Selçuk Öztürk (DENK) blijft hameren op discriminatie: ‘nu echt helemaal uitbannen’

Tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer hamerde Kamerlid Selçuk Öztürk (DENK) vandaag op de problemen die Nederlanders ervaren met discriminatie. Ja, hij blijft doorgaan…

In debat met staatssecretaris Mona Keijzer (CDA) pleitte hij nogmaals voor méér inzet vanuit de Rijksoverheid tegen het fenomeen. Toegeven: gediscrimineerd worden om wie je bent terwijl dat niet relevant is voor de interactie is onzinnig, maar het gebeurt wel. Maar het volledig uitbannen zoals Selçuk Öztürk wenst is onmogelijk. Waar het fout gaat in de Tweede Kamer is het idee dat Nederlanders expres discrimineren en dat de Nederlandse overheid er debet aan is dat dit gebeurt.

Want wat wil de overheid concreet ondernemen om discriminatie uit te bannen? Tal van acties zijn mogelijk. Denk aan communicatie-campagnes, al kunnen deze ook een averechts effect hebben, zwaarder straffen wanneer daadwerkelijk discriminatie wordt vastgesteld door een rechter of andere zaken. Maar, het uitbannen van het fenomeen is daarmee niet bereikt.

Maar zover komt Öztürk dus niet. Die heeft zojuist letterlijk 0,0 voorstellen gedaan om discriminatie op te lossen. Hij blijft maar  roepen in de Kamer “we moeten discriminatie uitbannen”. Ja, mooi, hoe dan? Staatssecretaris Mona Keijzer (CDA) was het natuurlijk met hem eens dat het een belangrijk onderwerp is: ‘het staat zelfs in onze grondwet’ vertelde ze de DENK-beer, maar het mocht niet baten.

Tja, Öztürk. Wellicht moet hij wat minder gaan roepen dat het allemaal zo slecht is. Terwijl hij als Turkse-Nederlander gewoon in het parlement kan rondlopen. Zo ernstig is de discriminatie blijkbaar. En in plaats van roepen ‘doe iets’ zou hij ons dan eens moeten vertellen ‘wat we moeten doen’. Hij is immers de expert op dit onderwerp, toch?

Öztürk wil bijvoorbeeld meer ‘diversiteitsbeleid’ bij de Nederlandse massamedia want de tafelgasten zouden te ‘wit’ zijn volgens hem. Andere partijen zoals de SP pleiten voor het inzetten  van ‘mystery guests’ om het fenomeen te bestrijden binnen het bedrijfsleven.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. koeiepoep

  En dat namens een partij, die ‘de nieuwe maan’ oproept (kuch), om meer pro allochtoon te wezen.

 2. DeBruijn

  Als zij zelf stoppen met discrimineren van Koerden en Armeniërs of mensen die de Armeense genocide erkennen, dan is dat alvast een goed begin.

  Doen ze dat niet? Dan moeten ze hun smoel houden!

  1. Joop Klepzeikert

   Die Erdogek aapjes discrimineren iedereen die het niet 100% met ze eens is. Zelfs turken die Erdogek een dictator vinden worden door DENK gediscrimineerd en als dat ook nog eens hard werkende turken zijn moeten ze helemaal oppassen voor DENK.

 3. Joop Klepzeikert

  In het geval van tyfusturk, oh, wacht dat gedrocht heet Oestoeruk, spreek je dat uit als ‘diezkriemienazie’.
  Zolang die malloot niet 1 Nederlands woord normaal z’n totaal debiele bek uit kan krijgen is dat ook niet serieus te nemen.
  Vooral in de politiek zou er niet alleen een minimum IQ van boven het Nederlands gemiddelde moeten gelden, maar ook fatsoenlijk en normaal Nederlands gesproken moeten worden.
  Een klein Nederlands accent moet kunnen, maar overduidelijk turkse of marrukkaanse straattaal uitbraken of helemaal in spijkerschrift brabbelen, zoals dat tuig van DENK (Deze Etterbakken Neuken Kamelen) doet hoort niet in de politiek thuis. Zeker niet als ze er ook nog zulke dwaze en gevaarlijke ideeën op na houden.

 4. NoDoubt

  Grootste haatzaaier aller tijden was en is Mohammed.

  Terreurdaden deden mij zegevieren en ben een prachtig voorbeeld voor de gelovigen.
  Bukhari: V4B52N220 en Koran 33:21

  Oorlogsverklaring; Verover en islamiseer de [westerse] wereld
  Koran 61:9, 48:28, 9:33

  Moslims zijn superieur aan ongelovigen. Hun kinderen zijn brandhout voor het hellevuur. Migreer naar landen van ongelovigen en beroof hen van hun eigendommen. Geniet ervan. Allah belooft jullie een grote buit en beschermt jullie op dit rechte pad:
  Koran 22:78, 3:110, 3:10, 8:69, 8:74/75, 9:28, 33:27, 48:20

  Haat, veracht, verneder, vernietig, verwond, vermoord, vermink, verbrand, verraad, martel, mishandel, bevecht, bestraf, bestrijd, onthoofd, terroriseer, chanteer en bekeer de ongelovigen tot de wereld geïslamiseerd is.
  Koran 2:191, 2:193, 2:216, 3:32, 3:112, 3:157, 4:56, 4:74, 4:76, 4:89, 4:171, 5:33, 7:138, 8:12, 8:39, 8:60, 8:65, 9:14/15, 9:29, 9:41, 9:111, 17:18, 22:22, 25:25, 47:4, 48:25, 48:29, 96:13.

  Lieg, bedrieg en span de nuttige ongelovigen voor je karretje om de islam te beschermen en te versterken:
  Koran 2:225, 3:28, 3:54, 9:3, 16:106, 40:28, 66:2

  Moslims zijn ongelovigen tot niets verplicht. Sluit geen vriendschappen of verdragen mits je hen ermee belazert. Geloof ongelovigen nooit, het zijn verliezers en bedriegers. Zij haten moslims. Ongelovigen zijn vervloekt en verdoemd.
  Koran 2:6, 2:8, 2:88, 2;121, 3:28, 3:73, 3:118, 3:149, 4:89, 4:144, 5;51. 5;81, 9:7-9, 9:23, 60:1, 60:9, 76:24.

 5. tonna

  “discriminatie uitbannen? ”
  Hoe?
  Indien een grote meerderheid autochtone burgers,moslims met het volste recht de rug toekeert,omdat die lui onwillig zijn te integreren en proberen onze samenleving hun cultuur op te dringen,wat zou een overheid hieraan moeten doen,behalve `foei` roepen?
  Niets dus!
  Dat tuig moet indien in de nabije toekomst,indien rechts Nederland aan de knoppen zit,flink aangepakt oftewel geëlimineerd worden!

 6. Kiliaan Noppen

  “Toegeven: gediscrimineerd worden om wie je bent terwijl dat niet relevant is voor de interactie is onzinnig, maar het gebeurt wel.”

  Zo is dat.

  In Nederland worden allochtonen op grote schaal gediscrimineerd op de arbeidsmarkt. Dat is een ergerlijk gegeven in een land dat zichzelf graag veelkleurig en tolerant noemt.

  1. Sealgaire

   Aldus sprak de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

  2. Ries

   Het is vrij moeilijk om tolerant te zijn tegen mensen die niet-tolerant zijn. De grote broer van Rien is al net zo’n blinde als zijn broertje. Je weet wel, die met met een plaat voor zijn kop.

  3. Joop Klepzeikert

   @Rienepien: Nu ga je weer de fout in. Nu ga je weer jouw debiele linkse onderbuikgevoelens als enige waarheid etaleren.
   Volgens verschillende onderzoeken worden allochtonen niet of nauwelijks gediscrimineerd. Ze krijgen alleen geen werk doordat ze zich bij de sollicitatieprocedure al agressief opstellen en als ze al aangenomen worden verzieken ze het binnen een paar dagen alweer.
   Als een Nederlander zich zo opstelt als dat allochtuig krijgen ze ook geen werk.

