satty die geen flauw benul hebben van wat nazi’s en facisten nu echt zijn.

  1. koeiepoep

   het is : de nivea.

 8. Veteraan

  Wat een linkse zeugen, zgn moreel hoogstaand.
  Je zou van hun vibrator toch een boobytrap maken.
  Of pussy trap dan.

  1. Rien Noppen

   Misschien kun je voor je seksuele problemen beter een therapeut zoeken, Veteraan. Val ons er aub niet mee lastig.

 9. J.Rademaker

  Diversiteit van ideeën en debat, zo ouderwets, stel dat je leert denken op een universiteit.

 10. Dik

  Nazi = nazisme

  Het nationaalsocialisme, ook wel ingekort tot nazisme, is een aan het fascisme verwante ideologie die na de Eerste Wereldoorlog in Duitsland ontstond.

  Fascisme =

  – autoritair nationalisme
  – antidemocratisch
  – antiliberaal
  – antiparlementair
  – anti-intellectueel.

  Linksschreeuwers moeten dus vooral hun smoel houden, ze kletsen uterly BS.

 11. DeBruijn

  Vaak weten die dekonstranten helemaal niet waar het over gaat. In Engeland stonden dezelfde lui te demonstreren tegen zogenaamd extreemrechts, nazi’s, fascisten, die ook nog eens homohaters waren ook. Werd hen gevraagd weet je wie dat op het podium is dan. ‘Uhm, nee’. Zou je dan eerst niet eens onderzoek doen voordat je ergens gaat demonstreren. ‘Uh’. Dus jullie weten echt niet? Die man is een homo die aan het woord is op het podium, die naast hem staat is een man van Caribische afkomst.

  Daarna dropen ze af met het schaamrood op de kaken.

  Dat is niet de eerste keer dat dit gebeurd, mensen horen wat, maar zelf iets nazoeken dat doen zij niet of nauwelijks.

  Of de man die uit werd gescholden door antifa voor antisemiet en nazi. Bleek een Jood te zijn en overlever van de holocaust.

  Ii weet niet wat ze slikken bij antifa, maar het is in ieder geval erg ongezond voor een mens.

  1. DeBruijn

   *demonstranten

  2. koeiepoep

   In Nederland idem. Liepen ze met hun bordjes tegen fascisme. Pow meneer: mU vindt dat er teveel fascisme is? Kartonnen bordje meneer: Jazeker. Pow meneer: noem eens een voorbeeld dan. Kartonnen bordje meneer blijft wezenloos in de camera staren. Sindsdien houden ze van alles voor cameras, om maar niet te hoeven argumenteren. Beetje zoals in Groningen dus.

   1. Dik

    Fascisme =

    – autoritair nationalisme
    – antidemocratisch
    – antiliberaal
    – antiparlementair
    – anti-intellectueel.

    Linksschreeuwers moeten dus vooral hun smoel houden, ze kletsen uterly BS.

 12. DeBruijn

  Didmadlobo stond er waarschijnlijk ook tussen, die roept ook maar wat.

 13. victus

  zo intellectueel zijn ze nu. Een stuk karton recht afknippen is al teveel moeite. Dan is filosofie wel een handige keus, alleen erover praten en verder niks hoeven presteren!

 14. nienke

  Een ander mening als links wordt onmiddellijk af gestraft!!!!!

 15. Arie B

  Ze zien er eigenlijk precies zo uit als ik verwacht had: smoezelig, alternatief, rare kleding.. waarschijnlijk ruiken ze ook nog maar dat is niet te zien. En ik verwacht dat ze ook geen werk hebben trouwens..

 16. goedisfout

  Wordt van deze opruiers ook DNA afgenomen net zoals bij de blokkeerfriezen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.