Filmpje! Kees van der Staaij prikt door EU-verbod: ‘gaat om Frans-nationale visserijbelangen’

Hadden de Urker vissers naar olie geboord op de Noordzee dan was Mark Rutte (VVD)  voor hen in de bres gesprongen, maar aangezien dat niet zo is wuift de premier hun zorgen weg over zijn schouder. Onze verslaggever Kenneth Steffers sprak met Kees van der Staaij (SGP) over het EU-verbod op de pulsvisserij. Volgens de SGP’er ‘een teleurstellend besluit’. 

Mark Rutte boeit het lot van de pulsvissers dus écht helemaal niets. Volgens de VVD’er is het besluit van het Europees Parlement om deze duurzame vorm van visserij definitief te verbieden zelfs helemaal ‘geen nieuws’. Heel anders staat Kees van der Staaij erin. De grefo-conservatief stelt dat zijn partij ‘de hoop houdt dat er nog ruimte komt om de pulskotters toe te laten’.

De SGP’er prikt door de rookgordijnen heen en weet waar het om draait. Volgens hem is het verbod ‘kortzichtig’ en wordt het doorgevoerd ter ‘bescherming van de Frans-nationale belangen’. Tevens verwijst hij naar de feiten rondom de pulsvisserij en stelt dat er ‘zoveel argumenten zijn vóór’ de pulsvisserij.

En dat klopt, kijk maar eens naar deze beelden. Maar voor de Brusselse elite doen de feiten er niet toe, de belangen van Emmanuel Macron en zijn vissersvloot dan weer wél. De SGP wil zich in ieder geval niet berusten in de maatregel omdat het in hun ogen ‘slecht onderbouwd is’ en wil de partij ‘alles op alles zetten om ruimte te vinden voor de pulsvisserij’.

Dat laatste is erg netjes van ze.

Tientallen gezinnen leven en werken hard, maar zien door een stemming in het Europees Parlement de deurmat onder hun voeten weggetrokken. Dat is de harde realiteit van de Europese Unie. De partij wil daarom het onderwerp opnieuw agenderen en met de Europese Parlementsverkiezingen in het vooruitzicht is er een reële kans dat het gaat lukken om het bizarre besluit nogmaals op de agenda te krijgen!

De SGP diende onlangs nog een wetsvoorstel in om de Nederlandse soevereiniteit beter te beschermen. De VVD stemde eerst vóór in de Tweede Kamer en later tégen in de Senaat.

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Jumping

  Kijk de Linkse wegkijkclub, durft deze Kees niet te demoniseren, want deze Kees heeft 100 % het vertrouwen, van onze lieve heer.
  Kijk en openlijk deze Kees demoniseren en dan ook nog Nederlands overkomen, dat lukt de Linkse wegkijkclub niet meer.

  1. marco1

   Huh, jumping. Maar goed die Kees heeft gelijk, EU word gereageerd door Duitsland en Frankrijk waarvan de laatste hun eigen land nog nooit op orde hebben gehad.

   1. DeBruijn

    @ Marco

    Goed gezegd, de Fransen hebben hun huishoudboekje nooit op orde en schenden daarmee keer op keer de regels. En vergeet niet dat de meeste landbouwsubsidies naar Frankrijk gaan om een zeer inefficiënte agrarische sector op poten te houden, die anders om zou vallen.

    Maar ons gunnen ze dus zelf niets, terwijl zij veruit het meest subsidie krijgen. Dan hebben we het nog niet eens over Straatburg gehad.

    1. marco1

     Ja meneer de Bruij ik begrijp ook echt niet dat nu juist de Fransen zoveel macht krijgen in de EU. Economisch gezien het het meest kansloze volkje van Europa. Eten, drinken ,lekkere geurtje , de boel aankleden en mooie uiterlijke vertoning gaat er prima maar alles wat met werken en efficiëntie te maken heeft gaat er mis.

     1. DeBruijn

      Precies Marco, het lijkt erop dat het spreekwoord waar is ‘een brutaal mens heeft de halve wereld’, lees voor mens volk. Zij krijgen zoveel voor elkaar binnen de EU, maar presteren zelf echt gewoon slecht, ongelofelijk.

 2. Korporaal Monty

  De SGP wil echt iets gaan betekenen voor de Urker vissers. Zouden andere partijen een voorbeeld aan kunnen nemen.

  1. Pjotter

   Ja Monty, dit had Carola Schouten moeten doen i.p.v. enkele maanden uitstel waarna het doek definitief valt en daar beroemen ze zich nog op ook.

 3. Cootje

  De Urkers vissers worden genaaid door macron, die heeft ervaring met oude tongen en oude schollen , hij is namelijk getrouwd met een oud lijk, maar veel erger is dat hij met zijn ervaring die andere oude trut mevr merkel , kan bespelen , die ligt al met een knipoog te kronkelen, en zo worden we weer genaaid zonder voorspel, en met het licht uit , en die oude Franse vissers vrouwen zijn een mooie trui voor hem aan het breien , met bedankt voor de ervaring van vislucht , want je moet goed tegen die stank kunnen.

 4. Cootje

  Kees van der Staaij , heeft het tij tegen , zelfs nu ze het zwarte gat hebben ontdekt , zijn ze de hemel met zijn inwoners nog niet tegen gekomen, dus voor de mensen die daar nog in geloven , spreekt hij wel voor eigen parochie , en in Urk zijn er mensen die geloven in het bestaan de hemel lichamen , ik zal eerder geloven dat mensen bepalen wat er gebeurd , en in dit geval is dat macron , Dus bidden helpt niet

 5. Meester Kong

  Proest, DDS heeft een verslaggever op pad gestuurd..

  Meerwaarde- nul komma nul.

  “De SGP’er prikt door de rookgordijnen heen en weet waar het om draait.”
  Hou me vast 🙂 🙂 🙂

 6. Arubano

  Iets anders, hoe is het eigenlijk met de andere held van deze partij: Elbert Dijkgraaf? Die mis ik best wel namelijk.

  1. marco1

   Die was vreemd gegaan en had tijd nodig om het thuis weer op orde te krijgen.Maar idd een fantastische man .

 7. Gekko

  Het zijn niet alleen de Fransen. Ook de Engelsen waren fel gekant tegen het elektrische pulsvissen door de Nederlanders. En de Duitsers, die steunden ons juist.

  Vergeet niet dat de Nederlandse overheid zelf de boel knap belazerd heeft. Er mocht aan 10% van de vissers een vergunning worden verstrekt, voor onderzoek. De praktijk was dat bijna alle vissers ern pulsvergunning kregen. En dat onderzoek, daar zijn ze net aan begonnen, maar toen was het al te laat.

  Van der Staaij weet dat allemaal best. Maar de visserijminister Carola Schouten is van de ChristenUnie. En daar wil hij wel wat stemmers van binnenhalen.

 8. Nuts

  Die Kees van de SGP is nog zo slecht niet…

  Bertus,

 9. bifbof

  Eerst even de mening van Rien Noppen aka de duider afwachten .

  1. Dik

   @Bifbof: Negeren is beter.

  2. Rien Noppen

   Ik ben me bewust van mijn onmisbare functie hier, bifbof.

 10. F. Domela Nienhuis

  En ook fit id een punt van overweging een draaiboek op te gaan stellen voor een opt out. We ondervinden steeds meer nadelen dan voordelen van het Vierde Rijk de EUSSR.

 11. Punt50

  “Ruimte voor heroverweging”??

  Dat klinkt eerder als gelul in de ruimte. Doekje voor het bloeden. Maar die ruimte is er wel hoor. Als de Nederlandse overheid ballen heeft en gewoon de reet eens afveegt met wat Brussel zegt. Geloof mij nou, er gaat niks gebeuren als we dat doen, wie slacht immers de kip met de gouden eieren?

 12. EmC2

  De Engelse zijn in EU parlement veel meer tegen dan Fransen: https://youtu.be/qN9t71mQru0

  Nederlandse staat is iets te voorbarig geweest. Vissen tenslotte niet enkel in onze eigen water. Lekkermakkelijk EU schuld geven.

  Overheid is nu eenmaal meest onbetrouwbare partij die er bestaat.

 13. rexm

  Gewoon blijven door gaan met puls vissen en gele jasjes aandoen.
  Hebben we dan helemaal niets meer te vertellen in ons land.!!!

  1. Dik

   “Hebben we dan helemaal niets meer te vertellen in ons land? ”

   Dat klopt, “onze” regering en regeringen hebben ons land overgedragen aan Brussel. Dat is een sluipend proces geweest. Meer dan 80% van onze wetgeving is al afkomstig uit Brussel en dat gaat steeds verder.

   Jouw en mijn invloed daarop? Ik heb het uitgerekend:

   22 mei 2014 Verkiezingen EU-Parlement

   Aantal stemgerechtigden: 12.815.496
   Opkomst = 37,3% = 4.782.251

   Bron: Kiesraad

   Aantal EU-zetels= 766
   Aantal NL zetels= 26
   100% van 766 = 7,6
   26:7,6=3,4% (invloed)
   Bron: Wikipedia

   26:4.782.251= 0,000005436770257%

   De “democratische” invloed van de Nederlandse kiezer op het Europese Parlement = 0,000005%

 14. Vit

  Ik kan me herinneren dat we met z’n allen voor ruim 60% tegen de EU grondwet hebben gestemd, tot zover de democratie en verder moesten we onze kop houden.

 15. Hamer Sikkel

  Vissers, boeren en tuinders; allen met hetzelfde sop overgoten.
  Ondanks het feit – of juist daarom – dat deze beroepsgroep over het algemeen nogal zwaar op de hand is wat (gristelijk) geloof betreft, men in de primaire sector van Hollands economie regelmatig de boel oplicht teneinde EU-subsidies te vangen.
  Tevens worden de werkers in die branche vaak onderbetaald en/of op een andere manier uitgebuit.
  Derhalve is het logisch, dat op Urk, in Bunschoten en te Katwijk massaal SGP of CHU-bloedgroep CDA gestemd wordt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.