Zieke PvdA A'dam draait dader en slachtoffer om: wil aangifte tegen Joodse school, in plaats van tegen antisemieten

Geen categorieapr 16 2019, 11:00
Oorzaak en gevolg zijn weer eens bijzonder lastig uit elkaar te halen voor de PvdA Amsterdam. De raadsfractie van de splinterpartij wil namelijk dat de gemeente aangifte gaat doen tegen een Joodse schoolbestuurder, omdat hij bang is voor antisemitische aanvallen op zijn onderwijsinstelling. 'Discriminatie,' aldus de raadsleden die willen dat de bestuurder snel bezoek krijgt van de politie.
Wie ook maar met een half oog let op hoe het gaat met Joodse instellingen in ons land, weet dat het niet best gesteld is met onze nationale tolerantie voor het volk van het Boek. Synagoges, scholen... zelfs het Anne Frank Huis moet politiebewaking hebben, omdat antisemitische onverlaten het gemunt hebben op de gebouwen. Je kan helemaal niets aan het toeval overlaten, zo bewees een aanslag op het Joodse museum in Brussel in 2014 al.
Maar bij de PvdA zijn ze liever ziende blind en horende doof. Die willen een nieuw asielzoekerscentrum pal naast de Joodse school Cheider gaan neerzetten, en dat vindt bestuurslid Herman Loonstein niet zo'n tof idee: zoals de aanval op het joodse restaurant HaCarmel bewees, gaat er een gevaar uit van het plaatsen van uitgeprocedeerde asielzoekers uit landen waar de antisemitische propaganda rijk vloeit. Loonstein heeft liever dat het illegalen-azc ergens anders komt, maar dat pikt de PvdA niet zomaar.
Sterker nog, de PvdA beticht nu Loonstein van "discriminatie" en wil zelfs dat het college de man voor de strafrechter gaat proberen te slepen:

"De PvdA-fractie is behoorlijk verontwaardigd over deze uitspraken. Volgens de partijleden zijn de uitingen discriminerend. Ze willen daarom dat het college aangifte gaat doen tegen Loonstein.

'Ik neem alle zorgen van mensen over de beoogde opvanglocaties serieus', benadrukt fractievoorzitter Sofyan Mbarki. 'Maar het is schandalig dat nota bene een schoolbestuurder hier zo openlijk discrimineert door mensen af te keuren op basis van hun afkomst en die afkomst zelfs te koppelen aan geweldsplegingen.'"

De walgelijke omdraaiing van dader en slachtoffer is zeker niet de eerste uitglijer van raadslid Sofyan Mbarki. Eerder prees hij het islamistische DENK al de hemel in, en ging hij loodrecht tegen de politie in door goede sier te maken met een vrouw die tegen de regels van de wetshandhavers in met een hoofddoek op het werk verscheen. En nu dus weer dit borderline antisemitische akkefietje. Kunnen we de PvdA Amsterdam al failliet verklaren, alstublieft?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten