FNV distantieërt zich van Baudet in FNV-hesje: ‘niet merkbaar in stemgedrag’, terwijl FVD júist veel steunt!

De vakbond FNV probeert uit alle macht zich te distantiëren van FVD. Want een Thierry Baudet, die op Twitter en in een FNV-hesje zegt zich hard te willen maken voor betere pensioenmaatregelen? Dat hoort niet! FNV gooit in reactie fakenews op Twitter:

Goh, FNV, hoe verklaren jullie dit dan? Hier een link naar de stemmingen van FVD over ouderen en pensioenen. Om ‘opportunisme’ ook maar meteen te ontkrachten, een flink aantal van die moties zijn van april, september en december 2018. En ach, hier nog een leuke verslaglegging van de Tweede Kamer over het stemgedrag bij diverse moties over pensioenen:

D70OIgUXUAIjMO6.jpg large

Het moge duidelijk zijn dat FvD op dit vlak behoorlijk vaak in hetzelfde rijtje voor komt met de SP en 50PLUS, met zelfs een aantal keer PvdA, DENK, PVV en GroenLinks in de mix. Dat FvD andere redenen als oorzaak voor het falend pensioenstelsel beschouwt dan andere partijen, zou voor FNV wat dat betreft niet uit moeten maken.

De FNV heeft er volgens mij meer problemen mee dat een aanzienlijk deel van de eigen achterban de opvattingen en ideeën van FvD en PVV deelt, terwijl SP en (in mindere mate) de PvdA, flinke klappen te verduren hebben gekregen. Daar komt ook nog eens de onvrede bij die FNV zélf heeft gecreëerd bij de eigen achterban, waardoor ze waarschijnlijk in alle paniek maar even een fakenews-tweetje de deur uit hebben gedaan. Triest!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. tomygun

  Lul koek FNV is PvDA land veraders .

  1. I.W.A.B

   Als dat land verraders zijn.. wat is Baudet dan
   In een FNV hesjes ..is hij lid van het FNV
   Heeft de FVD geld gestort in de stakingskas
   Dat vraag ik me dan weer af

   1. toetssteen

    Wab
    zozozo, droeg Baudet meerdere hesjes??? En voor de rest, wat bedoelt u?

    1. edoc431

     Dat ie alles beter weet daar staat iwab voor he IK WEET ALLES BETER .

   2. Trien Knoppen

    Als jij je dat afvraagt doe je je naam geen eer aan iwab… 😉

 2. santiago

  Wat ik nooit doe, maar toevallig zie ik het programma Mmmmmm van die vervelende door de overheid gesubsidieerde trut van van der Linden. Met als gast een gesubsidieerd journalistje met een uitgesproken mening, Juul Paradijs off all people en de Marokkaanse pvda ster boutchibti oid. (enorm lelijk inteelt hoofd) Over de PVV spraken zij. Wat Geert allemaal verkeerd heeft gedaan en doet. Tenenkrommend NPO gelul. Zo wordt de gemiddelde Nederlander geindoctrineerd, Noord Korea is er niets bij. Schandalig zoals er gesproken wordt over meneer Wilders door deze onbenullen. Bah.

  1. Joop Klepzeikert

   @santiago: Welke gek gaat er dan ook naar die M(ongool) met dat belachelijke tante Sidonia kapsel zitten kijken? Daar kun je toch werkelijk niets normaals bij verwachten hè.

   1. santiago

    De vrouw zat er naar te kijken en ik hoorde dat het over de PVV ging. Had beter niet gekeken.

 3. santiago

  Oh, was ik nog vergeten te zeggen, Elly Lust zat ook in de zaal. Die door de overheid gesubsidieerde pot zie je ook te pas en te onpas op de NPO verschijnen met allerlei bijdehandte kudt verhaaltjes. Zo’n nep wijf kan mijn hele weekend verpesten.

  1. Joop Klepzeikert

   @sntiago: Bij mij thuis krijgt zelfs de pleeborstel al het zuur als die dat takkewijf ziet.

  2. Ab Infinitum

   Dan bent u ook gauw van de wijs. Wat Wilders betreft, neem een voorbeeld aan hem. Die is niet zo gauw van slag.

 4. Ragmilla

  Goh voor werkgevers en werknemers opkomen en dat allemaal tegelijk, natuurlijk is dat niet dubieus of onmogelijk. Het begint voor een buitenstaander gewoon vermakelijk te worden hoe men dit iedere keer verdedigd vanuit zijn schaapskudde. (oh jee ik verweet Roos vanmiddag mensen met dieren te vergelijken, zal wel komen omdat de zijne zo stompzinnig was en deze zo toepasselijk) Ik denk dat Messias Baudet zijn schapen goed onder controle heeft en hij straks dankzij de neocons net als Wilders zijn schaapjes op het droge heeft.

  1. tomygun

   Hou jij je eigen FF met Kenya bezig en je schapen hut .

 5. Joop Klepzeikert

  En het FNV vind het gek dat steeds meer leden bij ze weglopen? Moeten ze vooral nog meer van dit soort onzin uit gaan kramen. Net alsof het FvD voor slechtere pensioenen zou zijn. Echt, dat linkse spul is knetterend gestoord.

  1. Korporaal Monty

   Wat zou jou dat boeien Joop.
   Nog één paar maandjes en je gaat bakken met geld verdienen in Amerika toch?

   Ze zullen je er met open armen ontvangen als je maar niet iedere dag je gal gaat spugen.
   Want dan sturen ze je zo weer terug.

