Matteo Salvini is een prachtige man, maar een economisch drama: Italiaanse economie komt tot stilstand

Geen categoriemei 08 2019, 19:00
Zoals we al enkele maanden geleden schreven loopt de economie in Europa wat stroefjes. In vergelijking met de Verenigde Staten en andere werelddelen doen we het sowieso al jaren heel erg slecht. De inflatie is hoog, de spaarrentes (te) laag en de groei vrijwel non-existent. De reden hiervoor is simpel. De Europese Monetaire Unie, dat als molensteen om onze nek hangt gecombineerd met een onwil te veranderen en het in stand houden van linkse fata morgana's.
Nu is het helemaal niet erg om een beetje links beleid te voeren op sommige punten. Maar overdaad schaadt, dat moge duidelijk zijn. Zo wordt de schade van de Italianen wiens economie afgelopen jaar nog verder tot stilstand is gekomen, steeds groter. De problematiek rondom Italië is niet nieuw. Maar speelt al meer dan tien jaar!
Toch worden we steeds maar weer aan het lijntje gehouden. Eigenlijk verspillen we onze tijd op dit continent en kunnen we beter emigreren. Het is een verdrongen, maar ongemakkelijk feit. Kijk om u heen! De Europese Unie is het blok aan ons been omdat een aantal machtwellustigen graag keizer wil spelen over Europa.
Elk jaar worden de duimschroeven iets verder aangedraaid. Is het niet met de monetaire inflatie of het inperken van de spaarrentes, dan wel weer met nieuwe belastingen. Of met CO2-reductie programma's. De realiteit hierachter is dermate beangstigend dat eenieder die deze realiteit met de juiste woorden duidt zal worden verketterd door de grote grijze massa's.
Er zit voor ons dus niets anders op om onze eigen ark te bouwen. Of zo u wil een eigen zuil. Een zuil voor de weldenkenden. Een zuil voor mensen die weten wat er speelt en zichzelf en hun familie willen beschermen tegen de gevolgen van het einde van de massa-psychose, die overigens zeer nabij is.
Ondertussen gaat de regering van Matteo Salvini nog wel even door met geld uitgeven. Ondanks dat we zijn culturele programma uitermate interessant vinden, is zijn economisch beleid destructief. En begrijpen we eigenlijk niet zo goed waar de Italianen nu precies mee bezig zijn. Weet u het?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten