Pesticidenplaag: Nederlandse aardbeien vol gif, BLAREN in de mond bij consumptie

Snoep verstandig eet een appel zeiden ze, maar toen bleek er toch behoorlijk wat gif in te zitten. Maar niet zoveel als in de Nederlandse aardbeien. Daar zit volgens een onderzoek uit 2017 zelfs zes keer meer gif in dan in ander fruit. Wat een bagger!

En bagger is het zeker.

Koop maar eens een pakje Nederlandse aardbeien in de supermarkt. En dan niet de biologische, maar de ‘grote joekels’ waarvoor u zo’n €2,70 betaalt. U herkent ze direct: ze zijn enorm rood en groot. Groter dan u ooit in uw eigen tuin zou kunnen maken. Maar wanneer u een hapje neemt dan proeft u eigenlijk helemaal niets. Ten minste, als je weet hoe échte aardbeien proeven.

Aardbeien uit de eigen tuin zijn namelijk vele malen zoeter dan de aardbeien uit de supermarkt. Ze zijn weliswaar niet zo groot, maar wel sappiger. Bijkomend voordeel: er zit géén of minder gif in. En laat het nu net de pesticiden zijn waardoor de Nederlandse aardbei steeds minder aantrekkelijk wordt.Volgens onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) wordt elke aardbei zo’n zeven tot acht keer bespoten met een giftige stof.

Van de supermarktaardbeien krijg ik dan ook steevast blaren in mijn mond. Die blaren heb ik niet als ik biologische aardbeien eet of aardbeien uit mijn eigen tuin.  Ik hoor deze klacht van meer mensen om mij heen. Moet je nagaan. Blaren in je mond van aardbeien die niet naar aardbeien smaken en dat voor €2,70. Welkom in Nederland! De neurotische empiristen zullen zeggen: ‘bewijs dat maar eens!’.

Volgens Hans Muilerman van onderzoeksgroep Pesticide Action Network Europe (PAN Europe) op de website van Joop.nl gaat het flink mis:

“De NVWA werkt met een totaal achterhaalde aanpak. Daar is al dertig jaar wetenschappelijke consensus over. Je moet kijken naar het totaal van de schadelijke stoffen, naar de combinatie-effecten en niet naar de giftigheid per afzonderlijke stof. Er zijn stoffen die geen effect hebben op zichzelf, maar wel in combinatie met andere stoffen.”

Die achterlijke aanpak wordt gehanteerd om handel te beschermen meneer Muilerman! Dat moet u toch weten. Dat ik en andere consumenten blaren krijgen van deze gifaardbeien doet verder niet ter zaken. Geld moet namelijk rollen! Toch? Of toch niet? De reden dat dit allemaal kan is de zogenaamde “landbouwlobby”.

Gelukkig kunnen we de gifaardbeien laten staan en onze eigen kweken.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Joop Klepzeikert

  Als we die malloot op Joop.nl moeten geloven waren we dus nu allemaal al lang dood en begraven en groeide er niets meer op onze graven, door het gif wat we opgegeten zouden hebben.
  Dat spul op Joop.nl maakt zichzelf nog steeds met de dag belachelijker.
  Ja, aardbeien uit eigen tuin smaken beter dan uit kassen. Zet die aardbeien planten zelf in een kas en geef ze extra water en meststof en ze smaken ook nergens meer naar.
  Heeft niets met pesticiden te maken.
  Die pesticiden zijn overigens ook gewoon allemaal stoffen van deze aarde. Niets buitenaards of gevaarlijk aan. ik gewoon een aantal stoffen die van nature op aarde voorkomen door elkaar gemengd.

  1. Catalaanse kok

   Die Joop, van beroep accountant en financieel adviseur, heeft ook werkelijk overal verstand van.
   Zo iemand moet toch wel direct aan de slag kunnen, waar dan ook ter wereld.

   1. Joop Klepzeikert

    Die Catalaanse kok heeft nergens verstand van.
    Zo iemand kan nergens ter wereld aan de slag, daarom zit hij 24/7 van z’n oetkering te genieten en stompzinnig op DDS te trollen.

    1. Tip

     Joop zijn Klep volgezeken

     Blablablabalabalabaskaak

     1. Sealgaire

      LOL

  2. Beukman

   Die pesticiden zijn overigens ook gewoon allemaal stoffen van deze aarde. Niets buitenaards of gevaarlijk aan. Gewoon een aantal stoffen die van nature op aarde voorkomen door elkaar gemengd., aldus Joop.

   Net als een blokkie uranium. Puur natuur dus volkomen ongevaarlijk!

   1. Joop Klepzeikert

    Als een blokje uranium werkelijk zo gevaarlijk zou zijn zou iedereen die in de buurt of zelfs op uranium mijnen woont al lang dood zijn.
    Pas als je uranium gaat verrijken kan het in hoge concentraties dodelijk worden. Net als water. Als je daar 20 liter in een uur van opdrinkt ga je ook kapot.

  3. Nuts

   Allemaal gelul van je.

   Ik exporteert meststoffen wereldwijd naar 32 landen en staten.

   Die waterballonnen zijn geteeld op hydro of op arm grond…..slechts bemest met een simpele NPK meststof.

   Bertus,

 2. Peter Selie

  Eet smakelijk Joop.

 3. Beukman

  Een paar jaar terug had niemand het durven voorspellen, maar spoedig zal er hier op het voormalige rechts-conservatieve blog DDS een lans worden gebroken voor de biologische landbouw.
  Dat blaren veroorzakende gif is natuurlijk niet het echte probleem, maar een symptoom voor een veel groter probleem.
  We moeten echt anders gaan denken over landbouw en veeteelt. Dat “gemengd bedrijf” van vroeger was zo gek nog niet.

  1. Sealgaire

   Aldus sprak de hypocriete parasiet van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

 4. C.A.Barstow

  Er is maar één oplossing tegen deze vergiftiging, niet meer kopen die aardbeien.
  waarschijnlijk leren zij het dan wel af.
  Net als in het verleden gebeurd is met die waterbommen, door de kwekers ”tomaten” genoemd.

  Stem op FvD!

 5. Niet L niet R

  Bedankt voor de informatie, heb ik niet ontvangen van die klimaat goeroes van D66 of Groen Links! Mogelijkheid, dat de telers overgaan tot gezonde productie, door deze aardbeien niet meer te kopen ,ben beslist geen milieu heilige!

  1. van Urk

   Oud nieuws. Zit al jaren een zesvoud aan meer gif in Aardbeien dan op andere fruitsoorten. Aardbeien worden met zeven a acht verschillende soorten pesticiden bespoten. Maar nog steeds wel onder de norm qua giftigheid. Punt is dat er geen rekening wordt genomen met de opstapeling van die stoffen. Niet alle stoffen hebben dezelfde werkingsmechanismen. Je kan dat niet bij elkaar optellen. Maar voor stoffen die dat wel hebben zou dat wel moeten gebeuren. Daar schiet onze overheid in tekort. De symptomen van blaren in de mond heeft meer te maken van een Aardbei allergie.

   1. toetssteen

    @Van Urk
    Dat was idem wat de missus zei. Tomaten zal eenzelfde reactie uitlokken.

 6. Nuts

  Terwijl als je een combinatie meststof spuit met vloeibare Calcium Stikstof(fen) en Boron je hele sterke cellen krijgt en bijna tot geen pesticiden nodig hebt.

  Maarja, kost net ietsje duurder en is net te gezond…..en dat willen ze niet..

  Je zal maar allemaal gezonde mensen krijgen zeg…..dan lopen ze miljarden aan verkoop chemische pillen en injecties mis..

  We worden opgelicht door al die Miljardairs en hun puppet overheden…

  Partijkartel, Deep State, Illuminatie……is allemaal echt..

  Propaganda is niet in Rusland maa hier in West Europa…

  Bertus,

 7. Pescador

  Nederland is ziek, het gaat alleen maar om geld en niet om goede producten, dit is ook een fout van de regering die moet de mensen beschermen tegen die eikels die ons vergiftigen.

 8. toetssteen

  Ik kweek overigens aardbeien in mijn eigen tuin. Ik spuit nada en de aardbeien zijn mjum. Maarrrr, mensen met allergie zullen ook van mijn aardbeien blaren krijgen, idem de tomaatjes (maar dat duurt nog ff).

 9. Complurk

  Ten minste, als je weet hoe échte aardbeien proeven ?
  Correct Nederlands leert onze Student Communicatie & Informatiewetenschappen hopelijk voordat-ie afstudeert.
  Tenminste, als je weet hoe échte aardbeien smaken !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.