Zieke PvdA A’dam draait dader en slachtoffer om: wil aangifte tegen Joodse school, in plaats van tegen antisemieten

Oorzaak en gevolg zijn weer eens bijzonder lastig uit elkaar te halen voor de PvdA Amsterdam. De raadsfractie van de splinterpartij wil namelijk dat de gemeente aangifte gaat doen tegen een Joodse schoolbestuurder, omdat hij bang is voor antisemitische aanvallen op zijn onderwijsinstelling. ‘Discriminatie,’ aldus de raadsleden die willen dat de bestuurder snel bezoek krijgt van de politie.

Wie ook maar met een half oog let op hoe het gaat met Joodse instellingen in ons land, weet dat het niet best gesteld is met onze nationale tolerantie voor het volk van het Boek. Synagoges, scholen… zelfs het Anne Frank Huis moet politiebewaking hebben, omdat antisemitische onverlaten het gemunt hebben op de gebouwen. Je kan helemaal niets aan het toeval overlaten, zo bewees een aanslag op het Joodse museum in Brussel in 2014 al.

Maar bij de PvdA zijn ze liever ziende blind en horende doof. Die willen een nieuw asielzoekerscentrum pal naast de Joodse school Cheider gaan neerzetten, en dat vindt bestuurslid Herman Loonstein niet zo’n tof idee: zoals de aanval op het joodse restaurant HaCarmel bewees, gaat er een gevaar uit van het plaatsen van uitgeprocedeerde asielzoekers uit landen waar de antisemitische propaganda rijk vloeit. Loonstein heeft liever dat het illegalen-azc ergens anders komt, maar dat pikt de PvdA niet zomaar.

Sterker nog, de PvdA beticht nu Loonstein van “discriminatie” en wil zelfs dat het college de man voor de strafrechter gaat proberen te slepen:

“De PvdA-fractie is behoorlijk verontwaardigd over deze uitspraken. Volgens de partijleden zijn de uitingen discriminerend. Ze willen daarom dat het college aangifte gaat doen tegen Loonstein.

‘Ik neem alle zorgen van mensen over de beoogde opvanglocaties serieus’, benadrukt fractievoorzitter Sofyan Mbarki. ‘Maar het is schandalig dat nota bene een schoolbestuurder hier zo openlijk discrimineert door mensen af te keuren op basis van hun afkomst en die afkomst zelfs te koppelen aan geweldsplegingen.'”

De walgelijke omdraaiing van dader en slachtoffer is zeker niet de eerste uitglijer van raadslid Sofyan Mbarki. Eerder prees hij het islamistische DENK al de hemel in, en ging hij loodrecht tegen de politie in door goede sier te maken met een vrouw die tegen de regels van de wetshandhavers in met een hoofddoek op het werk verscheen. En nu dus weer dit borderline antisemitische akkefietje. Kunnen we de PvdA Amsterdam al failliet verklaren, alstublieft?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. AS210854

  De pvda hoort bij het fok programma van de moslims, denk bijvoorbeeld alleen maar aan de partij denk. Dan is deze actie van de pvda niks nieuws onder de zon.

 2. Gekko

  Alleen de naam al van die PvdA-fractievoorzitter in Amsterdam, die zegt al genoeg.

  En het is ook nog eens een laf persoon. Hij doet zelf geen aangifte, nee hij draagt het college op om aangifte te doen.

  1. Lelygattet

   Volgens de Islam zijn joden Kafir’s oftewel ongelovigen, ga je toch geen mini kalifaat naast zetten.

   1. Fortiori

    Dit is aperte onzin @Lelygattet en wel om de volgende reden (gekopieerd)

    “De islamitische visie is dat allen afstammen van dezelfde vader, Adam, gemaakt van aarde, en geschapen door de ene God tot wie ook allen terugkeren. Moslims en niet-moslims zijn daarin niet anders en dienen ook in de dagelijkse praktijk als de burgerlijke wet en plicht gelijk aan elkaar te zijn.”
    “.De zogenoemde Mensen van het Boek, zoals joden en christenen, maar ook monotheïsten van vóór van de islam, hanifen, zijn expliciet géén kafirs, maar vallen onder de groep van niet-moslims. De joden en de christenen zijn tenminste wel overtuigd van het bestaan van slechts één God, hoewel ze volgens de islam bepaalde verdachte leerstellingen aannemen”

    U kunt nergens bewijzen dat uw stelling op waarheid berust.

