Video! Burgemeester Groningen snoert PVV-raadslid de mond na opmerking over homofobie bij islamitische asielzoekers

In de raadsvergadering van de gemeente Groningen zijn zaken gisteravond nogal uit de hand gelopen. Tijdens een discussie over het verdedigen van de rechten van homoseksuele Nederlands bij immigranten uit landen waar die genoemde rechten niet gegarandeerd zijn, raakt PVV-raadslid Ton van Kesteren verzeild in een netelige discussie met burgemeester Peter den Oudsten. De gemoederen lopen hoog op, en laatstgenoemde dreigt de PVV’er eruit te zetten. Uiteindelijk moet de vergadering worden stilgelegd.

De PVV in de Gemeenteraad van Groningen heeft een oprecht betoog gehouden om voorlichting te geven over de rechten van LHTBI’ers aan o.a. islamitische nieuwkomers. De politiek correcte gemeenteraad reageerde hysterisch waarbij de voorzitter zelfs de woordvoering van de heer van Kesteren (fractievoorzitter PVV) zelfs ontnam. En een groot aantal raadsleden verlieten daarop – alsof het was afgesproken – de zaal.


(vanaf 1:32:00)

Van Kesteren: “Het onderbreken van mijn woordvoering leek wel een vooropgesteld plan. Het was ‘op de man’ en de Partij voor de Vrijheid ‘wegzetten’. Ik miste op dat moment een voorzitter die mij steunt en het debat verder in goede banen leidt”. De PVV vindt het kwalijk dat een echt democratisch debat onmogelijk wordt gemaakt door een intolerante houding van een politiek correcte meerderheid.

De PVV stelt voor om de vergaderingstijl van de gemeenteraad van Groningen tegen het licht te houden waarbij een onafhankelijke, objectieve en deskundige partij gaat kijken naar de vergaderstijl, opdat een adequaat en democratisch debat weer mogelijk wordt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Jumping

  Het demoniseren door het Linkse wegkijkblok, gaat gewoon door.

  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

  1. DidiMadloba

   De EU heeft hier NIETS mee te maken.
   En als u niet ziet wat er in Engeland gebeurt moet u een brilletje kopen.

   1. Siemien

    Beter is een Nexit en tegen de EU stemmen, ziet DidiMadloba niet wat er gebeurt met Nederland in de EU.

    Mooi voorbeeld is de WW toerisme, en dat is nog maar een hééél klein deel van wat de EU doet met Nederland

    1. Dik

     @Siemien: DidiMadloba is een zuigtrol.

     #script

   2. hansishier

    Iedereen ziet toch dat de linkse politiek en linkse media in Engeland de brexit dusdanig frustreren dat de bevolking moedeloos wordt. typisch gevalletje dat de de politiek de bevolking niet respecteert en niet acteert als volksvertegenwoordigers maar toont eigenbelang en haantjesgedrag. Het diversiteitsstreven is kinderlijk magisch denken en hoort thuis in een sprookjesboek.

  2. Brazil

   Ja zo als gewoonlijk praat de PVV weer eens poep.

 2. Ries

  Het kan nog even duren, maar er komt een tijd van de helft plus e e n en dan zal links meemaken wat het is om voortdurend weggezet te worden. Maar voor het zover is, zullen ze op geheel eigen linkse stijl eieren voor hun geld kiezen en laten weten dat ze het zo niet bedoeld hadden. Dit in de hoop dat ze figuurlijk gezien van de guillotine gered worden.

 3. Rien Noppen

  “waarbij de voorzitter zelfs de woordvoering van de heer van Kesteren (fractievoorzitter PVV) zelfs ontnam”

  Daar hebben we de volgende taalvirtuoos op DDS.

  🙁

  1. Buzz68

   Tjonge wat een goede inhoudelijke reactie.

   1. Gekko

    Als het trolleke niks te melden heeft, gaat hij mierenneuken.

    1. Top

     Geef die aarsmade toch geen repliek! Behalve, Blablabla Blaaskaak. Je hebt hem financieel al 24/7 op je rug zitten.

     1. Rien Noppen

      Ook al jeuk aan de aarsopening, arme Top?

    2. AS210854

     Wat wil , zoals je hier op dds ziet ,niks anders kunt.

   2. Dik

    @Buzz68: Negeren is de enige effectieve optie.

  2. DeBruijn

   @ Rien

   Het valt ook niet mee dr. Kipping.

 4. ikweetwatikwil

  Meneer v Kesteren ik heb op u gestemd. Laat u niet van uw stuk brengen door die “dompies” Ze weten dat de PVV gelijk heeft, maar zullen dat niet toegeven, tot ze zelf met het zelfde idee komen.
  Blijf doorgaan. Leve de PVV.

 5. santiago

  Peter den oudsten
  Pvda
  En de rest van de weglopers in de discussie. Gespeelde hypocriete verontwaardiging.
  Om misselijk van te worden
  Net een schoolklas en ze krijgen er ook nog geld voor.
  Pak dan van kesteren aan met woorden, maar ja, als je dat niet durft/kan houd dan je kinderachtige mond dicht.

 6. Meriadoc Brandebok


  Van Kesteren voerde het woord in de raadsvergadering tijdens een zogenoemde 1-minuut interventie. Raadsleden krijgen dan beperkte spreektijd. De burgemeester was van mening dat de spreektijd van de PVV’er er bijna op zat. Midden in zijn betoog werd Van Kesteren onderbroken door de burgemeester.

  Afhameren
  ‘Misschien mag ik u er nog even op attenderen, los van de inhoud. Dit gaat om een 1-minuut interventie. Ik ga u na één minuut gewoon afhameren’, waren de woorden van Den Oudsten richting Van Kesteren, waarop de PVV’er zijn betoog vervolgde.

  ‘Dat begrijp ik en dat is ook helemaal in de trant van discriminatie, racisme, fascisme wat inmiddels verworden is tot politiek correcte dogma’s’, was vervolgens het antwoord van Van Kesteren. Dat zette kwaad bloed bij de burgemeester.

  Persoonlijke aanval
  Hij voelde zich persoonlijk aangevallen. ‘Ik ontneem u het woord en stel voor dat u dit terugneemt’, waren de woorden van Den Oudsten. Van Kesteren weigerde zijn woorden terug te nemen. ‘Het is onderdeel van mijn betoog, voorzitter. Ik wil dat u mij ook de vrijheid geeft om mijn betoog te houden.’

  De burgemeester dacht echter dat de passage betrekking had op hem en dacht dat hij werd uitgemaakt voor onder meer fascist.

  Den Oudsten schorste vervolgens de vergadering om het gesprek aan te gaan met Van Kesteren, maar dat bleek geen haalbare kaart. Daarop werd de vergadering veertig minuten stilgelegd. Wat volgde was koortsachtig overleg.

  Bij het hervatten van de vergadering liet Den Oudsten weten de woorden van Van Kesteren verkeerd te hebben geïnterpreteerd.

  ‘Ik heb net een gesprek gehad met de heer Van Kesteren. We hebben geconcludeerd dat de interpretatie van mij onjuist was en dat Van Kesteren het niet zo bedoeld heeft. Ik heb daar voor nu genoegen mee genomen.’ Vervolgens kreeg de PVV’er opnieuw de mogelijkheid om zijn veelbesproken betoog te vervolgen.

  ‘Triest’
  ‘Het was eigenlijk heel triest’, aldus fractievoorzitter Julian Bushoff van de PvdA na afloop van de vergadering. ‘Het had er alle schijn van dat de burgemeester werd uitgemaakt voor fascist. Die indruk leefde eigenlijk bij iedereen in de raad. Het was politieke heisa om niets.’

  Van Kesteren sprak van een vooropgezet plan, een poging om hem de mond te snoeren. Een aanval op de PVV en de ideologie van de partij.

  ‘Niemand viel de PVV op dat moment aan’, zegt Bushoff. ‘Hij maakte er zelf een enorme heisa van. Het was niet zo’n groot ding geweest als hij gewoon had toegegeven dat er sprake was van een misverstand.’

  ‘Rechtse Calimero’
  Fractievoorzitter Jimmy Dijk van de SP zette Van Kesteren aan het einde van de avond weg als een soort ‘rechtse Calimero’. Als je je zin niet krijgt en dan zo’n show opzet, vind ik dat zielig..’

  ‘Je praat met een socialist’, vervolgt de voorman van de grootste oppositiepartij. ‘Mijn ideologie wordt heel vaak aangevallen. Als ik me elke keer zo zou gedragen, zou ik me heel minderwaardig opstellen. Een beetje trots, de borst vooruit en zorg ervoor dat je de wereld echt verandert.’ 
  – (Bron: De krant)

  In hoeverre geeft deheer Van Kesteren een waarheidsgetrouwe weergave van de situatie?

  1. santiago

   Dank.

  2. DidiMadloba

   Voor iemand die het land probeert te redden van radicale islamitische omvolking mag natuurlijk de spreektijd niet beperkt worden.

  3. DeBruijn

   Maar het blijft wel een punt hoe een deel van de asielzoekers tegen homo’s of andere gelovigen is. En daarnaast hoe zij tegen vrouwen aankijken. Ik zie hier in de buurt mannen hun vrouw naar binnensturen als kleine kinderen bijvoorbeeld. Die vrouwen hebben echt helemaal niets te vertellen.

   Waarom wordt deze discussie niet gevoerd? Even afgezien wat hier gebeurd is, maar er is wel degelijk iets aan de hand.

   Ik zie hier ook een Syrische man met kinderen, die zelf helemaal niets uitvoerd, niets. Zijn dochtertje van 11 moet het huishouden doen en de andere kinderen verzorgen.

   Ik vind dat onacceptabel. Maar vaak hebben een deel van de politici zoiets van ‘als we erover zwijgen, dan hoeven we het niet te erkennen en over na te denken en als iemand het aankaart, doen ze hun vingers in de oren en gaan hard lalalalala roepen’. Ik heb hier lokaal gezien hoe het gaat.

 7. Siemien

  Het is natuurlijk een schande dat van Kesteren de mond wordt gesnoerd.
  In de islam is geen ruimte voor homoseksualiteit..

  1. DidiMadloba

   In het traditionele christendom evenmin.

 8. Scaldis

  De Trollendagbesteding is alweer in volle gang.

  1. Dik

   “De Trollendagbesteding is alweer in volle gang.”

   Klopt, dat is ook de enige reden waarom dat schuim hier rondhangt, de boel traineren en verzieken. Negeren is de enige effectieve optie, waarom zou je dat schuim het plezier van een reactie gunnen?

   1. Peter Oudshoorn

    Hoho Dik, wel eerlijk blijven. DidiMadloba (voorheen Frits Jansen) is een zeldzame kletskous, maar in dit geval heeft hij gelijk. Ook in het traditionele christendom is geen plaats voor homo’s. Deze worden niet met het hoofd naar beneden van een hoog gebouw afgegooid, maar geaccepteerd en omarmt worden ze zeker ook niet.

    1. Dik

     @Peter: Interesseert mij niet, trollenschuim moet je wegspoelen.

 9. Pescador

  Ja die linkse rakkers kunnen niet tegen hun verlies, zulke sukkels zouden niet in de politiek mogen, een baantje als borden wasser is voor zulke mooi genoeg

 10. DidiMadloba

  Natuurlijk, homo’s verdienen bescherming. Ook weer niet te veel trouwens want anders was ik er niet geweest als zoon van een homo – die in het maatschappelijk klimaat van weleer “gewoon” met een vrouw moest trouwen.

  De PVV heeft het stadium bereikt van saaie voorspelbaarheid. Dat raadslid volgde gewoon de “PVV-koran”, het handboek dat Wilders scheef voor PVV politici. Had de man iets anders, of niets gezegd dan was hij met een grote boog uit de PVV getrapt.

  1. Gekko

   “De PVV heeft het stadium bereikt van saaie voorspelbaarheid”.

   Ja, en? De SGP verkondigt al 100 jaar dezelfde boodschap. Standvastig en principieel. Dat heb ik toch liever dan de draaikonten van VVD (‘ineens bekeerd tot groen’), CDA (‘dan weer links, dan weer rechts’), D66 (‘eerst wel, dan geen referendum’), GroenLinks (‘voor vluchtelingen opvang, maar niet in eigen wijk’), PvdA (‘van socialist naar neoliberaal’) en ChristenUnie (‘voor duurzaamheid, maar tegen kernenergie’).

   Het zijn niet mijn partijen, maar PVV, SP, PvdD, SGP en Denk zijn wel consistent.

 11. ikweetwatikwil

  Bij het hervatten van de vergadering liet Den Oudsten weten de woorden van Van Kesteren verkeerd te hebben geïnterpreteerd.

  Wat ik niet begrijp is, dat Den Oudsten zich hiervoor geleend heeft. Hij is ondanks dat hij een PvdAer is niet de minste Burgemeester. Het kan zijn, omdat hij toch straks vertrekt.

 12. Politiek Profeet

  Den oudsten is gewoon de zoveelste smerige linkse rat die doet wat zijn eu-opdraggevers hem influisteren.
  De nieuwe wereldorde moet en zal er komen,het gevecht tegen deze dictators is tot op heden alleen door de PVV gedaan en nu “zegt”het forum dat ook te willen…
  Moet dat nog zien van het forum.

  Van Kesteren heeft ook onze stemmen gehad in de wetenschap dat je stem dan tenminste bij een anti eu, anti klimaatgekte en anti milieufanaten terecht is gekomen.
  Zodra de weglopers van de PVV inzien dat hun stem op het forum een fout bleek,zal de PVV nog groter worden dan ooit.

