D66 eist van u het volgende: “ERKEN dat we arbeidsmigranten nodig hebben. Dat is noodzakelijk…”

D66 laat vandaag weer van zich horen en wil graag van u weten of u eindelijk het feit erkend dat ‘we’ arbeidsmigranten nodig zijn.

Vorige week publiceerden we nog over de massa-immigratie en de nadelige gevolgen voor Nederland. Maar bij D66 heeft het fenomeen enkel een positieve connotatie. Arbeidsmigranten zijn volgens de partij “noodzakelijk”. Ondertussen zit er een D66-minister in Den Haag die uw zuurverdiende centen uitgeeft en de WW-exporteert naar Polen! Hieronder de oproep van D66:

Duidelijke oproep dus aan eenieder van ons.

Het moet nu echt klaar zijn met het gezeik over arbeidsmigranten. Dat ze WW kosten maakt helemaal niets uit! En dat de infrastructuur overbelast raakt door elk jaar 100.000 mensen toe te laten  evenmin. Zo denken ze bij D66: ‘niet lullen, maar poetsen, harder poetsen, nog harder!’.

Vaak zijn ze niet per se nodig voor ‘de economie’ overigens, die arbeidsmigranten, maar meer voor één aspect van de economie. Voor een project of programma waarvoor werkgevers extra handen nodig hebben. Dat kan natuurlijk, dat is geen enkel probleem. Echter dienen deze werkers wel aan dezelfde eisen en voorwaarden te voldoen als Nederlanders. Het kan niet zo zijn dat een Pool minder verdient en hierdoor zijn Nederlandse collega wegconcurreert.

Verder zijn de werkgevers verantwoordelijk voor de arbeidsmigranten, niet de samenleving. WW-export? Dat moet gewoon zo spoedig mogelijk aan banden worden gelegd. Huisvesting van arbeidsmigranten? Eveneens een verantwoordelijkheid voor de werkgever. Werkgevers zoeken arbeidskapitaal? Laat ze de stappen ondernemen die nodig zijn om het arbeidskapitaal in dit land dusdanig te verzorgen dat dit niet voor problemen elders zorgt.

Goed, D66. Jullie krijgen je zin. Ja, soms zijn arbeidsmigranten inderdaad nodig. Maar richt dan wel het systeem fatsoenlijk in!

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

109 reacties

 1. Rien Noppen

  Kan dit feit dan worden ontkend?

  1. Nog1

   @ Rien

   Ja, betrekkelijk eenvoudig. Alleen als je een kapitalistische groei+fetisjist bent is zijn opmerking steekhoudend. Mensen die meer levensdoelen hebben dan alleen dat, hebben geen arbeidsmigratie nodig.

   1. Rien Noppen

    Waarmee Nog1 impliciet erkent dat arbeidsmigratie nodig is om onze welvaart op peil te houden.
    Je kunt uiteraard de keuze maken de economische groei te verlagen.

    1. PMG

     Je kunt ook de keuze maken om jezelf door je kop te schieten, lijkt mij wel optie voor jou, stuk verdriet!

     1. Dik

      +1

     2. Original NL

      +2

    2. M de ruyter

     O ja , het altaar van economische groei, en belijdenis van de globale elite.

   2. DidiMadloba

    Begint u hier LINKSE stokpaarden te berijden?

  2. Trien Knoppen

   “D66 laat vandaag weer van zich horen en wil graag van u weten of u eindelijk het feit erkend dat ‘we’ arbeidsmigranten nodig ZIJN”

   Lees je nou gewoon over deze fout heen Rien?
   Wakker blijven hè…

   1. Rien Noppen

    Ik las inderdaad over deze taalfout heen, Trien, maar wees er al vaker op dat Teunis het Nederlands niet beheerst.

    1. Trien Knoppen

     Bij dezen zijn we het eens Rien!
     Om te huilen af en toe…

  3. Augustus

   Ja, kijk bijvoorbeeld naar Japan. Geen arbeidsmigratie nodig en het meest ontwikkelde land en een van de meest welvarende landen in de wereld.

   De enige die migratie nodig hebben zijn corrupte politici met lust naar meer macht. Divide and conquer.

   1. Henk-Jansen

    Japan… Al jaren nauwelijks economische groei en een snel vergrijzende bevolking. Nee Japan is echt fantastisch…

    1. DeBruijn

     @ Henk-Jansen

     Waarom is vergrijzing een nadeel? Steeds meer wordt geautomatiseerd, dus we hebben steeds minder mensen nodig.

    2. bejaarde

     Moet het dan altijd meer meer zijn. Ik zou zeggen, een stapje minder is ook niet zo erg, de mens native mens rent zich al 10-tallen jaren voorbij.

  4. Scarletti

   Aangezien u als partime zzp-er voor de overheid werkt kunnen we stellen dat er voor u ook geen vaste werkplek beschikbaar was. Wat u doet als beleidsmedewerker, kan een pool efficienter voor een fractie van de kosten

 2. Siemien

  Wij eisen dat kansparels en golddiggers die zich voordoen als arbeidsmigranten gewoon linea recta terug worden gestuurd naar land van herkomst

 3. Joop Klepzeikert

  We hebben GVD ruim 1,6 miljoen mensen die niet of nouwelijks werken + zo’n 2 miljoen mensen die afgekeurd zijn omdat ze ooit in hun vingers gesneden hebben of hun kleine teen gestoten hebben.
  Laten we die mensen eerst aan het werk helpen voor we nog meer gratis geld eisers binnenhalen.
  Robot Jetteketet moest maar eens terug naar de programmeur. Z’n software is ernstig in de war.

  1. Hartenheer

   Nou hier heb je toevallig iemand de 42 jaar gewerkt en geleerd heeft en door een ongeval afgekeurd is.
   En mijn uitkering is net boven het minimale loon.
   Normaal zou ik me hier niet druk om maken, maar als je weet dat hier een ”vluchtelingen” opvang zit die auto’s rijden en telefoons bezitten die wij niet eens konden betalen toen in nog werkte.

   Ja dan wordt je toch [gematig} rechts.

 4. Tman

  “arbeidsmigranten zijn nodig voor de economie,de grenzen mogen niet dicht?”
  De grenzen moeten wél dicht,om de ongeschoolden en illegalen te scheiden van bruikbaar volk,handwerkers en geletterden met arbeidspotentie!
  Deze schifting is in Canada en Australië al jaren de standaard.

 5. Vit

  Als ze oost-Europeanen bedoelen vind ik het goed want harde werkers,een enkele uitzondering daargelaten.

  1. Tman

   Misschien met een arbeidsvergunning van 1 jaar geldigheid,en bij misbruik op een zwarte lijst!

  2. Nog1

   Hij heeft het idd over (Oost) Europeanen. Maar wat nieuw is, is dat hij ze actief wil gaan ronselen.

   Dat bijna 80% van deze mensen in Nederland worden uitgebuit, en dat de belangrijkste reden om ze te halen het voorkomen van loonsverhogingen is, laat hij voor het gemak even weg.

   1. Rien Noppen

    Dat wil niet zeggen dat hij dat niet zou willen. U suggereert misleiding die er niet is.

    1. Nog1

     Het is een liberaal. Hij wil niet zeggen dat 1 van de doelen van deze politiek is om de lonen te drukken.

     Daarnaast is D66 1 van de partijen die door haar stemgedrag verantwoordelijk is voor de uitkleding van de arbeidsinspectie.

     Dat hij deze electoraal vervelende feitjes weglaat is geen toeval.

     1. Rien Noppen

      Als u Jetten de vraag zou stellen of hij deze uitbuiting wenst te bestrijden zal hij dat bevestigen. De rest is suggestie.

     2. Nog1

      Toen hij moest stemmen over budget om die wens werkelijkheid te maken stemde hij (en de andere D66ers) tegen. En daden tellen zwaarder dan woorden.

     3. Rien Noppen

      Kan Nog1 een bron en enige context geven voor zijn beschuldiging jegens Jetten?

     4. Dik

      @Nog1: Je voert een zuigtrol, een fucktrol van het soort dat hier al jaren rondhangt om de boel te flessen, te saborteren en te klieren. Waarom zou je zulk uitschot een podium bieden?

   2. DeBruijn

    @ Nog1

    80% van hen wordt niet uitgebuit. De meesten werken hier volgens het CAO in de tuinbouw. Natuurlijk zijn er mensen die de boel besodemieteren, maar dat is een minderheid. Als je dat doet dan verlies je gelijk je goede naam en afzetmarkt, want geen handelaar of supermarkt wilt je producten dan maar.

    Als er zoveel mensen uitgebuit zouden worden, dan zouden er geen honderdduizenden mensen hier naar toe komen.

    We hebben 450.000 bijstandsgerechtigden en 360.000 werkelozen. Deze moeten veel harder aangepakt worden, niet willen werken, dan geen geld. We hadden hier een proef met 1200 mensen uit de stad, waarvan er 2 een baan hadden geaccepteerd en zelfs die werken niet meer. Er was gewoon geen wil. Moesten om 7 uur beginnen, dat was te vroeg en stoppen om 4 uur was te laat.

    Schandalig, maar niemand werd gekort op zijn of haar uitkering. En groot deel wilt gewoon niet. Wij hadden dat probleem vroeger ook. Advertenties neerzetten totdat je erbij neervalt, maar geen Nederlander met uitkering die kwam werken. Dat was in de jaren 80, bijna een miljoen Nederlandse werkelozen en toen kwamen de Turken en Marokkanen die wel wilde werken.

    1. M de ruyter

     Als jij mij een fatsoenlijk loon betaal wil ik jouw tomaten wel plukken. Maar dat is natuurlijk onderdeel van het probleem. Ik heb als tiener wel peren geplukt voor 11euro per uur of zo en dat was prima.
     Voor dat geld kan ik geen gezin onderhouden.
     Je zult zien als de levensstandaard van de Oost Europese landen omhoog gaat dat zij ook niet meer komen.
     Je krijgt waar je voor betaald..

     1. DeBruijn

      @ M. de Ruyter

      Ik ken ook Nederlanders die in de tuinbouw werken en gewoon hun gezin kunnen onderhouden, dus dat is onzin wat je zegt.

      Alleen wilt iedereen tegenwoordig bij het loon van een directeur krijgen, omdat ze totaal niet zijn bijgebracht wat je daarvoor moet doen. Als kinderen 11 euro per uur krijgen als zij 16 jaar zijn, dan verpest je die natuurlijk. Zelfde als je altijd alles voor je kinderen betaald. Nieuwe Iphone 7 van 400 euro voor dochter van 12, nieuwe scooter van 2200 euro als zij 16 worden.

