Matteo Salvini is een prachtige man, maar een economisch drama: Italiaanse economie komt tot stilstand

Zoals we al enkele maanden geleden schreven loopt de economie in Europa wat stroefjes. In vergelijking met de Verenigde Staten en andere werelddelen doen we het sowieso al jaren heel erg slecht. De inflatie is hoog, de spaarrentes (te) laag en de groei vrijwel non-existent. De reden hiervoor is simpel. De Europese Monetaire Unie, dat als molensteen om onze nek hangt gecombineerd met een onwil te veranderen en het in stand houden van linkse fata morgana’s. 

Nu is het helemaal niet erg om een beetje links beleid te voeren op sommige punten. Maar overdaad schaadt, dat moge duidelijk zijn. Zo wordt de schade van de Italianen wiens economie afgelopen jaar nog verder tot stilstand is gekomen, steeds groter. De problematiek rondom Italië is niet nieuw. Maar speelt al meer dan tien jaar!

Toch worden we steeds maar weer aan het lijntje gehouden. Eigenlijk verspillen we onze tijd op dit continent en kunnen we beter emigreren.  Het is een verdrongen, maar ongemakkelijk feit. Kijk om u heen! De Europese Unie is het blok aan ons been omdat een aantal machtwellustigen graag keizer wil spelen over Europa.

Elk jaar worden de duimschroeven iets verder aangedraaid. Is het niet met de monetaire inflatie of het inperken van de spaarrentes, dan wel weer met nieuwe belastingen. Of met CO2-reductie programma’s. De realiteit hierachter is dermate beangstigend dat eenieder die deze realiteit met de juiste woorden duidt zal worden verketterd door de grote grijze massa’s.

Er zit voor ons dus niets anders op om onze eigen ark te bouwen. Of zo u wil een eigen zuil. Een zuil voor de weldenkenden. Een zuil voor mensen die weten wat er speelt en zichzelf en hun familie willen beschermen tegen de gevolgen van het einde van de massa-psychose, die overigens zeer nabij is.

Ondertussen gaat de regering van Matteo Salvini nog wel even door met geld uitgeven. Ondanks dat we zijn culturele programma uitermate interessant vinden, is zijn economisch beleid destructief. En begrijpen we eigenlijk niet zo goed waar de Italianen nu precies mee bezig zijn. Weet u het?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  “Eigenlijk verspillen we onze tijdop dit continent en kunnen we beter emigreren.”

  Doe er nog een tandje bovenop. Je zit achter het roer van een racewagen, hebt de hoogste versnelling ingeschakeld, maar weet niet waar je heenrijdt. Daarom glijdt de racewagen met hoge snelheid richtingloos over de baan.

  Tenminste, dat idee krijg ik als ik je stukjes lees de laatste tijd.

  Mogelijk kun je eens wat gas matigen en sturing aanbrengen in je artikelen. Ik vind ze moelijk te lezen.

  1. Joop Klepzeikert

   @Meri: Een keer je lagere schooltje af gaan maken kan je helpen te leren lezen.

 2. Tman

  “Italiaanse economie komt tot stilstand”
  Er is nog geen man overboord,immers we hebben nog het EU noodfonds,Nederland en Duitsland hebben consequent aan hun EU betaalverplichtingen voldaan en de potjes goed gevuld gehouden!
  Daarom is de EU zo belangrijk,als één lidstaat door eigen schuld financieel/economisch aan de grond zit,helpen de financieel gezonde lidstaten hen wel even uit de brand!
  Het is wel ergerlijk dat permanent allerlei lidstaten armlastig worden,die miljarden pompen maakt Nederland straatarm,dus de broekriem aanhalen en meer belastingen opbrengen door de burger!
  Neen,de EU moeten we maar weer afschaffen,die is financieel/economisch zeer ongezond voor ons landje.

 3. Fortiori

  Als het over economie gaat zou ik m.b.t. het emu verhaal het liever lezen van de hand van een deskundige. Het Financieel Dagblad bijvoorbeeld. Vooral de molensteen. Italië heeft een reputatie op het gebied van het controleren van de valutakoers, speciaal in het tijdperk van zwevende valutakoersen van voor de Euro.

 4. Rien Noppen

  “De realiteit hierachter is dermate beangstigend dat eenieder die deze realiteit met de juiste woorden duidt zal worden verketterd door de grote grijze massa’s.”

  🙂

 5. Korporaal Monty

  “En begrijpen we eigenlijk niet zo goed waar de Italianen nu precies mee bezig zijn. Weet u het?”

  Italië voor de Italianen. En dat mag wat kosten.
  Welk land volgt?

 6. Angelica de Sance

  Het probleem met Italie is dat ze de Euro hebben ingevoerd. Ten tijde van de Lira was er sprake van een enorme inflatie en kon de munt zich aanpassen. Nu heeft het land een typisch Italiaanse economie en een Noord-Europese muntdiscipline.
  Economische samenwerking is prima en elk land kan zich dan met zijn eigen sterke punten profileren. Als je landen met een verschillende achtergrond, instelling en cultuur in een en hetzelfde keurslijf dwingt, gaat het mis. Zie ook Griekenland, Spanje en Portugal: massa-werkloosheid en grote problemen door de Euro.

  1. Trien Knoppen

   Met als gevolg dat onze pensioenfondsen zwaar in de problemen komen omdat de ECB de rente tot onder nul heeft verlaagd zodat de Zuid-Europese landen hun broek op kunnen houden…

   Vooral de arme mensen zijn hier zwaar de dupe van… de wat rijkeren profiteren tenminste nog middels de hypotheekrente.

   1. Angelica de Sance

    Dus… De Euro is een blunder van jewelste. Alle landen hebben er last van op de een of andere manier. NL verloor op dag een 90 miljard omdat de gulden veel te laag was ingeschaald. Dat was bewust gedaan om de zuidelijke landen meteen tegemoet te komen. Het heeft jaren geduurd voordat het effect daarvan verminderde. Iedereen riep ook meteen dat alles veel duurder was geworden. Dat kwam niet alleen doordat winkeliers ervan profiteerden. En wat u zegt: de pensioenfondsen zitten in zwaar weer. Het wankele kaartenhuis wordt met speeksel overeind gehouden maar dat gaat instorten.

  2. Crassus

   U begrijpt natuurlijk wel dat met het aanpassen van de munt, devaluatie, de importen duurder worden. Daarmee heeft GB te kampen. In de gauwigheid is alles tenminste 12% duurder geworden dan voor het Brexitreferendum. Vraagt u dat maar aan de Brit zelf.

   1. Henk Albarda

    Zoals u doodzwijgend wel weet is de enige reden dat de Brexit zon chaos LIJKT, het FEIT dat Juncker, Timmermans en consorten een dermate ziek dictaat hebben uitgedeeld dat May niets kon beginnen. May heeft zich laten afbluffen. Waar denkt u dat de populariteit van de Brexit Party vandaan komt? En kom rustig met dooddoeners dat die partij een minderheid is…….
    Er is geen enkele reden bij een land dat kiest voor uittreden, douane tarieven af te dwingen. Brussel is als de dood voor minder macht, dus stelt idiote eisen, via ongekozen (dus feitelijk illegale) dictatortjes.

 7. Joop Klepzeikert

  De Italianen zijn een stuk strenger op immigratie gebied geworden, maar ook hard rechtsaf gegaan met hun gratis geld voor iedereen die maar net doet of die zielig is en dus niet werkt. Dat kost de samenleving geen klauwen vol, maar karren vol geld, waardoor de echte economie maar niet wil groeien, net zoals in Nederland sinds de paarse kabinetten. In Nederland lijkt het nog net of de economie wel groeit, doordat we er steeds meer brievenbus firma’s bij krijgen, waarvan geen cent in onze economie komt, maar onze roverheid er wel bij telt. Italie heeft dat niet, maar geeft wel, net als de Nederlandse roverheid, steeds meer geld van hard werkende mensen weg aan klaplopers.

  “Eigenlijk verspillen we onze tijd op dit continent en kunnen we beter emigreren.”
  Steeds meer hoogopgeleide Nederlanders doen dat al. Afgelopen jaar al zo’n 150.000.
  Dit jaar zullen dat er nog meer worden, waaronder ik mijzelf ook schaar. Ik ben er ook wel klaar mee in dit door links verziekte land. Ik heb onderhand ook al veel te veel geld weggebracht door het ultra extreem socialistische beleid sinds de paarse kabinetten.

  1. Korporaal Monty

   “waaronder ik mijzelf ook schaar.”

   Dus jij gaat naar een land waar het veiliger en economisch beter voor jou is dan in Nederland.

   Ben benieuwd welk land dat is?

   1. marco1

    Noord÷Korea schijnt gezellig en veilig te zijn.

    1. Korporaal Monty

     Denk niet dat klepzeiker daar gelukkig gaat worden. Geen internet om te vertellen dat hij het in het buitenland beter heeft.

     Ben benieuwd welk land hij verkiest boven het onze?

   2. Joop Klepzeikert

    Ieder niet moslimland buiten de extreem socialistische EU is veiliger en economisch beter.
    Zelfs in verschillende zogenaamd derde en tweede wereldlanden houden werkende mensen meer over om van te leven dan in Nederland en worden criminele moslims en negers WEL hard gestraft voor hun misdaden.
    De keuze is dus groot.
    Ben er nog niet helemaal uit, maar het zal waarschijnlijk USA worden, waar ik al familie heb wonen en het steeds beter gaat door het beleid van Trump.

 8. fusilier

  Mijn oom vertrok in 1948 al naar Canada en heeft een fortuin vergaard door hard werken, voor hem was hier geen plaats als vrije boer.

  1. Joop Klepzeikert

   @fusilier: Daar kun je inderdaad nog rijk worden door hard te werken. Wie dat hier doet maakt alleen de banken, verzekeraars en roverheid maar rijk. Hoe meer je verdient hoe meer je inlevert.
   Boven 2 keer modaal lever je al 70% van je inkomen in aan de roverheid en de door hen aangestelde verzekeraars, waar je verplicht aan moet betalen.

 9. Henk Albarda

  Italie is waar het om overheids financien gaat al meer dan 25 jaar een probleem geval en dat geldt in mindere mate ook voor Spanje en Portugal.
  Persoonlijk ben ik er zeer gelukkig mee dat Italie intens ‘lijdt’ onder de illegale immigratie (de enige legale immigratie is een visum aanvragen in het land van herkomst) waardoor de Italianen dat zat waren. Salvini is een ex-communist die op tijd begreep dat er in Italia een gat was voor een rechtse partij met liberale tintjes.
  Zo kwam de Lega tot stand. Nu blijkt dat het Italiaans Volk (Volk staat voor populisme) mn de illegale immigratie zat is en het geloof in de 5 sterren beweging erg snel heeft verloren. Dat zal ze nog betreuren, de LEGA is op economisch gebied te vergelijken met FvD, de 5 sterren kiezers willen een SP.
  Als de links populisten (Noppen, Brandebok, Fortiori) inhoudelijk commentaar willen leveren, zal ik daarop antwoorden. Natuurlijk bepaal ik voor mezelf wat ik inhoudelijk commentaar vind.

 10. Tman

  test

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.