 6. NoDoubt

  Het beste is uit de EU. Onze pensioenen liggen in Brussel en die wil dat de pensioenen gelijk getrokken worden met de overige landen. U heeft de premie betaald maar de EU gaat uw geld verdelen. Baudet heeft al in debat Rutte aangegeven dat wij veel beter af zijn als we uit de EU stappen, want dan gaat ons pensioen in ieder terug en hoeven we jaarlijks niet de miljarden te betalen. Sluiten we onze grenzen en besparen we 2,5 triljoen euro. Frans Timmermans is nu bezig uw pensioen als onderhandeling in te zetten voor zijn positie in de EU. FNV kan er beter voor zorgen dat uw Pensioen uit Brussel heel heel heel goed bewaakt wordt. Die van Belgie is namelijk al verdwenen.

  1. Ragmilla

   Nee, de EU wil dat pensioenen beschermd worden, dus persoonlijk, dat jongeren niet het risico lopen dat voorgaande generaties gaan ‘indexeren’ met hun geld.

 7. J.C.

  De vakbonden zijn in het verleden wel heel gemakkelijk met Rutte I meegegaan in het verhogen van de AOW leeftijd. De arbeiders hadden het nakijken.

  De FNV doet nu net of zij succes hebben geboekt, omdat Koolmees van D66 nu net doet of hij toegeeflijk is. Maar waarom doet Koolmees van D66 dat: vanwege de stakingen, of de klappen die D66 bij de laatste verkiezing EP kreeg, of door laatste nieuws dat de lager opgeleide arbeiders helemaal niet zo’n lange levensduur hebben als beweerd door Rutte I (de hoger opgeleiden daarentegen wel)?

 8. J.Rademaker

  Steunt een partij je dan geef je een trap na.
  Onder Joop den Uyl is de herverdeling al eens uitgerekend, bij totale nivellering kregen de laagstbetaalden er een rijksdaalder bij.
  Onzin verkoopt nog steeds makkelijk.

 9. Jantje

  De FNV is nog nooit voor jongere werknemers opgekomen. Wel voor ouderen/babyboomers.
  Zelf meegemaakt als jonge programmeur.
  Kreeg iedereen er leuk 3% bij.
  Ben ik ergens anders gaan solliciteren en besloten daar nooit een cent aan te besteden.

 10. Juriaan

  FNV is een donkerrood clubje die als ze niet van de werkgever kan winnen naar de leden toe vertellen “een beter bod kunnen we niet krijgen” Ik heb van die hele FNV géén hoge hoed op, ben zelf geen lid meer vanaf 1981 toen ze de staking naar de HTM toen hebben verknoeid en verraden

  1. Rosasolis

   Juriaan. En wat vindt je van onze CNV? Die doet veel meer dan de FNV. De CNV komt op voor onze mensen die werken in de cultuur sector: muziek, ballet, en kunst. Een ook strijden wij voor werkplaatsen voor gehandicapten. Er was vroeger een uitstekende werkplaats voor handicapten in Den Helder en in Schagen: Noorderkwartier. Die vele handicapten in dienst hadden. Mensen in rolstoelen die als computer experten werkten, of als receptionist werkten, mensen met doofheid die in de fantastische Helderse drukkerij van Noorderkwartier werkten, die vaak briljante werk deden met fotos en tekeningen. En dan waren er vele mannen en vrouwen die werkten in de buitendienst, die vaak ook doof waren of slechtziende, of ongeschoold waren. Maar helaas zijn de werkplaatsen van Noorderkwartier voor handicapten nu praktisch afgelopen. Heel af en toe, als de onkruid op de looppaden erg hoog gegroeid is komt er een oude wagen van de buitendienst van Noorderkwartier om die onkruid te verwijderen. De CDA en de CNV wil die uitstekende werkplaatsen tussen Den Helder en Schagen steunen en zorgen dat zij kunnen opnieuw kunnen doorgaan met veel steun van onze gemeenten en van provincie Noord-Holland, voor de uitstekende werk van gehandicapten. De CDA is zeer sterk in onze Noord-kop. Het redden voor goede werk voorzieningen en een goede pensioen regeling voor handicapten is voor de CNV heel belangrijk. Het moet nu afgelopen zijn met het afkeer tegen mensen met een
   beperking. Sommige mensen met een beperking zijn kunnen ook briljant zijn. Twee voorbeelden van beperking: Ludwig van Beethoven die zijn grootse werken schreef terwijl hij helemaal doof was. En recentelijk de grote wetenschapper Stephen Hawkins
   die vanuit zijn rolstoel heel veel schreef over meer kennis over onze ruimte.
   Kortom: wij moeten altijd opkomen voor hoge kennis en nieuwe ontwikkelingen maar ook voor de getalenteerde werknemers met een handicap die ook hun bijdrage geven voor vooruitgang van onze maatschappij.

 11. Rosasolis

  Alweer is Thierry bezig met een nieuwe sensatie stunt. In de foto zien we dat hij een Rode FNV hesje draagt over zijn chique dure Italiaanse mode overhemd en das, terwijl al die gewone P.v.d.A. socialist mensen heel gewoon gekleed zijn. Zoekt Baudet nu steun van de niet-racistisch FNV en de P.v.d.A.? Beide organisaties hebben veel werkende vrouwelijke leden, die van hun werk houden. En gaat Thierry ook naar een demonstratie van de CNV, die ook vele vrouwelijke leden hebben…waaronder ik, die ook opkomt voor
  een betere pension regeling. Hoeveel hesjes gast Thierry verzamelen en dragen in het openbaar…alleen om nog meer zieltjes te winnen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.