      Onze kinderen hebben het zelf verdiend, wilde het ook doen en kunnen nu met geld omgaan. Dat in tegenstelling tot de huidige generaties die overladen zijn met schulden.

    2. Original NL

     Ja..ho even…en al die klaplopers uit de moslimlanden dan……daar hebben we er g.v.d. honderdduizenden van binnengelaten….waarvan er maar 7% iets uitvoeren????

  3. Joop Klepzeikert

   Werken 3 maanden en gaan dan 6 maanden op vakantie naar eigen land, met behoud van oetkering. Schieten we lekker wat mee op zeg.

   1. Vit

    Daar moet inderdaad paal en perk aan gesteld worden.

    1. Vit

     De Polen die ik ken werken zich overigens het schompes.

    2. Joop Klepzeikert

     Er zijn inderdaad ook Polen die hard werken en zelfs Marokkanen en Turken die dat doen. Dat zijn helaas wel de uitzonderingen. De meeste zuigen ons ‘sociale’ systeem leeg.

   2. Meester Kong

    @Joop

    Hier 3 maanden werken en dan 6 maanden uitkering.
    Leg eens uit..

    1. Vit

     Dat uitkering moet van de EU, niet opgelet waarschijnlijk?

 6. Tguard

  Arbeidsmigranten moet je gewoon toelaten onder voorwaarden.
  Een hogere salariëring door het vakantiegeld maandelijks toe toevoegen en een financiële toelage waarmee het recht op uitkeringen wordt afgekocht. Dit koppelen aan een maximale verblijfsduur en we hebben allemaal zekerheid!

  1. snoepje

   Goed idee, maar eerst de klaplopers in eigen land aanpakken.

 7. Vraagtekentje

  Als we al gastarbeiders nodig hebben mogen ze het wat beter aanpakken dan in de jaren 70. Geen werk meer, terug naar je eigen land, niet pamperen en zeker geen verblijfsvergunning en familieherenigingen.

 8. Ruiter

  D’66 gaat het grootste verlies in haar kortstondig bestaan leiden. Alle eurofiele partijen worden gestraft. Dus ook CDA, VVD en GroenLinks. Alleen de PvdA niet, want de volgevreten nepsocialist Timmermans trekt (hoe is het mogelijk?) toch veel stemmen. Vanwege zijn naamsbekendheid, volgens De Hond.

 9. Niet L niet R

  Waar haalt hij het lef van daan die trekpop, om te eisen dat wij immigranten nodig hebben!
  Momenteel hebben wij een groot overschot van immigranten, zeker ook in de criminaliteit!
  Kijk wat immigranten veroorzaken, zelfs als zij als crimineel opgesloten zitten in o.a. Vught, het verstoren van de doden herdenking!
  Jette je gaat af als een gieter, zal ook blijken bij de eerst komende verkiezing!

  1. Rien Noppen

   Jetten eist niet dat we immigranten nodig hebben. Hij meent dat dit het geval is.

   1. Reganto

    Pisvlek, zwakzinnige, blaaskaak, vetklep en profiteur.

 10. J.Rademaker

  Zo blijft Polen een arm land waar zaken en bedrijven moeten sluiten.
  Die idioot wilde ook een eu leger omdat putin de balkanstaten ging aanvallen.

  1. DidiMadloba

   Baltische staten bedoel je.
   Maar wat maakt het uit als je provinciaal denkt.

 11. RvdBe

  Is logisch als je netto zo,n 90.000 imigranten toelaat, zul je voor 90.000 mensen woningen moeten bouwen.
  Die laat je dan bouwen door oostblokkers die hier hun geld verdienen en vervolgens uitgeven in hun land van herkomst en tussendoor ook nog van wat export ww kunnen genieten.
  Leve de eu en genieën als jetten……

 12. Pieter58

  Droevig om te zien hoe slecht er wordt gelezen en wat Jetten in de schoenen wordt geschoven.
  Om te beginnen is drs. Rob Jetten geen robot. Een klein beetje meer op de inhoud en iets minder op de persoon zou al een goed begin zijn.
  Vraag eens aan een multinational in Vlaardingen, Veldhoven of Den Haag hoe men de business draaiende houdt zonder hoogopgeleide arbeidsmigranten. Vraag eens aan een ziekenhuis hoe het moet zonder buitenlandse verpleegkundigen en artsen. Ontsla alle buitenlandse hoogleraren aan de technische universiteiten en zie wat er gebeurt. Er zijn valkgroepen waar nog uitsluitend buitenlandse promovendi studeren. Zijn dit uitvreters?

  Dan de logistiek, de land- en tuinbouw. Daar willen Nederlanders blijkbaar niet meer werken. Of zijn er fysiek niet sterk genoeg voor. De werknemers betalen belasting en hebben na verloop van tijd recht op uitkeringen. Ja, er zijn uitwassen. Ja, er zijn ook Nederlanders die geen poot uitsteken. Als arbeidsmigratie een probleem is, is dat een probleem voor de landen waar de migranten vandaan komen. Hoge en dure opleidingen worden niet binnenlandse benut. Kansrijke mensen trekken weg. Kansarme blijven achter. Oost-Europa loopt hard leeg.

  We hebben bijna 4 mln allochtonen in Nederland. De meeste daarvan werken en betalen belastingen en premies. We hebben ze nodig, elke dag. Wen er maar vast aan.

  1. DeBruijn

   @ Piet58

   Zo gaat het hier vaak, op de man of vrouw spelen, helaas.

   ‘Dan de logistiek, de land- en tuinbouw. Daar willen Nederlanders blijkbaar niet meer werken. Of zijn er fysiek niet sterk genoeg voor. De werknemers betalen belasting en hebben na verloop van tijd recht op uitkeringen. Ja, er zijn uitwassen. Ja, er zijn ook Nederlanders die geen poot uitsteken. Als arbeidsmigratie een probleem is, is dat een probleem voor de landen waar de migranten vandaan komen. Hoge en dure opleidingen worden niet binnenlandse benut. Kansrijke mensen trekken weg. Kansarme blijven achter. Oost-Europa loopt hard leeg. ‘

   Het werk in de tuinbouw is niet zwaar, dus dat gaat allang niet meer op. Vroeger moesten we tomaten plukken en tegelijk een mand dragen waar we ze in deden, daarna kregen we kisten die we de hele dag rond moesten sjouwen van 20kg. Sinds 25 jaar is er een buis en railsysteem, de werknemers zitten op elektrokarretjes en leggen de tomaten netjes in een bak of laten deze in een buisvallen die naar een kleine container voor je rolt.

   Nederlanders die niet willen werken moeten hard aangepakt worden.

   Tevens vind ik het heel egoïstisch om hoogopgeleide mensen uit het buitenland op grote schaal te ronselen. Want zoals u zelf zegt, dat lopen die landen geeft en blijven de ouderen en economisch zwakkere achter. in Roemenië is a 1 op 5 het land uit. Zeer kwalijke zaak. In Moldavië hetzelfde en laten ze hun ouders berooid achter. Wij steunen een organisatie die ouderen verzorgd in Moldavië, waarvan alle kinderen in het buitenland werken en nooit meer iets laten horen, geen geld sturen, laat staan een kaartje. Wij mogen vanuit Nederland hun werk doen. Zoveel ouderen leven in grote armoede, het is te triest voor woorden.

   We moeten naar een visumsysteem toe. Dat hadden we in de jaren 80 al in moeten voeren voor arbeidsmigranten. 6 maanden werken, dan weer terug. Nu zitten heel veel van hen in de WW en zijn vluchtelingen en mensen van allochtone komaf oververtegenwoordigd in het uitkeringscircuit. Velen zeggen discriminatie, maar zij kunnen morgen hier aan het werk, zelfs degene die geen Nederlands spreken. Maar dat lukt dus niet. Overigens bij veel autochtonen ook niet.

   Maar nogmaals de glastuinbouw is geen zwaar werk meer en vies net zo min. Ik werkte van april tot en met september van 5 – 6 uur ‘s-ochtends tot 17.00 uur minimaal. Vaak ook ‘s-avonds nog en altijd op zaterdag. Nu beginnen de meesten om 7 uur en mogen om 16.00 uur naar huis.

  2. Dik

   @Pieter: Ik heb even op je website (blog 14. mrt, 2019) gekeken, maar mensen die over ‘klimaatontkenners’ beginnen die neem ik niet serieus. Je kunt het klimaat namelijk niet ontkennen. Wat je natuurlijk wel kunt doen, en daar hoor jij waarschijnlijk ook bij, is de oprechte kritiek afschuiven en denken dat je ‘moeder aarde’ moet redden door onzinnige heffingen en belastingen te heffen in een landje dat ruim 1700 x kleiner is dan de landen (bij elkaar opgeteld) die niet meedoen aan die totale kolder.

   Ik weet wel waarom FvD de grootste is geworden en D’66 alleen maar heeft ingeleverd en nog meer zal inleveren. Neem van mij aan dat D’66 zal decimeren, kwestie van tijd. O ja, ik noem degene die dat niet geloven gewoon D’66-ontkenners.

  3. Dik

   “We hebben bijna 4 mln allochtonen in Nederland. De meeste daarvan werken en betalen belastingen en premies.”

   Interessante stelling, ik ben benieuwd naar de bron(nen).

  4. Siemien

   Ja en Pietertje meent dit ook nog, Pietertje spuugt je als Nederlander gewoon recht in je porum.
   Erger nog, er is in Nederland een systeem gecreëerd, door het toelaten van zoveel kansparels, dat het lijkt alsof dé echte Nederlander niet wil werken of kan werken (arbeidsdiscriminatie), Nederlanders te dom zijn om in een ziekenhuis te werken of bij een multinational.
   Pietertje schijnt niet te begrijpen dat veel kansparels, geld naar hun moederland brengen, dat zogenaamde arbeidsmigranten (uitzonderingsposities) een aanslag zijn op sociaal fiscaal economisch stelsel door de “uitkering” waar zij recht op hebben mee nemen naar hun moederland.
   Marokkanen die kinderbijslag, pensioenen, kindgebondenbudget, etc etc opstrijken en naar Marokko sturen waar de verhoudingen dusdanig verschillen dat ze dikke villa’s kunnen bewonen..
   Fraude met WW uitkeringen..

   Het is natuurlijk een grove schande wat Den-Haag doet met haar eigen burgers als het gaat om arbeid, het gezeik over meer vrouwen in de top, ook al zijn deze niet gekwalificeerd, bedrijven die verplicht worden om bepaalde mensen in dienst te nemen ten koste van dé Nederlander..

   Jetten is een klimaatdrammer van heb ik jou daar, de klimaathysterie is de nieuwe religie, is het nieuwe geld om al dit soort dingen in stand te houden.

 13. PMG

  Nou meneer Teunis Dokter, met 117.000 geregistreerde werkzoekers bij het UWV wiens CV’s zijn gekopieerd sla jij, net als D66, de plank volledig mis!!!

 14. DidiMadloba

  Maar de kneiter-linkse DDS is tegen en pampert Nederlandse arbeiders

  1. DeBruijn

   Van mij mag bij heel veel mensen de uitkering stop gezet worden die niet willen werken en dat zijn er helaas velen.

   Roepen sommigen ‘ja, maar voor 100 euro ga ze niet werken’.

   Als je zo een mentaliteit hebt, dan hoor je geen cent te krijgen. Ik heb ook genoeg gewerkt voor minder dan het minimumloon als tuinder, omdat de groente niets opbracht. Dus? Een tandje bijzetten en hopen dat het volgend jaar wat beter gaat. Maar echt niet onze hand ophouden.

   1. Nog1

    Zou jij ze dan aannemen?

    1. DeBruijn

     @ Nog1

     Hebben we geprobeerd is, maar die zijn echt niet gemotiveerd. Maar dat is hun probleem, als zij niet te eten hebben, zullen ze echt wel veranderen.

     Mensen moeten verantwoordelijkheid nemen over hun eigen leven. Doen ze dat niet, dan moet niet altijd maar de overheid hun handje vasthouden. Die tijd moet over zijn. Alleen mensen die zichzelf niet kunnen helpen, die moeten door de overheid geholpen worden. De rest die gezond is en kan werken, maar niet wilt, die zoekt het maar uit zelf uit.

     Waarom zou de overheid altijd maar moeten pamperen? Waarom zouden mensen gratis mogen leven en jij hun luiheid via de belasting moet betalen?

   2. Joop Klepzeikert

    Het probleem is dat de oetkeringen + soepsidies en vele bijkomende vormen van gratis geld veel te veel opleveren. Tot aan modaal is het al niet rendabel meer om te gaan werken.
    De uitkeringen en soepsidies zouden weer terug gebracht moeten worden tot waar ze voor bedoeld waren: Niet verhongeren als je niet werkt.
    Pas dan zal er weer stimulance zijn om te gaan werken en hebben we geen arbeidsmigranten meer nodig. Bijkomend voordeel is dat 98% van de moslims en negers dan vanzelf weg gaan, naar landen waar ze wel bergen gratis geld krijgen.

   3. Cootje

    Sorry ik heb 40 jaar in het Westland gewerkt aan wat weinig kost kan ik nog verdienen , maar een tuinders is geen vak , is een roeping een product in de grond douwen en dan je vinger in de lucht steken en kijken wat je voor je product krijg die bijstander heeft een vast inkomen, tuinders en boeren zijn de clowns van de banken. Bij slechte prijzen werd er een hoop touw verkocht , heeft niets met ondernemerschap te maken , zelfs bij de grotere jongers in de tuinbouw mogen hun eigen teeld niet zelf kiezen , de meeste tuinders zitten zondags voorin de kerk om te bidden dat ze de banken kunnen betalen

 15. PMG

  Deze homo gooit wel heel erg hard zijn eigen glazen in, haha, ze doen het allemaal zelf!!!

  1. Cootje

   Is hij homo dan ? dan heeft hij gelijk wellicht dat er een exotische verrassing bij zit veel keuze mogelijkheden .

   1. Joop Klepzeikert

    Je kunt aan z’n kop al zien dat hij bruinwerker is.

    1. Cootje

     Dan zit er een luchtje aan

   2. Original NL

    Ja..daar sta je van te kijken hé cootje…..idd vreemd als je bedenkt dat hij figuren die hem head first van een flatgebouw willen/gaan flikkeren welkom heet!!
    Naïef tot in den doet!!

 16. maybemaybenot

  Men moet zich tegenwoordig wel af vragen of deze hokjespolitiek nog zin vol is. In mijn opinie zal het beter zijn dat een ieder gaat nadenken over bijvoorbeeld dit issue over arbeidsmigranten. We hebben inderdaad wel arbeidsmigranten nodig, maar natuurlijk zit er ook een limiet aan. Dus onbeperkt toelaten is ook geen optie. Hiervoor zal de politiek echt een oplossing moeten vinden. Laten we dus niet doen dat we geen arbeidsmigranten nodig zouden hebben, maar ook niet dat we iedereen kunnen toelaten. De middenweg lijkt mij de beste optie en men zou dat vaker moeten doen met betrekking tot bepaalde thema’s en niet vast blijven hangen in hun politieke hokje (extreem-links, links, extreem-rechts, rechts, ect)

 17. Henk Albarda

  Het is geen feit, het is een mening waarbij de voorstanders te lui en lamlendig zijn uit hun bijstand-uitkering te komen om het werk te doen waar we die migranten absoluut niet nodig hebben.
  Over 10 jaar is ook de heer Noppen vergeten dat we hem hebben gedwongen bollen in Hillegom te gaan plukken en weet niet beter meer dan dat een uitkering betekent verplicht aan de bak in wat er dan ook maar voor werk is.
  En als er een keer voor een seizoen extra werkers nodig hebben, dan opbergen in containers en terug zodra het werk gedaan is.

  1. Rien Noppen

   Ook als we er in slagen om de helft van het aantal bijstandsgerechtigden aan het werk te krijgen (dat is nog nooit gelukt) zal er behoefte zijn aan een instroom van arbeidsmigranten.

   1. M de ruyter

    Goed zo knakker, lekker trollen. Je herinnert ons eraan om allemaal anti immigratie/ anti Europa te stemmen en zeker niet op midden partijen.
    Je bent een (betaalde) echte aanwinst.

    1. Reganto

     En een psychopathische vetklep, zuignap en blaaskaak.

     1. Original NL

      ..En een nuttige sukkel bovendien!!

    2. Mars020

     Hij maakt gratis reclame voor de PVV en het FvD. Gewoon laten lullen, dat is alleen maar goed voor de aankomende verkiezingen. Hoe meer die gasten om zich heen gaan slaan, hoe beter voor ons. Hoogmoed komt altijd voor de val.

  2. Cootje

   Brabanders en Limburgers hebben naast hun bijstand agf op zolders , of een pillenfabriekje , ga je toch niet voor een tuinder werken

 18. Henk Albarda

  Nog 1 punt: Wederom ben ik de heer Noppen zeer erkentelijk voor zijn aanwezigheid. Zoals gebruikelijk levert hij zijn bijdrage aan het werven van FvD kiezers en leden. Ik begrijp de zure commentaren niet op de reacties van de heer Noppen. Ieder heeft recht op zijn eigen mening en daar kunnen wij dan weer onze mening op los laten.
  De heer Noppen mag mij nog eens uitleggen waarom bijstandstrekkers beter thuis op de bank kunnen blijven liggen met een biertje, dan te gaan asperges te gaan oogsten, of bollen plukken op onze bollenvelden. Dat doen nu Oost-Europeanen terwijl er honderdduizenden bijstandstrekkers thuis zitten.
  Dat de werkgevers daar niet blij mee zijn, is een kwestie van enkele jaren wennen.

  1. Cootje

   Gewoon omdat je heb goede werkgevers , maar in de tuinbouw ?

  2. Rien Noppen

   “De heer Noppen mag mij nog eens uitleggen waarom bijstandstrekkers beter thuis op de bank kunnen blijven liggen met een biertje, dan te gaan asperges te gaan oogsten, of bollen plukken op onze bollenvelden.”

   Ik beweer niet dat bijstandstrekkers beter niet kunnen werken maar wijs erop dat het streven deze groep aan het werk te krijgen al decennia wordt beleden maar dat er nooit iets van terecht kwam. Het wordt dus een beetje een loze kreet die de werkgevers niet uit de brand helpt.

   1. DeBruijn

    @ Rien Noppen

    Gewoon de uitkering stop zetten, wedden dat zij kunnen werken. Nu worden ze met fluwelen handschoenen behandeld en komen met van alles weg.

    Aanpakken en verantwoordelijkheid geven over hun eigen leven. Nemen ze dat niet, nou jammer dan. Veenhuizen heeft ruimte genoeg.

 19. shimeon

  Nog1 heeft de spijker op zn kop geslagen,help eerst de ww-ers aan een baan,zet ze bij een oudere in de bouw om het vak te leren die kan met 60 jaar met pensioen de ww-er kan verder en de oudere kan van zijn pensioen genieten die de jongere weer voor hem verdient.
  Nederland is zo vol dat er nagenoeg een onwerkbare situatie is ontstaan op onze snelwegen,daar is bijna niet door te komen.
  Maar daar heeft naar de knoppen geen last van want die wordt vanuit Gaza betaalt

  1. van Urk

   Is dat die Rob Jetten die beweerde tijdens een verkiezingsdebat dat ten tijde voor de EU zijn dorpsgenoten uit Veghel niet in Duitsland konden gaan werken en de Veghelaren niet aan de Duitsers konden verdienen…

 20. Arie B

  Arbeidsmigranten zijn doorgaans niet islamitisch maar Pools of Bulgaars.

  1. Cootje

   Die zich te pletter zuipen op de campings , ook geen verrijking voor onze maatschappij plus dat ze alles kunnen gebruiken of lenen

   1. van Urk

    Onze Nederlandse biermerken en campings varen er dus goed bij… Oost Europese arbeiders betalen net zo goed mee aan onze economie. Ze betalen Nederlandse belastingen maar ook de Nederlandse lasten.

    1. PMG

     Ja van Urk, en zo blijven de cijfers voor verkeersdoden tenminste ook flink in de plus!

     De heren rijden meestal in dikke Audi’s met buitenlands kenteken die zo voor een prikkie hebben gekocht, dat lukt mij niet. Ze betalen geen cent wegenbelasting en dragen niets bij aan onze economie, kosten alleen maar.
     Slimme ronselaars zijn de zakkenvullers!

