Beelden! Syp Wynia: 'Gasverbod is zinloos, kost miljarden en Mark Rutte moet het stoppen!'

Beelden! Syp Wynia: 'Gasverbod is zinloos, kost miljarden en Mark Rutte moet het stoppen!'

De kwestie van de week is volgens Syp Wynia het zogenaamde 'gasverbod' en als de oudere mannen spreken is het gepast te zwijgen dus hier gaan we: het gasverbod is een maatregel van kabinet Rutte 3 om nieuwbouwwijken niet langer met gasaansluitingen op te leveren en dit zelfs te verbieden. Tevens zijn er plannen om bestaande wijken om te vormen tot aardgasvrije wijken. Volgens Wynia een slecht idee...

Eerder vandaag schreven we al een stuk over de visie van Wynia en daar komen nu de bovenstaande beelden bij! Met 8 miljoen woningen in Nederland lopen de kosten van het gasverbod al snel op 'van €200 miljard tot wellicht zelfs €600 miljard'!

En waarom moeten we dat gekke gasverbod eigenlijk doorvoeren? Lang verhaal kort het ging ongeveer zo: volgens Wynia waren er wat aardbevingen in Groningen en hebben activisten het Groningse gas in verband gebracht met klimaatverandering. Toen is het balletje gaan rollen en dit leidde tot paniek in de Tweede Kamer: 'van het gas af!' riepen ze in Den Haag in koor.

Dat terwijl gas schoner is dan kolen! Het is een van de meest schone brandstoffen op aarde. Ook is een andere aanleiding, de aardebevingen in Groningen, steeds minder aanwezig. Zo lijken de aardbevingen in Groningen af te nemen qua intensiteit nu de omvang van de gaswinning naar beneden is bijgesteld.

Het gasverbod noemt Wynia 'ingegeven door emotie' en daar lijkt het inderdaad op!

Als het kabinet het draagvlak in Groningen versterkt door een deel van de gasbaten te provincialiseren en de veiligheid goed in het oog houdt dan vallen alle argumenten voor het gasverbod al snel weg.

Tevens acht Syp Wynia het opmerkelijk dat de kosten van het gasverbod niet zijn doorgerekend door het CPB/PBL bij het bezien van het Klimaatakkoord. Net als zoveel andere maatregelen van het Klimaatakkoord niet zijn doorgerekend. Als we alles bij elkaar nemen blijft er dan weinig over van de ramingen van het Klimaatakkoord door het CPB/PBL.

Het kabinet Rutte 3 houdt vooralsnog vol en wil dus alle wijken van het gas af hebben. Wellicht dat het kabinet nu nog niet tot inkeer komt, maar zodra de Nederlanders de gevolgen in hun portemonnee gaan voelen zal de publieke opinie wel snel kantelen. En dan draait Rutte 3 hopelijk bij!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties