Video! Burgemeester Groningen snoert PVV-raadslid de mond na opmerking over homofobie bij islamitische asielzoekers

Geen categorieapr 18 2019, 8:00
In de raadsvergadering van de gemeente Groningen zijn zaken gisteravond nogal uit de hand gelopen. Tijdens een discussie over het verdedigen van de rechten van homoseksuele Nederlands bij immigranten uit landen waar die genoemde rechten niet gegarandeerd zijn, raakt PVV-raadslid Ton van Kesteren verzeild in een netelige discussie met burgemeester Peter den Oudsten. De gemoederen lopen hoog op, en laatstgenoemde dreigt de PVV'er eruit te zetten. Uiteindelijk moet de vergadering worden stilgelegd.
https://twitter.com/RobertPastoor/status/1118547439840002048
De PVV in de Gemeenteraad van Groningen heeft een oprecht betoog gehouden om voorlichting te geven over de rechten van LHTBI’ers aan o.a. islamitische nieuwkomers. De politiek correcte gemeenteraad reageerde hysterisch waarbij de voorzitter zelfs de woordvoering van de heer van Kesteren (fractievoorzitter PVV) zelfs ontnam. En een groot aantal raadsleden verlieten daarop - alsof het was afgesproken - de zaal.

(vanaf 1:32:00)

Van Kesteren: “Het onderbreken van mijn woordvoering leek wel een vooropgesteld plan. Het was ‘op de man’ en de Partij voor de Vrijheid ‘wegzetten’. Ik miste op dat moment een voorzitter die mij steunt en het debat verder in goede banen leidt”. De PVV vindt het kwalijk dat een echt democratisch debat onmogelijk wordt gemaakt door een intolerante houding van een politiek correcte meerderheid.

De PVV stelt voor om de vergaderingstijl van de gemeenteraad van Groningen tegen het licht te houden waarbij een onafhankelijke, objectieve en deskundige partij gaat kijken naar de vergaderstijl, opdat een adequaat en democratisch debat weer mogelijk wordt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten