Brrrrr! GroenLinks-, PvdA-, en FNV-treiteraars noemen ZZP-ondernemers “oneerlijke concurrenten” en eisen inspraak

Brrrr! De linkse partijen tonen deze week hun ware aard en bemoeien zich met alles. Gisteren werd een nieuw principeakkoord getekend door het kartel van FNV, politici  en een aantal grote bedrijven. Zij beslissen voor u hoe een pensioenakkoord eruit ziet.

En dat, dames en heren, is pas écht eng. Deze linkse mensen zijn namelijk een gevaar voor mensen zoals u en ik. Mensen die gewoon willen leven, een gezin stichten en werken zoals zij dat wensen. Maar dat mag dus niet van de extremisten van GroenLinks, PvdA en de FNV. Zij eisen namelijk dat ZZP’ers zich naar hun wil buigen. Volgens de linkse huilebalken zijn ZZP-ondernemers zelfs “oneerlijke concurrenten”.

Moet je nagaan. Deze links druiven betichten mij en anderen van “oneerlijkheid” terwijl zij zich zonder mijn consent buigen over mijn arbeidsrelaties? Dat is een absolute gotspé! Nu heb ik een boodschap voor de links-extremisten: nee, wij buigen nooit voor jullie pesterijen. Als het akkoord, waarvoor ik als ZZP’er  geen consent heb gegeven, doorgang vindt aan dan worden allerlei verzekeringen ineens verplicht voor ZZP’ers.

Ja, u leest het goed. Hardwerkende mensen die ervoor kiezen om ZZP’er te worden zijn “oneerlijk” en moeten worden verplicht tot het afsluiten van verzekeringen. Keuzevrijheid in Nederland? Dat bestaat blijkbaar niet bij de PvdA, GroenLinks en FNV. Vandaar dat ik er geen gras over laat groeien en de voorstanders van dergelijke pensioenakkoorden extremisten noem.

Immers zou ik een “oneerlijke concurrent” zijn volgens hen.

Waar men bij de linkse totempaal de verkeerde afslag neemt, is te denken dat mensen hun hele leven ZZP’er zijn. Dat is gewoon niet zo. Vaak zijn het tijdelijke rollen die mensen vervullen.  Bijvoorbeeld als opstartfase van een eigen onderneming of als bijverdienste. Niemand is dertig jaar lang ZZP’er. Ten minste, de meesten niet. De argumenten die PvdA, GroenLinks en FNV aanhalen voor het verplichten van allerlei verzekeringen doen er dan ook niet toe.

Ze gaan zelfs voorbij aan de vrijheid van het individu om zelf arbeidsrelaties te mogen vormgeven. Maar dat mag dus niet van de bloedrode gildemeesters van de FNV. Zij eisen inspraak in hoe ik die relaties vormgeef. Brrr! Mensen als deze, die dus voor anderen willen bepalen hoe arbeidsrelaties eruit zien, zijn de ware creeps in onze samenleving. Ze bemoeien zich met alles en zijn als een irritante huismoeder die zich overal mee bemoeit, maar het eten laat aanbranden.

Het zijn deze lieden die hun collega’s in elkaar slaan wanneer zij niet willen meedoen met stakingen en collega’s wegpesten. Het zijn de treiteraars en hun methoden zijn als die van treiteraars.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. EU kok

  Vroeger hadden we capabele freelancers.
  Nu:
  Zelfstandige zonder Portemonnee.
  Zelfstandige zonder rechts&wetskennis
  Zelfstandige zonder verzekeringen.
  Zelfstandige zonder hersens.
  Enz, enz.
  Inderdaad kortzichtige markt verpesters.

  1. Top

   Maakt voorjou toch niet uit Jabba? Je leeft al meer dan tweederde van je leven, van een uitkering!

  2. tomygun

   Wel spaanse kock jij was tenminste zelfstandige met een bezen
   bij de Mc Donald !

   1. tomygun

    n=m

   2. EU kok

    Franchiser bij McDonald?
    Nee dank u, mij een te hoge fee.

