Hahaha! Klaver: ‘nieuw kabinet zonder GroenLinks haast ondenkbaar’, terwijl peilingen: FvD: 27, VVD: 25 en GroenLinks: 15

Je houdt het niet voor mogelijk hoe weinig zelfreflectie en feeling sommige politici en politieke partijen in zo’n korte tijd kunnen etaleren. Klaver deed al een aardige poging met zijn interview maar doet daar nu gewoon nog even een schepje bovenop! Via De Telegraaf.

In de peilingen van vandaag (19 mei) zagen we dat FvD op 27 zetels staat, VVD volgt met 25 en GroenLinks niet verder komt dan 15 zetels. Ook weten we dat een groot deel van die stijging komt door het afbrokkelende D66 en het in elkaar gestorte PvdA. Geef je ze het voordeel van de twijfel en gooi je GroenLinks (15), PvdA (15), D66 (11), SP (8), PvdD (8) en voor de gein het CDA (15) bij elkaar, dan kom je op 72 zetels. Good luck!

Maar de grootheidswaanzin is niet het enige waar Klaver mee loopt te pronken. Hij haalt ook uit naar rechts, en zegt:

“Rechts heeft nog geen begin van een idee van hoe je verbindt, rechts kampt met een ’ondraaglijke leegte’ en maakt zich vooral druk om paaseitjes en Zwarte Piet.”

Héél verbindend richting rechts dus! En voor links is het niet veel beter, toen hij in het interview in Het Parool nog dit zei:

“Linkse samenwerking moet je doen en niet over praten. Ik wil daar geen invulling aan geven.”

Welke partij op rechts hij gaat proberen over te halen zal mij benieuwen. Op links is ten eerste de concurrentie te groot. En ten tweede weet hij thuisblijvende kiezers niet richting het stemhok te krijgen. Zijn enige kans is de VVD, die zelf kampt met een achterban die de koers te links vindt geworden en het CDA zou alleen een optie zijn bij een lage opkomst, wat niet gaat gebeuren zolang FvD blijft groeien in de peilingen. Wat een blaaskaak.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Meester Kong

  Stel je eens voor dat het FvD toetreed tot het kartel (VVD-CDA) dan kun je niet uitsluiten dat ook GL wordt uitgenodigd voor een gesprek.

  Klaver is wel erg optimistisch..

  1. DeBruijn

   Maar hij is geen Klavertje Vier.

 2. Bolkestein

  Twee jaar geleden hadden ze de kans im in de regering te kunnen komen en tot twee maak toe liep Groen Links toen uiteindelijk zelf weg.

 3. Cootje

  De geitenwollen club met zijn trapbakfiets . Heeft een handvollen ecologische neukers die het met het licht uit doen en gaan voor de lucht het liefs zuiveren lucht maar deze stinkt hun inspanningen om een ecologische kindje te maken gaat zelfs niet . En die klaver krijg zijn gevolg achter zijn kont aan , met zelf een grote auto een groot huis een groot inkomen een groot energie verbruik . Demonstranten moeten bij klaver op de thee gaan en anders bij de Amsterdamse grachtengordel maar dan op de Franse manier , en dan eens kijken of de Roma bakfietsen familie nog regering verantwoordelijkheid wil nemen

 4. Cootje

  Is van oorsprong een krakers familie en klaver is een allochtonen jongen met een thee opvoeding die een kindje maakt met zijn ogendicht

 5. logisch denken

  Dat brok hypocriet moet lekker naast zijn allesbrandertje gaan zitten en zijn kinderen de maat nemen in plaats van de maatschappij.

 6. DeBruijn

  Tja peiling….

 7. tonna

  “maakt zich vooral druk om paaseitjes en Zwarte Piet.”
  Klaver produceert hier een misplaatste oneliner van jewelste,alsof zwartepiet een nietszeggend item betreft,dus geen aandacht ter verdediging waard zou zijn,het is verdorie de Nederlandse cultuur die Klaver even marginaliseerd tot niets!
  Inderdaad,voor een domme turk is het onbelangrijk,maar voor Nederlanders is het belangrijk!

  1. tonna

   turk=marrokaan

   1. marco1

    @tonna:Dat verschil is zo minimaal dat zoeen vergissing snel gemaakt is.

    1. tomygun

     Marco! + 10

    2. trutje

     Inderdaad maar het zijn toch vooral die linksen die zwarte piet willen verbieden of zie ik het nu verkeerd.

 8. Ome Wim

  Jakkes Klaver maakt zich geen zorgen, ook al zakt zijn partij naar de 3 zetels hij blijft zijn geld binnen harken en in zijn villa van euro 662.000,- met energielabel F wonen en een dikke BMW rijden terwijl de kiezers van zijn partij hun kinderen met een bakfiets naar school brengen en op 3 hoog achter wonen.

 9. Jumping

  Jesse Feras is een Marokkaan woonachtig in Nederland en in het bezit van minstens twee paspoorten.
  Wat een geluk dat Duncan gewoon een Nederlander is, met roots rond het Haringvliet.
  Stem 23 Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

  1. Brazil

   Kijk maar eens goed propaganda- kid, dit wordt de nieuwe MP
   van Nederland, hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 10. Decca

  Veel beloven en weinig geven, doet elke gek in vreugde leven. Zo is het toch mhr. Klaver.

 11. Vrijedenkert

  Groene Khmer een partij voor voornamelijk naïeve hoogopgeleide ecologische salonsocialisten met hoge inkomens die het geld hebben om er een wat meer milieuvriendelijke levensstijl op na te houden.
  Tweede groep kiezers zijn naïeve jonge scholieren en studenten die nog nooit zelf vaste lasten of voor levensonderhoud hebben moeten betalen of werken en denken dat de Groene Khmer de gehele wereld kan redden maar niet doorhebben dat te willen doen op de pof of met andermans geld.

 12. PMG

  Fokken als konijnen, meer is het niet, een veredelde loverboy zonder enige competentie, wil niet met rechts of links, geef zelf het slechste voorbeeld, kortom, onze nieuwe MP!

 13. Kapitein Haddock

  Zeer onjuiste peiling!
  GL komt niet boven 10 zetels!
  De huppeltruttende klaarkomende dames zien Goeroe Yasser steeds minder zitten!

 14. Kiliaan Noppen

  “Rechts heeft nog geen begin van een idee van hoe je verbindt, rechts kampt met een ’ondraaglijke leegte’ en maakt zich vooral druk om paaseitjes en Zwarte Piet.”

  Raak!

  Het bewijs is dagelijks op DDS te vinden.

  1. logisch denken

   het tegen bewijs in de dagelijkse realiteit.

   Je ziet wel hoe fascistisch links stallen bezet , vergaderingen verstoort en tv uitzendingen verstoord met confetti bommetjes.

   Zielige clubjes die slechte verliezaars zijn.

 15. Blanke Sjors en Zwarte Sjimmie

  30 jaar rechts en nu tijd voor 30 jaar links zei Yasser Feras?

  Links komt amper met zijn allen al 40 a 45 zetels …dus hoe komt die marokkaan op het idee dat het tijd is voor 30 jaar links..daarbij we hebben nog nooit een rechts kabinet gehad dat de straten in Nederland aan het schoonvegen is.

  1. rujoleki

   Geweldige naam
   Wij hadden thuis de Sjors en sjimmie.

  2. Joop Klepzeikert

   @Blanke…:

   Van 1945-60 had Nederland behoorlijk rechtse, zakelijk denkende kabinetten, waardoor Nederland met een rotgang weer opgebouwd was, na de verwoestingen door de SOCIALISTISCHE partij uit Mofrika.
   Helaas kregen vanaf die tijd de krakers en hippies voet aan de grond binnen de politiek en media en dat is alleen maar steeds erger geworden. Dat tuig heeft nu zelfs VVD, CDA en D66 volledig overgenomen.
   Vanaf de Paarse kabinetten, waar Pim Fortuyn toen al een vernietigend boek over schreef, is het helemaal heel erg hard linksaf het ravijn in gestort.
   En dat wil Jassias Klabama en zijn trollenleger nog even harder het ravijn in laten storten, met de werkschuwe schreeuwende minderheid van nog geen 25% van Nederland achter zich.

 16. rujoleki

  Landveraders dienen te worden gestraft
  Te beginnen met groen slinks.

  1. Pescador

   En dan timmerman en rutte

  2. Blanke Sjors en Zwarte Sjimmie

   Op dorpspleinen in den landen grote podia waar we linkse menschen kunnen laten berechten door het volk..kaal scheren en dan de straf uitspreken 😉

 17. Pescador

  Ik heb liever dat men zich druk maakt om zwarte piet als om dat klimaatgezever wat zoveel geld gaat kosten dat heel nederland daar aan kapot gaat, hun de boel op stelten zetten en hopen dat rutte het ging uitvoeren dan kreeg die de schuld en dan kon klaver de vvd daar mee om de oren slaaan om zelf stemmen te krijgen. Leugenachtig hondje.

 18. Niet L niet R

  Klaver is een over het paard getilde halve Marokkaan, en denkt dat ons land zonder hem niet geregeerd kan worden, wat een arrogantie!
  Dit gedrag kan hij aan schoolkinderen tonen, maar niet aan weldenkende burgers!

 19. Godefroy France

  DIT ANTISEMITISCH BRUINHEMD GAAT VOOR EEN “JUDENFREI”, EUROPA GROENE KMER,,,, ONDERTEKENAARS BDS ANTIISRAEL PAMFLET!!!!!!!!!!!! DEZE ISLAMPIJPERS HOREN BIJ DENK!!!!!!!!

  PVV EN FVD BESCHERM DE NEDERLANDSE WAARDEN!!!!!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.