 13. Tman

  En wie denkt dat het merendeel van de linkse kiezeres hieruit lering trekt,of kennis neemt van dit voorval?,
  Dat is precies de reden dat links zolang de scepter zwaait in Nederland,de kiezers leven in de waan van de dag en zijn niet bewust bezig met politiek!
  Men verkwanselt de kracht van de kiezer,door onwetendheid!

 14. Dik

  Groningen is een GroenLinks-bolwerk, die willen sowieso geen kritiek op de fascistische islam.

  1. hansishier

   Dat groen-links bolwerk komt niet van de autochtone groninger (stadjers zijn ook meer PVDA georiënteerd meen ik) maar komt door de grote hordes aan universitaire links geïndoctrineerde studenten die klaver en zijn idiote fabels achterna hollen.

 15. Diederik van Walsum

  Het is of ik terug ben in het bedrijfsleven, waar ook zulke taferelen……

  Wat een stelletje eensgezinde matennaaiers daar in die raadszaal, ik kan er niks anders van maken.
  Die weglopers en die uitdrukkingen op die koppen, om misselijk van te worden.

 16. Nuts

  Fascisme.

  1. Dik

   +1

 17. Heras

  Het begrip moslim en de koran kan niet inhoudelijk besproken worden. Heel links heeft de islam omarmt, maar ze komen er steeds meer achter dat de moslims een eigen agenda hebben

  , en daar zit ook links niet bij. Dus ze hebben een ideologie gefaciliteerd en geintroduceerd dat een fiasco blijkt te zijn. Geef zo een grote fout maar eens toe.

 18. Godefroy France

  ha ha ha de bruinhemden beginnen nu het laatste offensief tegen de weldenkenden,
  binnenkort komen de woestijn dubbele paspoorten de deugmensen vervangen, dan wordt het pas spannend, PVV en FDV, tegen de haatbaarden en halsafsnijders, stomme groningse Gutmenschen helemaal van het gas af!!!!!!!!!!!

 19. Duckday

  Stem in mei FvD of PVV dan worden we weer blij Nl EXIT
  Wat heeft de EU ons voor voordeel welvaart werkgelegenheid gebracht voor de normale inwoner van dit land

  1. Dik

   +1

 20. F. Domela Nienhuis

  ‘Veel incidenten in azc’s met extra begeleiding niet bij politie gemeld’

  Het aantal incidenten met ernstige bedreigingen of vernielingen door asielzoekers in asielzoekerscentra met extra begeleiding en toezichtlocaties (ebtl) zou een stuk hoger liggen dan het aantal aangiftes, blijkt vrijdag uit cijfers in handen van Trouw.

  Medewerkers van ebtl’s doen gemiddeld een keer per twee weken aangifte van bedreiging of vernieling. Maar volgens vakbond FNV ligt het werkelijke aantal incidenten veel hoger, omdat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) niet altijd aangifte doet.

  Er zijn in Nederland twee ebtl’s gevestigd. Een in het Drentse Hoogeveen (geopend in februari 2018) en een in Amsterdam (geopend in november 2017). Daar wonen samen 41 asielzoekers, van wie de meesten uit Noord-Afrika komen en volgens Trouw weinig kans maken op een verblijfsvergunning.

  Sinds de opening van beide opvanglocaties is er zestig keer aangifte gedaan van bedreiging of vernieling.

  ‘Wekelijks meerdere incidenten in etbl’s’
  Uit onderzoek van de Inspectie Justitie en Veiligheid bleek eerder deze maand dat er wekelijks meerdere incidenten zijn. Ook wordt er in een gemiddelde week drie keer naar 112 gebeld.

  De ebtl’s zijn een experiment van de gemeenten Hoogeveen en Amsterdam in samenwerking met het COA. Het gaat om een specifieke groep personen die overlast heeft veroorzaakt in een azc of op het terrein van een azc.

  ‘Asielzoeker die ernstig misdrijf pleegt, kan land uitgezet worden’
  Asielzoekers zijn zelf verantwoordelijk voor de terugkeer naar hun land van herkomst. “Als ze niet uit zichzelf terug kunnen gaan, kunnen we ze dwingen. Maar dat is vaak lastig, omdat dan ook de medewerking van het land van herkomst nodig is”, zei Lennart Wegewijs, woordvoerder van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in 2018 tegen NU.nl.

  Femke Joordens van vluchtelingenorganisatie UNHCR liet weten dat als asielzoekers overlast veroorzaken, dat losstaat van hun asieltraject. “Uitzetten is dus niet aan de orde.”

  Dat verandert wanneer het gaat om een ernstig misdrijf als diefstal of openlijke geweldpleging, waarvoor een onvoorwaardelijke straf van minimaal anderhalf jaar staat. Dan kan een asielzoeker het land uitgezet worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.