    1. DeBruijn

     @ Fortiori

     U hebt kennelijk de Koran en Hadith niet gelezen.

     Gehoord van de eindstrijd van de moslims tegen de Joden? Dat de stenen en bomen zeggen hier is een Jood, vermoord hem?

     Ik kan nog wel meer aanhalen.

    2. Dddddd

     Wie gelooft in deze moderne tijd van evolutie, oerknal en zwarte gaten nog in die baarlijke onzin van Adam en Eva, het paradijs en een schepping van 6000 jaar geleden!

 3. Rien Noppen

  “Loonstein uitte daarin zijn zorgen over de 24-uursopvang. Hij gaf aan bang te zijn dat er onder de asielzoekers mensen zitten die antisemitisch zijn. ”

  Dat is inderdaad een stupide uitspraak met tenminste een geur van racisme.

  1. Top

   Blablabla. Blaaskaak. Pedo, antisemiet en pisvlek.

   1. Gekko

    Rien Noppen is de mannelijke Judith Sargentini.

    JS: “IS-strijders onder de vluchtelingen? Dat is hysterie!”.
    RN: “Antisemieten onder de asielzoekers? Dat is racisme!”.

    1. F. Domela Nienhuis

     Rien Noppestrol spoort dus niet. Is de reactierubriek op dit zeer informatieve blog soms een asielzoekerscentrum voor debielen die rijp zijn voor het gesticht zoals Rien Noppestrol dat ze hier ongebreideld hun haat, hun leugens, hun laster mogen verspreiden zonder dat dit vuil verwijderd wordt? Nee toch..?

     1. Rien Noppen

      Ik neem aan dat Domela wel in zijn schik was met de informatieve bijdrage van Top op dit onderwerp.

      🙂

     2. Punt50

      In 2012 registreert de politie 62.000 gevallen van mishandeling. Uit slachtofferonderzoek blijkt dat 1 op de 20 Nederlanders wordt verkracht, geschopt of geslagen. Dat zijn 850.000 personen per jaar! Breng ik deze cijfers in perspectief met de samenstelling van de Nederlandse bevolking van 2015, dan plegen 11,8 procent van de autochtonen geweldmisdrijven, tegenover 88,2 procent niet-westerse allochtonen. Diefstal komt verhoudingsgewijs voor rekening van 91 procent van niet-westerse allochtonen. Deze verhoudingen vertalen zich ook in de gevangenisbevolking: 63 procent is allochtoon en bestaat voornamelijk uit Marokkanen, Surinamers, Turken, Antillianen en overige Afrikanen.

    2. F. Domela Nienhuis

     Artikel in Elsevier: Wegkijken heeft geen zin. Antisemitisme hoort bij de Islam.

     Artikel in DDS: Jodenhaat is inherent aan de Islam.

     De links Islamofiele trollen hier in de reactierubriek bevestigen het middels hun eigen geëtaleerde virulente Jodenhaat.

   2. Dik

    “Blablabla. Blaaskaak. Pedo, antisemiet en pisvlek.”

    +1

  2. Henk Albarda

   U ontkent feiten. Het grootste deel van deze illegale asylzoekers zijn moslims en hoe vaak u het ook zult ontkennen, moslims hebben in hun cultuur anti-semitisme ingebakken zitten. U geeft met deze uiterst laffe reactie aan het anti-semitisme een warm hart toe te dragen en dus uitsluitend jaloers te zijn op de zakelijke successen die met name personen met joodse oorsprong in Europa bereiken.

   1. Dik

    @Henk: Je faciliteert een zuigtrol.

   2. Punt50

    Laat maar Henk, Rientje is van hetzelfde PvdAllah soppie overgoten.

  3. DeBruijn

   @ Rien Noppen

   Stupide is om alles altijd te ontkennen. Onder asielzoekers zitten veel mensen die Joden en homo’s haten.

   Waarom denk je dat er aparte opvang is voor homo’s? Waarom denk je dat het Joodse restaurant is aangevallen? Waarom denk je dat de aanslagen in Frankrijk en België een paar jaar terug vooral Joden aangevallen werden.

   Waarom denk je dat alle Joodse instellingen bewaakt moeten worden en Joden door sommige wijken niet meer durven lopen waar veel asielzoekers en niet-westerse allochtonen wonen.

   Dat komt dat zij van de Joden houden zeker?

  4. edoc431

   RIOOLRAT EN JODENHATER KLETS WEER EEN VOL DE RUIMTE IN .

  5. Vit

   @Rien Noppen

   “Loonstein uitte daarin zijn zorgen over de 24-uursopvang. Hij gaf aan bang te zijn dat er onder de asielzoekers mensen zitten die antisemitisch zijn. ”

   Dat is inderdaad een stupide uitspraak met tenminste een geur van racisme.”

   Meen je dit nu serieus, nee toch zeker? Neih je maakt een gebbetje rakker.

  6. Vit

   Volgens mij wonen er ook geen joden in Gaza, maar dat kan ik mis hebben.

   1. Vit

    Ps, andersom wel.

 4. Dik

  Jöb Çöhën (PvdA) stond vooraan op woensdag 27 oktober 2010.

 5. Jumping

  De PvdA de Moederschoot van Denk.

 6. Punt50

  Dat zou verdomme onze eigen Rien Noppen kunnen zijn van de PvdAllah. Die bedient zich ook telkens van dezelfde omkeertruc.

 7. Arubano

  PvdA is zeker vergeten hoe goed hun relatie met moslims is; iets met mes in de rug van DENK?

 8. Rosasolis

  Dit is het typisch denkbeeld van de P.v.d.A. Alle mensen zijn gewoon “broeders” en allemaal zijn we gelijk. Alweer de socialistisch beeld van de 1930 jaren. Ze zijn niet verder gekomen. En zij willen niets te maken met onze joods-christelijk denkbeeld.
  Dat voor eeuwen lang de westerse wereld heeft opgebouwd en geleid tot wal het nu is
  geworden. Er moet geen asielzoekerscentrum naast een joodse school komen.
  Vorige jaar was er een bom melding in een joodse school in Toronto geweest. De politie had amper 10 minuten om kinderen, docenten, en personeel op tijd uit te school te krijgen, en de bom onschadelijk te maken. De meeste AZC’s zijn nu praktisch leeg, omdat vele vluchtelingen uit Syrie en Iraq zijn inmiddels naar hun landen teruggekeerd.
  Zoals de vroege luchtmacht barak in Den Helder, die tot recentelijk overvol was van vluchtelingen was, maar nu praktisch leeg is. Waarom moet er een nieuwe AZC in Amsterdam komen? Maar zo gaat het altijd met de P.v.d.A. Ik heb ook vreemde ervaringen met dit partij gehad. Jaren geleden toen in ik in de muziek wereld actief was, werd ik gevraagd om dirigent van een nieuwe
  Stem des Volk koor te worden. Zij hadden een prachtige salaris aangeboden…maar vroegen op welke partij ik stem. Ik vertelde dat ik op de CDA stem, maar dat ik zou nooit gelovige liederen voor de koor zou kiezen. Dus ging ik deze koor stap voor stap
  opleiden. Moeilijk was het om eenvoudige niet-gelovige repetoire te vinden, maar het lukte me wel. Ik was bijna klaar om het eerste concert in Den Helder te leiden.
  Toen werd ik gevraagd bij de P.v.d.A. wethouder cultuur bij te komen. Eerst moest ik
  vertellen over de vordering van het koor, en over mijn niet-gelovige programma keuze
  voor de eerste concert. Hier was er geen probleem. Het programma vonden ze heel mooi, en daarom had de veel oudere wethouder van cultuur me een “geweldige ban”
  aangeboden: zijn assistent te worden bij de P.v.d.A. Omdat ik nog steeds solo oratorium vocalist was die nog steeds in de basis Bijbelse leer geloofde, kon ik dit aanbod niet aannemen…om te gaan werken voor de bestuur van de P.v.d.A. in Den Helder. Kort na dit zeer korte interview met de toenmalige P.v.d.A. wethouder van
  cultuur, werd ik ontslagen! Voor geen enkele grondig reden!…Maar gelukkig bestaat de socialist Stem des Volk koor van Den Helder niet meer.
  Omdat ik nog steeds opkom voor muziek cultuur in de kop van Noord-Holland wil ik zeggen dat onze CDA het nog steeds geweldig doet. Onze CDA is het partij voor de
  kunst en cultuur. En niet de P.v.d.a. Die ouderwetse stoffige levensvormen willen
  doorzetten.

  1. Heinz

   Jan Pieter Hendrik Donner is de enige ultieme CDA’er die ik hoog heb zitten.Heinz©  

   1. Gekko

    Verbaasd me niks, Heinz. Oud-minister J.P.H. Donner zou zo de sharia willen invoeren. Past perfect in jouw linksige denkbeelden.

    1. Rien Noppen

     Donner wil dat helemaal niet, Gekko. Volgens mij hoorde je ergens een klok zonder klepel luiden

   2. Rosasolis

    @ Heinz. Er zijn verschillende hard-werkende, getalenteerde, en eerlijk mannen en vrouwen in de CDA.

 9. Bes Tolen

  Illegale asielzoekers dienen te worden opgesloten en zo snel mogelijk het land te worden uitgezet nadat hun identiteit hier is vastgelegd met wat meer dienstig is aan gegevens [hieronder uiteraard foto en wat de persoon bij zich had, waar de persoon hier geweest is, met wie hij contact heeft gehad, waar zijn plan vandaan komt, wat hij heeft betaald aan welke bemiddelaars, enzovoort] en die is doorgegeven aan andere Europese landen. Voor asielprocedure komt men niet in aanmerking. Advocaten krijgen hier geen functie. Verbergen van asielzoekers wordt gestraft met een fors aantal jaren gevangenisstraf en met verbeurdverklaringen, bijvoorbeeld van het kerkgebouw.

  1. Fortiori

   @Bes Tolen,..Welke boeken hij heeft gelezen, welke fora heeft bezocht en waarbij hij zich heeft aangemeld ovv nick name Of hij frites lust en alcoholvrij bier. Of hij de zon in het water kan zien schijnen en voor half geld reist.Iemand nog een idee ?

 10. Veteraan

  Sofyan Mbarki is gewoon een jodenhater.
  Dat krijg je van 40 jaar extremisme toestaan.
  Het wordt normaal en het houdt niet op, niet vanzelf.
  Dus tijd dat we dit typetje eens terug sturen met zijn dubbele moraal en paspoort.
  Hij mag ook gewoon doodvallen hoor, ik word nu niet in één keer soft of zo.
  Opgevoed met Nederlands geld, laten studeren met Nl geld en nu een baantje waar hij slap kan lullen en joden kan haten met NL geld.
  Wat gaat hier fout ?

  1. marco1

   Sofyan Mbarki waarschijnlijk kunnen de meeste echte Nederlanders haar naam nog niet uitspreken maar toch volksvertegenwoordigster. Waarom klinkt mij dit een beetje raar in de oren.

 11. Eric 1

  PVDA party van de Arabieren

 12. Rien Noppen

  “ Kunnen we de PvdA Amsterdam al failliet verklaren, alstublieft?”

  Dat kan alleen door de kiezer.

  1. Vit

   Even wachten nog dus, en als het even kan ook D66.

   We gaan een nieuwe tijd tegemoet met mijn held Thierry.

   1. Rien Noppen

    Een nieuwe lente met een nieuwe herfstsonate.
    De geur van lavendel.
    Ik heb mijn ogen dicht, dus niemand kan me zien.

    1. Bosche draak

     Hield je je mond maar eens dicht dat we je ook niet konden horen.

 13. DidiMadloba

  Dan is het reuze fijn dat er in Nederland onafhankelijke rechtspraak is, en dat er regels zijn voor aangifte.

  In principe kan iedereen die uit eigen waarneming(!) weet heeft van een wettelijj strafbaar feit aangifte doen. Voor vervolging is aangifte niet nodig, zoals vooral overtreders van verkeersregels weten.

  Een valse aangifte doen is strafbaar. Ook als een aangifte niet vals is kan het OM om allerlei redenen besluiten niet tot vervolging over te gaan, bijv. omdat wordt verwacht dat dit niet tot een veroordeling leidt, bijv. omdat het geconstateerde feit niet strafbaar is, of omdat er een schuld- of strafuitsluitingsgrond is. Of omdat justitie denkt wel iets anders aan zn kop te gebben.Een beslissing tot niet-vervolgen kan aan een rechter worden voorgelegd, maar alleen door een betrokkene. Dat gebeurde in het (eerste) Wilders

  Die Loonstein staat bekend als eersteklas zeurpiet, dus zal er netee

  1. DidiMadloba

   … zal er meteen een rood lampje gaan branden.

 14. J.Rademaker

  Fractie leider Sofyan Mbarki van de PvdA denk ik.

 15. Michael M

  Partij Van De Allochtoon daar staat de afkorting PVDA voor, dat hebben ze mij in het verleden altijd al wijs gemaakt !!!

 16. Likko

  Asielzoekers bestaan hier niet. Louter zwakbegaafde die om gratis geld komen omdat ze in eigenland niet voor zichzelf kunnen zorgen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.