 21. nienke

  Zorg er eerst maar voor dat de vele allochtonen die niet willen werken, MOETEN werken en degene die in de bijstand loopt en kan werken ook gaat werken, als je ziek bent en je kan niet werken dan kan je er ook niets aan doen.
  In Rotterdam geprobeerd jonge allochtonen zover te krijgen dat ze asperges gingen plukken na 1 dag hadden de heren hier geen zin meer in en mochten ze weer op hun luie gat gaan zitten en hun handje ophouden.
  Dan maar de Polen die zijn niet te bedonderd om te werken, harde werkers.

  1. PMG

   @Nienke – ja, laat ze maar lekker op hun reet zitten maar dan wel zonder uitkering!

   Het is toch te gek voor woorden dat deze totale nietsnutten niks doen en geld vangen terwijl anderen hun werk doen en ook nog eens WW krijgen?

 22. waakzaam

  Zet alle D66-ers eens aan het werk in de echte maatschappij, dan is het probleem opgelost: geen arbeidsmigranten nodig! Met als extra voordeel: we zijn van hun onzinnig gezwets af.

  1. van Urk

   Rob Jetten ziet er zelf al zo witjes wat al betekent dat hij nooit arbeidsintensief gezweet heeft.

 23. Siemien

  Wat is op tegen om de Nederlander aan het werk te helpen ipv je sterk te maken voor buitenlanders, geef eens een goeie reden..

  1 van de redenen die ik kan bedenken is dat onze nieuwe Nederlanders er geen reet aan doen om te werken..

  1. van Urk

   Inderdaad. Ons land telt ongeveer 300.000 gezonde werkloze of werkschuwe Nederlandse mannen en vrouwen die hun handen best even kunnen laten wapperen voor onze economie. Enkele jaren terug had Nederland al 750.000 arbeidsmigranten. En iedere jaar komen er vijftigduizend bij. Da,s best veel.

   1. PMG

    @van Urk- da’s wat ik bedoel, aan het werk met dat volk, ze moeten zich doodschamen dat hier buitenlanders komen die het wel doen! 117.000 bij het UWV, dat zijn heel veel tomaatjes en bollen! De eigen jeugd doet ook geen vakantiewerk meer maar gaat op kosten van een ander opvakantie of ligt de hele dag voor een spelcomputer.

    Hoogste tijd voor een totale verandering, te beginnen met de uitkeringen, scholen en herinvoering dienstplicht!

    1. O.k.

     Dienstplicht? Nog meer ambtenaren dus die vervolgens vele male duurder zijn want ze vinden zichzelf te goed om fysieke arbeid te verrichten. Ik heb mijn lijf letterlijk naar de klote gewerkt en kan nauwelijks nog functioneren,maar zelfs ik loop 3x per week ondanks het lijf wat tegenwerkt een kranten en folderwijkje(extra belast natuurlijk door de belastingdienst en elke maand wordt ik erdoor gekort op mijn wia) mensen willen wel,maar het wordt veelal onmogelijk gemaakt. Waarom,juist ik wil wel maar ik kan niet. Denk even na voordat je een jaren 50 uitspraak doet.

     1. PMG

      Ja gewoon dienstplicht en flink aan de slag, in natuurgebieden bijvoorbeeld waar geen geld voor is, mensen leren om samen te werken en laten voelen hoe het is om met steenkoude poten en zeiknatte kleren rond te lopen zonder je om te kunnen kleden. Je moet orders opvolgen en dat is voor zeer veel jongeren een probleem. Afknijpen die zooi zodat het sterke mannen en vrouwen worden die Nederland weer groot maken!!!

 24. M de ruyter

  Nee niet goed D666, we erkennen niks

 25. Ome Wim

  Weet die Barbie-pop van D66 dan niet dat er tot nu toe nog maar 7% van de immigranten aan het werk is en de rest ons loopt uit te vreten, zet die gelukszoekers aan het werk en we hebben arbeiders genoeg.

  1. Original NL

   Neen wim…. dat weet lgbtq barbie jetten niet…hoe kan hij ook , het klimaat in zijn hoofd is oververhit.

 26. arjan1234.

  hoe meer mensen hierheen komen en niet werken hoe meer arbeids migranten je nodig hebt om het te betalen

 27. Hartenheer

  Erken dat er een deel van personen zijn die een Nederlands paspoort hebben gewoon weigeren te werken.
  Ze worden toch aan alle kanten gesteund en financieel uit de put gehaald.

  Zet die luie donders aan het werk, en weigeren helemaal geen uitkering.
  Na 43 jaar werken em leren ben ik geen dag werkloos geweest

 28. O.k.

  Op het moment dat de eigen burger geen kans meer heeft om zich te ontwikkelen dan moet de arbeidsmigratie worden gestopt. Leegloop in dorpen en of provincies zijn het gevolg van de arbeidsmigranten,waarom erover liegen(tegenwoordig lijkt het wel een prioriteit van de politiek om met loze leugens een argument te maken).

 29. Michael M

  Partij 66, zonder de (D) , de slopers en vernielers van de Democratie. Het referendum. Niet voor niets heet het nu partij 66. De “D” zijn ze al een poosje kwijt. Niet alleen dat. Ze zijn ook de weg totaal kwijt. Ze weten zelf kennelijk niet eens meer waar ze het over hebben, laat staan om nog te fungeren als partij. Het lijkt wel een net zo een doorgeschoten idiote partij geworden als die van Bij1. Wat is er toch gebeurd met deze generatie poppetjes. Zit het in de lucht? Het is daarom ook duidelijk de reden dat deze partij zo flink gedaald is in de zetels omdat ze zelf niet meer weten waar de klepel hangt!

 30. Pescador

  Dat snotneusje dat hetb opperhoofd van D66 speelt heeft net zoveel verstand als mijn kat.

 31. Robby

  Rien Noppen ?? of Rien Jetten ??
  Maar we hebben 1 geluk D66 is niet meer.Hij mag zeggen wat hij wil we leven NOG in een vrij land.Gelukkig mag ik ook zeggen dat deze zakkenvuller gewoon mag vertrekken
  En u ook Rien Jetten

 32. Godefroy France

  WEGSTEMMEN DEZE PISVLEK!!!!!!!!!!

 33. Bes Tolen

  D66 is een gevaarlijke partij met een gevaarlijke leider. Alle democratie verdwijnt ten behoeve van een rampzalige markteconomie neerwaarts gericht op volledige uitbuiting van werknemers en afbraak van alles wat mensen lief is. Een totalitaire maatschappij, die zich nooit meer hoeft te bewijzen zodat ze in het oneindige kan voortduren. Waar politieke zeggenschap voor het volk per definitie niet wordt geduld zodat die is uitgeschakeld en het individu op elk willekeurig moment kan worden gestuurd naar welke plaatsen ook, waarvoor deze nooit zelf zou kiezen. Wat steeds meer individuen noodgedwongen zal overkomen. De ontwikkeling, die toch al is ingezet door ”Rome”, het grote bankwezen onder leiding van particuliere zaakwaarnemers uit machtige groepen van heel oude datum vergezeld door politieke bescherming met volop manipulatie waar de democratie nooit echte invloed krijgt. Waar de investeringen niet meer wordt gestuurd op basis van open decentrale markten waar rendement, te verwachten rendement, continuïteit en meer plaatselijke maatschappelijke behoeften en verantwoordelijkheid maar het geld van bovenaf wordt beschikbaar gesteld door de centrale bank, die daarmee de hele financiële en grotendeels de economische politieke macht zich heeft toegeëigend. Basis het nul procent rentebeleid als altijd al gewenst door de grootste agressieve samenballing van macht om mensen geheel onmondig te maken en te houden. Strevend naar monopolie op financieel terrein. Met vernietiging van andermans kapitaal. De terugkeer van de meest brute totalitair bedoelde macht over mensen. Met de dood aan het individu. Eindelijk zal de grootmacht van weinigen denken. Zij, die met al hun leugens en bedrog als enige beschermden over blijven. Ze zijn al onder ons.

 34. Bes Tolen

  Alle jaren heeft de immigratie een negatief rendement opgeleverd. Waar dat door komt kan ieder weten.
  Juist Nederlandse regeringen hebben altijd hun best gedaan de lonen en salarissen te drukken. Zelfs de gulden moest extra laag worden gehouden. Dat leverde een foute economie op.
  De Nederlandse lonen en salarissen waren lange tijd extreem laag en velen konden toen tot hun dertigste ondanks volle werkweken niet eens aan een gezin denken. Zo was het tot ver in de zestiger jaren in Nederland. De situatie in omringende landen was toen veel beter. Slechts korte tijd kwam het tot betere beloning. Opwaarts van zo 1963 tot 1979. De welvaart steeg in die tijd enorm. Tot de massa immigratie op gang kwam. Laat je niks wijs maken. Het was vooral het werk van het linkse christendom, de kerken en van lieden, die hier zo maar naar toe kwamen vaak op aanraden van vreemdelingen, die hier al zaten. Echt. Het had helemaal geen economische basis.

 35. DennisEijs

  Ja, maar is van tijdelijke aard. De economie bloeit, maar, een nieuwe crisis zit er al weer aan te komen. Tevens staan we aan de vooravond van de robotisering.
  Hoeveel nieuwkomers hebben we al opgenomen? En Hoeveel vacatures staan nog open? Schijnbaar lost die immigratie weinig op. Sterker nog, het drukt op onze sociale zekerheid. We hebben dus internationale flexwerkers nodig, met een tijdelijke werkvergunning.

 36. Duckday

  Zorg dat de werklozen gaan werken En we zijn vol laat die bedrijven gewoon ergens anders naar toe gaan Stop met al die toeslagen verplicht aanpakken die hap

 37. logisch denken

  Ten eerste wordt er geen feit geprojecteerd maar een mening. Een andere mening is dat arbeidsmigranten markt verstorend werken. Een andere kijk is dat arbeidsmigranten de interne woningmarkt belasten. Een andere mening is dat arbeidsmigranten met een uitkering in de zak terugkeren naar hun vaderland maar niet beschikbaar zijn voor de arbeidsmarkt en dat dit dus een ongelijke behandeling is tov de autochtone arbeider. Aan het laatste euvel kan onze lokale politiek niets veranderen want dit komt voort uit die fantastische EU regels. Verder worden arbeidsmigranten heel makkelijk uitgebuit omdat ze kwetsbaar zijn. Vanuit dat laatste standpunt zou je denken dat de socialistische clubjes gaan steigeren maar het tegendeel is waar. de linkse broeders vieren feest bij zoveel goedkope arbeidskrachten. Een nexit lost dit hele probleem fluitend op. Baas in eigen land of buik zoals de feministen jaren geroepen hebben. Stop Brussel nu het nog kan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.