   1. Kiliaan Noppen

    Google even op ‘discriminatie arbeidsmarkt’, Klepzeikert. Je weet niet waar je over praat.

    1. Sealgaire

     Zet je adres erbij, dan kom ik ‘hulp’ bij ‘U’ halen, want ‘U’ heeft blijkbaar ‘de wijsheid in pacht’. Ik kan komen wanneer ik wil, want ‘U’ bent altijd thuis, want ‘U’ zit thuis, net zoals flopper de handjes op te houden, en die denkt hier Jantje bijdehandje te moeten uithangen. Dus? Een opvreter met weinig tot geen fatsoen. Tipje; U bent NIET interessant genoeg. Ik zal daarom, geen letter fatsoen, met u delen.

  4. toetssteen

   En het trollen gaat dóóór!

   1. Kiliaan Noppen

    Ja, trollen als sealgaire maken dit blog kapot.

    1. Sealgaire

     Ach ja, Noppie slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijkt, altijd op zijn armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt. Heeft het dan ook altijd, over een stukje tekst, wat ik geschreven heb en hem blijkbaar nog steeds dwars zit en vult dat aan, met het eerste wat er bij hem in de buurt staat en dat is natuurlijk ‘vaseline’, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd. Ik heb mijn doel, in ieder geval geraakt, met grote nauwkeurigheid

    2. Peter Oudshoorn

     Inderdaad Kiliaan, het zijn blog-terroristen die nietsontziend proberen DDS ten gronde te richten. Zo’n trol als Sealgaire kan niets anders dan zijn voorgeprogrammeerde tekstjes copy/pasten – de stupiditeit zelve.

     1. Sealgaire

      Hij is Dopper en is uit hetzelfde soort hout gesneden als Volkert van der Graaf. Opruien opstoken beledigen en als het hem niet bevalt feiten verdraaien naar eigen gewin en als deze dan onderuit worden gehaald geen reactie meer geven. Het feit dat hij nog geen permanente ban heeft, omdat hij bij vrijwel elke post die hij hier plaatst complete onzin uitslaat en de boel opstookt, mag gezien worden als een wereldwonder.

     2. Sealgaire

      Aldus sprak de hypocriete parasiet en supporter van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

  5. Jv

   Moeten ze maar intregeren.
   Met de beste wil van de wereld krijg je geen contact met deze lui.
   Ze wonen en leven alleen binnen hun eigen soortgenoten.
   Wie discrimineert er nu?

  6. cuoretx

   Al vorens u commentaar geeft verdiep u eerst discrimuberen op de arbeidsmarkt in de problematiek die ligt echt genuanceerder ipv van linkse partijen deugdmensen na praten die dat namelijk uit politiek belang doen en dat helpt de samenleving ook niet.

 7. Ries

  Na wat teksten uit de koran hier gepresenteerd te hebben gekregen, weet ik zeker dat mijn haat tegen mohammed-tuig nog meer zal toenemen. Mo heeft het zelf gezegd:haat de ongelovigen. Wel ik zie de islam niet als geloof maar een getuigenis van de satan. Wie is er nu ongelovig?

 8. Jumping

  Wilders heeft altijd gelijk de Islam is niet vredelievend.
  De twee paspoort houders zijn niet positief naar Nederland toe.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

 9. Cycle25

  Check die idioten op hun website, het is een kopie van haatimam Simons, ze willen EMD herintegratie kampen inrichten en een racisme politiekorps van 1000 man sterk inrichten inclusief racisme registers. Feitelijk willen ze van de oorspronkelijke bevolking af, want in hun religie mogen moslims gewoon ander gelovigen negeren, bestelen en het liefst van deze planeet schoppen. Het is de grote Ottomaanse ideologie, en links zag dat het goed was.

  1. Original NL

   Quote…. en links zag dat het goed was……..
   Links is ziende blind…en zweeft op een rose wolk.
   #stemzeweg!!

   1. Cycle25

    Niet alleen dat, ze denken dat elk mens op deze wereld van verschillend ras is en koesteren deze slavernij uitdrukking als optimaal excuus om de tegenstander door het slijk te halen. In mijn ogen is racisme een oud woord, anno 2019 heet het discriminatie in welke vorm dan ook. Wellicht gaan ze straks het donor register ook indexeren met rassen, ’t moet niet gekker worden. Och, met hun LGBTQIAPK initiatief komen ze een eind.

 10. Original NL

  Met het verdwijnen van turken en marokkanen cq islam, neemt de discriminatie ook af!
  Logisch dat men zich afzet van de volgers van de religie des doods!
  #opzouten!

 11. Ruiter

  Osturkje is een boefje. Fraudeert er lustig op los met zijn Limburgse bv’s.

 12. tonna

  Men heeft een welzijns enquête gehouden gedurende een ledenvergadering van GroenLinks!
  De uitslag?
  85% van de Nederlanders zijn tevreden met hun leven in ons land?

  (85% van de aanwezige GL leden!)

 13. AS210854

  Die man moet niet zueren, hij heeft zowiezo al een uur zendtijd per week nl. Opsporing verzocht.

  1. AS210854

   Zeuren

 14. Duckday

  Stop dat aandacht trekken Zij zijn het zelf arrogantie hoogmoed ze hebben overal lak aan En wat willen zij meer

 15. Kristalix

  Dat vraagt een eerste klas racist? Turk zeker?

 16. Blokkeer-Fries

  Het noemt zich “DENK”, in hoofdletters geschreven. Nu even dit lezen en vooral bekijken en trek dan je eigen conclusie. Ik zal even een voorzetje doen:

  “Alleen maar goede bedoelingen”

  www. telegraaf.nl/video/3590130/denk-allahu-akbar-op-4-mei-kan-best

 17. logisch denken

  Wat doen al die gasten in Nederland als alle Nederlanders zo discrimineren ? Waarom hebben de gasten een groffe muil tegen hun gastheer ? Waarom gaat het heerschap niet erdogan de les lezen ? Waarom loopt dit heerschap niet tegen de sharia en zijn discriminerende handelen aan te schoppen? Waarom kunnen we dit soort haat uitdragende figuren niet tot ongewenst vreemdeling verklaren en gewoon uitzetten ?

 18. Jv

  Alstublieft zeg, we zien in ons land al veel te veel van die engerds.
  Nog meer van dit en ons land houdt op te bestaan!

 19. Jantje

  Als je de islam afschaft dan heb je 80% van de discriminatie verwijderd. En 80% van het geweld en 80% van de misdaad.

 20. DennisEijs

  Inderdaad, we moeten discriminatie helemaal uitbannen. Laten we beginnen bij religieuze instellingen. Zodra die discriminatie vrij zijn, gaan we verder met de rest. Goed?

 21. J.Rademaker

  De man verdient zijn boterham met discriminatie bovendien weet hij dat in zijn land en ideologie discriminatie standaard is.
  Wij zijn de sufferds dus.

 22. Godefroy France

  PVV & FVD REDDERS VAN NEDERLAND !!!

  DUBBELE PASPOORTEN,,,,, PERSONA NON GRATA IN REGERINGS EN OVERHEIDS FUNCTIES !!!

 23. rujoleki

  Ophangen.

 24. Behold My Negativity

  Ik denk niet dat die turkse achterste van een baviaan met een baard erop weet waar zijn partijnaam voor staat. Dat kan hij niet eens omdat hersenen überhaupt niet in een achterwerk zitten.

 25. shidaian

  Als de man met de grote mond nu eens zou beginnen met zelf het goede voorbeeld te geven, met zijn partij en achterban….de lange Turkse arm

 26. Heras

  Nodoubt+++
  Laten ze maar eerst eens leren dat ze mede -kamerleden niet als slangen moeten aanvallen; BV , in maart dat van der Staay voor de camera aangevallen werd met die Nashvilleverklaring; of (ik volg op tv de debatten) in de kamer zelf waar ze altijd hun gif verspreiden en de andere partijen beschuldigen. Ze hebben zelf een grote bek maar een vreedzame oplossing voor problemen hebben ze niet want ze zitten er niet voor de
  Ned. bevolking.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.