    1. tomygun

     Spaanse kock , ik moet eerlijk zeggen dat een zzp er
     geen zegen is voor Nederland maar er is een verschil
     per beroep.
     Vakmensen in de bouw werden vaak gedwongen om
     zzp er te worden dat had ook het gevolg dat ieder zich
     kon aanbieden als zzp er in de bouw .
     Yep en dat was laggen geblazen ik ken ze ik nam ze niet aan
     maar kwamen de volgende dag niet meer terug.
     Omdat ik uitmaakte wie daar wel of niet werkte .

  3. van Urk

   zelfstandige zonder zelfstandigheid.

   1. EU kok

    Zelfstandige die hun risico graag bij een ander neerleggen.

  4. logisch denken

   man ga koken

   1. EU kok

    Man/vrouw, ga denken.

  5. Joop Klepzeikert

   @EU kok: Ga jij nou eerst maar eens een keer werken voor je nog meer totale flauwekul uitkotst. 90% van de ZZP’ers houdt aan het einde van de maand stukken meer geld over dan toen ze nog in loondienst werkte, waardoor ze veel rendabeler ZELF voor eventuele werkloosheid en hun oude dag kunnen sparen.

   1. Julian

    Ga jij eens nadenken voor je dingen neerplempt hier. ZZP’ers zorgen ervoor dat gewone mensen niet meer aangenomen worden met een contract. ZZP’ers rekenen tarieven zonder daar zelf reken te houden met arbeidsongeschiktheid etc.. Houden inderdaad stukken meer geld over.. Hoeven alleen BTW af te dragen. Als ze zich op dezelfde wijze zouden verzekeren als gewone werknemers in loondienst voor arbeidsongeschiktheid en pensioen denk ik dat ze minder over houden. Als je inkomens met elkaar vergelijkt houd dan de parameters gelijk.

    1. Joop Klepzeikert

     @trol Julian: Dat mensen zo debiel willen zijn om voor €10,- bruto per uur op contract te werken kunnen ZZP’ers, die voor €40,- bruto dat zelfde werk komen doen, niet helpen. Maar dat ga jij als levenslang beroepswerkloze extreem linkse trol natuurlijk nooit begrijpen.
     Een ZZP’er draagt helaas ook heel wat meer dan alleen BTW af, maar ook dat ga jij als ultra extreem linkse werkloze trol toch nooit begrijpen, omdat je daar te debiel voor bent en het zelfs niet wilt begrijpen, want werken is ‘extreem rechts’ volgens mongolen zoals jij.

  6. Cycle25

   Stank voor dank dat ZZP-ers Nederland uit de crisis geholpen hebben, nu alles weer loopt komen de salonsocialisten het weer afschaffen.

  7. Behold My Negativity

   Zelfstandige zonder Huis
   Zelfstandige zonder Toekomst
   Zelfstandige zonder Vrouw (Want immigranten verkrachten ze)
   Zelfstandige zonder auto (Klimaatwet)
   Zelfstandige zonder inspraak (in deze ‘Democratie’ van Nederland)
   Zelfstandige zonder zelfverdeding (Mep een inbreker en je krijgt straf)

 2. van Urk

  In dit land heb je alleen in het stemhokje een eigen keuze. Daarna wordt je vier jaar lang doodgegooid met verplichtingen waar je niet voor gekozen hebt. Zoals Wim Kan ooit zei “Democratie is de wil van het volk. Elk ochtend lees ik verbaasd in de krant wat ik nou weer wil”.

 3. ZiggyStardust

  Wat een belachelijk plan. In mijn geval gaat me dat 700 euro per maand kosten, die ik liever apart zet.

  1. EU kok

   Zozo, 700 p/m?
   Hoeveel voor pensioen?
   Hoeveel voor arbeidsongeschiktheid met welk eigen risico?

   1. ZiggyStardust

    Alleen al 700 per maand voor arbeidsongeschiktheid.

 4. tomygun

  In het kort het zijn de geen met de rode vlag die dat eisen .
  rode vlag staat voor gevaar of landverraders !

  1. tomygun

   Het wachten is op jetje dat hij uit de kast komt
   dan geeft hij ook toe dat groen gewoon rood is !

 5. logisch denken

  De besprekingen waren gestart om een nieuw pensioen stelsel te maken geschikt voor de toekomst. Vervolgens komt men met een slap aftreksel met wat gerommel in de marge en presenteert dit als pensioenakkoord. Wat een zooitje slappe zakken bij elkaar zonder enig moraal of inzicht in de ware problemen. Ongehinderd door enige kennis krijgt u sigaren uit eigen doos en doet men als of er een grandioos akkoord ligt voor de arbeider.

  Wat een stelletje mislukte salon socialisten. Ze laten de zware beroepen gewoon de klere krijgen en gaan door met hun potloodstreepjes tot hun 70 ste want zij hebben geen enkel probleem. Zum kotzen

 6. EU kok

  Quote: Als het akkoord, waarvoor ik als ZZP’er geen consent heb gegeven, doorgang vindt aan dan worden allerlei verzekeringen ineens verplicht voor ZZP’ers.
  .
  Treurige Teunis.
  Bent u er ooit mee akkoord gegaan om een verplichte voertuigverzekering te hebben?
  U moet toch gewoon onverzekerd met uw auto kunnen rijden als u dat wil?

  1. Cycle25

   O wacht, ZZP mensen zijn eigenlijk auto’s, die net zo veel schade veroorzaken als het openbaar verkeer. Dus zodra een ondernemer ziek wordt of een letsel oploopt is dat net zo erg als het platleggen van een snelweg, enfin…de controlefreaks krijgen hun wiel weer terug. De ZZP er moeten er uit, dit onding heeft weliswaar bijgedragen om de crisis te overbruggen, nu zijn ze een ware kanker in de maatschappij. Wat een land, zo hoor je bij de reddende engel, en zo ben je een para.

 7. Joop Klepzeikert

  Tja, ZZP’ers sluiten zich niet bij een ‘vakbond’ aan en betalen dus niet mee aan de mega salarissen van de ‘vakbond’ directeuren.
  Daarbij hebben de meeste ZZP’ers ook al helemaal niets met dat extreem linkse geleuter van de PvdAllah en de Groene Kmer.
  ZZP’ers willen ook hun zuur verdiende geld niet afstaan aan de elite, die veel te dure onrendabele ‘verzekeringen’ en ‘pensioen spaarsystemen’ aanbieden.
  Dat MOET dus maar weer verplicht gaan worden volgens slinkse partijen. Anders zou er wel eens tekort gratis geld voor de elite en andere parasieten kunnen komen hè.
  Dat moeten we, volgens de slinkse partijen, niet willen.

  1. DidiMadloba

   Uw taalvirtuositeit verraadt langjarige ervaring als trol.

 8. DidiMadloba

  Ik zal het uitleggen.
  Stel bij een bedrijf werken twee mensen die hetzelfde werk doen. De één is werknemer, dus relatief duur, want voor werknemers gelden allerlei verplichte sociale verzekeringen, waar bovendien de werkgever aan moet meebetalen. De ander is ZZPer, verzekert zich niet (hij is nooit ziek maar verwacht zijn pensioen niet te halen). En hij kan dus stukken goedkoper werken.
  Dan klopt er toch iets niet?
  Verplichte verzekeringen zijn er ook omdat we niet willen dat mensen aan de bedelstaf raken en dan een beroep moeten doen op bijstand. Want bedelaars zien we liever niet op straat.

  1. logisch denken

   zoek eerst even de regels voor een zzp’er op dan snap je hopelijk dat je poep praat. Een zzp’er kan niet 1 werkgever hebben das al fout nr 1

 9. Pescador

  Eerst zorgen we dat de mensen van pure allende zzp´er worden en daarna gaan we ze plukken , deze mensen zijn geen concurentie zij zijn dankzij het beleid van deze waardeloze regering gedwongen geworden om dit te doen. Bedankt rutte en de rest van de idioten aldaar , weer een grote groep mensen in de problemen dank zij jullie beleid.

  1. EU kok

   De gevolgen van rechts beleid zijn hier nooit welkom.

 10. edoc431

  ZZp ers zijn wel degenen die het sociale stelsel in gevaar brengen teuntje .

 11. DidiMadloba

  Een ZZP-er is goedkoper dan een werknemer omdat hij zich niet verzekert. Maar dan wordt hij invalide en raakt aan de bijstand, bij gebrek aan verzekering. Zodat ik als belastingbetaler voor de “vrijheid” van die ZZP-er opdraai.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.