snapshot12

Hahaha! Klaver: 'nieuw kabinet zonder GroenLinks haast ondenkbaar', terwijl peilingen: FvD: 27, VVD: 25 en GroenLinks: 15

Geen categoriemei 19 2019, 19:00
Je houdt het niet voor mogelijk hoe weinig zelfreflectie en feeling sommige politici en politieke partijen in zo'n korte tijd kunnen etaleren. Klaver deed al een aardige poging met zijn interview maar doet daar nu gewoon nog even een schepje bovenop! Via De Telegraaf.
In de peilingen van vandaag (19 mei) zagen we dat FvD op 27 zetels staat, VVD volgt met 25 en GroenLinks niet verder komt dan 15 zetels. Ook weten we dat een groot deel van die stijging komt door het afbrokkelende D66 en het in elkaar gestorte PvdA. Geef je ze het voordeel van de twijfel en gooi je GroenLinks (15), PvdA (15), D66 (11), SP (8), PvdD (8) en voor de gein het CDA (15) bij elkaar, dan kom je op 72 zetels. Good luck!
Maar de grootheidswaanzin is niet het enige waar Klaver mee loopt te pronken. Hij haalt ook uit naar rechts, en zegt:

"Rechts heeft nog geen begin van een idee van hoe je verbindt, rechts kampt met een ’ondraaglijke leegte’ en maakt zich vooral druk om paaseitjes en Zwarte Piet."

Héél verbindend richting rechts dus! En voor links is het niet veel beter, toen hij in het interview in Het Parool nog dit zei:

“Linkse samenwerking moet je doen en niet over praten. Ik wil daar geen invulling aan geven."

Welke partij op rechts hij gaat proberen over te halen zal mij benieuwen. Op links is ten eerste de concurrentie te groot. En ten tweede weet hij thuisblijvende kiezers niet richting het stemhok te krijgen. Zijn enige kans is de VVD, die zelf kampt met een achterban die de koers te links vindt geworden en het CDA zou alleen een optie zijn bij een lage opkomst, wat niet gaat gebeuren zolang FvD blijft groeien in de peilingen. Wat een blaaskaak.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten