FNV distantieërt zich van Baudet in FNV-hesje: 'niet merkbaar in stemgedrag', terwijl FVD júist veel steunt!

Geen categoriemei 31 2019, 19:00
De vakbond FNV probeert uit alle macht zich te distantiëren van FVD. Want een Thierry Baudet, die op Twitter en in een FNV-hesje zegt zich hard te willen maken voor betere pensioenmaatregelen? Dat hoort niet! FNV gooit in reactie fakenews op Twitter:
[embed]https://twitter.com/FNV/status/1134053662999949312[/embed]
Goh, FNV, hoe verklaren jullie dit dan? Hier een link naar de stemmingen van FVD over ouderen en pensioenen. Om 'opportunisme' ook maar meteen te ontkrachten, een flink aantal van die moties zijn van april, september en december 2018. En ach, hier nog een leuke verslaglegging van de Tweede Kamer over het stemgedrag bij diverse moties over pensioenen:
D70OIgUXUAIjMO6.jpg large
Het moge duidelijk zijn dat FvD op dit vlak behoorlijk vaak in hetzelfde rijtje voor komt met de SP en 50PLUS, met zelfs een aantal keer PvdA, DENK, PVV en GroenLinks in de mix. Dat FvD andere redenen als oorzaak voor het falend pensioenstelsel beschouwt dan andere partijen, zou voor FNV wat dat betreft niet uit moeten maken.
De FNV heeft er volgens mij meer problemen mee dat een aanzienlijk deel van de eigen achterban de opvattingen en ideeën van FvD en PVV deelt, terwijl SP en (in mindere mate) de PvdA, flinke klappen te verduren hebben gekregen. Daar komt ook nog eens de onvrede bij die FNV zélf heeft gecreëerd bij de eigen achterban, waardoor ze waarschijnlijk in alle paniek maar even een fakenews-tweetje de deur uit hebben gedaan. Triest!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten